Από τη Νέα Σελεύκεια… Στο Κόκκινο: Να μη δώσουμε ομήρους τα παιδιά μας!

sxoleio

sxoleio«”Γιατί τόσο μίσος απέναντι στα παιδιά μας;” με ρώτησε γονιός μαθητή μου όταν αντιληφθήκαμε όλοι το εύρος της επίθεσης στην Παιδεία με το νομοσχέδιο της κας Κεραμέως. Οι πρώτοι που θίγονται είναι οι γονείς που έχουν παιδιά σε όποια βαθμίδα εκπαίδευσης, πρέπει να δώσουμε μαζί τη μάχη». Η Ιουλία Κούρτη, δασκάλα στη Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας μέλος της Πρωτοβουλίας Γονέων – Εκπαιδευτικών ενάντια στον νέο νόμο στην εκπαίδευση, μίλησε χθες “Στο Κόκκινο” και την Τζούλυ Τσίγκα.

«Εν μέσω καραντίνας, πανδημίας, χωρίς να μπορούμε να μιλήσουμε με τους μαθητές μας και τους γονείς, το υπουργείο Παιδείας καταθέτει το πιο αντιδραστικό νομοσχέδιο που αφορά όλες τις βαθμίδες από το νηπιαγωγείο μέχρι το πανεπιστήμιο. Δεν μπορούμε να δώσουμε ομήρους τα παιδιά μας.

Μιλάμε για αποστάσεις μεταξύ μας και αποφυγή συγχρωτισμού και την ίδια ώρα η υπουργός Παιδείας ανεβάζει τον αριθμό των μαθητών από 22 σε 24 ή και 26, όταν γονείς και εκπαιδευτικοί ζητάμε να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών στις τάξεις. Αυτό σημαίνει κλείσιμο σχολικών μονάδων και μεταφορά των παιδιών σε όμορα σχολεία.

Στο Λύκειο, η τράπεζα θεμάτων είναι μια αμαρτωλή ιστορία που είχε εφαρμοστεί το 2014 και είχε δώσει 40% αποτυχία στους μαθητές. Ο καθηγητής που γνωρίζει τις δυνατότητες και τις αδυναμίες των μαθητών του δεν θα μπορεί να βάζει έστω και την μία παραπάνω μονάδα που μπορούσε να βάλει στο γραπτό. Πολύ σοβαρό θέμα είναι και ο αποκλεισμός των μαθητών άνω των 17 ετών από τα ΕΠΑΛ».

Ολόκληρη τη συνέντευξη της Ιουλίας Κούρτη, μπορείτε να ακούσετε εδώ: