Από το ΣΔΟΕ Ηγουμενίτσας: Βενζινοπώλης, με θαλαμηγό…. σεΐχη!

thalamhgos_200_194

thalamhgos_200_194Ιδιοκτήτη πρατηρίου βενζίνης με …θαλαμηγό μήκους 30 μέτρων, αξίας τουλάχιστον πέντε εκατομμυρίων ευρώ, εντόπισαν στελέχη του ΣΔΟΕ στην Ηγουμενίτσα.

Στις νέες αποκαλύψεις προχώρησε το σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος αργά το βράδυ της Παρασκευής, ενώ τα μέλη του, εξέτασαν εξονυχιστικά την υπόθεση, παρά την επιμονή του ιδιοκτήτη ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο.

Συγκεκριμένα, ο βενζινοπώλης, η επιχείρηση του οποίου έχει έδρα την Πάτρα, υποστήριξε ότι το υπερπολυτελές σκάφος ανήκε σε Αμερικανό επιχειρηματία για τον οποίο διαπιστώθηκε ότι είναι νεαρός εργαζόμενος που πλένει πιάτα σ’ εστιατόριο στις ΗΠΑ.

Αλλά το λαβράκι του ΣΔΟΕ δεν σταμάτησε εκεί. Πλέον διερευνάται η υπόθεση 80χρονης γυναίκας που δηλώνει εισόδημα 12.200 ευρώ και η οποία, όπως έγινε γνωστό, διακινεί στους τραπεζικούς της λογαριασμούς ποσά που υπερβαίνουν τα τέσσερα εκατομμύρια ευρώ.

Στελέχη του ΣΔΟΕ κάνουν λόγο για δύο κραυγαλέες όσο και ενδεικτικές περιπτώσεις ύποπτου πλουτισμού και ασύδοτης φοροδιαφυγής.

Και στις δύο περιπτώσεις οι ελεγκτές του Υπουργείου Οικονομικών θα ελέγξουν τα πλήρη περιουσιακά στοιχεία τους.

Το ενδιαφέρον για τον βενζινοπώλη – ιδιοκτήτη της θαλαμηγού εστιάζεται στο ποιες είναι οι άγνωστες συναλλαγές του και πως κατόρθωσε να αποκτήσει σκάφος που έχουν στην κατοχή τους συνήθως “ιδιοκτήτες πετρελαιοπηγών καιι όχι βενζινάδικου”, όπως έλεγαν χαρακτηριστικά υπάλληλοι του ΣΔΟΕ.

Από την άλλη πλευρά, έχει ζητηθεί να υπάρξει πλήρης έλεγχος στα λογιστικά βιβλία του νυκτερινού κέντρου της παραλιακής σε συνδυασμό με το άνοιγμα όλως των τραπεζικών λογαριασμών της 80χρονης γυναίκας.

πηγή: epiruspost.gr