ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΗΠΕΙΡΟΥ: Παράτησαν τα σχολεία – εκλογικά κέντρα μέσα στα σκουπίδια

24235423465-39
24235423465-39Τα σχολεία του δήμου Ηγ/τσας, όπου και λειτούργησαν εκλογικά κέντρα για τις εκλογές της 26ης /5/2019 παρελήφθησαν από το Δήμο Ηγ/τσας την Πέμπτη 23/5/2019 πεντακάθαρα χάρη στον κόπο και το φιλότιμο των κακοπληρωμένων, συμβασιούχων-στις περισσότερες περιπτώσεις- καθαριστριών.
Την Τρίτη 28/5/2019 το πρωί περίμενε δυσάρεστη έκπληξη μαθητές και καθηγητές-ιδιαίτερα των περιφερειακών σχολείων- αφού τα σχολεία παραδόθηκαν από το δήμο σε άθλια κατάσταση από πλευράς καθαριότητας και με τις κάλπες και τα παραβάν μέσα στις αίθουσες διδασκαλίας.
Σε κάποιες περιπτώσεις δεν είχαν μαζευτεί ούτε τα αποφάγια και τα ποτηράκια καφέ καθώς και τα υπόλοιπα ψηφοδέλτια. Ενώ μάλιστα είχε σταλεί στους δήμους της χώρας εγκύκλιος του ΥΠΕΣ που καθόριζε ως αρμοδιότητα των Δήμων την καθαριότητα, δεν υλοποιήθηκε ποτέ. Σε κάποιες ελάχιστες περιπτώσεις σε σχολεία της πόλης εμφανίστηκε ένας δημοτικός υπάλληλος που μάζεψε μόνο τα « χοντρά» σκουπίδια. Έτσι, ο Δήμος, που αρνείται παρέα με τις κυβερνήσεις να μονιμοποιήσει τις καθαρίστριες, τους «πέταξε το μπαλάκι» δίνοντας μια προφορική υπόσχεση-όταν κάποιες διαμαρτυρήθηκαν για την κατάσταση- ότι θα πληρωθούν επιπλέον από τη Σχολική επιτροπή.
Ενώ λοιπόν η δημοτική αρχή επιδόθηκε σε μια αξιοπρόσεκτα κοστοβόρα προεκλογική καμπάνια, θεωρεί δευτερεύον και ανάξιο λόγου το θέμα της αμοιβής του μόχθου των εργαζομένων στον καθαρισμό των σχολείων που με αξιοπρέπεια και φιλότιμο- παρά τις άθλιες και επισφαλείς εργασιακές σχέσεις που τους επιβάλλουν- κρατούν τα σχολεία μας καθαρά.
ΜΟΝΙΜΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΜΕ ΔΙΠΛΑΣΙΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΥ ΠΑΡΕΙΧΑΝ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ