Από τα Γιάννινα η έναρξη του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου

Με μία μεγάλη γιορτή, που στήθηκε στη κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων, ξεκίνησε σήμερα ο 17ος Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος.

Πρόκειται για ένα κορυφαίο αθλητικό γεγονός, το οποίο αφενός προβάλλει την πόλη, όπως και όλες τις περιοχές όπου διέρχεται, ενώ παράλληλα αναδεικνύει τα πλεονεκτήματα που έχει το ποδήλατο στην καθημερινή μας μετακίνηση.

Το πρώτο ΕΤΑΠ του Διεθνούς ποδηλατικού γύρου κάλυψε τη διαδρομή Ιωάννινα- Δωδώνη- Φιλιππιάδα- Νικόπολη- Πρέβεζα.

Εκατοντάδες κάτοικοι των Ιωαννίνων, μικροί αλλά και μεγάλοι, έδωσαν δυναμικό παρόν στην κεντρική πλατεία, από όπου ξεκίνησαν τη διαδρομή τους 119 επαγγελματίες ποδηλάτες.

O Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Πάνος Μπιτσαξής εξέφρασε την ικανοποίησή του από τον τρόπο που οι τοπικές αρχές των Ιωαννίνων αγκάλιασαν και στήριξαν την διοργάνωση και σημείωσε πως πρόθεση του Υπουργείου, είναι κάθε χρόνο, η αφετηρία του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου να γίνεται από την Ηπειρωτική πρωτεύουσα.

Ο Δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος, σε δηλώσεις του, τόνισε ότι τα Γιάννινα φιλοξένησαν με επιτυχία ένα κορυφαίο αθλητικό γεγονός. «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι από την επιλογή των διοργανωτών να γίνεται η εκκίνηση του Διεθνούς Γύρου, κάθε χρόνο από την πόλη μας. Είναι ένα γεγονός που προβάλλει την περιοχή και μας παρακινεί να βάλουμε περισσότερο ποδήλατο στην καθημερινότητά μας», υπογράμμισε στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος.

Ο κ. Φίλιος αμέσως μετά το Πάσχα, θα συναντηθεί στην Αθήνα με τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, προκειμένου να συζητήσουν όλα τα θέματα που σχετίζονται με τις αθλητικές υποδομές στην περιοχή.

Στην εκκίνηση του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου και η Γενική Γραμματέας

Στην επίσημη εκκίνηση του 17ου Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης(13/4/11) στην πλατεία των Ιωαννίνων παρευρέθηκε η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα.

«Ένα σπουδαίο διεθνές αθλητικό γεγονός για τη χώρα μας, ξεκινά σήμερα από τα Ιωάννινα, την πρωτεύουσα της Ηπείρου. Δεν είναι μια απλή αθλητική εκδήλωση αλλά ένα κορυφαίο γεγονός που εν μέσω κρίσης, εκπέμπει πολλά αναπτυξιακά και κοινωνικά μηνύματα», ανέφερε σε δηλώσεις της στους δημοσιογράφους η Γενική Γραμματέας επισημαίνοντας πως οι αθλητές ποδηλάτες θα αποτελέσουν τους καλύτερους πρεσβευτές για την προβολή της περιοχής καθώς όπως εξήγησε, «το 1ο ετάπ (Γιάννινα-Δωδώνη-Φιλιππιάδα-Νικόπολη-Πρέβεζα), θα δώσει τη δυνατότητα να προβληθούν οι φυσικές ομορφιές του τόπου, το μοναδικό φυσικό περιβάλλον, τα αξιόλογα ιστορικά μνημεία και η πλούσια πολιτιστική παράδοση».

Ταυτόχρονα υπογράμμισε πως ο συγκεκριμένος αγώνας που θα καταστεί πλέον θεσμός «στέλνει και ένα ηχηρό μήνυμα προς τους πολίτες να γνωρίσουν και να κάνουν πράξη, έναν άλλο τρόπο μετακίνησης, έναν άλλο τρόπο ζωής, ώστε να γίνει το ποδήλατο ένα αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μας».

Τέλος η Γενική Γραμματέας συνεχάρη τους διοργανωτές και ευχήθηκε καλή δύναμη και επιτυχία σε όλους τους συμμετέχοντες αθλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό.