ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ ΔΕΗ

pame_sima

Εργαζόμενες –οι, άνεργοι, συνταξιούχοι,

Σ΄ αυτούς που νομίζουν ότι είμαστε αδύναμοι, σ΄αυτούς που δεν διστάζουν να εμπαίζουν όλους εμάς που ήδη ζούμε σε συνθήκες φτώχειας και εξαθλίωσης, σ΄αυτούς που κλέβουν τον κόπο μας και τον ιδρώτα μας και σε όσους παίρνουν μέτρα για  να συμβεί αυτό, πρέπει να δώσουμε αγωνιστική απάντηση.

ΤΩΡΑ! Όχι στο απώτερο μέλλον.

Σήμερα κι όλας να απειθαρχήσουμε, να δείξουμε ανυπακοή. Ξανά όλοι μαζί και ακόμα περισσότεροι να αρνηθούμε να πληρώσουμε το χαράτσι για τα ακίνητα. Όχι ατομικά, όχι ο καθένας μόνος του. Αλλά συλλογικά, οργανωμένα, μαζικά. Και αυτό πρέπει να συμβεί και στους χώρους δουλειάς και στις γειτονιές. Κάθε προσπάθεια διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος να σταματήσει πριν ακόμα ξεκινήσει.

Συναδέλφισες – οι,

Αύξηση  στα τρόφιμα, αύξηση στο πετρέλειο θέρμανσης, αύξηση στην βενζίνη. Τεράστιες μειώσεις στους μισθούς και στις συντάξεις. Κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων εργασίας, εδραίωση της πλήρους εργοδοτικής ασυδοσίας  και αυθαιρεσίας, απολύσεις μέσω της εργασιακής εφεδρείας. Μεγάλη μείωση του αφορολόγητου, που πλέον φτάνει τα 5.000 ευρώ.

 Και τώρα νέο «κούρεμα» που θα οδηγήσει σε ένα ακόμα μεγάλο πλιάτσικο σε βάρος των εργατικών και λαϊκών  εισοδημάτων. Θα αποτελέσει την βάση για να μας κόψουν ξανά τους μισθούς. Να μας κόψουν ξανά τις συντάξεις. Να μεγαλώσουν την ανεργία, να μειώσουν ακόμα πιο πολύ τις παροχές στην Υγεία, την Πρόνοια, την Παιδεία. Κι όλα αυτά για να ενισχύσουν εκ νέου την πλουτοκρατία. Η λίστα δεν έχει τελειωμό.

Κι όμως η κυβέρνηση προχωρά και στην  επιβολή χαρατσιών, το ένα χαράτσι το βάφτισαν «εισφορά αλληλεγγύης» κοροϊδεύοντας πέρα για πέρα τον λαό.

Η συγκυβέρνηση του «μαύρου μετώπου» ΠΑΣΟΚ –ΝΔ – ΛΑΟΣ, συνεχίζοντας την άγρια αντεργατική – αντιλαϊκή πολιτική, εφαρμόζει τον απαράδεκτο νόμο για την επιβολή του «εκτακτου Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών» (ΕΕΤΗΔΕ), στέλνοντας μαζικά τις λαϊκές οικογένειες μέσω της ΔΕΗ και των άλλων επιχειρήσεων ρεύματος, λογαριασμούς για την πληρωμή του, απειλώντας ότι διαφορετικά θα μας κόψει το ρεύμα.

Πρόκειται για έναν ελεεινό εκβιασμό που δεν πρέπει να περάσει!

Το συγκεκριμένο χαράτσι είναι πέρα για πέρα άδικο και ισοπεδωτικό,

Οπως και το προηγούμενο της έκτακτης εισφοράς στα εισοδήματα μας, επιβαρύνει δυσβάσταχτα τον εργαζόμενο του οποίου συνεχώς ο μισθός μειώνεται, τον χαμηλοσυνταξιούχο, τον άνεργο, τον φτωχό αυτοαπασχολούμενο.

Εξαιρεί προκλητικά τις βιομηχανίες, τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις κ.α.

Δεν είναι μόνο για φέτος αλλά και για τα επόμενα χρόνια, επιδιώκουν να παγιωθούν. Ετοιμάζουν νέες αυξήσεις της ΔΕΗ κατά 19% από 1-1-2012.

 

Το ρεύμα είναι απαραίτητο κοινωνικό αγαθό και δεν έχουν κανένα δικαίωμα να μας εκβιάζουν, απειλώντας μας ότι θα μας το στερήσουν.

Τέρμα πιά η κοροϊδία!. Τα χρήματα που σκοπεύουν να συγκεντρώσουν και από αυτό το χαράτσι, όπως και από τα υπόλοιπα φορολογικά μέτρα, δεν προορίζονται για τους μισθούς, τις συντάξεις, τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες αλλά για τα δάνεια των τοκογλύφων πιστωτών, ντόπιων και ξένων.

Για να σωθεί η πλουτοκρατία από την κρίση που η ίδια δημιούργησε.

Αρνούμαστε να πληρώσουμε το χαράτσι! Μπορούμε οργανωμένα να τα καταφέρουμε.

 

Τρόποι υπάρχουν. Αλλά πρέπει να κινητοποιηθούμε μαζικά και οργανωμένα. Αξιοποιούμε κάθε τρόπο για να μην πληρώσουμε το χαράτσι, ξεχωρίζοντας το από τον  υπόλοιπο λογαριασμό.

1ον. Απαιτούμε από τις υπηρεσίες της ΔΕΗ να δεχτούν την πληρωμή του λογαριασμού μας χωρίς το χαράτσι.

2ον. Εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τις Αυτόματες Ταμειακές Μηχανές (ΑΤΜ) τραπεζών, τις εισπρακτικές μηχανές κ.λ. για να πληρώσουμε μόνο το ρεύμα και τα δημοτικά τέλη και όχι το χαράτσι και να καταθέσουμε μετά την απόδειξη στην ΔΕΗ. Οργανώνουμε από τώρα την δράση μας για να μην τολμήσει κανένα συνεργείο της ΔΕΗ να προχωρήσει σε διακοπές ρεύματος. Όλη η πολυκατοικία, όλη η γειτονιά, όλο το χωριό, η συνοικία, γινόμαστε μια γροθιά! Κανένας δεν πρέπει να υποκύψει, κανένας να μην βρεθεί μόνος απέναντι στον εκβιασμό, κανένας να μην μείνει χωρίς ρεύμα.

 

Εργαζόμενες – οι, άνεργοι, συνταξιούχοι, η Γραμματεία του ΠΑΜΕ Θεσπρωτίας, το Εργατικό Κέντρο, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, το Συνδικάτο Οικοδόμων, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ, σας καλούμε να απαντήσουμε στην αντιλαϊκή πολιτική και στους εκβιασμούς οργανωμένα, συλλογικά, μαζικά.

Ελάτε σε επαφή μαζί μας. Τηλέφωμα επικοινωνίας: 2665022136 και 6973337156 – 6939419594 – 6977025416 – 6972157809.

Όλοι μαζί έχουμε την δύναμη να ανατρέψουμε το χαράτσι και όλα τα αντιλαϊκά μέτρα. Να επιβάλουμε το δίκιο μας να γκρεμίσουμε την αντιλαϊκή πολιτική και να τιμωρήσουμε αυτούς που την υπηρετούν. Η αλληλεγγύη είναι το μεγάλο μας όπλο. Τώρα είναι η ώρα! Για την μεγάλη λαϊκή συμμαχίαπου θα ανοίξει τον δρόμο για την δική μας εξουσία.

Αρνούμαστε να πληρώσουμε το χαράτσι!

 

Γραμματεία ΠΑΜΕ Θεσπρωτίας – Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας –

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων – Συνδικάτο Οικοδόμων –

Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ.