ΑΡΧΕΊΟ

Φορτίσεις: Αντί ευχών

2010-12-31 18:14:18

 

 

Αποχαιρετάμε σήμερα μια ακόμα χρονιά. Όνειρα, ελπίδες, προσδοκίες που πραγματοποιήθηκαν για τους «τυχερούς» ή διαψεύστηκαν για κείνους που δεν είχαν την ίδια τύχη.

 

Αποχαιρετάμε τώρα και θεσμούς που υπηρέτησαν για δεκαετίες τις τοπικές κοινωνίες.

 

Αυλαία απόψε για τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση αλλά και για τους Δήμους με τη μορφή που τους ξέραμε.

 

Αυλαία, όχι όμως και για τα προβλήματα που παραμένουν και περιμένουν και τη νέα χρονιά να βρουν μια σοβαρή αντιμετώπιση.

 

Με το καλημέρα του νέου έτους η ατζέντα εξακολουθεί να έχει στην κορυφή τα θέματα που μας απασχόλησαν και όλο το 2010:

 

Το φυσικό αέριο και τη λύση που θα πρέπει να βρεθεί…

 

Το ΤΕΙ Ηπείρου και τη στάση του απέναντι στο παράρτημα της Ηγουμενίτσας…

 

Τα διόδια της Εγνατίας Οδού που «απειλητικά» έρχονται προς το μέρος μας, μαζί με την… παραχώρησή της εκμετάλλευσης της σε ιδιώτες…

 

Το λιμάνι της Ηγουμενίτσας… που δημοπρατείται (λειψό…), πωλείται (ολόκληρο…), και απαιτεί να μας πάρει και την τελευταία πρόσβαση που είχαμε στη θάλασσα…

 

Η λαθρομετανάστες που εξακολουθούν να ψάχνουν απεγνωσμένα διέξοδο σε μια καλύτερη ζωή μέσα από την πόλη μας…

 

Η καθημερινότητά μας που θα πρέπει να γίνει υποτίθεται καλύτερη με την εφαρμογή του Καλλικράτη, κανείς όμως στην πράξη δεν ξέρει πως θα λειτουργήσουν οι νέοι Δήμοι.

 

Ίσως αυτή να είναι η περίοδος που οι πολίτες θα έχουν περισσότερο ανάγκη από ποτέ τις τοπικές αυτοδιοικήσεις, ίσως αυτή να είναι η περίοδος που οι τοπικές αυτοδιοικήσεις θα αντιμετωπίσουν τη μεγαλύτερη πρόκληση: Νέα δεδομένα, έλλειψη πόρων, χρέη και αυξημένες κοινωνικές ανάγκες. Η «ανάπτυξη» φαντάζει περισσότερο αναγκαία και περισσότερο παραμελημένη από ποτέ.

 

Οι οικονομική πραγματικότητα αλλάζει τα πάντα με ταχύτητα γύρω μας…

 

Όλα όσα γνωρίζαμε ως δεδομένα ή κεκτημένα στροβιλίζονται στη δίνη της οικονομικής κρίσης, θέτοντας σε αμφισβήτηση την καθημερινότητα του καθενός μας, αναδιατάσσοντας τις προτεραιότητες, τόσο σε προσωπικό όσο και σε κοινωνικό-πολιτικό επίπεδο.

 

Στην αυγή του 2010 δεν θα σας γράψω τις καθιερωμένες ευχές αλλά τους στίχους του Ελύτη που ένας καλός φίλος μου έστειλε:

 

 

 

“…προσπαθούν να μας περάσουν σε μια νέα λίθινη εποχή

 

να μας τρομοκρατήσουν ανάμεσα σε εξαγριωμένους βροντόσαυρους.

 

Όμως μη φοβάστε

 

του ονείρου μαχητές εσείς με το χέρι μπροστά,

 

καθώς φανός θυέλλης θα μας οδηγήσετε.

 

Και εμείς αληθινή απειλή του μέλλοντος τους,

 

αν χρειαστεί θα λάμψουμε σαν μαχαίρι.

 

Εμπροσθοφύλακες

 

και ανάστροφοι οδηγοί των βαρέων αρμάτων του ουρανού

 

ως και τα σύννεφα είναι ναρκοθετημένα,

 

το νου σας…

 

από μας η άνοιξη εξαρτάται….”

 

 

 

Β.

 

 

 

 

Αντ.Αρ.Συ.Α. Πρέβεζας

2010-11-28 19:49:54

 

Όχι στον αγωγό φυσικού αερίου ανάμεσα από Σύβοτα και Πάργα

 

 

 

Μπροστά στα κέρδη δεν υπολογίζουν τίποτα! Τεράστιες οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις!

 

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια σχεδιάζεται η διέλευση ενός αγωγού φυσικού αερίου στην περιοχή μεταξύ Σύβοτα και Πάργας. Το 2006 κυρώθηκε η σύμβαση μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας με την οποία τα συμβαλλόμενα μέρη ανέλαβαν την υποχρέωση να κατασκευάσουν υποθαλάσσιο αγωγό για την διασύνδεση των συστημάτων φυσικού αερίου των δυο χωρών και την σύνδεση με την Τουρκία (αγωγός ITGI, νόμος 3441/2006). Στο τμήμα του αγωγού που θα καταλήγει στη θάλασσα έχει σχεδιαστεί η κατασκευή και η λειτουργία σταθμού συμπίεσης φυσικού αερίου. Την εκτέλεση του έργου έχει αναλάβει η ΔΕΠΑ (μέσω κοινοπραξίας με την Ιταλική Edison και την Τουρκική Botas) η οποία προτείνει τη χωροθέτηση του σταθμού σε τοποθεσίες της κοινότητας Πέρδικας και του Δήμου Πάργας μη λαμβάνοντας υπ’ όψη τις ενστάσεις των τοπικών φορέων και των κατοίκων της περιοχής.

 

Οι κάτοικοι της Πέρδικας και των Συβότων εδώ και καιρό έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους στην χωροθέτηση των εγκαταστάσεων των αγωγών φυσικού αερίου στην περιοχή τους, με Δημοψήφισμα στις 10/08/08 και με τις τελευταίες αποφάσεις του Κοινοτικού Συμβουλίου.

 

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πάργας στις 22/09/2008 αποφάσισε ότι «δεν επιθυμεί και δεν επιτρέπει την εγκατάσταση του εργοστασίου συμπίεσης φυσικού αερίου και τη διέλευση του αγωγού στα διοικητικά όρια του Δήμου Πάργας» .

 

Σε απάντηση επιστολής της Επιτροπής Αγώνα Πάργας στον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης η ΔΕΠΑ δήλωσε ότι «η προτεινομένη χάραξη δεν διέρχεται από τα διοικητικά όρια του δήμου Πάργας» (18/05/10) και στις 17/09/2010 εγκρίθηκε, από την αρμόδια υπηρεσία του ΥΠΕΚΑ η προμελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του υποθαλάσσιου ελληνοϊταλικού αγωγού που ορίζει το Βαρικό και την Ομπρέλα 2 ως θέσεις εγκατάστασης του σταθμού συμπίεσης και προσαιγιάλωσης του αγωγού αντίστοιχα.

 

Η Θέση Βαρικό, βρίσκεται σε απόσταση 7,5 περίπου χιλιομέτρων από την ακτή και η θέση Ομπρέλα 2 χιλιόμετρα. Και οι δύο θέσεις βρίσκονται στα διοικητικά όρια της Κοινότητας Πέρδικας του Νομού Θεσπρωτίας, πολύ κοντά στα διοικητικά όρια της Πρέβεζας. Η απόφαση κοινοποιείται στις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις Θεσπρωτίας και Πρέβεζας, αφού υπάρχει μικρό τμήμα του αγωγού που διέρχεται από τα διοικητικά όρια της Αγιάς Πρέβεζας.

 

Είμαστε αντίθετοι με την διέλευση του αγωγού γιατί

 

– τα επιχειρήματα της ΔΕΠΑ περί μη βλαβερών συνεπειών των εγκαταστάσεων φυσικού αερίου δεν μας πείθουν.

 

– ο αγωγός είναι TRANSIT, που σημαίνει ότι δεν θα τροφοδοτήσει με αέριο την περιοχή, απλά θα περνά από εκεί.

 

– δεν θα δημιουργηθούν πολλές θέσεις εργασίας καθώς τα εργοστάσια θα χρειαστούν μόνο μια ντουζίνα εξειδικευμένους τεχνικούς

 

– προβλέπεται δε με το ΙΤGI να γίνει και αγωγός διπλής ροής και ο αγωγός South Stream να ακολουθήσει την ίδια πορεία με άλλο εργοστάσιο συμπίεσης στην ίδια θέση.

 

Σε μια περιοχή που ζεί χάρη στον τουρισμό, που είναι άμεσα συνδεδεμένος με την υψηλή ποιότητα του φυσικού περιβάλλοντος και τις όμορφες απόμερες παραλίες η κατασκευή εργοστασίου θα είναι καταστροφική για το φυσικό περιβάλλον αφού η θερμοκρασία της περιοχής θα ανέβει, οι όξινες βροχές θα καταστρέψουν τη γεωργική παραγωγή και ένα τυχαίο συμβάν μπορεί να αποβεί μοιραίο για την περιοχή, τους κατοίκους και τους επισκέπτες.

 

Τασσόμαστε άμεσα στο πλευρό των κατοίκων της περιοχής και καλούμε όλες τις συλλογικότητες και φορείς της περιφέρειας Ηπείρου να κάνουν το ίδιο, αρχικά με ψηφίσματα και έπειτα με τη φυσική τους παρουσία στις εκδηλώσεις αντίστασης στη περιοχή. Καλούμε τα συνδικάτα και τους συλλόγους της Ηπείρου να στηρίξουν τις τοπικές επιτροπές αγώνα.

 

Η κυβέρνηση και οι καπιταλιστές της κοινοπραξίας λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο!

 

Θα μας βρουν μπροστά τους!

 

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α Τοπική Επιτροπή Πρέβεζας

 

ΑΝΤικαπιταλιστική ΑΡιστερή ΣΥνεργασία για την Ανατροπή

 

 

 

 

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Πρέβεζας

2010-11-28 19:47:38

 

Αλληλεγγύη στους ανήλικους διωκόμενους στη Λάρισα

 

Τον Δεκέμβρη του 2008 η αστυνομοκρατία οδηγεί στη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, και χιλιάδες πολίτες σ’ όλη την Ελλάδα και στη Λάρισα βγαίνουν στους δρόμους και διαδηλώνουν.

 

Δύο χρόνια μετά έντεκα από τους ανήλικους συλληφθέντες μαθητές δικάζονται στις 9 Δεκέμβρη στα δικαστήρια της Λάρισας, με αστήρικτες κατηγορίες ως “Τρομοκράτες”. Στα πρόσωπά τους η “συμμορία” κυβέρνησης, Δ.Ν.Τ., Ε.Ε, “με δομημένη και διαρκή δράση και με κατανεμημένους ρόλους” προβάρει για ολόκληρη την κοινωνία των εργαζομένων το κοστούμι της κατάλυσης κάθε στοιχειώδους δικαιώματος κοινωνικής και πολιτικής διαμαρτυρίας.

 

Στόχος η θεσμική κατοχύρωση της αυθαιρεσίας και του ολοκληρωτισμού της εξουσίας μπροστά στο φόβο μαζικών λαϊκών αντιδράσεων ενάντια στα μέτρα λεηλασίας του εισοδήματος, ξεπουλήματος της Δημόσιας περιουσίας, κατάργησης ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων. Ενάντια στην καλπάζουσα ανεργία, την ιδιωτικοποίηση δημόσιων αγαθών, ξεκληρίσματος αγροτών και αυτοαπασχολούμενων στο όνομα του χρέους και στην υπηρεσία της απρόσκοπτης κερδοφορίας χρηματιστών, κερδοσκόπων, τραπεζών και λοιπών αναξιοπαθούντων κεφαλαιοκρατών.

 

Αυτοί που δεν είδαν “σύσταση συμμορίας” στο “παραδικαστικό κύκλωμα”, στο σκάνδαλο της Ζήμενς και ούτε βέβαια στο Βατοπέδι, παραπέμπουν ανήλικους για σύσταση “εγκληματικής οργάνωσης” και την 1η Δεκεμβρίου, αυτοί που καταλήστεψαν το Δημόσιο πλούτο, δικάζουν πάλι με αστήρικτες κατηγορίες φοιτητές για “ληστρική κλοπή” σε σούπερ μάρκετ, προϊόντων, που μοιράστηκαν σε κατοίκους της πόλης κι ενώ αποσύρθηκε η κατηγορία σε βάρος τους.

 

Η αλληλεγγύη και οι κινητοποιήσεις για την αθώωσή τους είναι καθήκον κάθε εργαζόμενου γιατί ο καθένας μπορεί να βρεθεί στη θέση τους.

 

• Να αποσυρθούν όλες οι κατηγορίες

 

• Να καταργηθεί ο τρομονόμος

 

 

 

Απαιτείται άμεση συγκρότηση μετώπου για το δημοκρατικό ζήτημα, διαφορετικά τα χειρότερα έρχονται

 

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Πρέβεζας

 

 

 

 

Άμεση Ανάγκη να γίνει αγωγή έξωσης

2010-11-26 12:11:58

 

Το μισθωμένο – άμισθο κτίριο του πρώην δημοτικού σχολείου Καρτερίου

 

Μισθωμένο από ιδιωτικό ΚΕΚ χωρίς να έχουν καταβληθεί ποτέ μισθώματα είναι το κτίριο του πρώην δημοτικού σχολείου Μαργαριτίου. Μάλιστα αν και αναρτήθηκε πινακίδα ο χώρος δε λειτούργησε ποτέ, παρά τις διαβεβαιώσεις ότι με τη λειτουργία του κέντρου θα προσδίδονταν ζωντάνια στο χωριό. Όμως οι κάτοικοι του χωριού στερούνται ενός χώρου για την διαμόρφωση πολιτιστικών δράσεων, ειδικά τους χειμερινούς μήνες και το κτίριο που πληροί αυτές τις προϋποθέσεις παραμένει σε ομηρία.

 

Ο δήμος Μαργαριτίου οφείλει το ταχύτερο δυνατό να προχωρήσει σε αγωγή έξωσης και να παραχωρήσει το χώρο στους συλλογικούς φορείς και κατ’ επέκταση στους κατοίκους του χωριού για να ξαναζωντανέψει ο χώρος μέσα από τη διοργάνωση ποικίλων εκδηλώσεων που θα πηγάζουν από τη δυναμική και τη διάθεση για δημιουργία και προσφορά των κατοίκων και ειδικά της νεολαίας του χωριού.

 

 

 

 

 

 

ΑΠΟ ΤΗΝ �ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε.�

2010-11-25 13:09:42

 

ΥΠΟΒΟΛΗ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ LEADER» ΑΠΟ ΤΗΝ «ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε.»

 

Υπεγράφη στις 6.6.2010 η σύμβαση στα πλαίσια του Άξονα 4 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) (προσέγγιση LEADER) μεταξύ του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και της Αναπτυξιακής Ηπείρου Α.Ε. – Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α. με τον διακριτικό τίτλο «ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε.», ως Ομάδας Τοπικής Δράσης που θα διαχειριστεί και θα υλοποιήσει το τοπικό πρόγραμμα LEADER για τους Νομούς Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας.

 

Το ύψος της δημόσιας δαπάνης που έχει εγκριθεί στα πλαίσια του τοπικού προγράμματος για την «ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε.» ανέρχεται στα 6.150.000,00 ευρώ, ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός θα ξεπεράσει τα 9.000.000,00 ευρώ.

 

H Αναπτυξιακή Ηπείρου Α.Ε. – Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α. με τον διακριτικό τίτλο «ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε.» ως φορέας υλοποίησης και διαχείρισης του τοπικού προγράμματος του Άξονα 4 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) “Προσέγγιση LEADER” προέβη στις 2 Σεπτεμβρίου 2010 στην 1η Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος και κάλεσε τους ενδιαφερόμενους επενδυτές να υποβάλλουν τις επενδυτικές τους προτάσεις έως τις 22 Νοεμβρίου 2010.

 

Κατά την 1η Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος προκηρύχθηκε Δημόσια Δαπάνη ύψους 4.052.000,00 € και απευθυνόταν μόνο σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα (συμπεριλαμβανομένων των Συνεταιρισμών).

 

Η εν λόγω 1η προκήρυξη του προγράμματος αφορά επενδυτικά σχέδια μόνο από φυσικά και νομικά πρόσωπα στους τομείς της μεταποίησης γεωργικών και δασοκομικών προϊόντων, του αγροτουρισμού (καταλύματα, εστιατόρια, εναλλακτικές μορφές τουρισμού κλπ.) και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων (βιοτεχνικές μονάδες, επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών και παραγωγής ειδών διατροφής μετά την α΄ μεταποίηση) και πρόκειται για ιδρύσεις, εκσυγχρονισμούς, επεκτάσεις και μετεγκαταστάσεις.

 

Κατά την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των επενδυτικών προτάσεων την 22η Νοεμβρίου 2010 κατατέθηκαν στα γραφεία της Ο.Τ.Δ. τριάντα δύο (32) επενδυτικές προτάσεις που αφορούσαν ιδρύσεις – εκσυγχρονισμούς – επεκτάσεις στους ακόλουθους τομείς:

 

 

 

ΤΟΜΕΑΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ

 

Αγροτουρισμός 27 18 καταλύματα

 

9 παραδοσιακά καφενεία & εστιατόρια

 

Μεταποίηση γεωργικώνκαι δασοκομικών προϊόντων 2 Στον τομέα της μεταποίησης γεωργικών προϊόντων

 

Μικρομεσαίες επιχειρήσεις(βιοτεχνικές μονάδες,

 

επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών και παραγωγής ειδών

 

διατροφής μετά την α΄ μεταποίηση) 3 1 επιχείρηση παραγωγής ειδών διατροφής μετά την α΄ μεταποίηση

 

1 επιχείρηση παροχής υπηρεσιών

 

1 βιοτεχνική μονάδα

 

Κατάλογος των υποβληθεισών προτάσεων θα αναρτηθεί στο site της Εταιρείας: www.epirussa.gr.

 

Το προσεχές διάστημα θα ξεκινήσει η αξιολόγηση των επενδυτικών προτάσεων από την Επιτροπή Αξιολόγησης, η οποία έχει συσταθεί με απόφαση του οργάνου που αποτελεί το Επίπεδο Λήψης Αποφάσεων της Ο.Τ.Δ.. Η αξιολόγηση δε θα υπερβεί τους τρεις (3) μήνες.

 

 

 

 

 

 

Το σύστημα EasyBike

2010-11-25 12:54:29

 

Εγκαταστάθηκε και ξεκίνησε την πιλοτική του λειτουργία στην Κέρκυρα, το πρώτο σύστημα αυτόματης ενοικίασης ποδηλάτων δημόσιας χρήσης

 

Το σύστημα λειτουργεί υπό την αιγίδα του Δήμου Κερκυραίων. Το σύστημα EasyBike όπως αποκαλείται, περιλαμβάνει 100 ποδήλατα που είναι κατανεμημένα σε 8 σταθμούς μίσθωσης στην πόλη. Τα ποδήλατα είναι διαθέσιμα στους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες της πόλης. Οι μόνιμοι κάτοικοι μπορούν να αποκτήσουν από τον Δήμο μια ειδική ηλεκτρονική κάρτα συνδρομητή, η οποία τους εξασφαλίζει πρόσβαση στα ποδήλατα ενώ οι περιστασιακοί χρήστες και οι επισκέπτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν την πιστωτική τους κάρτα στους σταθμούς μίσθωσης ώστε να παραλάβουν ένα ποδήλατο. Στην συνέχεια αφού κάποιος ολοκληρώσει την μετακίνηση του, επιστρέφει το ποδήλατο σε οποιονδήποτε από τους σταθμούς.

 

Το σύστημα είναι πλήρως αυτοματοποιημένο και παρακολουθείται ηλεκτρονικά από ειδικό λογισμικό διαχείρισης. Το καινοτόμο έργο αναπτύχθηκε από την BRAINBOX Πληροφορική, εταιρία με μεγάλη εμπειρία σε συστήματα μίσθωσης ποδηλάτων.

 

Τα δημόσια ποδήλατα αποτελούν ένα θαυμάσιο μέσο για εύκολη, γρήγορη και οικονομική κίνηση στην πόλη. Συνδυάζουν την μετακίνηση με την ψυχαγωγία και την άθληση στην καθημερινή πρακτική των πολιτών.

 

Τα συστήματα μίσθωσης ποδηλάτων ξεκίνησαν ως θεσμός στην Ευρώπη πριν από αρκετά χρόνια και σήμερα αναπτύσσονται ραγδαία. Μετά την πρόσφατη διοικητική μεταρρύθμιση του «Καλλικράτη» στην Ελλάδα, οι νέες δημοτικές αρχές στην πλειοψηφία τους έχουν δεσμευθεί προς την υιοθέτηση μέτρων ενίσχυσης της ποδηλατικής κουλτούρας και της χρήσης του ποδηλάτου για μετακίνηση και ψυχαγωγία στην πόλη.

 

 

 

 

 

 

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

2010-11-24 13:53:22

 

Εκδήλωση από το Κέντρο Πρόληψης Αριάδνη και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας με θέμα «Μεγαλώνοντας παιδιά σε έναν κόσμο που αλλάζει»

 

 

 

Δύσκολο να είσαι γονιός σήμερα όπου όσα γνωρίζαμε δεν ισχύουν πια, όλα ανατρέπονται, δεν υπάρχουν σταθερά σημεία. Δύσκολα να είσαι γονιός σε μια εποχή που η κρίση του εξωτερικού περιβάλλοντος , το οποίο άλλοτε ήταν υποστηρικτικό μας επιφορτίζει με πολύ δύσκολα συναισθήματα.

 

Με θέμα: « Μεγαλώνοντας παιδιά σε έναν κόσμο που αλλάζει», ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας και το Κέντρο Πρόληψης «ΑΡΙΑΔΝΗ» διοργανώνουν ομιλία με στόχο την επικοινωνία και το μοίρασμα αγωνιών των γονιών

 

Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 1η Δεκέμβρη 2010 και ώρα 6 μμ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου.

 

 

 

Με εκτίμηση

 

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων

 

του Δημοτικού Σχολείου

 

Το Κέντρο Πρόληψης «ΑΡΙΑΔΝΗ»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕ ΟΤΑ

2010-11-24 13:45:10

 

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών δεσμεύτηκε για την άμεση υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για το προσωπικό Ιδιωτικού Δικαίου των Ο.Τ.Α., ικανοποιώντας θεσμικά και Οικονομικά αιτήματα του κλάδου.

 

 

 

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. χαιρετίζει την μεγάλη συμμετοχή των εργαζομένων στην συγκέντρωση και πορεία που πραγματοποιήθηκε στις 23 Νοεμβρίου 2010 προς το Υπουργείο Εσωτερικών, εκφράζοντας μαζικά την αντίθεση τους στην ακολουθούμενη πολιτική του Μνημονίου και της εργασιακής βαρβαρότητας.

 

Μετά την έκτακτη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 3.00 το μεσημέρι με πρωτοβουλία του Υφυπουργού Εσωτερικών κ. Γεώργιου Ντόλιου με την Εκτελεστική Επιτροπή, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών δεσμεύτηκε για την άμεση υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για το προσωπικό Ιδιωτικού Δικαίου των Ο.Τ.Α., ικανοποιώντας θεσμικά και Οικονομικά αιτήματα του κλάδου. Αναλυτικά θα ενημερωθείτε με νέα ανακοίνωση.

 

Δεσμεύτηκε επίσης το Υπουργείο Εσωτερικών πως από 1-1-2011 εξετάζει θετικά το πάγιο αίτημα των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για ενιαίο πλαίσιο αμοιβών και όρων απασχόλησης των εργαζομένων στις Επιχειρήσεις των Ο.Τ.Α.

 

Η Εκτελεστική Επιτροπή μετά τις δεσμεύσεις του Υπουργείου Εσωτερικών λαμβάνοντας υπ’ όψη και τις απόψεις της πλειοψηφίας των συλλόγων-μελών της αποφάσισε το επόμενο χρονικό διάστημα να αποτελέσει περίοδο ανασυγκρότησης και ανασύνταξης των δυνάμεων της καλώντας ταυτόχρονα τους εργαζόμενους σε επαγρύπνηση ώστε να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις και κυρίως να δημιουργηθούν οι όροι έτσι ώστε να αποτραπεί κάθε απόλυση εργαζόμενου καθώς επίσης και η διασφάλιση των αποδοχών όλων των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

 

Η Εκτελεστική Επιτροπή, τονίζει πως παραμένει ανοικτό το ζήτημα της απόλυσης των συμβασιούχων στους Ο.Τ.Α. και ιδιαίτερα αυτών που χρόνια τώρα εργάζονται κάτω από ιδιαίτερα δυσμενείς συνθήκες στους χώρους υγειονομικής ταφής Απορριμμάτων συμβάλλοντας στο Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα της Διαχείρισης των Στερεών Αποβλήτων.

 

 

 

Η Ομοσπονδία στηρίζει επίσης τις πρωτοβουλίες των πρωτοβάθμιων Σωματείων στους Χ.Υ.Τ.Α. για την ασφαλή λειτουργία και εναπόθεση των Στερεών Αποβλήτων.

 

Μόνο όταν όλοι οι εργαζόμενοι αποφασιστικά και ενωτικά παλεύουν και διεκδικούν τότε οι αγώνες τους μπορούν να έχουν αποτέλεσμα ακόμη και σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες.

 

Ο Αγώνας συνεχίζεται…

 

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

 

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.

 

Ο Πρόεδρος Ο Αναπλ. Γεν. Γραμματέας

 

 

 

Θέμης Μπαλασόπουλος Ιωάννης Τσούνης

 

 

 

 

 

 

 

 

ΙΩΑΝΝΙΝΑ 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2010

2010-11-24 13:31:35

 

ANAKOΙNΩΣH TΥΠOΥ

 

 

 

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ

 

ΙΩΑΝΝΙΝΑ 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2010

 

 

 

Το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και η Περιφέρεια Ηπείρου συνδιοργανώνουν ημερίδα–τηλεοπτική εκπομπή με θέμα: “Προοπτικές Ανάπτυξης των Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης”, στα Ιωάννινα την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010.

 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι (14:15-16:00) στο ξενοδοχείο Du Lac με τη συμμετοχή, του Υφυπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Παναγιώτη Ρήγα, της Γενικής Γραμματέως Περιφέρειας Ηπείρου Δήμητρας Γεωργακοπούλου Μπάστα και των ευρωβουλευτών, Σπύρου Δανέλλη (ΠΑΣΟΚ), Γιώργου Παπανικολάου (ΝΔ), Χαράλαμπου Αγγουράκη (ΚΚΕ), Μιχάλη Τρεμόπουλου(Οικολόγοι-Πράσινοι).

 

Συντονιστής της συζήτησης θα είναι ο δημοσιογράφος Κώστας Αργυρός και τα θέματα που θα αναπτυχθούν είναι:

 

– η νέα μεταρρύθμιση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής που πρόκειται να ισχύσει μετά το 2013,

 

– η Αγροτική Ανάπτυξη στην Ελλάδα,

 

– Περιβαλλοντικά θέματα,

 

– Υποδομές και Μεταφορές

 

– οι επιπτώσεις των Κλιματικών αλλαγών,

 

– η Περιφερειακή Ανάπτυξη καθώς και

 

– οι αλλαγές που επιφέρει η εφαρμογή της Συνθήκης της Λισαβόνας.

 

Το πρόγραμμα θα μεταδίδεται δορυφορικά απευθείας και είναι ελεύθερο να αναμεταδοθεί από όποιο τηλεοπτικό κανάλι ή ραδιόφωνο ενδιαφέρεται. Έτσι, οι πολίτες που επιθυμούν να θέσουν ερωτήματα θα μπορούν μέσω e-mail ή τηλεφωνικά στους αριθμούς που θα εμφανίζονται στις οθόνες των τηλεοράσεων κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

 

Η εκδήλωση θα είναι ανοιχτή στο κοινό.

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΡΟΓΕΥΣΗ ΠΡΕΒΕΖΑΝΙΚΗΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ

2010-11-24 13:22:03

 

ΠΡΟΓΕΥΣΗ ΠΡΕΒΕΖΑΝΙΚΗΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΤΗΣ ΝΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΣΤΗΝ PHILOXENIA

 

 

 

Για μία ακόμη φορά η Ν.Α Πρέβεζας συμμετείχε στην τουριστική έκθεση Philoxenia στη Θεσσσσαλονίκη, από 18 Νοεμβρίου έως 21Νοεμβρίου, σε κοινό περίπτερο με τους 4 νομούς της Ηπείρου και την Περιφέρεια Ηπείρου. Το παρών στο περίπτερο της Ν. Α. Πρέβεζας έδωσαν η κα Δ. Γεωργακοπούλου, Γ.Γ της Περιφέρειας, ο νέος Περιφερειάρχης Ηπείρου κος Α. Καχριμάνης, ο Νομάρχης Πρέβεζας κος Βασίλης Ιωάννου, ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης και νέος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κος Π. Ψωμιάδης, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος σε θέματα Πολιτισμού Τουρισμού ν. Πρέβεζας κος Θ. Βέργος, ο Δ/ντης της Δ/νσης Πολιτισμού Τουρισμού της Ν.Α. Πρέβεζας κος Ν. Ντούσιας, ο κος Π. Χαλκίδης, Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πρέβεζας, μέλη του ΔΣ της Ομοσπονδίας ενοικιαζόμενων δωματίων του νομού καθώς και επιχειρηματίες του τουριστικού κλάδου.

 

Μεγάλη ήταν η προσέλευση του κοινού αλλά και το ενδιαφέρον για το περίπτερο του νομού Πρέβεζας. Οι ενδιαφερόμενοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το Νομό Πρέβεζας, τόσο με έντυπο υλικό, όσο και με την αυτοπρόσωπη επικοινωνία με στελέχη της Νομαρχίας. Δόθηκε η ευκαιρία σε επαγγελματίες του κλάδου να συζητήσουν με ενδιαφερόμενους τουριστικούς πράκτορες και να τεθούν βάσεις για τουριστικές συμφωνίες για την ερχόμενη τουριστική σαιζόν. Το περίπτερο λειτούργησε σαν μία πλατφόρμα ανάδειξης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του Νομού Πρέβεζας ενώ οι επισκέπτες του περιπτέρου πήραν μια πρόγευση από την φιλοξενία που μπορεί να απολαύσει ο επισκέπτης ερχόμενος στο Νομό.

 

Γραφείο Τύπου της Ν.Α. Πρέβεζας

 

 

 

 

 

 

Έναρξη Συνόδου:

2010-11-23 18:03:59

 

Συμπαράσταση στην Suu Kyi και εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

 

Κατά την έναρξη της Συνόδου σήμερα στο Στρασβούργο, ο Πρόεδρος του ΕΚ Jerzy Buzek χαιρέτησε την απελευθέρωση της Aung San Suu Kyi, αρχηγού της αντιπολίτευσης στην Burma, η οποία βρισκόταν σε κατ’ οίκον περιορισμό. Εξέφρασε επίσης την υποστήριξη του ΕΚ για τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας των Ηνωμένων Εθνών για την Εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών (25 Νοεμβρίου).

 

Η Aung San Suu Kyi ήταν μία από τις πρώτες νικήτριες του βραβείου Ζαχάρωφ του ΕΚ για την ελευθερία της σκέψης, αλλά δεν της επιτράπηκε να παραστεί κατά την τελετή απονομής, το 1990, όπως σημείωσε ο κ. Buzek. Ο ίδιος προσέθεσε ακόμη ότι την έχει προσκαλέσει για να παραστεί σε μία επόμενη ολομέλεια.

 

Ο Πρόεδρος Buzek εξέφρασε επίσης την υποστήριξη του για τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας των Ηνωμένων Εθνών για την Εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών (25 Νοεμβρίου), τονίζοντας ότι οι γυναίκες υποφέρουν από διάφορες μορφές βίας, βιασμούς και άλλες μορφές ταπείνωσης. Προσέθεσε ακόμη ότι 8000 κορίτσια υπόκεινται σε ευνουχισμό κάθε μέρα. Επανέλαβε το γεγονός ότι το ΕΚ έχει υποστηρίξει εδώ και πολλά χρόνια την ανάληψη δράσεων για την πρόληψη τέτοιων πράξεων καταπίεσης και παρότρυνε τους ευρωβουλευτές να φορέσουν ροδοπέταλα για να δείξουν την υποστήριξη τους αυτή.

 

Αλλαγές στην ημερήσια διάταξη

 

1. Η έκθεση του κ. Berlinguer για τα “Ζητήματα αστικού, εμπορικού, οικογενειακού και ιδιωτικού διεθνούς δικαίου του σχεδίου δράσης για την εφαρμογή του προγράμματος της Στοκχόλμης” δε θα συζητηθεί τη Δευτέρα, αλλά θα τεθεί σε ψηφοφορία την Τρίτη.

 

2. Προστίθεται ψήφισμα για την “Κατάσταση στη Δυτική Σαχάρα” το οποίο θα τεθεί σε ψηφοφορία την Πέμπτη.

 

 

 

 

 

 

Η Απογευματινή των Εργαζόμενων

2010-11-23 10:07:17

 

Μια εφημερίδα συλλογικής δράσης

 

Τη Δευτέρα 22 Νοέμβρη κυκλοφόρησε η «Απογευματινή των εργαζομένων». Μετά την πρόθεση του εκδότη – εργολάβου Σαραντόπουλου να βάλει λουκέτο στην Απογευματινή αφήνοντας εντελώς μετέωρους τους 130 και επί 4 μήνες απλήρωτους εργαζομένους της εφημερίδας, οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να μη σταματήσουν τον αγώνα τους και να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Τη Δευτέρα εξέδωσαν μόνοι τους μια διαφορετική εφημερίδα την «Απογευματινή των εργαζομένων», δείχνοντας ότι ο δρόμος της συλλογικής δράσης και της αυτοδιαχείρισης είναι ο μόνος δρόμος που μπορεί να οδηγήσει στη δικαίωση και τη νίκη. Αυτός ο αγώνας είναι αγώνας όλων των εργαζομένων στα ΜΜΕ, αγώνας όλου του εργατικού κινήματος.

 

Καλούμε τα πρωτοβάθμια σωματεία, τους φορείς και τις κι νήσεις του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος να στηρίξουν με όλους τους τρόπους το εγχείρημα των συναδέλφων.

 

Από τη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου αγοράζουμε και διαβάζουμε όλοι/ες την «Απογευματινή των εργαζομένων».

 

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας!

 

 

 

ΔΙΑΚΛΑΔΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ – ΑΝΕΡΓΩΝ ΣΤΑ ΜΜΕ

 

 

 

 

 

 

ΠΟΠΕΚ

2010-11-22 23:48:58

 

Η ΠΟΠΕΚ καταγγέλλει τη στάση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας στο θέμα της εγκατάστασης των ολοκληρωμένων συστημάτων ελέγχου εισροών – εκροών όγκου καυσίμων, η οποία μας αναγκάζει να απορρίψουμε το περιεχόμενο της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης.

 

Συγκεκριμένα, το ΔΣ της ΠΟΠΕΚ προσήλθε σήμερα στο υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης μετά από πρόσκληση, προκειμένου να ολοκληρωθεί ο διάλογος για την ΚΥΑ που ρυθμίζει τα σχετικά με την εγκατάσταση των συστημάτων για τον έλεγχο της παράνομης διακίνησης καυσίμων, και διαπίστωσε με έκπληξη ότι η Απόφαση είχε ήδη υπογραφεί από τον υφυπουργό κ. Ντ. Ρόβλια και είχε ήδη σταλεί για συνυπογραφή στο υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

 

Κατόπιν αυτού, η ΠΟΠΕΚ ζήτησε και έλαβε τη δέσμευση της ηγεσίας του υπουργείου ότι μέσα στην εβδομάδα θα συγκληθεί νέα σύσκεψη με τους εκπροσώπους όλων των εμπλεκόμενων φορέων ώστε, αφενός, να τοποθετηθούμε αφού μελετήσουμε τις ρυθμίσεις και, αφετέρου, όλες οι πλευρές να δεσμευτούν και να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Ξεκαθαρίσαμε δε ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να συμμετάσχουμε σε προσχηματικό διάλογο που γίνεται «για τα μάτια του κόσμου», ούτε πρόκειται να δεχθούμε τετελεσμένα γεγονότα.

 

Υπενθυμίζουμε ότι η εγκατάσταση των ολοκληρωμένων συστημάτων ελέγχου εισροών – εκροών αφορά την παράνομη διακίνηση καυσίμων (ναυτιλιακά καύσιμα, εξαγωγές κλπ.), αλλά, με τρόπο που θα διασφαλίζει παράλληλα τον κλάδο από ελλειμματικές παραδόσεις ή επιμείξεις καυσίμων που γίνονται σε προηγούμενα στάδια διακίνησης, και θα καθιστά τους ελέγχους του κράτους αντικειμενικούς. Η εγκατάσταση αυτών των συστημάτων είναι βασικό αίτημα της ΠΟΠΕΚ, προκειμένου να ελεγχθεί η παράνομη διακίνηση καυσίμων σε όλα τα στάδια διακίνησης, από την οποία εκτιμούμε ότι το Δημόσιο χάνει έσοδα πλέον των 700 εκατ. ευρώ το χρόνο από δασμοφοροδιαφυγή. Με τη συμπεριφορά του το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας «κατάφερε» να μας έχει απέναντι ακόμη και για ένα θέμα στο οποίο συμφωνούμε, δηλαδή στον έλεγχο της παράνομης διακίνησης καυσίμων.

 

Η σπουδή με την οποία υπεγράφη η ΚΥΑ για τα συστήματα ελέγχου εισροών – εκροών μας θυμίζει πάντως την βιασύνη με την οποία επιβλήθηκε το πλαφόν στις τιμές των καυσίμων, που ανακλήθηκε άρον – άρον δύο ημέρες αργότερα.

 

 

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ

 

 

 

 

 

 

Προοπτικές Ανάπτυξης των Περιφερειών

2010-11-22 16:36:22

 

Η Γ.Γ.Π.Η και το Γραφείο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα: “Προοπτικές Ανάπτυξης των Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης”, την Παρασκευή 26/11/2010 και ώρα 14:00 στο ξενοδοχείο DU LAC στα Ιωάννινα.

 

Συμμετέχουν: Ο υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Παναγιώτης Ρήγας

 

Οι ευρωβουλευτές: Σπύρος Δανέλλης (ΠΑΣΟΚ), Γιώργος Παπαναικολάου (ΝΔ), Χαράλαμπος Αγγουράκης (ΚΚΕ), Μιχάλης Τρεμόπουλος (Οικολόγοι-Πράσινοι).

 

 

 

 

ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

2010-11-22 15:54:23

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

 

Την Δευτέρα 22/11 και ώρα 20:00 στα ΤΕΙ Ηγουμενίτσας, μαζευόμαστε με άλλα ευαισθητοποιημένα άτομα για να συζητήσουμε, να προβληματιστούμε και να προγραμματίσουμε κοινές δράσεις σχετικά με την έξαρση των φαινομένων ξενοφοβίας και ρατσισμού και στη περιοχή μας.

 

 

 

 

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

2010-11-22 15:42:38

 

Δήλωση Αλεξ. Καχριμάνη για τα συμπεράσματα από την «Philoxenia»

 

 

 

Στα συμπεράσματα από τη συμμετοχή της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ιωαννίνων στην Διεθνή Έκθεση «Philoxenia», αναφέρθηκε σήμερα ο Νομάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης. «Ήταν, τόνισε μεταξύ άλλων, η τελευταία συμμετοχή της Ν.Α.Ι. και των άλλων νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων στην Έκθεση, που έγινε σε ενιαίο περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου. Ο προβληματισμός μας έγκειται στο γεγονός ότι φέτος η κίνηση των επισκεπτών ήταν μικρότερη από τα προηγούμενα χρόνια. Αυτό οδηγεί στην ανάγκη ώστε όλοι οι άνθρωποι του τουρισμού στην Ήπειρο, ιδιαίτερα ενόψει της εορταστικής περιόδου, να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή και να εντείνουν τις προσπάθειές τους για να προσελκύσουν επισκέπτες. Η δική μας προσοχή εστιάζεται πλέον στην ενιαία προβολή του τουρισμού της Ηπείρου, σε συνδυασμό του θαλάσσιου με τον ορεινό τουρισμό. Δεν θέλουμε τον τουρισμό ως αυτοσκοπό, αλλά αυτός να συνδυάζεται με τον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα, ώστε τα προϊόντα που θα χρησιμοποιούνται στην περιοχή μας, να είναι δικά μας. Θα αρχίσουμε καμπάνια, ώστε να αλληλοσυμπληρώνει ο ένας κλάδος τον άλλο, ώστε να πορευθούμε όλοι μαζί με κοινωνική αλληλεγγύη στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε».

 

Ο κ. Καχριμάνης ανέφερε ακόμη ότι, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη «Philoxenia», παρέστη και μίλησε στη συνάντηση του Συλλόγου Τουριστικής Χιονοδρομίας που έγινε στο ξενοδοχείο «ΚΑΨΗΣ» της Θεσσαλονίκης, με βασικό αντικείμενο την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν στο τομέα των αδειοδοτήσεων και του ιδιοκτησιακού καθεστώτος τα χιονοδρομικά κέντρα. «Με τη σημερινή νομοθεσία η αδειοδότηση είναι πολύ δύσκολη και ήταν χρήσιμη η παρουσία μας, καθώς η Ν.Α.Ι. έφερε με επιτυχία σε πέρας το ζήτημα του χιονοδρομικού Ανηλίου», τόνισε ο κ. Καχριμάνης. Πρόσθεσε επίσης ότι ένα ακόμη από τα βασικά θέματα συζήτησης ήταν και οι νέες επενδύσεις που πρέπει να γίνουν ώστε μέσω του εκσυγχρονισμού των χιονοδρομικών κέντρων και με την τεχνητή χιονόπτωση να επιτευχθεί επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, προς όφελος των τοπικών οικονομιών.

 

 

 

 

 

 

Επιστολή του Δημάρχου Ηγουμενίτσας

2010-11-22 15:41:47

 

 

 

 

Δήμος Ηγουμενίτσας

 

Γραφείο Δημάρχου

 

 

 

Ηγουμενίτσα 22/11/2010 Aρ.Πρωτ. 15757

 

 

 

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ

 

 

 

Προς:

 

Υπουργό Προστασίας

 

του Πολίτη

 

κ. Παπουτσή Χρήστο

 

 

 

 

 

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ

 

 

 

Επανέρχομαι στο φλέγων ζήτημα των αλλοδαπών (λαθρομεταναστών), που κατακλύζουν την πόλη της Ηγουμενίτσας, προσπαθώντας να επιβιβαστούν στα πλοία της γραμμής Ελλάδας- Ιταλίας αναζητώντας το καλύτερο αύριο.

 

Παρά τα σχετικά έγγραφα που έχω αποστείλει, το μόνο που εισέπραξα, ήταν τηλεφωνική επικοινωνία από τον έναν γραμματέα του Υπουργείου, που ήθελε να διευκρινίσει εάν ήταν να επισκεφθεί αυτός την Ηγουμενίτσα ή ο έτερος.

 

Στην τελευταία επιστολή μου ανέφερα ότι υπάρχει ενδεχόμενο, λόγω της διαμορφωθείσας κατάστασης να έχουμε και θύματα.

 

Αναφορά που έγινε πραγματικότητα προσφάτως με σοβαρό τραυματισμό αλλοδαπού από πολίτη με πυροβόλο όπλο.

 

Οι πολίτες αρχίζουν και παίρνουν τον Νόμο στα χέρια τους και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις.

 

Από την άλλη οι Γενικοί Γραμματείς του Υπουργείου σας, ενδιαφέρονται για το ποιος έχει επικοινωνήσει μαζί μου και ποιος όχι.

 

Τα σχόλια και οι εκτιμήσεις δικές σας !!!

 

Η κατάσταση ξεπερνά τις δυνατότητες παρέμβασής μου.

 

Πλέoν από πλευράς μου, δεν βρίσκω δικαιολογίες πειστικές προς τους κατοικούντες στον Δήμο Ηγουμενίτσας.

 

Οφείλετε να ενεργήσετε άμεσα.

 

Οι πολίτες του Δήμου Ηγουμενίτσας δεν είναι δευτέρας κατηγορίας.

 

 

 

 

Φιλικότατα

 

 

 

Ο Δήμαρχος

 

Θωμάς Γ. Πιτούλης

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ήπειρος Τόπος Να Ζεις

2010-11-22 15:39:11

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ

 

Οι Ηπειρώτες πολίτες στις εκλογές της 7ης και 14ης Νοεμβρίου 2010, με την ψήφο τους, επέλεξαν την ηγεσία της περιφέρειας για την επόμενη τετραετία. Εύχομαι ειλικρινά καλή δύναμη στον κ. Καχριμάνη και την παράταξή του «Αξιοβίωτη ανάπτυξη Ηπείρου».

 

Το ρόλο που ανατέθηκε στην παράταξη «Ήπειρος τόπος να ζεις», αυτόν της αντιπολίτευσης τόσο σημαντικό στην δημοκρατία, είμαι βέβαιος ότι θα τον τιμήσει τα χρόνια που έρχονται, ελέγχοντας και προτείνοντας, για ένα καλύτερο αύριο του τόπου μας. Μέλημα και κανόνας πρέπει να είναι:

 

• να είναι εδώ και να επικροτεί κάθε θετική πρωτοβουλία και να αντιστέκεται σε οτιδήποτε υπονομεύει το μέλλον και την ευημερία της Ηπείρου.

 

• να απαιτεί το νόμιμο, το ηθικό, την διαφάνεια και την αξιοκρατία χωρίς εκπτώσεις.

 

• να συμπαραστέκεται σε κάθε προσπάθεια υγιούς αναπτυξιακής διαδικασίας.

 

• να υπερασπίζεται την κοινωνική συνοχή.

 

• να περιφρουρεί το περιβάλλον από κάθε επιδίωξη υποβάθμισής του.

 

• να στηρίζει κάθε πρόταση που θα στοχεύει στην προστασία των αδύνατων στρωμάτων της κοινωνίας μας.

 

• να συμβάλει με προτάσεις και πρωτοβουλίες για το καλό της Ηπείρου και των Ηπειρωτών.

 

• να αγωνιστεί τέλος για όσα υποσχέθηκε και δεσμεύτηκε στο πρόγραμμά της.

 

Προσωπικά θέλω να ευχαριστήσω όχι μόνο τους 37.000 πολίτες του Νομού Ιωαννίνων αλλά τους 87.000 Ηπειρώτες που τίμησαν την παράταξη με την ψήφο τους. Η Ήπειρος είναι μία με ισότιμες, ομόρρυθμες ενότητες.

 

Ευχαριστώ όλους αυτούς που το ταξίδι αυτό, το προεκλογικό, το έκαναν για μένα τόσο συναρπαστικό και πρόσθεσαν πλήθος εμπειριών. Σ’ όλους αυτούς που μου και μας συμπαραστάθηκαν, μας συμβούλεψαν, μας προστάτεψαν, μας επισήμαναν λάθη μας και παραλείψεις. Σ’ αυτούς που στάθηκαν απέναντι μας κριτικά. Σ’ αυτούς που τελικά δεν μας ψήφισαν αλλά δεν αρνήθηκαν το διάλογο μαζί μας.

 

Οι γενικότερες πολιτικές συνθήκες και νοοτροπίες δεν ήταν ευνοϊκές και είχαν διαμορφωθεί πολύ πριν αρχίσει ο προεκλογικός αγώνας. Συνθήκες που εν πολλοίς δεν αφορούσαν την αυτοδιοικητική μεταρρύθμιση.

 

Θέλω να πιστεύω ότι συμβάλαμε διατυπώνοντας πολιτικό και προγραμματικό λόγο καταθέτοντας σαφές πρόγραμμα με βραχυπρόθεσμους και μεσοπρόθεσμους στόχους και ενέργειες.

 

Χρησιμοποιώντας νέο τρόπο και λόγο πιο σαφή, άμεσο και καθαρό, προσπαθήσαμε να προβάλουμε τα οράματά μας, τις αξίες μας, τις επιδιώξεις μας που εξακολουθούν να ισχύουν και να είναι οδηγός μας.

 

Καθ’ ένας από μας και όλοι μαζί προσπαθήσαμε.

 

Στα χρόνια που έρχονται πρέπει να καθιερωθούν συνθήκες ευνοϊκότερες, απαλλαγμένες από διλλήματα, αγωνίες, αβεβαιότητες, υστεροβουλίες, σκοπιμότητες και μικροπολιτική, με αισιοδοξία και εποικοδομητική συμμετοχή, μέσα από πρακτικές διαφάνειας και καθαρότητας προθέσεων και ενεργειών.

 

Η εποχή μας απαιτεί και κόπο και τρόπο.

 

Σας ευχαριστώ πολύ.

 

 

 

Χρίστος Παπαβρανούσης

 

 

 

 

 

 

Ήπειρος Τόπος Να Ζεις

2010-11-22 15:35:51

 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟΤΙΜΗΣΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ

 

ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ

 

 

 

Την Κυριακή 21 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε η πρώτη μετεκλογική συνάντηση του συνόλου των Υποψηφίων του συνδυασμού «ΗΠΕΙΡΟΣ-ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΕΙΣ» με αντικείμενο την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και τον προγραμματισμό δράσης ενόψει της έναρξης λειτουργίας του νέου θεσμού της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης.

 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης προηγήθηκε εισήγηση του επικεφαλής του συνδυασμού, κ. Βαγγέλη Αργύρη, σχετικά με τον απολογισμό των εκλογών και την πρόταση για τα επόμενα βήματα δράσης και συντονισμού και ακολούθησαν εισηγήσεις των υποψηφίων Αντιπεριφερειαρχών σχετικά με τα αντίσοιχα θέματα σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα.

 

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε ένας αναλυτικός και ουσιαστικός διάλογος τόσο για την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και τα αίτια που οδήγησαν στην επικράτηση του συνδυασμού της συντηρητικής παράταξης, όσο και για τους στόχους που πρέπει να τεθούν από το συνδυασμό το αμέσως επόπμενο χρονικό διάστημα και τον τρόπο συλλογικής και αποτελεσματικής λειτουργίας και παρέμβασης που πρέπει να χαρακτηρίζει τα επόμενα βήματά μας.

 

Το σύνολο των παρεβρισκομένων συμφώνησαν με τους άξονες της εισήγησης και κοινή συνισταμένη όλων των τοποθετήσεων ήταν η ανάγκη να συνεχίσουμε με εντατικούς ρυθμούς την προσπάθεια για προώθηση των θέσεων και των προτάσεων που κατάθεσε ο συνδυασμός και έτυχαν της εμπιστοσύνης 90.000 πολιτών.

 

Όλοι συμφώνησαν ότι πρέπει να υπάρξει ουσιαστική λειτουργία του συνδυασμού τόσο στη θεσμική λειτουργία και συγκρότηση της Περιφέρειας όσο και στην κοινωνία που δεν επιθυμεί οι νέοι θεσμοί να γίνουν άλλη μία αφορμή για πελατειακή λειτουργία και υποσχέσεις χωρίς αντίκρυσμα.

 

Για την αποτίμηση του αποτελέσματος των πρόσφατων Αυτοδιοικητικών εκλογών και του προγραμματισμού του συνδυασμού, εξουσιοδοτήθηκε ο επικεφαλής του, κ. Βαγγέλης Αργύρης, να δώσει συνέντευξη τύπου αύριο Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010 και ώρα 11.30πμ , στο ξενοδοχείο Du Lac σε όλα τα ΜΜΕ.

 

 

 

 

 

 

Ζαγόρια και Ιωάννινα:

2010-11-21 23:24:11

 

 

Δημοφιλέστεροι τουριστικοί προορισμοί Ζαγόρια και Ιωάννινα

 

Στην κορυφή των δημοφιλέστερων τουριστικών προορισμών της χώρας βρίσκονται για μία ακόμη φορά τα Ζαγοροχώρια, αλλά και η πόλη των Ιωαννίνων, όπως αναδείχθηκαν από την σχετική ψηφοφορία που διενεργήθηκε μέσω της ιστοσελίδας της «HELEXPO» στο πλαίσιο της έκθεσης «PHILOXENIA 2010».

 

Η απονομή των βραβείων για τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας έγινε το βράδυ της Πέμπτης από τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμό Παύλο Γερουλάνο στη Θεσσαλονίκη όπου διεξάγεται η έκθεση.

 

Συγκεκριμένα, στην κατηγορία των αγαπημένων ορεινών προορισμών το δεύτερο βραβείο απονεμήθηκε στα Ζαγοροχώρια, στην κατηγορία των δημοφιλέστερων πόλεων το πέμπτο βραβείο απονεμήθηκε στα Γιάννινα, ενώ στην κατηγορία των φιλικότερων προς το περιβάλλον περιοχών το δεύτερο βραβείο απονεμήθηκε επίσης στα Ζαγοροχώρια. Και πέρυσι τα Ζαγοροχώρια είχαν πάρει το δεύτερο βραβείο στην κατηγορία «αγαπημένος ορεινός προορισμός», ενώ τα Γιάννινα πέρυσι ήταν στην τέταρτη θέση της κατηγορίας «αγαπημένος αστικός προορισμός». Στην 26η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη έως την Κυριακή, συμμετείχε η Περιφέρεια Ηπείρου και οι τέσσερις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις με ένα κοινό περίπτερο. Στόχος της Περιφέρειας Ηπείρου και των τεσσάρων Νομαρχιών ήταν η ανάδειξη και προβολή των τουριστικών προορισμών της Ηπείρου, καθώς και η προσέλκυση όλο και περισσότερων επισκεπτών.

 

Με αφορμή τις βραβεύσεις ο Νομάρχης Ιωαννίνων Αλέξανδρος Καχριμάνης σε δηλώσεις του τόνισε τα εξής: «Οι διακρίσεις που για μια ακόμη φορά γνώρισαν στην Έκθεση “Philoxenia”, ως δημοφιλέστεροι τουριστικοί προορισμοί, τα Ζαγοροχώρια και η πόλη των Ιωαννίνων, δεν είναι τυχαίο γεγονός, αλλά απόρροια της συνεχούς προσπάθειας των φορέων του Νομού και των δύο περιοχών για τη διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος, τη βελτίωση των τουριστικών υποδομών και της επιτυχημένης προβολής τους, παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν».

 

 

 

 

 

 

 

Συνεχίζεται η απεργία της ΠΟΕ – ΟΤΑ

2010-11-21 23:20:52

 

Το Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. αποφάσισε την κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων του κλάδου με δύο νέες 24ωρες απεργίες των εργαζομένων στους δήμους τη Δευτέρα και την Τρίτη. Στην ανακοίνωση αναφέρεται. “Οι εργαζόμενοι στους Ο.Τ.Α. δεν αποδέχονται να οδηγηθούν αμαχητί στην σφαγή του νέου προϋπολογισμού, της φορολογικής επιδρομής, των νέων περικοπών στο εισόδημά μας και των χιλιάδων απολύσεων μέσω του «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ».

 

Το Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. καλεί όλους τους εργαζόμενους να μπουν αποφασιστικά στον αγώνα, καθώς και τους άλλους εργαζόμενους στον Ιδιωτικό και Δημόσιο τομέα, που βιώνουν τα ίδια προβλήματα, να συντονίσουν την δράση τους, γιατί αυτό θα αποτελέσει και την βασική προϋπόθεση για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

 

Καλεί όλους τους Συλλόγους-Μέλη της Ομοσπονδίας να προχωρήσουν αύριο σε Γενικές Συνελεύσεις ή συγκεντρώσεις στους χώρους δουλειάς για την ενημέρωση και κινητοποίηση των εργαζομένων καθώς και να κοινοποιήσουν εγγράφως στην Ομοσπονδία τις αποφάσεις τους για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

 

Καλεί επίσης την ΤΡΙΤΗ 23 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2010 και ώρα 10.00 π.μ. στην Πλατεία Καραϊσκάκη – Αθήνα σε απεργιακή συγκέντρωση προκειμένου να πραγματοποιηθεί πορεία στο Υπουργείο Εσωτερικών.

 

Μόνο αν η απεργιακή κινητοποίηση γίνει προσωπική υπόθεση ΟΛΩΝ ΜΑΣ θα έχει θετικό αποτέλεσμα.

 

Τέλος την ίδια μέρα θα συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή για την περαιτέρω κλιμάκωση ή μη των απεργιακών κινητοποιήσεων”.

 

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ… ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ

 

 

 

Το Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. αποφάσισε την κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων του κλάδου με δύο νέες 24ΩΡΕΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ για τη ΔΕΥΤΕΡΑ και ΤΡΙΤΗ 22 και 23 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2010.

 

 

 

Οι εργαζόμενοι στους Ο.Τ.Α. δεν αποδέχονται να οδηγηθούν αμαχητί στην σφαγή του νέου προϋπολογισμού, της φορολογικής επιδρομής, των νέων περικοπών στο εισόδημά μας και των χιλιάδων απολύσεων μέσω του «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ».

 

 

 

Το Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. καλεί όλους τους εργαζόμενους να μπουν αποφασιστικά στον αγώνα, καθώς και τους άλλους εργαζόμενους στον Ιδιωτικό και Δημόσιο τομέα, που βιώνουν τα ίδια προβλήματα, να συντονίσουν την δράση τους, γιατί αυτό θα αποτελέσει και την βασική προϋπόθεση για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

 

 

 

Καλεί όλους τους Συλλόγους-Μέλη της Ομοσπονδίας να προχωρήσουν αύριο σε Γενικές Συνελεύσεις ή συγκεντρώσεις στους χώρους δουλειάς για την ενημέρωση και κινητοποίηση των εργαζομένων καθώς και να κοινοποιήσουν εγγράφως στην Ομοσπονδία τις αποφάσεις τους για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

 

 

 

Καλεί επίσης την ΤΡΙΤΗ 23 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2010 και ώρα 10.00 π.μ. στην Πλατεία Καραϊσκάκη – Αθήνα σε απεργιακή συγκέντρωση προκειμένου να πραγματοποιηθεί πορεία στο Υπουργείο Εσωτερικών.

 

 

 

Μόνο αν η απεργιακή κινητοποίηση γίνει προσωπική υπόθεση ΟΛΩΝ ΜΑΣ θα έχει θετικό αποτέλεσμα.

 

 

 

Τέλος την ίδια μέρα θα συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή για την περαιτέρω κλιμάκωση ή μη των απεργιακών κινητοποιήσεων.

 

 

 

 

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.

 

 

 

 

Ανοιχτή επιστολή για τον πυροβολισμό μετανάστη

2010-11-19 16:05:25

 

 

Με αφορμή το πρόσφατο φαινόμενο ακραίας ρατσιστικής βίας, όπου:

 

 

 

Πιστολέρο πυροβολεί μετανάστες και τραυματίζει έναν σοβαρά στο Νεοχώρι Παραμυθιάς

 

 

 

Ανοικτή επιστολή

 

 

 

Σε κάθε δημοκράτη σε κάθε καλόπιστο πολίτη

 

Τα πράγματα πλέον οδηγούνται εκτός ελέγχου, ήταν όμως βέβαιο ότι θα έφταναν μέχρι εδώ. Οπλισμένος καου-μπόυ, εποχούμενος σε αυτοκίνητο, έριξε εννιά σφαίρες σε ομάδα μεταναστών, που ερχόταν, με τα πόδια, μέσω Εγνατίας προς την Ηγουμενίτσα, τραυματίζοντας έναν επικίνδυνα. Το κλίμα ξενοφοβίας και ρατσισμού που καλλιεργείται από την κυβέρνηση, την ΕΕ, τη ΝΔ, το ΛΑΟΣ και άλλες ακροδεξιές οργανώσεις, δημιουργεί και στην περιοχή μας φαινόμενα ακραίας φασιστικής βίας, σαν αυτά που συμβαίνουν στην Αθήνα και σε άλλες περιοχές της χώρας.

 

Ας αναρωτηθούμε λοιπόν:

 

 

1. Γιατί και από πού φεύγουν αυτοί οι κολασμένοι της γης;

 

 

 

* Είναι μήπως τυχαίο ότι στην πλειοψηφία τους είναι Αφγανοί, Κούρδοι, Ιρακινοί, Σομαλοί και Παλαιστίνιοι που φεύγουν από τη χώρα τους γιατί οι Αμερικάνοι και Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές άναψαν τις φωτιές του πολέμου, έσπειραν την πείνα και τη δυστυχία στον τόπο τους; Στα βάθη της Ασίας και της Αφρικής ξέρουν άραγε την Ηγουμενίτσα ή τους φέρνουν εδώ, αντί αδρού τιμήματος χιλιάδων ευρώ οι σύγχρονοι δουλέμποροι; Πολλοί απ΄ αυτούς θαλασσοπνίγονται στα νερά του Αιγαίου, σκοτώνονται στα ναρκοπέδια και στα νερά του Έβρου.

 

 

 

2. Γιατί αυτοί έρχονται στην πόλη μας;

 

(Γιατί έρχονται εδώ ή στην Πάτρα και δεν πάνε στη Τρίπολη ή στα Γιάννενα;)

 

 

 

* Γιατί εδώ στην λεγόμενη «πύλη της Ευρώπης» υπάρχει έστω μια κάποια μικρή πιθανότητα να περάσουν στην «πολιτισμένη» Ευρώπη, που την έχουν καταστήσει απροσπέλαστο φρούριο, αυτοί που κατά τα άλλα κόπτονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα και με το πρόσχημα αυτό έχουν εξαπολύσει τους πολέμους στις πατρίδες τους.

 

 

3. Γιατί βλέπουμε αυτούς τους «άθλιους της Ηγουμενίτσας», να γυρίζουν πεινασμένοι στους δρόμους της πόλης, γιατί τα παιδιά μας να εθίζονται στη δυστυχία, θεωρώντας φυσικό το φαινόμενο να βλέπουν αυτούς τους «κολασμένους της γης» να ψάχνουν τους κάδους των σκουπιδιών;

 

 

 

* Γιατί το Ελληνικό κράτος είναι το μόνο κράτος που χορηγεί με το σταγονόμετρο πολιτικό άσυλο, γιατί το κράτος αυτό, ο Δήμος και οι άλλοι φορείς δεν φροντίζουν, όπως ορίζει και ο Χάρτης του ΟΗΕ, για τα δικαιώματα των προσφύγων, για ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, για στοιχειώδη τροφή, για υγειονομική περίθαλψη, για νομιμοποίηση αυτών των κατατρεγμένων, γιατί, απεναντίας οι τοπικοί άρχοντες με εμπρηστικές δηλώσεις, δίνουν τροφή στην διαμόρφωση ξενοφοβικού κλίματος.

 

 

4. Υπάρχει κανένας που πιστεύει ότι αν γινόταν όλα αυτά θα υπήρχαν τα φαινόμενα αυτά, που γεννούν τη βάσιμη ανησυχία των κατοίκων της περιοχής μας;

 

 

 

* Όχι βέβαια. Οι ελληνικές κυβερνήσεις ζητάνε πόρους και η ΕΕ διαθέτει με ευκολία, όχι για το σκοπό αυτό, αλλά για νέους κατασταλτικούς μηχανισμούς, για στρατό φύλαξης των συνόρων (FRONTEX), που όμως σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να ανακόψουν τα κοπάδια της προσφυγιάς και της μετανάστευσης, γιατί οι απελπισμένοι αυτοί δεν έχουν τίποτε να χάσουν μπροστά σε μια έτσι κι αλλιώς «χαμένη ζωή».Τα χρήματα που δαπανούνται για τη «φύλαξη» των συνόρων, είναι 20 φορές περισσότερα από εκείνα που θα χρειαζόταν για την δημιουργία και λειτουργία χώρων υποδοχής και περίθαλψης.

 

 

 

5. Γιατί το ελληνικό κράτος ακολουθεί μια τέτοια πολιτική;

 

 

 

* Γιατί θέλει να συγκαλύψει τις αιτίες του φαινομένου αυτού και την αντιλαϊκή του πολιτική, να φορτώσει στους μετανάστες την ανεργία, την φτώχεια που βιώνουν και οι έλληνες εργαζόμενοι, θύματα της ίδιας πολιτικής, που θέλει φτηνή εργατική δύναμη σε όφελος της καπιταλιστικής κερδοφορίας, που μετατρέπει τους μετανάστες σε εξιλαστήρια θύματα, εξαπολύοντας επιχειρήσεις «σκούπα» και πογκρόμ διώξεων σε βάρος τους, καλλιεργώντας ένα κλίμα ξενοφοβίας και ρατσισμού, που επωάζει το αυγό του φιδιού και τροφοδοτεί τις φασιστικές οργανώσεις.

 

 

 

Γι΄αυτό δημιουργούνται και θα δημιουργούνται αυτά τα φαινόμενα ή άλλα σαν την δολοφονία του Aριβάν Oσμάν Aμπντουλάχ στο Λιμάνι της Ηγουμενίτσας από τις δυνάμεις καταστολής, που δείχνουν υπερβάλλοντα ζήλο στο κυνηγητό αυτών των ανυπεράσπιστων, στο χτύπημα των εργατικών ή νεολαιίστικων διαδηλώσεων, αλλά δεν κάνουν τίποτε για να συλλάβουν αυτά τα φασιστοειδή-νοσταλγούς της 21ης Απριλίου, που κραδαίνουν τα όπλα τους ανοιχτά και προκλητικά στο διαδίκτυο και απειλούν μετανάστες και πολίτες.

 

 

 

* Ο ρατσισμός και η ξενοφοβία οπλίζει τα χέρια των υποψήφιων δολοφόνων

 

 

 

 

* Οι πόλεμοι των ιμπεριαλιστών φέρνουν τις στρατιές μεταναστών στο Λιμάνι της Ηγουμενίτσας, «πύλη» μιας Ευρώπης-φρούριο

 

 

 

Γι αυτό πρέπει ο κάθε εργαζόμενος, νεολαίος, ο κάθε δημοκράτης, να μη παρασύρεται εύκολα από ρατσιστικά ακροδεξιά κηρύγματα, να σκεφτεί σοβαρά το ζήτημα. Να πάρουμε εμείς την υπόθεση στα χέρια μας, μέσα από φορείς, συνδιοκάτα, συλλογικότητες

 

 

 

* Να καταδικάσουμε αυτά τα φαινόμενα ρατσιστικής-φασιστικής βίας σε ανυπεράσπιστους μετανάστες

 

* Να ζητήσουμε να βρεθούν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι ένοχοι

 

* Πολιτικό άσυλο και νομιμοποίηση των μεταναστών τώρα

 

* Να ζητήσουμε από την κυβέρνηση, τον Δήμο, τις υποτιθέμενες ανθρωπιστικές οργανώσεις, στοιχειώδεις ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, τροφής και υγειονομικής περίθαλψης για τους πρόσφυγες.

 

* Να συνειδητοποιήσουμε και βροντοφωνάξουμε ότι δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτε με αυτά τα δυστυχισμένα πλάσματα:

 

 

 

Έλληνες και ξένοι εργάτες ενωμένοι!

 

 

Ενάντια στον ιμπεριαλισμό και στον πόλεμο, στο φασισμό,

 

το ρατσισμό και την ξενοφοβία, στην Ευρώπη φρούριο και

 

στην αντιλαϊκή-αντιμεταναστευτική πολιτική των ελληνικών κυβερνήσεων

 

 

 

 

Παύλος Αλεξίου

 

 

 

 

Κέρκυρα: Ζημιές από τις πλημμύρες

2010-11-19 10:11:11

 

 

Η αντιμετώπιση της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί από τις πλημμύρες στην περιοχή της Μέσης Κέρκυρας ήταν το αντικείμενο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι υπό την προεδρία του Νομάρχη Στέφανου Πουλημένου παρουσία εκπροσώπων των τεσσάρων δήμων που επλήγησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, εκπροσώπων της Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας (ΔΟΥ), της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, των υπηρεσιών Πολιτικής Προστασίας και υπηρεσιακών παραγόντων.

 

Στη σύσκεψη αποφασίστηκαν τα εξής:

 

1. Να κατατεθεί αίτημα για κήρυξη των περιοχών που επλήγησαν (Δήμων Αχιλλείων, Κερκυραίων, Παρελίων και Μελιτειέων) σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης προκειμένου να προχωρήσει το ταχύτερο δυνατόν η αποκατάσταση των ζημιών σε δημόσιες υποδομές.

 

2. Να χαρακτηριστεί ως πλημμυρόπληκτη η περιοχή η οποία επλήγη προκειμένου να τύχουν των ευεργετημάτων του νόμου οι πληγέντες. Ο συγκεκριμένος τομέας αφορά τις ζημιές σε οικοσκευές, σε κατασκευές και σε επιχειρήσεις.

 

Η συγκρότηση του συνόλου των επιτροπών καταγραφής και εκτίμησης των ζημιών σε κατοικίες, επιχειρήσεις, οικοσκευές και στο φυτικό και ζωικό κεφάλαιο. Οι επιτροπές αυτές θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους από αύριο το πρωί με σημεία εκκίνησης τις έδρες των δήμων.

 

Τονίζεται ότι όσοι πολίτες υπέστησαν ζημιές την πλημμύρα θα πρέπει στο εξής να απευθύνονται στα κατά τόπους τμήματα Πολιτικής Προστασίας των δήμων τους και να υποβάλλουν το αίτημά τους προκειμένου οι επιτροπές να προχωρήσουν το συντομότερο δυνατόν στην καταγραφή και εκτίμηση των ζημιών.

 

Άμεση οικονομική ενίσχυση ζητούν ο βουλευτής κ. Δένδιας και ο Νομάρχης για τους πληγέντες

 

Την άμεση οικονομική ενίσχυση των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων της Κέρκυρας που επλήγησαν από την καταστροφική πλημμύρα της Τετάρτης ζήτησε από τα αρμόδια υπουργεία ο βουλευτής κ. Ν. Δένδιας.

 

Ειδικότερα, ο κ. Δένδιας ζητά α) την άμεση καταβολή εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης σε κάθε οικογένεια που επλήγη η κατοικία ή η οικοσκευή της από την πλημμύρα, β) την παροχή πιστωτικών διευκολύνσεων (χορήγηση δωρεάν κρατικής αρωγής και ατόκων δανείων για την επισκευή/ ανακατασκευή πληγέντων κτιρίων -, γ) την επιχορήγηση των πληγεισών επιχειρήσεων από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων μέσω του ΕΟΜΜΕΧ, για τις ζημίες που υπέστησαν σε κτιριακές εγκαταστάσεις, μηχανικό εξοπλισμό, πρώτες ύλες, εμπορεύματα και φορτηγά αυτοκίνητα και δ) την αναστολή της είσπραξης των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο και λοιπών νομικών προσώπων του και τη ρύθμιση της καταβολής τους μέχρι είκοσι τέσσερις (24) μηνιαίες δόσεις, με μερική ή ολική απαλλαγή από τις προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής.

 

Παράλληλα την έκτακτη επιχορήγηση με το ποσό τουλάχιστον των 200.000 ευρώ ζητάει η ΝΑ για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών που έχουν προκληθεί στο οδικό δίκτυο από την χθεσινή μεγάλη καταιγίδα. Παράλληλα η ΝΑ προχώρησε στις διαδικασίες για τον χαρακτηρισμό των περιοχών που επλήγησαν από την καταιγίδα της Τετάρτης σε πλημμυρόπληκτες προκειμένου να τύχουν οικονομικής ενίσχυσης για την αποκατάσταση των ζημιών σε οικείες και σε εξοπλισμούς καταστημάτων. Σύσκεψη για το θέμα αυτό πραγματοποιείται αυτή την ώρα στη νομαρχία με τη συμμετοχή και των εκπροσώπων των δήμων που επλήγησαν από την πλημμύρα.

 

Στο μεταξύ, συνεχίστηκε και χτες η άντληση υδάτων, από την πυροσβεστική, σε κατοικίες, κυρίως στην περιοχή Κανάλια.

 

Η Πυροσβεστική υπηρεσία, που ενισχύθηκε λόγω των αυξημένων αναγκών με 12 άτομα από την Ήπειρο, δέχτηκε προχθές πάνω από 280 κλήσεις ενώ επενέβη σε 180 περίπου περιπτώσεις.

 

 

 

 

Απεργούν οι Ναυτεργάτες

2010-11-19 09:57:26

 

 

Ανεκτέλεστα τα δρομολόγια στο πορθμείο της Ηγουμενίτσας την Τρίτη λόγω απεργίας

 

 

 

Ανεκτέλεστα θα παραμείνουν τα περισσότερα δρομολόγια των πλοίων του πορθμείου Ηγουμενίτσας την προσεχή Τρίτη αφού το ΔΣ του Σωματείου Μηχανικών και κατωτέρων πληρωμάτων κοντινών αποστάσεων «Ο Άγιος Σπυρίδων», που εργάζονται στην πορθμειακή γραμμή Ηγουμενίτσας – Κέρκυρας, Παξών και Λεύκιμης ανακοίνωσε την απόφασή του για συμμετοχή στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που εξήγγειλε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία για την Τρίτη 23/11 από τις 06:00 π.μ. έως τις 06:00 το πρωί της Τετάρτης 24/11.

 

 

 

 

Βράβευση Κωπηλατών από τον ΠΣΑΤ

2010-11-19 09:55:59

 

 

Με το βραβείο του ΠΣΑΤ θα τιμηθούν οι Γιαννιώτες Κωπηλάτες

 

Με το ειδικό βραβείο του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικών Συντακτών (ΠΣΑΤ) θα τιμηθούν οι Γιαννιώτες Ολυμπιονίκες της κωπηλασίας Μιχάλης Ναστόπουλος, Απόστολος Λαμπρίδης, (ασημένιο μετάλλιο στη δίκωπο άνευ πηδαλιούχου), Λυδία Νταλαμάγκα και Ελένη Διαμάντη (χάλκινο μετάλλιο στη δίκωπο άνευ πηδαλιούχου). Το ΔΣ του ΠΣΑΤ αφού έλαβε υπόψη προτάσεις συντακτών και αθλητικών ομοσπονδιών, που ανταποκρίθηκαν στη σχετική πρόσκληση του ΔΣ, αποφάσισε να απονείμει εφέτος ειδικές βραβεύσεις, στο πλαίσιο της Τελετής Απονομής Αθλητικών Βραβείων ΠΣΑΤ, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου και ώρα 19:00 στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας. Εκτός από τους τέσσερις αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων, ειδικές βραβεύσεις θα γίνουν και σε άλλους νεαρούς αθλητές και αθλήτριες που κατέκτησαν μετάλλια στους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων, στη Σιγκαπούρη.

 

 

 

 

ΟΕΣΒΔΕΝ

2010-11-19 01:19:10

 

Η ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΤΟΥ ΤΕΜΠΜΕ ΣΕ ΄΄ ΤΑΜΕΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ΄΄.

 

Η ΕΣΕΕ ΚΑΙ Η ΓΣΕΒΕΕ ΣΕ ΡΟΛΟ ΔΟΥΡΕΙΟΥ ΙΠΠΟΥ.

 

 

 

Το προηγούμενο διάστημα Κυβέρνηση, ΕΣΕΕ( Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου), ΓΣΕΒΕΕ(Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών, Εμπόρων), θριαμβολογούσαν για την ίδρυση του ΤΕΜΠΜΕ, που τάχα θα ενίσχυε τις επιχειρήσεις μας.

 

Σύντομα το ΤΕΜΠΜΕ απέτυχε, αφού πρόλαβε βεβαίως να εξυπηρετήσει ελάχιστες μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις καθώς και εμπόρους που δεν είχαν ανάγκη χρηματοδότησης.

 

Σήμερα ξανά οι ίδιοι, Κυβέρνηση, ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, θριαμβολογούν γιατί τάχα το ΤΕΜΠΜΕ θα γίνει Τράπεζα Επιχειρηματικότητας, η οποία δήθεν θα μας χρηματοδοτήσει.

 

Εξακολουθούν να μας κοροϊδεύουν για να εμποδίσουν την οργή να εκδηλωθεί.

 

Δεν είναι αφελείς, δεν είναι παρασυρμένοι, σκόπιμα κοροϊδεύουν γιατί δεν τους νοιάζει η μικρή επιχείρηση και οι αυτοαπασχολούμενοι.

 

Γι αυτό:

 

Καλούσαν τους συναδέλφους να πάρουν δάνεια για να πληρώσουν τον ΟΑΕΕ και

 

την Εφορία.

 

Συμφώνησαν και δέχθηκαν την τριπλοφορολόγηση, τις αλλεπάλληλες συνάφειες και τις

 

περαιώσεις.

 

Δεν λένε κουβέντα για τους 400.000 περίπου συναδέλφους που χρωστάνε στον

 

ΟΑΕΕ και δεν έχουν ούτε γιατρό.

 

Δεν μιλούν για το καθημερινό κλείσιμο δεκάδων επιχειρήσεων.

 

Δεν λένε τίποτε για τις εξευτελιστικές συντάξεις του ΟΑΕΕ και περισσότερο

 

ακόμη όσων προέρχονται από ΤΑΕ – ΤΣΑ.

 

Και άλλα πολλά.

 

Η ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ στηρίζουν στην ουσία την κυβερνητική πολιτική και την επικυρώνουν με την συμμετοχή τους στους στημένους διαλόγους, τον ίδιο ρόλο όμως παίζουν και αρκετοί «συνδικαλιστές» σε Ομοσπονδίες των Εμπορικών Συλλόγων και Εμπορικούς Συλλόγους, που έχουν σαν ναυαρχίδα της διεκδίκησής τους τον τραπεζικό εγκλωβισμό των συναδέλφων.

 

 

 

 

 

Γι αυτό ακριβώς δεν μιλούν:

 

-Για την ανεργία.

 

-Τους καταναλωτές που δεν μπορούν να ψωνίσουν.

 

-Τους μισθούς και τις συντάξεις που πετσοκόβονται.

 

-Τις δικαστικές διώξεις του ΟΑΕΕ ενάντια σε συναδέλφους.

 

Συνάδελφοι

 

Λύση υπάρχει και είναι μία.

 

Το συνδικαλιστικό μας κίνημα να αλλάξει ρότα, αυτό όμως απαιτεί αλλαγή των συσχετισμών, είναι ανάγκη τώρα να απομονωθούν οι υφιστάμενες πλειοψηφίες στους Εμπορικούς Συλλόγους, στις Ομοσπονδίες, και στην ΕΣΕΕ, τώρα πρέπει να δημιουργηθεί κίνημα αμφισβήτησής τους και να υποχρεωθούν σε παραίτηση, αύριο θα είναι αργά.

 

 

 

 

 

 

 

ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ο.Ε.Σ.Β.Δ.Ε.Ν.

 

 

 

 

 

 

ΠΟΕ �ΟΤΑ

2010-11-19 01:09:08

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2010

 

οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα πραγματοποιήσουν 24ωρη Πανελλαδική απεργία

 

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) ανακοινώνει ότι, την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2010 οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα πραγματοποιήσουν 24ωρη Πανελλαδική απεργία. Στις 10.00 το πρωί το προσωπικό των Ο.Τ.Α. θα προχωρήσει σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας (Καρόλου 24 – Πλατεία Καραϊσκάκη) και πορεία στο Υπουργείο Εσωτερικών.

 

Για το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010 η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. έχει προγραμματίσει 48ωρη αποχή ή απεργία ανάλογα την υπηρεσία των Ο.Τ.Α. Την Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010 στις 3.00 το μεσημέρι θα συνεδριάσει το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας με θέμα την κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων.

 

Σε ένα δυσμενές κλίμα, με ορατό πλέον τον κίνδυνο των απολύσεων, κατάργησης των κλαδικών συμβάσεων και τη λήψη νέων οικονομικών και φορολογικών μέτρων από την κυβέρνηση, οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αντιδρούν και ξεκινούν ένα νέο αγώνα ενάντια στην πολιτική της εξόντωσης τους.

 

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αγωνίζονται για :

 

• Άμεση υπογραφή της Σ.Σ.Ε., αυξήσεις και επέκταση της εφαρμογής της σε όλους τους εργαζόμενους (Δημοτικές Επιχειρήσεις).

 

• Νέο, ενιαίο και δίκαιο μισθολόγιο.

 

• Επαναφορά και διεύρυνση των μισθολογικών, ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων τους.

 

• Αναπλήρωση των απωλειών του εισοδήματος τους.

 

• Αναβαθμισμένες Δημόσιες Υπηρεσίες. Τοπική Αυτοδιοίκηση με Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα.

 

• Προάσπιση του δικαιώματος των συμβασιούχων για πλήρη και σταθερή απασχόληση. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

 

• Άμεση επίλυση των χρόνιων κλαδικών και θεσμικών αιτημάτων.

 

• Κατοχύρωση και διεύρυνση των δικαιωμάτων στο εφάπαξ, την επικουρική σύνταξη και την υγειονομική περίθαλψη.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.

 

 

 

 

ΓΓΠΗ: Χαιρετισμός στο Συνέδριο για την οδική Ασφά&

2010-11-18 15:26:10

 

 

Ο χαιρετισμός της Γ.Γ.Π.Η. στο Διεθνές Συνέδριο για τη βελτίωση της Οδικής Ασφάλειας

 

στη περιοχή των χωρών του Εύξεινου Πόντου

 

 

Στην έναρξη εργασιών του Διεθνούς Συνέδριου Οδικής Ασφάλειας της Οικονομικής Επιτροπής του ΟΗΕ για την Ευρώπη (United Nations Economic Commision for Europe – UNECE – www.unece.org) και του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (Organization of the Black Sea Economic Cooperation – BSEC), που διεξάγεται στα Ιωάννινα (ξενοδοχείο Epirus Palace), υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων παρευρέθηκε η Γενική Γραμματέας Περιφέρειας Ηπείρου Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα και απεύθυνε χαιρετισμό την Πέμπτη (18/11/10), παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Χάρη Τσιόκα.

 

Το συνέδριο διοργανώνεται στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας του ΟΣΕΠ, από το Επιμελητήριο Ιωαννίνων, την Περιφέρεια Ηπείρου και τον Ελληνικό Επιμελητηριακό Σύνδεσμο Μεταφορών και αναμένεται να συμβάλει στην κατεύθυνση της εφαρμογής της Δεκαετίας Δράσης για την Οδική Ασφάλεια στην περιοχή του ΟΣΕΠ και τα απτά αποτελέσματα που παρήχθησαν από το πρόσφατα ολοκληρωμένο σχέδιο της Οικονομικής Επιτροπής του ΟΗΕ για την Ευρώπη, για την «βελτίωση της Οδικής Ασφάλειας: Θέτοντας τους περιφερειακούς και εθνικούς στόχους μείωσης των θυμάτων οδικής κυκλοφορίας».

 

Στο χαιρετισμό της η Γενική Γραμματέας Περιφέρειας μεταξύ άλλων τόνισε: «Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για την όμορφη πρωτεύουσα της Ηπείρου να φιλοξενεί αυτή την τόσο σημαντική συνάντηση αρμόδιων πολιτικών, υπηρεσιακών και επιστημονικών Φορέων. Για το λόγο αυτό, επιτρέψτε μου να συγχαρώ το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, τον Ελληνικό Επιμελητηριακό Σύνδεσμο Μεταφορών αλλά και το Επιμελητήριο Ιωαννίνων, που καταφέρνουν και αναδεικνύουν με τον πλέον επίσημο και εμπεριστατωμένο τρόπο, το ζήτημα της οδικής ασφάλειας.

 

Αισθάνομαι την υποχρέωση να ευχαριστήσω δημόσια τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χάρη Τσιόκα για την ανταπόκρισή του, στην πρόσκλησή να βρίσκεται σήμερα εδώ μαζί μας.

 

Μας αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο το αμέριστο Κυβερνητικό ενδιαφέρον για το κρίσιμο αυτό θέμα.

 

Στους συμμετέχοντες, θα δοθεί η δυνατότητα να συνδιαμορφώσουμε τη βάση μιας πλατφόρμας συνεργασίας με στόχο:

 

· Τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και

 

· Την περαιτέρω αύξηση της ευαισθητοποίησης και του ενδιαφέροντος της κοινής γνώμης, για θέματα οδικής ασφάλειας στην περιοχή.

 

Ταυτόχρονα, είμαι σίγουρη, ότι ο εποικοδομητικός διάλογος που θα αναπτυχθεί στη θεματολογία του Συνεδρίου, θα δικαιώσει τις προσδοκίες των διοργανωτών, αφού θα μας οδηγήσει σε πολύ χρήσιμα και σημαντικά συμπεράσματα.

 

Όλοι συμφωνούμε, ότι η αποτελεσματικότητα στο θέμα της οδικής ασφάλειας εξαρτάται κύρια από την έμφαση που δίνουμε στον ορθολογικό σχεδιασμό της.

 

Όμως ο σύγχρονος τρόπος ζωής προκαλεί μια διαρκώς αυξανόμενη ζήτηση για μετακινήσεις και κατά συνέπεια και για ασφάλεια σε αυτές, γεγονός που μας υποχρεώνει να παρέμβουμε με άμεσες και αποτελεσματικές λύσεις.

 

Δυστυχώς η χώρα μας, για το 2009, κατέχει μία από τις τελευταίες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με περίπου 150 νεκρούς ανά εκατομμύριο κατοίκων το χρόνο, γεγονός που αποτελεί για τον τόπο μια σύγχρονη κοινωνική μάστιγα.

 

Για τη σημερινή ελληνική κυβέρνηση, η αντιμετώπιση αυτής της άσχημης κατάστασης είναι μονόδρομος και ταυτόχρονα δέσμευση ευθύνης.

 

Γι’ αυτό μέσα από συντονισμένες και ορθολογικά σχεδιασμένες ενέργειες και κυρίως λαμβάνοντας υπόψη τη διεθνή εμπειρία, ήδη εφαρμόζεται στη χώρα μας, μια συγκροτημένη πολιτική πρόληψης των τροχαίων ατυχημάτων.

 

Ταυτόχρονα, μέσα από τη συνεργασία με αρμόδιους οργανισμούς και εμπλεκόμενους φορείς, γίνεται καθημερινά πράξη ο σχεδιασμός και η προώθηση μέτρων, για τη βελτίωση της ανθρώπινης οδικής συμπεριφοράς, ενώ επιτυγχάνεται και η απαραίτητη ευαισθητοποίηση της κοινωνίας, καθώς είναι δεδομένο, ότι τα οδικά δυστυχήματα αποτελούν ένα πρόβλημα που αφορά τον κάθε πολίτη.

 

Για το λόγο αυτόν άλλωστε, δίνεται μεγάλη σημασία στην εκπαιδευτική διαδικασία στα σχολεία, αλλά και σε εστιασμένες εκστρατείες ενημέρωσης των πολιτών.

 

Το γεγονός ότι -εν μέσω οικονομικής κρίσης και χρηματοπιστωτικών περιορισμών- η Ελλάδα καταφέρνει να προωθεί τη συνέχιση της χρηματοδότησης και της υλοποίησης μεγάλων αλλά και μικρών οδικών έργων, στο πλαίσιο της ασκούμενης πολιτικής για σύγχρονες μεταφορές και υποδομές μεταφορών, μας γεμίζει αισιοδοξία για ένα καλύτερο και πιο ασφαλές “αύριο”.

 

Κυρίες και κύριοι,

 

Είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξη για το μέλλον και πεπεισμένη, ότι από κοινού θα καταφέρουμε να συντονίσουμε με αποτελεσματικό τρόπο τις δυνάμεις μας και να κάνουμε πολύ περισσότερα, σε ό,τι αφορά το σχεδιασμό, την αξιολόγηση και τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων, για τη μεγαλύτερη δυνατή οδική ασφάλεια όλων μας».

 

 

 

 

Ήπειρος τόπος να ζεις: Ανακοίνωση για τα Διόδια

2010-11-18 15:19:08

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

ΓΙΑ ΔΗΛΩΣΕΙΣ κ. ΤΣΑΚΛΙΔΗ

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΤΗΣ ΕΓΝΑΤΙΑΣ

 

 

 

Ο συνδυασμός ΗΠΕΙΡΟΣ-ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΕΙΣ παρακολουθώντας δημοσιεύματα του τοπικού τύπου και δηλώσεις σε τοπικά ΜΜΕ του αντιπροέδρου του ΔΣ της «Εγνατία ΑΕ» Ιωάννη Τσακλίδη που κάνουν λόγο για προσωρινή καθιέρωση διοδίων στην θέση «Παμβώτης» της Εγνατίας οδού, δηλώνει την απόλυτη αντίθεσή του στην προοπτική αυτή.

 

Μόνη αποδεκτή λύση είναι η καθιέρωση διοδίων αναλογικά με την διαδρομή που διανύεται.

 

Αυτή είναι η δέσμευση που έχει αναληφθεί και δεν αποδεχόμαστε καμία παρέκκλιση.

 

 

 

 

Παρέμβαση Αλ. Καχριμάνη για τα διόδια της Εγνατία&

2010-11-18 12:29:10

 

 

Επικοινωνία Αλέξανδρου Καχριμάνη για

 

 

 

 

 

το σταθμό διοδίων στο Δήμο Παμβώτιδας

 

 

Διαδοχικές τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον Γενικό Γραμματέα Συγχρηματοδοτούμενων Έργων του Υπουργείου Υποδομών και Δικτύων κ. Σ. Λαμπρόπουλο και Αντιπρόεδρο και Εντεταλμένο Σύμβουλο του Δ.Σ. της «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ» κ. Ι. Τσακλίδη είχε χθες και σήμερα ο Νομάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, με αφορμή δημοσιεύματα για επικείμενη λειτουργία του σταθμού διοδίων στην περιοχή του Δήμου Παμβώτιδος.

 

Ο κ. Καχριμάνης, επανέλαβε το καθολικό αίτημα της τοπικής κοινωνίας να μη λειτουργήσει ο συγκεκριμένος σταθμός έως ότου τεθούν σε εφαρμογή τα ηλεκτρονικά διόδια, υπενθύμισε τις τοποθετήσεις του πρώην Υπουργού ΠΕΧΩΔΕ και του νυν Υφυπουργού Υποδομών και Δικτύων και τόνισε ότι ειδικά στη σημερινή δύσκολη συγκυρία, δεν πρέπει επουδενί να επιβαρυνθούν επιπλέον οικονομικά οι κάτοικοι για να μετακινούνται εντός Νομού.

 

Στη νέα επικοινωνία που είχε σήμερα με τον κ. Λαμπρόπουλο, έθεσε και πάλι το ζήτημα της κατασκευής κόμβου στην περιοχή Δροσοχωρίου, ζητώντας του να παρέμβει προς το Δ.Σ. της «ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ», ώστε να εξεταστούν οι προτάσεις της Νομαρχιακής Αρχής και να προχωρήσουν γρήγορα οι σχετικές διαδικασίες. Παράλληλα τον ενημέρωσε και για άλλες εκκρεμότητες που υπάρχουν με την Εγνατία Οδό στην ευρύτερη περιοχή.

 

 

 

 

Ο κ. Λαμπρόπουλος, ανέφερε, μεταξύ άλλων, στον Νομάρχη ότι η «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.» αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα για αυτό και συζητείται η λειτουργία των συμβατικών σταθμών διοδίων, ωστόσο εκτίμησε εύλογο το αίτημα για τη μη λειτουργία του σταθμού Παμβώτιδας, προσθέτοντας ότι είναι πιθανό αυτός να μεταφερθεί στην περιοχή Μαλακασίου.

 

 

Εκτεταμένη συζήτηση και εξέταση των ζητημάτων που υπάρχουν θα γίνει μετά την επιστροφή του κ. Λαμπρόπουλου από τις Βρυξέλλες, για τις οποίες αναχώρησε σήμερα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μετωπική σύγκρουση Λεωφορείου με Ι.Χ

2010-11-18 12:04:20

 

Τραγικό δυστύχημα με απολογισμό έναν νεκρό σημειώθηκε λίγο μετά τις 11:00 π.μ. στην Ε.Ο. Ηγουμενίτσας – Πρέβεζας στο ύψος του Μαργαριτίου.

 

Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε 33χρονος, εισήλθε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας με αποτέλεσμα να συγκρουστεί μετωπικά με τουριστικό λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν 34 μέλη του Συλλόγου Γυναικών Μπενίτσας Κέρκυρας. Το λεωφορείο είχε ξεκινήσει για εκδρομή από την Κέρκυρα προορισμό το Ναύπλιο.

 

Από τα συντρίμια του Ι.Χ. νεκρός ανεσύρθη ο 33χρονος οδηγός του, ενώ οι επιβάτες του λεωφορείου, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, είναι όλοι καλά στην υγεία τους.

 

 

 

 

Πρέβεζα: Συνάντηση Ιωάννου με Ιωάννου…

2010-11-17 22:21:33

 

 

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΤΟ ΝΟΜΑΡΧΗ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

 

Βασίλης Ιωάννου: «Σας παραδίδουμε τη Νομαρχία χωρίς εκκρεμότητες και είμαστε δίπλα σας για κάθε βοήθεια»

 

 

 

Επίσκεψη στη Νομαρχία πραγματοποίησε ο νέος Αντιπεριφερειάρχης κος Στράτος Ιωάννου, μαζί με τους νεοεκλεγέντες Περιφερειακούς Συμβούλους κους Β. Κατσαμώρη, Ν. Ανατολιωτάκη, Θ. Μικρούλη, Ι. Ευθυμίου. Η επίσκεψη πέραν του εθιμοτυπικού χαρακτήρα αποτέλεσε αφορμή για μια πρώτη ενημέρωση του Αντιπεριφερειάρχη και των Περ. Συμβούλων για τις εκκρεμότητες που υπάρχουν με τη μετάβαση στο θεσμό της αιρετής Περιφέρειας.

 

Ο Νομάρχης κος Βασίλης Ιωάννου συνεχάρη τον νέο Αντιπεριφερειάρχη και τους περιφερειακούς Συμβούλους για την εκλογή τους και τους δήλωσε ότι θα έχουν κάθε βοήθεια από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση μέχρις ότου αναλάβουν το έργο τους.

 

«Οι εκλογές τέλειωσαν τα προβλήματα μένουν. Αυτή η περίοδος των 40 ημερών είναι περίοδος μετάβασης που θα έχει πολλές δυσκολίες και πολλή δουλειά για όλους. Για να εφαρμοσθεί το σχέδιο Καλλικράτης απαιτούνται δεκάδες προεδρικά διατάγματα και υπουργικές αποφάσεις που αφορούν μεταφορά αρμοδιοτήτων, μετατάξεις προσωπικού, αλλά και το ξεκαθάρισμα ρόλων. Είναι μια ιδιαιτέρως δύσκολη οικονομική συγκυρία και αναμένεται και λόγω της εφαρμογής της νέας διοικητικής δομής να υπάρξουν δυσκολίες προσαρμογής. Κοινός στόχος όλων να μην υπάρχει δυσλειτουργία στη διοίκηση να μην υπάρχει καθυστέρηση στα σχεδιαζόμενα και εκτελούμενα έργα και πρόβλημα στην απορρόφηση κοινοτικών πόρων. Εμείς θα συνεχίσουμε να ασκούμε τα καθήκοντά μας με απόλυτη πληρότητα, ευθύνη, αλλά σε ζητήματα μείζονα που πιθανόν θα προκύψουν θα συζητήσουμε μαζί σας και δεν πρόκειται να πάρουμε αποφάσεις που να προκαταλαμβάνουν τις δικές σας σκέψεις, τα προγράμματα και τους σχεδιασμούς.»

 

Ο Νομάρχης στη συνέχεια ενημέρωσε ότι ο ίδιος και οι συνεργάτες του θα ολοκληρώσουν τη διαχείριση όλων των εκκρεμών υποθέσεων στο ακέραιο, ούτως ώστε όταν αναλάβει η αιρετή περιφέρεια να είναι απαλλαγμένη από οικονομικά βάρη της Νομαρχίας. Στη συνέχεια ακολούθησε ειδικότερη ενημέρωση από το Γενικό Γραμματέα της Νομαρχίας κο Γρ. Γιάγια για τα θέματα της διαχείρισης του προσωπικού της Ν.Α. ενόψει του Καλλικράτη καθώς και από τους Αντινομάρχες και Εντεταλμένους Συμβούλους, τους κους Μ. Ζέρβα, Χρ. Αρβανίτη, Θ. Βέργο, πάνω στα θέματα της αρμοδιότητάς τους.

 

Τέλος, ο Νομάρχης κος Βασίλης Ιωάννου, ενημέρωσε ότι στις προθέσεις του είναι τις αμέσως επόμενες ημέρες, εκπροσωπώντας και την ΕΝΑΕ, να επισκεφθεί τον κ. Αλέκο Καχριμάνη και να συζητήσει μαζί του όλα τα ανοιχτά ζητήματα προκειμένου, όπως είπε ο Νομάρχης, από την αρχή του έτους να μην υπάρξουν δυσλειτουργίες και προβλήματα στην Περιφέρεια Ηπείρου.

 

Τόσο ο κος Στράτος Ιωάννου, όσο και οι νεοεκλεγμένοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι ευχαρίστησαν ιδιαιτέρως το Νομάρχη για την ενημέρωση που τους παρείχε και ζήτησαν κατά το μεσολαβόν διάστημα μέχρι την επίσημη ανάληψη της διοίκησης, να έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται επισκεπτόμενοι τις Διευθύνσεις της Νομαρχίας για ειδικότερα θέματα. Ο Νομάρχης δήλωσε ότι αυτό είναι απαραίτητο και θα φροντίσει ο ίδιος, με την εμπειρία του, αλλά και με τη βοήθεια του Γεν. Γραμματέα, κάνοντας ό,τι απαιτείται για την πληρέστερη ενημέρωσή τους, ούτως ώστε να αξιοποιηθεί στο έπακρο ο χρόνος που μεσολαβεί μέχρι το τέλος του χρόνου.

 

 

 

 

Γ.Γ.Π.Η: στον εορτασμό του Πολυτεχνείου

2010-11-17 19:28:56

 

 

Την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου τίμησε η Γενική Γραμματέας Περιφέρειας Ηπείρου Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα.

 

Ανήμερα της επετείου, το πρωί της Τετάρτης (17/11/10), συμμετείχε με τις αρχές του Πανεπιστημίου και της πόλης των Ιωαννίνων στην κατάθεση στεφάνων στο ηρώο Πολυτεχνείου στη Δομπόλη.

 

 

 

 

Μετά την τελετή, σε δηλώσεις της τόνισε: «Με τη σημερινή επέτειο τιμάμε τους αγωνιστές της εξέγερσης του Πολυτεχνείου που με ανιδιοτέλεια έχυσαν το αίμα τους και αγωνίστηκαν για τη δημοκρατία και την ελευθερία.

 

 

 

 

 

Ο αγώνας τους είναι πάντα επίκαιρος ειδικά στη σημερινή δύσκολη οικονομικά συγκυρία τόσο για την χώρα μας, όσο και για την Ευρώπη ολόκληρη.

 

 

 

 

 

Πρέπει, ως κοινωνία και ως πολίτες να δούμε τι χρειάζεται να αλλάξουμε.

 

 

Να αναλάβουμε τις ευθύνες μας ώστε να παραδώσουμε στα παιδιά μας ένα κόσμο με ασφάλεια, με ελπίδα, με προοπτική».

 

 

 

 

Στην έκθεση �PHILOXENIA� η Περ. Ηπείρου

2010-11-17 15:04:33

 

Στην 26η διεθνή έκθεση Τουρισμού «PHILOXENIA» που πραγματοποιείται στην Θεσσαλονίκη από την Πέμπτη(18/11/10) έως την Κυριακή(21/11/10) συμμετέχει η Περιφέρεια Ηπείρου και οι τέσσερις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις.

 

Στο κοινό περίπτερο, στους χώρους του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου, όπου πραγματοποιείται φέτος η «PHILOXENIA» οι τέσσερις Νομοί της Ηπείρου θα έχουν την ευκαιρία να προβάλλουν τις ομορφιές, τη φιλοξενία, τη λαϊκή παράδοση καθώς και τη μοναδικότητα στην εφαρμογή των εναλλακτικών μορφών τουρισμού που προσφέρουν σε όσους επιλέγουν να τους επισκεφθούν.

 

Στόχος είναι η ανάδειξη και προβολή των τουριστικών προορισμών της Ηπείρου και η προσέλκυση όλο και περισσότερων επισκεπτών.

 

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη, 18 Νοεμβρίου στις 20:00, στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης», παρουσία του υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλου Γερουλάνου και αμέσως μετά θα γίνει η απονομή των βραβείων τουρισμού.

 

 

 

 

 

 

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΤΟ ΝΟΜ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

2010-11-17 15:00:00

 

Βασίλης Ιωάννου: «Σας παραδίδουμε τη Νομαρχία χωρίς εκκρεμότητες και είμαστε δίπλα σας για κάθε βοήθεια»

 

Επίσκεψη στη Νομαρχία πραγματοποίησε ο νέος Αντιπεριφερειάρχης κος Στράτος Ιωάννου, μαζί με τους νεοεκλεγέντες Περιφερειακούς Συμβούλους κους Β. Κατσαμώρη, Ν. Ανατολιωτάκη, Θ. Μικρούλη, Ι. Ευθυμίου. Η επίσκεψη πέραν του εθιμοτυπικού χαρακτήρα αποτέλεσε αφορμή για μια πρώτη ενημέρωση του Αντιπεριφερειάρχη και των Περ. Συμβούλων για τις εκκρεμότητες που υπάρχουν με τη μετάβαση στο θεσμό της αιρετής Περιφέρειας.

 

Ο Νομάρχης κος Βασίλης Ιωάννου συνεχάρη τον νέο Αντιπεριφερειάρχη και τους περιφερειακούς Συμβούλους για την εκλογή τους και τους δήλωσε ότι θα έχουν κάθε βοήθεια από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση μέχρις ότου αναλάβουν το έργο τους.

 

«Οι εκλογές τέλειωσαν τα προβλήματα μένουν. Αυτή η περίοδος των 40 ημερών είναι περίοδος μετάβασης που θα έχει πολλές δυσκολίες και πολλή δουλειά για όλους. Για να εφαρμοσθεί το σχέδιο Καλλικράτης απαιτούνται δεκάδες προεδρικά διατάγματα και υπουργικές αποφάσεις που αφορούν μεταφορά αρμοδιοτήτων, μετατάξεις προσωπικού, αλλά και το ξεκαθάρισμα ρόλων. Είναι μια ιδιαιτέρως δύσκολη οικονομική συγκυρία και αναμένεται και λόγω της εφαρμογής της νέας διοικητικής δομής να υπάρξουν δυσκολίες προσαρμογής. Κοινός στόχος όλων να μην υπάρχει δυσλειτουργία στη διοίκηση να μην υπάρχει καθυστέρηση στα σχεδιαζόμενα και εκτελούμενα έργα και πρόβλημα στην απορρόφηση κοινοτικών πόρων. Εμείς θα συνεχίσουμε να ασκούμε τα καθήκοντά μας με απόλυτη πληρότητα, ευθύνη, αλλά σε ζητήματα μείζονα που πιθανόν θα προκύψουν θα συζητήσουμε μαζί σας και δεν πρόκειται να πάρουμε αποφάσεις που να προκαταλαμβάνουν τις δικές σας σκέψεις, τα προγράμματα και τους σχεδιασμούς.»

 

Ο Νομάρχης στη συνέχεια ενημέρωσε ότι ο ίδιος και οι συνεργάτες του θα ολοκληρώσουν τη διαχείριση όλων των εκκρεμών υποθέσεων στο ακέραιο, ούτως ώστε όταν αναλάβει η αιρετή περιφέρεια να είναι απαλλαγμένη από οικονομικά βάρη της Νομαρχίας. Στη συνέχεια ακολούθησε ειδικότερη ενημέρωση από το Γενικό Γραμματέα της Νομαρχίας κο Γρ. Γιάγια για τα θέματα της διαχείρισης του προσωπικού της Ν.Α. ενόψει του Καλλικράτη καθώς και από τους Αντινομάρχες και Εντεταλμένους Συμβούλους, τους κους Μ. Ζέρβα, Χρ. Αρβανίτη, Θ. Βέργο, πάνω στα θέματα της αρμοδιότητάς τους.

 

Τέλος, ο Νομάρχης κος Βασίλης Ιωάννου, ενημέρωσε ότι στις προθέσεις του είναι τις αμέσως επόμενες ημέρες, εκπροσωπώντας και την ΕΝΑΕ, να επισκεφθεί τον κ. Αλέκο Καχριμάνη και να συζητήσει μαζί του όλα τα ανοιχτά ζητήματα προκειμένου, όπως είπε ο Νομάρχης, από την αρχή του έτους να μην υπάρξουν δυσλειτουργίες και προβλήματα στην Περιφέρεια Ηπείρου.

 

Τόσο ο κος Στράτος Ιωάννου, όσο και οι νεοεκλεγμένοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι ευχαρίστησαν ιδιαιτέρως το Νομάρχη για την ενημέρωση που τους παρείχε και ζήτησαν κατά το μεσολαβόν διάστημα μέχρι την επίσημη ανάληψη της διοίκησης, να έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται επισκεπτόμενοι τις Διευθύνσεις της Νομαρχίας για ειδικότερα θέματα. Ο Νομάρχης δήλωσε ότι αυτό είναι απαραίτητο και θα φροντίσει ο ίδιος, με την εμπειρία του, αλλά και με τη βοήθεια του Γεν. Γραμματέα, κάνοντας ό,τι απαιτείται για την πληρέστερη ενημέρωσή τους, ούτως ώστε να αξιοποιηθεί στο έπακρο ο χρόνος που μεσολαβεί μέχρι το τέλος του χρόνου.

 

 

 

Από το Γραφείο Τύπου της Ν.Α Πρέβεζας

 

 

 

 

 

 

ΕΥΡΩΠΑ�KΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

2010-11-17 14:53:25

 

Η ΕΝΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ;

 

Οι διαπραγματεύσεις για την ολοκλήρωση της ετήσιας διαδικασίας που εφαρμόζεται για την έγκριση του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού μπήκαν σε αδιέξοδο. Το αδιέξοδο οφείλεται στην άρνηση δύο κρατών μελών κυρίως, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ολλανδίας, να συμφωνήσουν με τις θέσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου όπως εκφράστηκαν από όλες σχεδόν τις πολιτικές ομάδες του οργάνου. Τη στιγμή μάλιστα που τόσο η βελγική προεδρία όσο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχουν παρεμφερείς θέσεις με αυτές του Κοινοβουλίου. Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δήλωσε απογοητευμένος από την κατάληξη της διαβούλευσης. Πρέπει να υπογραμμιστεί ότι το Κοινοβούλιο δεν ζήτησε τίποτα περισσότερο από το Συμβούλιο και δέχτηκε την πρότασή του, που μείωνε στο μισό περίπου την αύξηση των πιστώσεων που ζητούσε η Επιτροπή, χωρίς να επιδιώξει κάποιο αντάλλαγμα. Ο μόνος όρος που έθεσε το Κοινοβούλιο αφορούσε την επίτευξη μιας σοβαρής συμφωνίας που θα επέτρεπε την τήρηση των διατάξεων της Συνθήκης της Λισαβόνας.

 

Το σκεπτικό του Κοινοβουλίου ήταν απλό: από τη στιγμή που όλα σχεδόν τα κράτη μέλη της Ένωσης κάνουν περικοπές στις δημόσιες δαπάνες, έπρεπε να προβλεφθεί η δυνατότητα στον προϋπολογισμό του 2011 να χρηματοδοτηθούν οι μελλοντικές δράσεις για τις οποίες έχουν συμφωνήσει όλα τα κράτη μέλη. Το Κοινοβούλιο ζητούσε δηλαδή να υπάρξει μεγαλύτερη ευελιξία και να σχεδιαστεί ένα σύστημα ιδίων πόρων που θα καθιστούσε τα ευρωπαϊκά σχέδια δράσης ανεξάρτητα από τη βούληση των κρατών. Τέλος, ζητούσε να του δοθούν πραγματικά δικαιώματα παρέμβασης και συγκαθορισμού του μεσοπρόθεσμου ευρωπαϊκού προϋπολογισμού.

 

Αναφερόμενος στην αποτυχία να επιτευχθεί συμφωνία με το Συμβούλιο, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

 

“Επιθυμούσαμε να υπάρξει συμφωνία. Δυστυχώς όμως κάποια κράτη μέλη έκλεισαν την πόρτα. Η αδιαλλαξία λίγων κρατών μελών στο Συμβούλιο υπονομεύει την εμπιστοσύνη των πολιτών ως προς την αποτελεσματική λειτουργία της Ένωσης. Προειδοποίησα το Συμβούλιο πολλές φορές να μην πετάξει το μωρό μαζί με το νερό της μπανιέρας. Δυστυχώς για τους ευρωπαίους πολίτες το Συμβούλιο έκανε ακριβώς αυτό.

 

Είμαι πολύ απογοητευμένος που δεν καταφέραμε να καταλήξουμε σε συμφωνία σχετικά με τον προϋπολογισμό του 2011. Το Κοινοβούλιο, με μεγάλη πλειοψηφία, η Επιτροπή και η πλειοψηφία των κρατών μελών ήταν έτοιμοι να συμφωνήσουν. Μια μικρή μειονότητα κρατών που δεν επιθυμούσε να εμπλακεί σε μια εποικοδομητική συζήτηση με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πάνω στην εφαρμογή της Συνθήκης, μπλοκάρισε τη συμφωνία.

 

Το Κοινοβούλιο παρουσίασε μια πολύ μετριοπαθή θέση και, τελικά, δεν ζήτησε ούτε ένα ευρώ περισσότερο από ότι πρότεινε το Συμβούλιο. Είμαστε έτοιμοι να δεχθούμε μόνο μία αύξηση της τάξεως του 2,91%.

 

Έχω διατελέσει πρωθυπουργός και εγώ ο ίδιος. Έχω πλήρη επίγνωση του τι σημαίνει λιτότητα. Ο προϋπολογισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν αποτελεί μέρος του προβλήματος, αλλά μέρος της λύσης. Είναι το εργαλείο που θα ενισχύσει την αντιμετώπιση της κρίσης. Ο προϋπολογισμός της ΕΕ δεν μπορεί και δεν πρέπει να συγκρίνεται με τους εθνικούς προϋπολογισμούς δεδομένου ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορεί να διαχειρίζεται ελλείμματα. Ο προϋπολογισμός είναι ένα επενδυτικό όχημα….

 

…Η απόφαση που έλαβαν τα κράτη είναι ιδιαίτερα ατυχής. Τώρα δεν είναι σαφές πώς θα χρηματοδοτηθούν πολλές προτεραιότητες για το 2011: η νέα ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης, η βοήθεια σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, οι νέες αρχές ευρωπαϊκής χρηματοπιστωτικής εποπτείας, οι επιδοτήσεις για τις μικρές επιχειρήσεις, η υποστήριξη των σχεδίων για τους αγωγούς φυσικού αερίου και τα προγράμματα πυρηνικής σύντηξης που θα βοηθήσουν να καλυφθούν οι μελλοντικές ενεργειακές μας ανάγκες…

 

…Ελπίζω ότι μέχρι το τέλος του έτους το Συμβούλιο θα επιδείξει μεγαλύτερο ρεαλισμό. Είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε τις διαπραγματεύσεις και να συμφωνήσουμε πριν από το τέλος του έτους.”

 

 

 

Ποια θα είναι η συνέχεια

 

Η Επιτροπή πρέπει να προτείνει ένα νέο σχέδιο προϋπολογισμού. Μολονότι δεν υπάρχει καθορισμένη προθεσμία, θα το υποβάλει όσο το δυνατό συντομότερα. Στη συνέχεια, το Συμβούλιο θα πρέπει να υιοθετήσει τη θέση του μέσα σε ένα μήνα, και ακολούθως το ΕΚ θα έχει στη διάθεση του 42 μέρες για να εκφράσει τη δική του θέση. Όλες αυτές οι προθεσμίες είναι οι μέγιστες. Είναι βέβαιο ότι τα θεσμικά όργανα θα λάβουν θέση πολύ πιο σύντομα, σκοπεύοντας στην ολοκλήρωση της διαδικασίας μέσα στον Δεκέμβριο. Σημειώνεται ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο έχει περιλάβει το ζήτημα στην ημερήσια διάταξη της συνάντησης κορυφής του Δεκεμβρίου.

 

 

 

 

 

 

Αστυνομικό Δελτίο

2010-11-17 12:33:03

 

1. Δυστύχημα στο 12ο χλμ της Ε.Ο Καλπακίου – Κακαβιάς

 

Την 16-11-2010 και ώρα 17.40΄ στο 12Ο χλμ της Ε.Ο. Καλπακίου-Κακαβιάς Ε.Ι.Χ. αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του με αποτέλεσμα να τραυματισθεί θανάσιμα η 21χρονη αλλοδαπή (υπήκοος Ρουμανίας) οδηγός και ελαφρά η 21χρονη αλλοδαπή συνοδηγός (υπήκοος Ρουμανίας).

 

Προανάκριση για το τροχαίο ατύχημα διενεργεί το Α.Τ. Δελβινακίου.

 

2. Συνελήφθησαν να μεταφέρουν 2 λαθρομετανάστες

 

Την 17-11-2010 και ώρα 00.15΄ στην Ηγουμενίτσα αστυνομικοί Υ.Α. Ηγουμενίτσας συνέλαβαν δύο (2) αλλοδαπούς υπήκοους Γαλλίας γιατί κατελήφθησαν να μεταφέρουν από κοινού προς το εσωτερικό της Χώρας με Ε.Ι.Χ. δύο (2) λαθρομετανάστες υπήκοους Τουρκίας, οι οποίοι κατά τη διάρκεια του ελέγχου κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.

 

Οι διακινητές και οι λαθρομετανάστες, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Θεσπρωτίας, ενώ το όχημα καθώς και τα πλαστά έγγραφα κατασχέθηκαν από το Τ.Α.Δ.Ε. Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση.

 

3. Συνελήφθησαν με 37,1 γραμμάρια ηρωίνης στην Πεδινή Ιωαννίνων

 

Την 17-11-2010 και ώρα 00.15΄ στην Πεδινή Ιωαννίνων αστυνομικοί του Τ.Δ.Ν. Ιωαννίνων ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφορίας, συνέλαβαν δύο ημεδαπούς γιατί κατελήφθησαν να κατέχουν ποσότητα ηρωίνης βάρους (37,1) γραμμαρίων και μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

 

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Ιωαννίνων ενώ τα ναρκωτικά καθώς και χρηματικό ποσό εκατό (100) Ευρώ που βρέθηκε στην κατοχή του ενός κατασχέθηκαν από το Τ.Δ.Ν. Ιωαννίνων που διενεργεί την προανάκριση.

 

4. Συνελήφθη με μικροποσότητα ηρωίνης και ναρκωτικά χάπια στις Εργατικές κατοικίες Άρτας

 

Την 16-11-2010 και ώρα 11.45΄ στις Εργατικές Κατοικίες Άρτας αστυνομικοί του Τ.Α. Άρτας συνέλαβαν έναν ημεδαπό γιατί κατελήφθη να κατέχει μικροποσότητα ηρωίνης και οκτώ ναρκωτικά χάπια. Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του βρέθηκαν εβδομήντα πέντε (75) ναρκωτικά χάπια.

 

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Άρτας ενώ τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν από το Τ.Α. Άρτας που διενεργεί την προανάκριση.

 

 

 

 

 

5. Έκλεψαν 9.500 Ευρώ από οικία στα Ιωάννινα

 

Απογευματινές ώρες της 16-11-2010 στα Ιωάννινα άγνωστος-οι δράστης-ες εισήλθαν σε οικία ημεδαπού και αφαίρεσαν χρηματικό ποσό εννέα χιλιάδων πεντακοσίων (9.500) ΕΥΡΩ, βιβλιάρια τραπεζών και διάφορα έγγραφα, κατά δήλωση παθόντα.

 

Προανάκριση για την κλοπή διενεργεί η Υ.Α. Ιωαννίνων.

 

6. Συνελήφθη να μεταφέρει λαθρομετανάστη με κλεμμένο ΙΧ

 

 

 

Την 17-11-2010 και ώρα 01.00΄ στη Συκούλα Αιτ/νίας αστυνομικοί του Τ.Δ.Λ. Άρτας συνέλαβαν έναν (1) ημεδαπό γιατί κατελήφθη να μεταφέρει προς το εσωτερικό της Χώρας με κλεμμένο Ι.Χ.Ε αυτ/το έναν (1) λαθρομετανάστη έναντι χρηματικής αμοιβής με τελικό προορισμό την Αθήνα.

 

Ο διακινητής και ο λαθρομετανάστης, ο οποίος επίσης συνελήφθη θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Άρτας, ενώ το όχημα κατασχέθηκε προκειμένου αποδοθεί στον ιδιοκτήτη του από το Τ.Δ.Λ Άρτας που διενεργεί την προανάκριση.

 

7. Συνέληφθησαν 56 λαθρομετανάστες και επαναπροωθήθηκαν στη χώρα τους

 

Πενήντα έξι (56) συνολικά λαθρομετανάστες, συνελήφθησαν την 16-11-2010, σε όλη την Ήπειρο και επαναπροωθήθηκαν στην Χώρα τους.

 

 

 

 

Προσάραξη πλοίου στη Λευκάδα

2010-11-17 11:18:30

 

Δεν διατρέχει κανέναν κίνδυνο το πλοίο “Κολοσσός” με σημαίας Μάλτας, που προσάραξε το πρωί σε βραχώδη θαλάσσια περιοχή στον όρμο Βασιλικής Λευκάδας. Στην περιοχή όπου έχει προσαράξει το πλοίο, κατευθύνονται ρυμουλκό από την Πάτρα με ομάδα δυτών που θα ερευνήσει την επικινδυνότητα του ρήγματος, καθώς και ένα αντιρρυπαντικό από το Σκαραμαγκά για τυχόν θαλάσσια ρύπανση της περιοχής. Το πλοίο, που μετέφερε φορτηγά απο την Κόρινθο στην Ανκόνα της Ιταλίας, υπέστη μικρό ρήγμα, ενώ από την προσάραξη δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί. Εχει πλήρωμα 20 άτομα, μετέφερε 58 φορτηγά και 10 οδηγούς.

 

 

 

 

17/11/2010 Ειδήσεις από την Ήπειρο

2010-11-17 11:12:30

 

 

 

Ο εορτασμός του πολυτεχνείου στα Ιωάννινα

 

Με κατάθεση στεφάνων στις 11:00 το πρωί στο Ηρώο Πολυτεχνείου θα γιορταστεί στα Γιάννενα η επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

 

Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων χαιρετίζει την 37η επέτειο της Φοιτητικής εξέγερσης του Πολυτεχνείου και σε ψήφισμά της σημειώνει: «Το μήνυμα της εξέγερσης παραμένει διαχρονικά επίκαιρο γιατί συμβολίζει τους αγώνες του λαού μας, ιδιαίτερα της Νεολαίας για ελευθερία, ειρήνη, δικαιοσύνη, παιδεία και ανθρώπινη αξιοπρέπεια».

 

Σε μήνυμα του για την επέτειο ο Νομάρχης Πρέβεζας, μεταξύ άλλων σημειώνει: «Οι αξίες που το Πολυτεχνείο μας κληροδότησε πρέπει να αποτελέσουν και σήμερα, σ’αυτήν την δυσχερή οικονομική συγκυρία σημείο αναφοράς και δημοκρατικό πυλώνα. Το Πολυτεχνείο ακόμα και σήμερα, 37 χρόνια μετά, παραμένει άσβεστη και φωτεινή μνήμη.

 

Χρέος όλων μας και ιδιαίτερα της νεολαίας, να συνεχίσουμε τον αγώνα για να κάνουμε πράξη όλα τα διαχρονικά μηνύματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου». Εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 37ης επετείου οργανώνονται σήμερα σε όλη την Ήπειρο ενώ στα Ιωάννινα στις 6 το απόγευμα πραγματοποιείται συγκέντρωση στη Δόμπολη και πορεία για το Πολυτεχνείο

 

Εκκενώθηκε χθες το Δημαρχείο Ιωαννίνων λόγω Φάρσας

 

Εκκενώθηκε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι χθες το Δημαρχείο της πόλης των Ιωαννίνων εξαιτίας τηλεφωνήματος για την τοποθέτησης βόμβας, αλλά τελικά επρόκειτο για φάρσα. Το τηλεφώνημα έγινε στο τηλεφωνικό κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών και αμέσως ενημερώθηκαν τα στελέχη της δημοτικής αρχής, αλλά και η Αστυνομία, η οποία έφτασε άμεσα στο σημείο και αστυνομικοί με την βοήθεια του ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου έψαξαν σε όλο το κτίριο δίχως να βρεθεί τίποτε.

 

Για περίπου μία ώρα οι εργαζόμενοι του Δήμου και στελέχη της δημοτικής αρχής, έμειναν έξω από το Δημαρχείο, περιμένοντας τους άνδρες της Αστυνομίας να ολοκληρώσουν την έρευνα. Ένα τέταρτο μετά τη μία τοπ μεσημέρι οι έρευνες ολοκληρώθηκαν και επετράπη η είσοδος στο κτίριο.

 

 

 

Στ. Καλογιάννης: Εγκατάλειψη του αγωγού Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολης

 

Για εγκατάλειψη του αγωγού Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολης από την Κυβέρνηση, κάνει λόγο ο Σταύρος Καλογιάννης σε Ερώτηση που κατέθεσε προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος, Ενέργειας, Κλιματικής Αλλαγής, Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

 

Ειδικότερα στην Ερώτησή του αναφέρει: Ο αγωγός πετρελαίου Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη, είναι έργο μείζονος εθνικής σημασίας και προφανούς δημόσιας ωφέλειας. Παρά τον επανειλημμένο κοινοβουλευτικό έλεγχο, από πλευράς Νέας Δημοκρατίας, η Κυβέρνηση καθυστερεί αδικαιολόγητα την προώθηση του αγωγού. Ο Σταύρος Καλογιάννης ερωτά τους συναρμόδιους Υπουργούς:

 

1.Εάν έχει την πολιτική βούληση η Κυβέρνηση να προωθήσει το έργο;

 

2.Εάν ναι, για ποιους λόγους καθυστερεί η κατάθεση στη Βουλή του νομοσχεδίου, θέτοντας σε κίνδυνο το ίδιο έργο, αφού είναι γνωστό ότι η νέα Κυβέρνηση της Βουλγαρίας κάνει ό,τι είναι δυνατό για να το ματαιώσει;

 

3.Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα κατάθεσης του σχετικού νομοσχεδίου στη Βουλή.

 

 

 

 

 

 

 

Κυριακή στο Μουσείο

 

Η Εταιρεία Φίλων του Αρχαιολογικού Μουσείου Ιωαννίνων και η ΙΒ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων εγκαινιάζοντας σειρά εκδηλώσεων με τίτλο «Κυριακή στο Μουσείο», διάλεξη με διοργανώνουν διάλεξη με προσκεκλημένη την Κατερίνη Λιάμπη, Καθηγήτρια Αρχαίας Ελληνικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Η Κατερίνη Λιάμπη θα δώσει διάλεξη με τίτλο: «Νόμισμα κοινόν τοις πάσι. Οικονομία και νομισματική πολιτική του Μεγάλου Αλεξάνδρου».

 

Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Νοεμβρίου και ώρα 12.00μ.μ. το μεσημέρι, στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Αρχαιολογικού Μουσείου Ιωαννίνων.

 

 

 

Εκδήλωση προς τιμήν του ομότιμου Καθηγητή Ερατοσθένη Καψωμένου

 

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων πραγματοποιεί τιμητική εκδήλωση για τον Ομότιμο Καθηγητή Ερατοσθένη Καψωμένο, τη Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου και ώρα 18.00 στην αίθουσα «Λόγου & Τέχνης» (Πανεπιστημιούπολη). Η Ομάδα Πρωτοβουλίας Τιμητικού Τόμου Καψωμένου, αποτελούμενη από την Γεωργία Λαδογιάννη, Επίκ. Καθηγήτρια του Τμήματος Φιλολογίας, τον Απόστολο Μπενάτση, Επίκ. Καθηγητή του Τμήματος Φιλολογίας και την Ελπινίκη Νικολουδάκη, Αναπλ. Καθηγήτρια του Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης, σας καλεί να παρευρεθείτε στην παραπάνω εκδήλωση κατά την οποία θα επιδοθεί στον κ. Ερατοσθένη Καψωμένο, ο τιμητικός τόμος με τίτλο «ΕΥΤΥΧΙΣΜΟΣ».

 

Το πρόγραμμα έχει ως ακολούθως:

 

• Χαιρετισμοί:

 

από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Καθηγητή κ. Τριαντάφυλλο Αλμπάνη.

 

από την Πρόεδρο του Τμήματος Φιλολογίας, Καθηγήτρια κ. Αριάδνη Γκάρτζιου.

 

από το Διευθυντή του Τομέα ΜΝΕΦ, Αναπλ. Καθηγητή κ. Τάκη Καγιαλή.

 

• Επίδοση Τιμητικού Τόμου.

 

• Παρουσίαση του Τιμητικού Τόμου.

 

•Ομιλία του τιμωμένου Ομότιμου Καθηγητή κ. Ερατοσθένη Γ. Καψωμένου.

 

 

 

 

 

 

 

 

Διακήρυξη ΑΔΕΔΥ για το Πολυτεχνείο

2010-11-16 23:18:41

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΑΔΕΔΥ

 

 

Αθήνα, Νοέμβριος 2010

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

 

Τηλ.: 213 1616900

 

Fax: 210 3246165

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ 37η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ

 

ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

 

 

 

 

 

 

 

 

Η 37η αγωνιστική επέτειος εξέγερσης του Πολυτεχνείου πραγματοποιείται σε ακραίες και δυσμενείς κοινωνικοοικονομικές συνθήκες, χωρίς μεταπολιτευτικό προηγούμενο, ανατροπής των εργασιακών, συλλογικών και κοινωνικών δεδομένων, εγγυήσεων και δικαιωμάτων των λαϊκών στρωμάτων.

 

 

 

 

Η κρίση του καπιταλιστικού συστήματος, της κερδοσκοπίας και των ανέλεγκτων χρηματοπιστωτικών αγορών, παράγει τη μαζική ανεργία με μαζικά θύματα πρώτα τους νέους, διαλύει την κοινωνική ασφάλιση, συρρικνώνει τις κοινωνικές δαπάνες, μειώνει τις δημόσιες υποδομές, τις παροχές των κοινωνικών αγαθών της υγείας και της παιδείας, εμπορευματοποιεί, ιδιωτικοποιεί, οδηγεί με «ελεύθερη» πτώση του βιοτικού επιπέδου στη δραματική αύξηση της φτώχειας και των ανισοτήτων.

 

 

Οι πολιτικές που συμφωνήθηκαν από την Κυβέρνηση, την Ευρωπαϊκή Ένωση, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στο πλαίσιο του μνημονίου, επιβάλλουν ως συνταγή εξόδου από την κρίση τα πιο απεχθή νεοφιλελεύθερα μέτρα και μοντέλα, αυτά που γέννησαν την κρίση, μεταβάλλουν βίαια και με ταχύτητα προς το χειρότερο, την εξαθλίωση, τα πολιτισμικά δεδομένα, τη ζωή της συντριπτικής πλειοψηφίας της κοινωνίας, του Ευρωπαϊκού Νότου, ολόκληρης της Ευρώπης.

 

Οι ανοιχτοί πόλεμοι και επεμβάσεις, τα στρατεύματα κατοχής, τα κύματα προσφύγων, η παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι κλιματικές αλλαγές και η λεηλασία των φυσικών πόρων, τα αντιδημοκρατικά και αυταρχικά συστήματα, ρηγματώνουν τις αξίες, τον πολιτισμό, τη ζωή των απλών ανθρώπων, των νέων.

 

Τα συλλογικά κινήματα, οι κοινωνικές μορφές δράσης, το συνδικαλιστικό κίνημα, πρέπει άμεσα να συναντηθούν σε ένα ευρύτερο λαϊκό, κοινωνικό κίνημα, σε ένα κίνημα κοινωνικής αλληλεγγύης, αντίστασης και διεκδίκησης, να υψώσουν φραγμό στις απολύσεις, τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, τη βαρβαρότητα στις εργασιακές σχέσεις, να ακυρώσουν, να ανατρέψουν το μνημόνιο, δηλαδή τη συνθήκη μεταβίβασης του λογαριασμού της κρίσης σε όσους δεν ευθύνονται αφήνοντας τους υπαίτιους στο απυρόβλητο.

 

 

 

 

 

Το Πολυτεχνείο, η εξέγερση του ’73, σε κάθε ιστορικό κύκλο είναι η αιχμή των λαϊκών, δημοκρατικών, κοινωνικών αγώνων, της αγωνιστικής πρωτοπορίας των νέων, της ενότητας, της κοινωνικής αλληλεγγύης.

 

Το 2010 που οι πολιτικές εξάρτησης, κηδεμονίας, ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, εντείνονται και κλιμακώνονται σε όλο τον πλανήτη, σε βάρος των λαών και της ειρήνης,

 

Σήμερα που η επίθεση στα δικαιώματα είναι ολική και ισοπεδωτική – οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο τη βιώνουν από την υποχώρηση και ραγδαία υποβάθμιση των δημοσίων πολιτικών στην υγεία, την παιδεία, τον πολιτισμό έως την υγειονομική περίθαλψη και τις περικοπές, μέχρι τα τρία χρόνια για την ανταπόδοση των εισφορών τους με τη μορφή του εφάπαξ από το Ταμείο Πρόνοιας και τη μείωση κατά 25% του εισοδήματός τους – η ανάπτυξη νέων μαζικών και δυναμικών, ενιαίων και καθολικών μορφών αγώνα, είναι η ανοιχτή και διαρκής πρόκληση για όλους.

 

 

 

ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΑ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ, ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ

 

 

 

 

ΤΙΜΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΚΑΛΟΥΜΕ:

 

 

 

 

 

Όλους και όλες στην πορεία που πραγματοποιείται

 

 

την Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010 και ώρα 15.00.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΜΕ ΕΝΟΤΗΤΑ:

 

 

 

 

 

Ø ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ, ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ, ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ.

 

 

 

 

 

Ø ΓΙΑ ΚΥΠΡΟ ΕΝΙΑΙΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΗ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ.

 

 

 

 

 

Ø ΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ, ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταθέτει στεφάνι στο χώρο του Πολυτεχνείου

 

την Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010 στις 10.30 το πρωί.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

 

 

 

 

ΕΥΡΩΠΑIKΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

2010-11-16 21:56:19

 

ANAKOΙNΩΣH TΥΠOΥ

 

ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ: Ο ΤΥΠΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΜΜΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ

 

Πέμπτη, 18 Νοεμβρίου 2010, στις 19.00

 

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος

 

Στο πλαίσιο του προγράμματος Megaron Plus

 

 

 

Το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, και οι Πρεσβείες της Ουγγαρίας, της Γαλλίας, του Βελγίου, της Ισπανίας, της Ιταλίας και της Γερμανίας στην Ελλάδα, συνδιοργανώνουν διεθνές συνέδριο με θέμα τη στάση και το ρόλο του ευρωπαϊκού Τύπου και των ΜΜΕ απέναντι στην οικονομική και χρηματοπιστωτική κρίση.

 

Το θέμα θα εισηγηθούν διακεκριμένοι δημοσιογράφοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό και ευρωβουλευτές.

 

Την εκδήλωση θα προλογίσουν οι Αντιπρόεδροι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρόδη Κράτσα και Σταύρος Λαμπρινίδης.

 

Η επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Νέας Δημοκρατίας στο ΕΚ Μαριέττα Γιαννάκου και η ευρωβουλευτής Άννυ Ποδηματά θα είναι εκ των κεντρικών ομιλητών, καθώς και οι δημοσιογράφοι: Τάσος Τέλλογλου, Προκόπης Δούκας, Φίλιος Στάγκος, Jean Quatremer (Libération), Vittorio Da Rold (Il Sole 24 ore), Dirk de Wilde ( De Tijd), Zόzsef Péter Martin (Figyelö) Ernesto Ekaizer (El Publico), και Αλέξανδρος Στεφανίδης (Sueddeutsche Zeitung).

 

Είσοδος ελεύθερη, με ταυτόχρονη διερμηνεία προς Ελληνικά, Αγγλικά και Γαλλικά.

 

Συζήτηση με θέμα :

 

« Ο Τύπος και τα ευρωπαϊκά ΜΜΕ απέναντι στην οικονομική κρίση »

 

Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010 στις 19:00

 

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, (Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος)

 

στο πλαίσιο του προγράμματος Megaron Plus

 

 

 

Είσοδος ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας

 

Η διανομή των δελτίων αρχίζει στις 17:30

 

 

 

 

 

19.00 Έναρξη ημερίδας: Τηλέμαχος ΧΥΤΗΡΗΣ, Αναπληρωτής Υπουργός αρμόδιος για τα ΜΜΕ- Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού

 

Χαιρετισμοί:

 

Ρόδη ΚΡΑΤΣΑ, Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

 

Σταύρος ΛΑΜΠΡΙΝΙΔΗΣ, Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

 

 

 

19.30 1η Συνεδρία:

 

Συντονιστής: Λεωνίδας ΑΝΤΩΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, Επικεφαλής Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα

 

Άννυ ΠΟΔΗΜΑΤΑ, Μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

 

Dirk DE WILDE, δημοσιογράφος « DE TIJD » (Βέλγιο)

 

Ernesto EKAIZER, δημοσιογράφος «Público», «ANTENA 3», «CNN plus» (Ισπανία)

 

Jean QUATREMER, δημοσιογράφος «Libération», « Arte » (Γαλλία)

 

Τάσος ΤΕΛΛΟΓΛΟΥ, δημοσιογράφος « ΣΚΑΪ »

 

 

 

 

 

20.30 2η Συνεδρία:

 

Συντονιστής: Φίλιος ΣΤΑΓΚΟΣ, δημοσιογράφος

 

Μαριέττα ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ, Μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Πρώην Υπουργός Εθνικής Παιδείας

 

Πάνος ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ, Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα Vittorio DA ROLD, δημοσιογράφος «Il Sole 24 ore» (Ιταλία)

 

József Péter MARTIN, δημοσιογράφος «Figyelő», «Világgazdaság» (Ουγγαρία)

 

Αλέξανδρος ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ, δημοσιογράφος «Sueddeutsche Zeitung» (Γερμανία)

 

Προκόπης ΔΟΥΚΑΣ, δημοσιογράφος «ΕΡΤ»

 

 

 

21.30-22.00 Ερωτήσεις – Συζήτηση

 

 

 

Ταυτόχρονη διερμηνεία προς τα Ελληνικά, Αγγλικά και Γαλλικά

 

 

 

 

 

 

 

 

Επίσκεψη Αλ. Καχριμάνη στην Ηγουμενίτσα

2010-11-16 21:54:03

 

 

Συνεχίζοντας τις μετεκλογικές του περιοδείες ο νεοεκλεγείς Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, επισκέφτηκε σήμερα την Ηγουμενίτσα, όπου συναντήθηκε με πολίτες της Θεσπρωτίας, τους οποίους και ευχαρίστησε για τη στήριξη της «Αξιοβίωτης Ανάπτυξης» στις εκλογές της Κυριακής για την Περιφέρεια Ηπείρου.

 

Ο κ. Καχριμάνης συναντήθηκε επίσης με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Θωμά Πιτούλη, τους συμβούλους που εκλέχτηκαν καθώς και με τους υπόλοιπους υποψήφιους της παράταξής του, τους οποίους ευχαρίστησε για την συμβολή τους στην θετική έκβαση της εκλογικής αναμέτρησης. Παράλληλα συζήτησε μαζί τους οργανωτικά ζητήματα, όπως και τις άμεσες προτεραιότητες που πρέπει να τεθούν προς υλοποίηση με την ανάληψη των καθηκόντων της Διοίκησης της Περιφέρειας.

 

Οι επισκέψεις του κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη, σε περιοχές και φορείς της Ηπείρου, θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες.

 

 

 

 

ΜΗΝΥΜΑ TOY ΝΟΜΑΡΧΗ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

2010-11-16 21:49:39

 

ΜΗΝΥΜΑ TOY ΝΟΜΑΡΧΗ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

 

« Η εξέγερση του Πολυτεχνείου, η κορυφαία στιγμή της αντιδικτατορικής πάλης του λαού και της νεολαίας αποτελεί αναμφίβολα μία από τις πιο λαμπρές σελίδες της σύγχρονης ιστορίας. Αποτελεί σταθερή παρακαταθήκη και ορόσημο αγώνα για μία Ελλάδα των δικαιωμάτων και των ελευθεριών. Σηματοδοτεί τον αγώνα του λαού και της νέας γενιάς για εθνική ανεξαρτησία, δημοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη.

 

Σήμερα, 37χρόνια μετά, μπορούμε να αισθανόμαστε ικανοποίηση και δικαίωση για τα μεγάλα και στέρεα βήματα που έχουμε κάνει. Οικοδομήσαμε μια σταθερή δημοκρατία και συνεχίζουμε όλοι μαζί τον αγώνα για τη διεύρυνσή της, την ποιοτική της εξέλιξη και την ενίσχυση των δημοκρατικών θεσμών.

 

Οι αξίες που το Πολυτεχνείο μας κληροδότησε πρέπει να αποτελέσουν και σήμερα, σ’αυτήν την δυσχερή οικονομική συγκυρία σημείο αναφοράς και δημοκρατικό πυλώνα. Το Πολυτεχνείο ακόμα και σήμερα, 37 χρόνια μετά, παραμένει άσβεστη και φωτεινή μνήμη.

 

Χρέος όλων μας και ιδιαίτερα της νεολαίας, να συνεχίσουμε τον αγώνα για να κάνουμε πράξη όλα τα διαχρονικά μηνύματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου».

 

 

 

 

 

 

ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

2010-11-16 21:13:22

 

ANAKOΙNΩΣH TΥΠOΥ

 

ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ: ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΕ

 

Θεσσαλονίκη, 26 Νοεμβρίου 2010, Hyatt Regency Hotel

 

Τα Γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, στην Κύπρο και στη Βουλγαρία, με την υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη A CERT, συνδιοργανώνουν διεθνές συνέδριο με θέμα: “Φυσικό αέριο και ασφάλεια ενεργειακού εφοδιασμού στην Ευρωπαϊκή Ένωση”.

 

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στη Θεσσαλονίκη, την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου, στις 18.30, στο ξενοδοχείο Hyatt Regency (αίθουσα Regency Ballroom).

 

Το θέμα θα εισηγηθούν Έλληνες, Βούλγαροι και Κύπριοι ευρωβουλευτές, εμπειρογνώμονες και πανεπιστημιακοί. Εξειδικευμένοι δημοσιογράφοι από Βουλγαρία και Κύπρο θα παρακολουθήσουν επίσης τις εργασίες του συνεδρίου.

 

Το συνέδριο θα είναι ανοιχτό στο κοινό και θα υπάρχει παράλληλη διερμηνεία προς την Ελληνική, τη Βουλγαρική και την Αγγλική γλώσσα.

 

Διεθνές Συνέδριο: “Φυσικό Αέριο και Ασφάλεια Ενεργειακού Εφοδιασμού στην ΕΕ”

 

Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου 2010 στις 18:30, Ξενοδοχείο Hyatt Regency Θεσσαλονίκη

 

 

 

 

 

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

 

 

17:30 – 18:00 Άφιξη συμμετεχόντων – εγγραφές

 

18:00 – 18:10 Εισαγωγικές παρατηρήσεις: κ. Λεωνίδας Αντωνακόπουλος, Επικεφαλής Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα

 

18:10 – 18:30 Ομιλία της Γενικής Γραμματέως Περιφέρειας της Κεντρικής Μακεδονίας, κυρίας Μαρίας Λιονή

 

18:30 – 19:45 1η Ενότητα: Εισηγήσεις των κεντρικών ομιλητών

 

Συντονιστής: κ. Τάσος Γεωργίου, Επικεφαλής Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο

 

18:30 – 18:45 “Στρατηγική και Πολιτική της ΔΕΣΦΑ για την ασφάλεια εφοδιασμού της Ελλάδος και της ευρύτερης περιοχής” Δρ. Γιώργος Παπαρσένος, Διευθύνων Σύμβουλος ΔΕΣΦΑ (Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου Α.Ε.)

 

18:45 – 19:00 “Ευρωπαϊκή Ενεργειακή Στρατηγική και Πολιτική των Αγωγών” κ. Ιωάννης Τσουκαλάς, ευρωβουλευτής (ΕΛΚ – Ελλάδα) Μέλος της Επιτροπής Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας του ΕΚ

 

19:00 – 19:15 “Οι αγωγοί φυσικού αερίου μέσω Τουρκίας – Ζητήματα Στρατηγικής και Ασφάλειας” κ. Ελένη Θεοχάρους, ευρωβουλευτής (ΕΛΚ – Κύπρος) Μέλος της Επιτροπής Ανάπτυξης του ΕΚ

 

 

 

19:15 – 19:30 “Ασφάλεια εφοδιασμού φυσικού αερίου – Η Βουλγαρική διάσταση” κ. Vladimir Urutchev, ευρωβουλευτής (ΕΛΚ – Βουλγαρία) Μέλος της Επιτροπής Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας του ΕΚ

 

19:30 – 19:45 “Νησιά και ενεργειακή απόδοση στην Ευρώπη” κ. Αντωνία Θεοδοσίου, Αρχιτέκτων / Μηχανικός Περιβάλλοντος του Οργανισμού Ενέργειας της Κύπρου – Μέλος Δ.Σ

 

 

 

19:45 – 20:30 2η Ενότητα: Συζήτηση – Συμπεράσματα

 

Συντονίστρια: κ. Violeta Stanicic, Επικεφαλής Γραφείου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στη Βουλγαρία

 

 

 

Υποβολή ερωτήσεων και συζήτηση με το κοινό

 

 

 

20:30 Τέλος εργασιών του Συνεδρίου

 

 

 

21:15 Δείπνο στην ταβέρνα “Κορυφή”, Θεσσαλονίκη

 

 

 

Σάββατο 27 Νοεμβρίου

 

 

 

10:00 – 12:30 Επίσκεψη των συμμετεχόντων στις εγκαταστάσεις του Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου στην Ελλάδα (ΔΕΣΦΑ)

 

 

 

13:00 Γεύμα στο εστιατόριο “Γιαλός”, Καλαμαριά, Θεσσαλονίκη

 

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες:

 

ΑΝΤΩΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Λεωνίδας (+30) 210 32 78 911 (Αθήνα)

 

Επικεφαλής Γραφείου ΕΚ στην Ελλάδα (+30) 6943 100 303 (κινητό)

 

(+33) 881 74356 (Στρασβούργο)

 

e-mail : leonidas.antonakopoulos@europarl.europa.eu

 

 

 

 

 

 

Ανακοίνωση του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

2010-11-16 21:08:02

 

Ανακοίνωση του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για το αποτέλεσμα του β΄ γύρου των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών

 

 

Ο δεύτερος γύρος των εκλογών για τα περιφερειακά και δημοτικά όργανα του κράτους, όπως και ο πρώτος, δείχνει ότι η λαϊκή δυσαρέσκεια και αγανάκτηση απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ είναι βαθιά και συσσωρευμένη. Εκφράστηκε με σταθερότητα και πιο διευρυμένη στο δεύτερο γύρο. Πρόκειται για μια πλατιά λαϊκή δυσανασχέτηση και διαμαρτυρία με ευρύτερα, ισχυρά και βαθύτερα πολιτικά χαρακτηριστικά σε σχέση με πριν. Στρέφεται ευθέως κατά της αντιλαϊκής πολιτικής και των βάρβαρων μέτρων και του μνημονίου που αφαιρούν τις τελευταίες εργατικές λαϊκές κατακτήσεις, προκειμένου να πληρώσει ο λαός τις συνέπειες της κρίσης και να υπηρετηθούν τα στρατηγικά συμφέροντα των μονοπωλίων. Καταμαρτυρά ότι η κυβέρνηση και οι σύμμαχοί της δεν έχουν τη λαϊκή συναίνεση, όπως ψευδώς ισχυρίζονται. Διαμορφώνεται ένα ισχυρό ρεύμα αντίθεσης στην ασκούμενη πολιτική και στα κόμματα εξουσίας και θέληση για βαθύτερες αλλαγές και ανατροπές. Τα εκλογικά αποτελέσματα δείχνουν ότι η πολιτική συσπείρωσης και συμμαχιών του ΚΚΕ μέσα από ένα ισχυρό κοινωνικοπολιτικό μέτωπο πάλης είναι και αποτελεσματική και ελπιδοφόρα.

 

Είναι αισιόδοξο και ποιοτικό στοιχείο ότι η πολύ μεγάλη πλειοψηφία των ψηφοφόρων των συνδυασμών της Λαϊκής Συσπείρωσης και του ΚΚΕ ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Κόμματος, αγνόησαν τις παγίδες και τα εκβιαστικά διλήμματα των ηγεσιών του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και των υποψηφίων τους, δεν τους έδωσαν ψήφο και στήριξη. Δείχνει ότι η σημαντική άνοδος σε ψήφους και ποσοστά που κατέγραψαν στον πρώτο γύρο οι συνδυασμοί του ΚΚΕ, δεν ήταν μόνο μια ψήφος διαμαρτυρίας, αλλά εκφράζουν σε ένα βαθμό και πολιτική συμφωνία σε πολλά ζητήματα.

 

Η διευρυμένη αποχή σε αυτή τη φάση εκφράζει κυρίως τη λαϊκή απογοήτευση και δυσαρέσκεια προς την κυρίαρχη πολιτική και το πολιτικό σύστημα. Η στάση των αστικών κομμάτων απέναντι στην αποχή είναι υποκριτική, όπως και η στάση όλων αυτών που συστηματικά λοιδορούν και συκοφαντούν τη συμμετοχή των εργατών, της νεολαίας, των λαϊκών στρωμάτων στο οργανωμένο εργατικό λαϊκό κίνημα και στους αγώνες.

 

Η αποχή αντανακλά με μη ολοκληρωμένη και αποτελεσματική έκφραση την αμφισβήτηση της διακυβέρνησης των υφιστάμενων αστικών κομμάτων.

 

Είναι σημαντικό το γεγονός ότι είμαστε σε μια φάση που συντελούνται θετικές διεργασίες στις συνειδήσεις πλατιών δυνάμεων της εργατικής τάξης και των άλλων φτωχών λαϊκών στρωμάτων, παρά το γεγονός ότι αυτές είναι ανολοκλήρωτες και δεν έχουν λάβει ακόμα βαθιά ριζοσπαστικά χαρακτηριστικά. Το ΚΚΕ με την πολιτική ιδεολογική παρέμβαση και δράση του συνέβαλε καθοριστικά στη διαμόρφωση αυτών των θετικών διεργασιών, είναι έτοιμο να ανταποκριθεί στο καθήκον και να συμβάλει ώστε αυτές να αποκρυσταλλωθούν σε λαϊκή χειραφέτηση, ταξική συνειδητοποίηση και πλατιά συμμετοχή στο οργανωμένο εργατικό λαϊκό κίνημα, στην πάλη για φιλολαϊκή διέξοδο.

 

Το ΚΚΕ θα αναλάβει πρωτοβουλίες ώστε να συναντηθεί με αυτά τα εργατικά λαϊκά στρώματα που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο έκαναν το βήμα απεγκλωβισμού από την πολιτική ΠΑΣΟΚ – ΝΔ. Θα είναι πρωτοβουλίες: Για τη διαμόρφωση μιας μεγάλης και ισχυρής λαϊκής συμμαχίας αντεπίθεσης και ανατροπής. Για να συγκροτηθεί ένα ενιαίο μέτωπο πάλης της εργατικής τάξης, των αυτοαπασχολούμενων της πόλης και της υπαίθρου, των γυναικών, της νεολαίας, που θα εδράζεται στους χώρους δουλειάς, στους κλάδους και στις συνοικίες, ώστε να ορθώσουμε εμπόδια στα νέα βάρβαρα μέτρα που φέρνουν μαζί κυβέρνηση – πλουτοκρατία – τρόικα. Για να ληφθούν επειγόντως μέτρα για την προστασία των ανέργων, των χαμηλοαμειβόμενων, των λαϊκών οικογενειών που συνθλίβονται από τις συνέπειες της κρίσης και ταυτόχρονα θα συμβάλλει στη ριζική αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων, υπέρ των ταξικών εργατικών δυνάμεων της λαϊκής αντιμονοπωλιακής συμμαχίας και προοπτικής, τόσο στο μαζικό κίνημα όσο και σε πολιτικό επίπεδο υπέρ του ΚΚΕ.

 

Το ΚΚΕ απευθύνεται με εμπιστοσύνη στην εργατική τάξη και στο λαό. Έχουν απτές αποδείξεις ότι οι προβλέψεις και οι θέσεις του ΚΚΕ έχουν επιβεβαιωθεί. Η κρίση στην Ελλάδα και στην ΕΕ βαθαίνει. Οι άγριες θυσίες που επέβαλαν κυβέρνηση – ΕΕ – ΔΝΤ και οι ακόμα χειρότερες που φέρνουν δεν πρόκειται να πιάσουν τόπο για το λαό. Η επιμήκυνση ή αναπροσαρμογή του Μνημονίου σε καμιά περίπτωση δεν αντιμετωπίζουν την κρίση ή θα απαλύνουν τη βαρβαρότητα των μέτρων.

 

Η επίθεση στα λαϊκά δικαιώματα με αιχμή το μνημόνιο διαρκείας θα συνεχιστεί και θα δυναμώσει. Στόχος τους είναι να πληρώσει ο λαός τις συνέπειες της κρίσης, αλλά και με τα λεγόμενα διαθρωτικά μέτρα να διασφαλίσουν τη μακροπρόθεσμη κερδοφορία και ανταγωνιστικότητα των μονοπωλίων. Ταυτόχρονα προ των θυρών βρίσκεται η υλοποίηση άκρως επικίνδυνων σχεδίων ενεργητικότερης εμπλοκής της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς στην περιοχή, με την προώθηση συμφωνιών Νατοποίησης και συνεκμετάλλευσης του ορυκτού πλούτου του Αιγαίου.

 

Τώρα περισσότερο από κάθε άλλη φόρα η εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα πρέπει αν απορρίψουν τα εκβιαστικά τρομοκρατικά διλήμματα κυβέρνησης- πλουτοκρατίας, των συμμάχων τους ΕΕ και ΔΝΤ. Καμιά εμπιστοσύνη στη ΝΔ. Είναι εντελώς ψεύτικη η κριτική της προς το μνημόνιο και υποκριτικές οι φιλολαϊκές της διακηρύξεις, ενώ είναι δεδομένη η ουσιαστική συναίνεσή της στη στρατηγική του κεφαλαίου και της ΕΕ.

 

Οι λαϊκές δυνάμεις με τη δράση τους πρέπει να αντιπαλέψουν θαρρετά και αποφασιστικά κάθε είδους πολιτικά σενάρια που έχουν στόχο να ανανεώσουν τη λαϊκή χειραγώγηση και να ανακόψουν τη ριζική αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων. Το αστικό πολιτικό σύστημα κάνει κάθε προσπάθεια να υποκαταστήσει τη σημασία της οργάνωσης και της πάλης του λαού, προβάλλοντας τις ακομμάτιστες και δήθεν ανεξάρτητες προσωπικότητες.

 

Είναι μονόδρομος η λαϊκή συμμαχία και η πάλη κατά του δρόμου των μονοπωλίων, της ΕΕ, που υπηρετούν τα αστικά κόμματα. Όσο πιο γρήγορα αυτό συνειδητοποιηθεί από τις εργατικές – λαϊκές δυνάμεις, όσο πιο γρήγορα αυτές συστρατευτούν για άλλο δρόμο ανάπτυξης που να ανταποκρίνεται στα δικά τους συμφέροντα, τόσο λιγότερα θα είναι τα δεινά που θα υποστεί ο λαός από την κρίση και τα αδιέξοδα του καπιταλισμού. Η ευημερία του λαού, η ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών με βάση τα επιτεύγματα της επιστήμης και τις πλουτοπαραγωγικές δυνατότητες της χώρας είναι εφικτή αν ο λαός με τη δική του εξουσία μετατρέψει σε κοινωνική λαϊκή ιδιοκτησία τα μονοπώλια, ώστε να υπάρξει κεντρικά σχεδιασμένη πανεθνική ανάπτυξη με εργατικό λαϊκό έλεγχο.

 

ΑΘΗΝΑ 16/11/2010

 

 

 

 

 

 

Σύλλογος Φοιτητών-Πρωτοβουλία Εργαζόμενων

2010-11-16 20:54:49

 

37 χρόνια από την ηρωική εξέγερση του Νοέμβρη ’73

 

«Το Πολυτεχνείο ζει»

 

και μας καλεί σε νέους αγώνες

 

Όλα αυτά τα χρόνια που πέρασαν η νεολαία και ο λαός τιμούν με συγκεντρώσεις και πορείες, την κορυφαία εκδήλωση ενάντια στην αμερικανοστήριχτη στρατιωτικοφαστική δικτατορία, κρατώντας ζωντανό το νόημα του αγώνα για «ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», φωνάζοντας «ΕΞΩ ΟΙ ΗΠΑ» και «ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ».

 

Το Νοέμβρη του ’73 κορυφώθηκε ο αγώνας της νεολαίας και του λαού ενάντια στα δεσμά της χούντας, στους αμερικάνους πάτρωνες και στους συμβιβασμένους υποτακτικούς της αστικής τάξης (παρόντες και απόντες). Κόντρα στις ηττοπαθείς λογικές και τις τάσεις συνδιαλλαγής με την δήθεν «φιλελευθεροποίηση Μαρκεζίνη».

 

Σήμερα η παγκόσμια γενικευμένη καπιταλιστική κρίση του συστήματος, οι ανταγωνισμοί των ιμπεριαλιστών, φορτώνουν μεγάλα βάρη στις πλάτες των λαών – και του δικού μας – με όργανα, τα συνήθη υποταγμένα αστικά επιτελεία. Κάτω από τους όρους του Μνημονίου, Κυβέρνηση–ΕΕ–ΔΝΤ–ΕΚΤ, πετσοκόβουν κατακτήσεις και δικαιώματα των εργαζομένων, των σπουδαστών και της νεολαίας,

 

• κάνοντας, το «ΨΩΜΙ – ΠΑΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»

 

ν’ ακούγεται συχνότερα και δυνατότερα απ’ όλο το λαό,

 

• φέρνοντας στο προσκήνιο τους αγώνες της νεολαίας και των εργαζομένων

 

σ’ Ελλάδα, Γαλλία, Αγγλία, Γερμανία.

 

• φέρνοντας «στην ημερήσια διάταξη» εξεγέρσεις, καταλήψεις, διαδηλώσεις

 

και όλες τις μορφές αγώνα που διαλέγουν οι καταπιεσμένοι.

 

ενάντια στα δεινά που τους φορτώνει το απάνθρωπο σύστημα του ιμπεριαλισμού και της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης,

 

ενάντια στις πολιτικές λιτότητας και περικοπών που επιβάλλουν ΗΠΑ (ΔΝΤ), ΕΕ (ΕΚΤ), ΝΑΤΟ κλπ.,

 

ενάντια σε ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ που τις υλοποιούν, συντρίβοντας τη ζωή και τα δικαιώματα της νεολαίας και των εργαζομένων, παρ΄ όλη την πρόσφατη εκλογική αποδοκιμασία τους.

 

H φετινή επέτειος του Πολυτεχνείου συμπίπτει με τη νέα προκλητική για το λαό μας «επίσκεψη» των ελεγκτών της τρόικας, βρίσκει τους φοιτητές «στο πόδι» για την έναρξη ενός νέου γύρου του φοιτητικού κινήματος, που φαίνεται ότι θα έχει αρκετό μέλλον, με βάση τα όσα έχει εξαγγείλει το υπουργείο Παιδείας.

 

Στον δρόμο του Πολυτεχνείου λοιπόν ξανά και ξανά, στον δρόμο του αγώνα, η νεολαία και ο λαός θ’ ανοίξουν τη λεωφόρο της ελπίδας, της αντίστασης, της ανατροπής, φέρνοντας ένα νέο κόσμο ανθρωπιάς, ενάντια στη βαρβαρότητα και στο νέο μεσαίωνα.

 

Ο Nοέμβρης θα μας εμπνέει πάντα με το ανυπόταχτο πνεύμα του!

 

Όλοι την Τετάρτη, 17/11, ώρα 18:00, στον Πεζόδρομο (Ελ. Βενιζέλου)

 

Σύλλογος Φοιτητών ΤΕΙ Ηγουμενίτσας

 

Πρωτοβουλία Εργαζομένων Δημόσιου & Ιδιωτικού Τομέα

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σταύρος Καλογιάννης

2010-11-16 20:27:31

 

Η Κυβέρνηση έχει εγκαταλείψει τον μείζονος εθνικής σημασίας αγωγό πετρελαίου Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη

 

Την εγκατάλειψη του αγωγού Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολης από την Κυβέρνηση, έφερε στη Βουλή ο Σταύρος Καλογιάννης με Ερώτηση (αρ. πρωτ. 6087/11.11.2010) που κατέθεσε προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος, Ενέργειας, Κλιματικής Αλλαγής, Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

 

Ειδικότερα στην Ερώτησή του αναφέρει:

 

Ο αγωγός πετρελαίου Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη, η υλοποίηση του οποίου αποτέλεσε μία στρατηγική επιλογή των Κυβερνήσεων του Κώστα Καραμανλή, είναι έργο μείζονος εθνικής σημασίας και προφανούς δημόσιας ωφέλειας. Η κατασκευή του πετρελαιαγωγού προβλέπεται από τη διακρατική Συμφωνία μεταξύ των Κυβερνήσεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας και της Ελληνικής Δημοκρατίας και έχει κυρωθεί, από πλευράς Ελλάδος, με το Νόμο 3558/2007.

 

Παρά τον επανειλημμένο κοινοβουλευτικό έλεγχο, από πλευράς Νέας Δημοκρατίας, η Κυβέρνηση καθυστερεί αδικαιολόγητα την προώθηση του αγωγού. Υπενθυμίζω ότι το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κατέθεσε ένα απλό προσχέδιο νόμου, στις 17 Μαρτίου 2010, με τίτλο «Διαδρομή – Εγκατάσταση του αγωγού πετρελαίου Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη και συναφή θέματα», στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής και στις 2 Ιουλίου 2010 κατέθεσε ένα απλό ενημερωτικό σημείωμα για το έργο. Έκτοτε δεν έχει γίνει καμία απολύτως ενέργεια για την προώθηση του σπουδαίου αυτού έργου.

 

Ο Σταύρος Καλογιάννης ερωτά τους συναρμόδιους Υπουργούς:

 

1. Εάν έχει την πολιτική βούληση η Κυβέρνηση να προωθήσει το έργο;

 

2. Εάν ναι, για ποιούς λόγους καθυστερεί η κατάθεση στη Βουλή του νομοσχεδίου, θέτοντας σε κίνδυνο το ίδιο έργο, αφού είναι γνωστό ότι η νέα Κυβέρνηση της Βουλγαρίας κάνει ό,τι είναι δυνατό για να το ματαιώσει;

 

3. Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα κατάθεσης του σχετικού νομοσχεδίου στη Βουλή.

 

 

 

 

 

 

ΔΗΚΚΙ – ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

2010-11-16 20:20:37

 

ΤΗΝ ΕΠΑΥΡΙΟΝ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ… ΝΕΟ ΜΕΓΑΛΟ ΧΤΥΠΗΜΑ – ΦΙΑΣΚΟ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

 

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΝΑ ΜΕΤΟΥΣΙΩΘΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΟΡΜΗΤΙΚΟ ΠΟΤΑΜΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

 

Μόνο σαν καλοστημένο φιάσκο εξόντωσης της χώρας μας μπορεί να ερμηνευθεί η δήθεν διόρθωση του Δημόσιου Ελλείμματος στην οποία προέβη σήμερα η Eurostat.

 

Με το φιάσκο της διόρθωσης το γερμανογαλλικό μπλοκ της Ε.Ε. επιχειρεί να εξοντώσει οριστικά τη χώρα μας οδηγώντας τη στην περίφημη Αναδιάρθρωση του χρέους και στην ελεγχόμενη πτώχευση και γενική χρεοκοπία.

 

Με την αναδιάρθρωση του χρέους την οποία παρά τις διαψεύσεις της προετοίμαζε από καιρό η Κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου το πλήγμα θα είναι μοιραίο. Ο φόρος αίματος που θα καταβάλει η χώρας στον Ευρωπαϊκό Βορά αυξάνεται καθοριστικά και η περίοδος κατάλυσης της εθνικής της κυριαρχίας και μαζί η περίοδος οικονομικής υποδούλωσης και αφαίμαξης του λαού και της οικονομία της επεκτείνονται στο διηνεκές. Νέο μπαράζ μειώσεων μισθών, κατάργηση των συντάξεων, φορομπηχτικών μέτρων, αύξησης τιμολογίων ΔΕΚΟ βρίσκονται επί θύρας.

 

Μόνο το παρασιτικό-τοκογλυφικό τραπεζικό σύστημα και οι ξένες και εγχώριες πολυεθνικές, δηλαδή μόνο όσοι επωφελήθηκαν και επωφελούνται από το καθεστώς του Euro και του νεοφιλελευθερισμού μπορούν να βγουν ωφελημένοι από μια τέτοια εξέλιξη.

 

Η χτεσινή λαϊκή ετυμηγορία η οποία ανάμεσα στο πολλαπλά μηνύματα της έστειλε το μεγάλο μήνυμα της απομόνωσης του δικομματισμού στο 30% μόλις του εκλογικού σώματος καλείται την επαύριον κιόλας των εκλογών να μετεξελιχθεί σε θετική κινητήρια δύναμη για τη δημιουργία ενός Παλλαϊκού Μετώπου Εθνικής Σωτηρίας για την υπεράσπιση της αξιοπρέπειας του λαού και την παραγωγική ανόρθωση της χώρας.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΚΚΙ

 

 

 

 

 

 

Αστυνομικό δελτίο

2010-11-16 12:24:28

 

1. Συνελήφθη να μεταφέρει αλλοδαπούς χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα

 

 

Την 15-11-2010 και ώρα 15.10΄ στα Ιωάννινα αστυνομικοί της Υ.Α. Ιωαννίνων συνέλαβαν έναν (1) ημεδαπό γιατί κατελήφθη να μεταφέρει προς το εσωτερικό της Χώρας, με Ε.Ι.Χ. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας ημεδαπής, δύο (2) αλλοδαπούς στερούμενους νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων.

 

Ο συλληφθείς και οι λαθρομετανάστες, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Ιωαννίνων, ενώ το ανωτέρω όχημα καθώς και το χρηματικό ποσό των τεσσάρων χιλιάδων εξακοσίων τριάντα (4.630) Ευρώ που βρέθηκε στην κατοχή του διακινητή, κατασχέθηκαν από την Υ.Α Ιωαννίνων που διενεργεί την προανάκριση.

 

2. Συνελήφθη Παλαιστίνιος με μικροποσότητα ηρωίνης στη Λευκάδα

 

 

Την 15-11-2010 και ώρα 17.00΄ στην Λευκάδα αστυνομικοί του Τ.Α. Πρέβεζας ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφορίας, συνέλαβαν έναν αλλοδαπό υπήκοο Παλαιστίνης γιατί κατελήφθη να κατέχει μικροποσότητα ηρωίνης.

 

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Πρέβεζας ενώ τα ναρκωτικά καθώς και το χρηματικό ποσό των τριακοσίων σαράντα πέντε (345) Ευρώ που βρέθηκε στην κατοχή του, κατασχέθηκαν από το Τ.Α. Πρέβεζας που διενεργεί την προανάκριση.

 

 

 

3. Αλβανός πιάστηκε να οδηγεί κλεμμένη μοτοσικλέτα στην Άρτα

 

 

 

Την 15-11-2010 και ώρα 22.00΄στον 5ο χλμ. της Ε.Ο. Άρτας – Ιωαννίνων αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ./Α.Δ. Άρτας συνέλαβαν έναν αλλοδαπό υπήκοο Αλβανίας γιατί κατελήφθη να οδηγεί δίκυκλη μοτοσικλέτα, για την οποία είχε δηλωθεί κλοπή από τον ιδιοκτήτη της την 13.45΄ώρα της ιδίας στην Υ.Α. Ιωαννίνων.

 

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Ιωαννίνων ενώ η δίκυκλη μοτοσικλέτα κατασχέθηκε και φυλάσσετε στο Τ.Α. Άρτας.

 

 

 

4. Συνελήφθησαν 61 συνολικά λαθρομετανάστες

 

 

 

Εξήντα ένας (61) συνολικά λαθρομετανάστες, συνελήφθησαν την 15-11-2010, σε όλη την Ήπειρο και επαναπροωθήθηκαν στην Χώρα τους.

 

 

 

 

Ειδήσεις από την Ήπειρο

2010-11-16 12:11:16

 

Επισκέψεις Αλ. Καχριμάνη σε Άρτα και Πρέβεζα

 

Την Άρτα και την Πρέβεζα επισκέφτηκε χτες το μεσημέρι ο κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, προκειμένου να ευχαριστήσει τους πολίτες για την στήριξη και την εκλογική νίκη της «Αξιοβίωτης Ανάπτυξης» στις εκλογές της Κυριακής για την Περιφέρεια Ηπείρου.

 

Ο κ. Καχριμάνης συναντήθηκε με τους Αντιπεριφερειάρχες κ. κ. Κων. Παππά – Στρ. Ιωάννου, τους περιφερειακούς συμβούλους και τους υποψήφιους συμβούλους των δύο περιφερειακών ενοτήτων, τους οποίους συνεχάρη για τον ήθος και την ευπρέπεια του προεκλογικού τους αγώνα και τους ευχαρίστησε για τη συμβολή τους στη μεγάλη νίκη της παράταξης.

 

Ο νεοεκλεγείς Περιφερειάρχης, σύμφωνα με ανακοίνωσή του, θα συνεχίσει τις επισκέψεις του και τις επόμενες ημέρες σε άλλες περιοχές της Ηπείρου, με πρώτο σταθμό την Ηγουμενίτσα.

 

Ο εορτασμός του πολυτεχνείου στα Ιωάννινα

 

Με κατάθεση στεφάνων αύριο Τετάρτη 17 Νοεμβρίου και ώρα 11 το πρωί στο Ηρώο Πολυτεχνείου θα γιορταστεί στα Γιάννενα η επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

 

Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων χαιρετίζει την 37η επέτειο της Φοιτητικής εξέγερσης του Πολυτεχνείου και σημειώνει σε ψήφισμά της: «Το μήνυμα της εξέγερσης παραμένει διαχρονικά επίκαιρο γιατί συμβολίζει τους αγώνες του λαού μας, ιδιαίτερα της Νεολαίας για ελευθερία, ειρήνη, δικαιοσύνη, παιδεία και ανθρώπινη αξιοπρέπεια».

 

Σε μήνυμα της η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Ηπείρου Φιλιώ Νόκα-Ζαράχη σημειώνει: «Ο εορτασμός της εξέγερσης του Πολυτεχνείου δεν είναι απλώς μια γιορτή μνήμης, αλλά ένα μήνυμα ελπίδας, ευθύνης και στάση ζωής που πρέπει να σηματοδοτεί κάθε φορά τον αγώνα για κοινωνικές αλλαγές ακόμα κι αν κυριαρχεί η κρίση και η απαισιοδοξία. Γίνεται επίσης αφορμή να μεταφέρουμε στη νέα γενιά τα μηνύματα εκείνης, επαγρυπνώντας ώστε να μην εμφανιστούν καταστάσεις τόσο δύσκολες όσο εκείνες που έζησε ο λαός μας κατά την 7χρονη δικτατορία.

 

Στεκόμαστε λοιπόν με σεβασμό και τιμή σε όλους εκείνους που αγωνίστηκαν για την εδραίωση της Δημοκρατίας στην πατρίδα μας».

 

Πρέβεζα: Δημοπρατήθηκε ο νέος βρεφονηπιακός σταθμός στην περιοχή Υδραγωγείου

 

 

 

Υπηρεσίες ολοκληρωμένης φροντίδας θα παρέχει στα νήπια αλλά και στους εργαζόμενους γονείς της πόλης ο νέος βρεφονηπιακός σταθμός που δημοπρατήθηκε και πρόκειται να ανεγερθεί στην περιοχή του Υδραγωγείου από τον Δήμο της Πρέβεζας. Ο προυπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 2.700.000 χιλ.ευρώ με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ. Πρόκειται για ένα βιοκλιματικό κτίριο με σύγχρονες εγκαταστάσεις οι οποίες θα μπορούν να φιλοξενήσουν 28 βρέφη και 100 νήπια. Τη μελέτη για την κατασκευή του κτιρίου εκπόνησαν οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου της Πρέβεζας ενώ το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των εργασιών ανέρχεται στις 730 μέρες. Ο Δήμαρχος Πρέβεζας Μιλτιάδης Κλάπας, σε ανακοίνωσή του, υπογραμμίζει ότι πρόκειται για ένα όνειρο πολλών ετών που τώρα γίνεται πραγματικότητα προσφέροντας ουσιαστική υποστήριξη στους εργαζόμενους γονείς και υπηρεσίες ολοκληρωμένης φροντίδας στα βρέφη και τα νήπια της πόλης.

 

Η ζωγραφική στην Οθωμανική Αυτοκρατορία

 

 

 

Διάλεξη με αντικείμενο τη ζωγραφική στην Οθωμανική Αυτοκρατορία θα δώσει σήμερα στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα της Εταιρείας Ηπειρωτικών Μελετών (ΕΗΜ-Παρασκευοπούλου 4) η καθηγήτρια του πανεπιστημίου της Κωνσταντινούπολης Gunsel Renda. Χθές στο Σπουδαστήριο Λαογραφίας του πανεπιστημίου Ιωαννίνων η κα Gunsel Renda μίλησε για τον κόσμο της Οθωμανικής μινιατούρας. Οι δύο διαλέξεις διοργανώνονται από τον Τομέα Λαογραφίας του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του πανεπιστημίου Ιωαννίνων με γενικό τίτλο «Πολιτισμικές συναντήσεις».

 

 

 

Διεθνές Συνέδριο Οδικής Ασφάλειας στα Ιωάννινα

 

 

 

Το Επιμελητήριο Ιωαννίνων, μέλος του Enterprise Europe Network-Hellas, η Περιφέρεια Ηπείρου και ο Ελληνικός Επιμελητηριακός Σύνδεσμος Μεταφορών διοργανώνουν Διεθνές Συνέδριο Οδικής Ασφάλειας της Οικονομικής Επιτροπής για την Ευρώπη του Ο.Η.Ε. και του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου, στα πλαίσια της Ελληνικής Προεδρίας του ΟΣΕΠ υπό την αιγίδα του Ελληνικού Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις: 18 & 19 Νοεμβρίου 2010, στην Πόλη των Ιωαννίνων.

 

Η επίσημη έναρξη του συνεδρίου, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 18 και ώρα 10.00 π.μ.

 

Πρόγραμμα φιλοξενίας παιδιών από τη Σερβία τα Χριστούγεννα

 

Όπως κάθε χρόνο, εδώ και 17 χρόνια, κατά την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων και των καλοκαιρινών διακοπών, ο Eλληνικός Ερυθρός Σταυρός σε συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό της Σερβίας διοργανώνει πρόγραμμα φιλοξενίας παιδιών ηλικίας 8 – 16 ετών από τη γειτονική μας χώρα. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν οικογένειες από όλη την Ελλάδα, ένα μεγάλο ποσοστό από αυτές για πρώτη φορά. Το πρόγραμμα αυτό αφορά σε παιδιά, τα οποία έχουν ζήσει την εμπειρία του πολέμου και των αποτελεσμάτων του και έχουν ανάγκη από αγάπη και οικογενειακή θαλπωρή. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα έχουν φιλοξενηθεί σε όλη την Ελλάδα, περίπου 18.500 παιδιά.

 

Για την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων του 2010 οι ημερομηνίες πραγματοποίησης του προγράμματος έχουν καθοριστεί από 19 Δεκεμβρίου (άφιξη) – 4 Ιανουαρίου (αναχώρηση).

 

Την ευθύνη για τη διοργάνωση του προγράμματος στην Ελλάδα έχει αποκλειστικά ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός.

 

Για κάθε επικοινωνία και συμμετοχή, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται έως 29 Νοεμβρίου στα γραφεία του τμήματος ΕΕΣ Ιωαννίνων.

 

 

 

 

 

 

ΠΟΕ – ΟΤΑ

2010-11-16 12:01:22

 

Τ.Υ.Δ.Κ.Υ.-Ο.Π.Α.Δ.: ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ…

 

 

 

Η Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. εδώ και αρκετούς μήνες έχει επισημάνει τα σοβαρά προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει το Τ.Υ.Δ.Κ.Υ. Προβλήματα που οξύνθηκαν με τον Ν.3655/2008 και την ένταξή του στον Ο.Π.Α.Δ. με αποτέλεσμα σήμερα η κατάσταση να έχει φτάσει στο απροχώρητο, κυρίως λόγω έλλειψης προσωπικού.

 

Το Τ.Υ.Δ.Κ.Υ. έχει έναν απαρχαιωμένο Οργανισμό από το 1989 με λίγες μόνιμες οργανικές θέσεις. Τα τελευταία δέκα χρόνια εξυπηρετούνταν από Συμβασιούχους και Stage. Από τον Μάιο του 2009 οι συμβάσεις έληξαν και από τον Δεκέμβρη του 2009 τα Stage αποχώρησαν. Είναι ενδεικτικό ότι:

 

• Στην Κεντρική Υπηρεσία του Τ.Υ.Δ.Κ.Υ. το προσωπικό έχει μειωθεί κατά 50%. Λειτουργεί με σαράντα έξη (46) υπαλλήλους όταν πριν από ενάμιση χρόνο λειτουργούσε με εκατό είκοσι (120).

 

• Πέντε (5) Περιφερειακά Γραφεία συνεχίζουν να λειτουργούν με ένα (1) και μοναδικό υπάλληλο.

 

Όσες προσπάθειες έγιναν, με κινητοποιήσεις δικές μας αλλά και των εργαζόμενων του Ταμείου, προς την πολιτική ηγεσία των Υπουργείων Υγείας και Οικονομικών για την ανάδειξη και αντιμετώπιση του προβλήματος, το μόνο αποτέλεσμα που είχαν ήταν η απόσπαση υποσχέσεων που όμως ποτέ δεν υλοποιήθηκαν. Η χαριστική βολή δόθηκε με τα μέτρα δημοσιονομικής πειθαρχίας, το περίφημο μνημόνιο. Η απαγόρευση προσλήψεων συμβασιούχων, ο περιορισμός στις προσλήψεις μονίμων, (για κάθε 5 που αποχωρούν, 1 θα προσλαμβάνεται), αλλά και το νέο ασφαλιστικό έδωσαν την χαριστική βολή. Από το καλοκαίρι του 2010 συνταξιοδοτήθηκαν αρκετοί εργαζόμενοι στην Κεντρική Υπηρεσία και στην Περιφέρεια. Το επόμενο διάστημα αναμένεται να αποχωρήσουν και άλλοι.

 

Η τεράστια έλλειψη σε προσωπικό έχει σαν συνέπεια την αδυναμία εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων και των συμβεβλημένων φορέων. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι:

 

• Από τους συμβεβλημένους γιατρούς εκκαθαρίζονται λογαριασμοί Ιουλίου 2009.

 

• Από τα συμβεβλημένα Διαγνωστικά Κέντρα εκκαθαρίζονται λογαριασμοί Μαρτίου 2009.

 

• Από τους ασφαλισμένους εκκαθαρίζονται λογαριασμοί Μαΐου 2010 μετά από υπερπροσπάθεια και υπερωριακή εργασία.

 

• Ήδη υπάρχει πολύ μεγάλη καθυστέρηση σε ένα μεγάλο κύκλο εκκαθαρίσεων, όπως λουτροθεραπείες, κλινικές, κατασκηνώσεις, αποκλειστικές.

 

Όλοι οι εργαζόμενοι του Ταμείου έχουν επωμισθεί περισσότερα από ένα αντικείμενα αλλά και πάλι δεν επαρκούν. Υπάρχουν αντικείμενα που δεν υποστηρίζονται, ή υπολειτουργούν. Οι εργαζόμενοι έχουν αναλάβει ένα δυσβάσταχτο βάρος, καθώς μαζί με τα αυξημένα καθήκοντά τους, έχουν να αντιμετωπίσουν την δικαιολογημένη πίεση και τις διαμαρτυρίες των φορέων και των ασφαλισμένων που δεν εξυπηρετούνται.

 

Οι ασφαλισμένοι, αντιμετωπίζουν την αργοπορία στην πληρωμή τους. Στην εποχή του μνημονίου με τους μισθούς να συμπιέζονται και τις τιμές των αγαθών να εκτοξεύονται, η μη έγκαιρη πληρωμή τους, αποτελεί ένα ακόμη τρόπο υποβάθμισης του εισοδήματός τους. Η κατάσταση είναι ακόμη πιο τραγική για τους χρόνια πάσχοντες και γενικά για όσους αναγκάζονται να πληρώνουν κάθε μήνα.

 

Η τελευταία υπόσχεση της πολιτικής ηγεσίας, ήταν ότι τα κενά θα καλυφθούν από μετατάξεις υπαλλήλων υπηρεσιών του Δημοσίου που κλείνουν ή συγχωνεύονται. Παρόλα αυτά οι μήνες περνούν χωρίς να συμβαίνει τίποτα. Το μόνο που συνεχίζεται είναι η αποδυνάμωση των Υπηρεσιών του Τ.Υ.Δ.Κ.Υ. με αποσπάσεις τεσσάρων (4) εργαζομένων σε Υπουργικά και Βουλευτικά γραφεία.

 

Το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού στα Ασφαλιστικά Ταμεία είναι γνωστό σε όλους. Κανείς όμως δεν δίνει λύσεις. Ειδικότερα στην περίπτωση του Τ.Υ.Δ.Κ.Υ. που είναι οικονομικά εύρωστο Ταμείο και άρα δεν χρειάζεται να επιβαρυνθεί ο κρατικός προϋπολογισμός για την στελέχωσή του.

 

Το Τ.Υ.Δ.Κ.Υ. λειτουργικά καταρρέει. Οι εργαζόμενοι και οι ασφαλισμένοι του Ταμείου απευθύνουν κραυγή αγωνίας: ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ…

 

Οι εργαζόμενοι και οι ασφαλισμένοι δεν μπορούν να επιτρέψουν την παραπέρα υποβάθμιση της περίθαλψής τους, την παραπέρα υποβάθμιση της ζωής τους.

 

Για μία ακόμη φορά είναι αναγκασμένοι να αντιδράσουν και να αγωνιστούν για την άμεση στελέχωση του Τ.Υ.Δ.Κ.Υ., για να διαφυλάξουν το κοινωνικό αγαθό της Υγείας.

 

ΞΕΚΙΝΟΥΜΕ την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2010… και ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ.

 

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.

 

Ο Πρόεδρος Ο Αναπλ. Γεν. Γραμματέας

 

 

 

Θέμης Μπαλασόπουλος Ιωάννης Τσούνης

 

 

 

 

 

 

Ραδιοταξί στο 2665025000

2010-11-16 11:29:20

 

Νέα Υπηρεσία ραδιοταξί στην πόλη της Ηγουμενίτσας

 

Ραδιοταξί στο 2665025000

 

Νέα υπηρεσία ραδιοταξί λειτουργεί από τις 12/11/2010 στη πόλη της Ηγουμενίτσας στην οποία μετέχουν 25 από τα 30 ταξί της πόλης με στόχο την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση του κοινού. Έτσι μ’ ένα τηλέφωνο στο 26650 25000 κανονίζεις το ραντεβού ώστε να μην υπάρχει ταλαιπωρία και χρονοτριβή στο πελάτη και ταξιδιώτη.

 

Ο Συνεταιρισμός των ραδιοταξί ακούει στο όνομα «ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΡΑΔΙΟΤΑΞΙ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΣΥΝ.ΠΕ»

 

Το πρώτο Δ.Σ του «ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΡΑΔΙΟΤΑΞΙ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΣΥΝ.ΠΕ» έχει ως εξής:

 

Πρόεδρος: Σπυριδώνου Γρηγόρης

 

Αντιπρόεδρος: Δρίμτζιας Σπυρίδων

 

Γ.Γραμματέας: Ζύλης Ηλίας

 

Ταμίας: Τζοβάρας Θωμάς

 

Μέλος: Γόγολος Σπυρίδων.

 

Υπεύθυνος της συχνότητας ραδιοταξί είναι ο κ. Θανάσουλας Λάμπρος

 

 

 

 

 

 

ΠΟΕ ΟΤΑ

2010-11-15 20:05:00

 

Τη δική τους απάντηση ετοιμάζουν να δώσουν οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ενόψει της έλευσης του κλιμακίου της «τρόικας» στη χώρα μας, με τις κινητοποιήσεις που ξεκινούν την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2010 και κλιμακώνονται με 48ωρη Απεργία ή Αποχή το Σαββατοκύριακο 20 και 21 Νοεμβρίου 2010

 

Τη δική τους απάντηση ετοιμάζουν να δώσουν οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ενόψει της έλευσης του κλιμακίου της «τρόικας» στη χώρα μας, καθώς επίσης αναζωπυρώνονται τα σενάρια για νέα πιο σκληρά αντεργατικά μέτρα, λόγω διεύρυνσης του ελλείμματος.

 

Με τις κινητοποιήσεις που ξεκινούν την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2010 και κλιμακώνονται με 48ωρη Απεργία ή Αποχή το Σαββατοκύριακο 20 και 21 Νοεμβρίου 2010 οι εργαζόμενοι στέλνουν μήνυμα στην κυβέρνηση και την τρόικα ότι, έχουν εξαντλήσει τα όρια αντοχής και δεν θα ανεχθούν νέα περικοπή των αποδοχών τους, την παράταση της λιτότητας, των απολύσεων και την κατάργηση κάθε εργασιακού και κοινωνικού δικαιώματος.

 

Για την επιτυχία των απεργιακών κινητοποιήσεων της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. αύριο ΤΡΙΤΗ 16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2010 κλιμάκια της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας θα συμμετέχουν σε Περιφερειακές Συσκέψεις των Συλλόγων-Μελών της στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βόλο και Πάτρα για την ενημέρωση όλων των συνδικαλιστικών στελεχών της Ομοσπονδίας, (συνημμένα σας στέλνουμε το Πρόγραμμα Περιφερειακών Συσκέψεων).

 

Οι εργαζόμενοι στους Ο.Τ.Α. διεκδικούν:

 

• Άμεση υπογραφή της Σ.Σ.Ε., αυξήσεις και επέκταση της εφαρμογής της σε όλους τους εργαζόμενους (Δημοτικές Επιχειρήσεις).

 

• Νέο, ενιαίο και δίκαιο μισθολόγιο.

 

• Επαναφορά και διεύρυνση των μισθολογικών, ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων.

 

• Αναπλήρωση των απωλειών στο εισόδημα.

 

• Αναβαθμισμένες Δημόσιες Υπηρεσίες. Τοπική Αυτοδιοίκηση με Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα.

 

• Προάσπιση του δικαιώματος των συμβασιούχων για πλήρη και σταθερή απασχόληση. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

 

• Άμεση επίλυση των χρόνιων κλαδικών και θεσμικών αιτημάτων.

 

• Κατοχύρωση και διεύρυνση των δικαιωμάτων στο εφάπαξ, την επικουρική σύνταξη και την υγειονομική περίθαλψη.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.

 

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΣΥΣΚΕΨΕΩΝ

 

1. ΤΡΙΤΗ 16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2010 – 10.00 π.μ.

 

Στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, στα γραφεία της Ε.Δ.Ο.Θ. (Προξένου Κορομηλά 51 – Θεσσαλονίκη).

 

Θα συμμετέχουν οι σύλλογοι των Νομών Δράμας, Έβρου, Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Πέλλας, Πιερίας, Σερρών, Χαλκιδικής, Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης και Φλώρινας.

 

2. ΤΡΙΤΗ 16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2010 – 10.00 π.μ.

 

Στο ΒΟΛΟ, στο Δημαρχείο της πόλης (Πλατεία Ρήγα Φεραίου– Βόλος).

 

Θα συμμετέχουν οι σύλλογοι των Νομών Καρδίτσας, Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Φωκίδας.

 

3. ΤΡΙΤΗ 16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2010 – 10.00 π.μ.

 

Στην ΠΑΤΡΑ, στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης (Πλατεία Γεωργίου Α΄ – Πάτρα).

 

Θα συμμετέχουν οι σύλλογοι των Νομών Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας, Μεσσηνίας, Ζακύνθου, Κεφαλλονιάς, Ηλείας, Άρτας, Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων, Κέρκυρας, Λευκάδας και Πρέβεζας.

 

4. ΤΡΙΤΗ 16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2010 – 10.00 π.μ.

 

Στην ΑΘΗΝΑ, στο Ξενοδοχείο «ATHENS IMPERIAL» (Αχιλλέως 1 & Μεγάλου Αλεξάνδρου – Πλατεία Καραϊσκάκη – Αθήνα).

 

Θα συμμετέχουν οι σύλλογοι των Νομών Αττικής, Βοιωτίας, Εύβοιας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας, Λέσβου, Σάμου, Χίου, Δωδεκανήσου, Κυκλάδων, Ηρακλείου, Λασιθίου, Ρεθύμνου και Χανίων.

 

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.

 

Ο Πρόεδρος Ο Αναπλ. Γεν. Γραμματέας

 

Θέμης Μπαλασόπουλος Ιωάννης Τσούνης

 

 

 

 

 

 

�Στην κουζίνα με τον Σαίξπηρ�

2010-11-15 19:04:32

 

Πρεμιέρα θα δώσει το θέατρο ΠΟΛΥΘΕΑΜΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ την Τετάρτη 17 Νοεμβρίου στις 9:15μμ με την κωμωδία του Άλντο Νικολάι

 

«Στην κουζίνα με τον Σαίξπηρ»

 

Το έργο είναι μια παρωδία πάνω στον Άμλετ. Όλα αρχίζουν και τελειώνουν στην κουζίνα του παλατιού του θρόνου της Δανίας. Κάτι σάπιο υπάρχει εκεί και το έργο μας το εντοπίζει με τρόπο ευχάριστο και σπαρταριστό.

 

Η σκηνοθεσία της παράστασης είναι του Θοδωρή Γκόγκου και τα σκηνικά της Μελίνας Βλάχου. Παιζουν : Κωνσταντίνος Μπάζας, Πόλυ Ανδρεάδη, Πέτρος Μπούγιας, Εύα Αγγέλη, Σπυριδούλα Τζώρτζη, Αθηνά Παπαδημητρίου, Τάσος Νάκης, Κωνσταντίνος Σηφάκης, Ευθυμία Γιώσα , Λάζαρος Τάσσης.

 

Μετά το τέλος της πρεμιέρας, εκτός από το κρασί που θα προσφέρεται,

 

οι θεατές που θα παραβρεθούν θα γευτούν πικάντικη arabiata που θα έχει ετοιμάσει για αυτούς ο Νίκος Βενέτης chef του οικομαγειρείου Σεφάρω που βρίσκεται στην οδό Κουγκίου 3α

 

Οι παραστάσεις θα δίνονται κάθε Παρασκευή , Σάββατο , και Κυριακή στις 9:15 μμ στην αίθουσα 2 του Πολυθεάματος.

 

Επίσης, συνεχίζονται με μεγάλη επιτυχία οι παραστάσεις της ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ του Θεάτρου Πολυθεάματος με το αριστούργημα του Μπράιαν Γουέι

 

«Ο Κλόουν που έχασε το γέλιο του»

 

Το έργο είναι ένα ταξίδι μέσα από κόσμους μαγικούς, φανταστικούς για την αναζήτηση του γέλιου στον κόσμο αυτό.

 

Ο Κλόουν ταξιδεύει μαζί με τα παιδιά, που γίνονται συνοδοιπόροι και βοηθοί του δημιουργώντας διαδραστική σχέση.

 

 

 

Η παράσταση είναι ένας συνδυασμός θεατρικών δράσεων και θεατρικού παιχνιδιού, όπου τα παιδιά συμμετέχουν και στη δράση και στην εξέλιξη του έργου.

 

Η σκηνή καταργείται, όλοι συμμετέχουν και όλοι ταξιδεύουν.

 

Τη μετάφραση του έργου έκανε ο Γιώργος Μαραγκος, τη σκηνοθεσία ο Θοδωρής Γκόγκος, τα σκηνικά και τα κοστούμια η Δήμητρα Γούση.

 

Παίζουν: Στέλλα Κατσαρού, Χριστίνα Μωρόγιαννη, Θοδωρής Γκόγκος, Πόλυ Ανδρεάδη.

 

Οι παραστάσεις θα δίνονται κάθε Σάββατο στις 6:30΄μμ και Κυριακή στις 11 το πρωί και 6:30΄το απόγευμα .

 

Για κρατίσεις θέσεων και πληροφορίες στα τηλ 2651003492 – 6955416236

 

e-mail : politheatro@yahoo.gr

 

 

 

 

 

 

Αστυνομικό Δελτίο

2010-11-15 13:11:27

 

1. Πιάστηκε στη Σαγιάδα με 38 κιλά ακατέργαστης κάνναβης

 

Την 12-11-2010 και ώρα 23.30΄ στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας αστυνομικοί του Α΄ Τ.Σ.Φ Φιλιατών συνέλαβαν έναν 49χρονο ημεδαπό γιατί σε γενόμενο έλεγχο στο Ι.Χ.Ε αυτ/το που οδηγούσε βρέθηκε στο χώρο των αποσκευών ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους τριάντα οκτώ (38) κιλών περίπου.

 

Την 02.00΄ ώρα της 12/13-11-2010 στην Άρτα αστυνομικοί της Α.Δ Άρτας μετά από συντονισμένες ενέργειες, συνέλαβαν έναν 26χρονο ομογενή, υπήκοο Αλβανίας, ο οποίος όπως προέκυψε από την προανάκριση ενεργούσε ως προπομπός της παραπάνω μεταφοράς.

 

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Θεσπρωτίας, ενώ τα ναρκωτικά και τα δύο οχήματα κατασχέθηκαν από το Τ.Δ.Ν Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση.

 

2. Συνελήφθη με 60 ναρκωτικά χάπια στη Πρέβεζα

 

 

 

Την 12-11-2010 και ώρα 16.00΄ στην Πρέβεζα αστυνομικοί του Τ.Α Πρέβεζας συνέλαβαν έναν (1) ημεδαπό γιατί σε γενόμενο έλεγχο κατελήφθη να κατέχει εξήντα (60) ναρκωτικά χάπια.

 

Από την προανάκριση προέκυψε ότι τα χάπια προμηθεύτηκε από φαρμακείο της πόλης την 10-11-2010 προσκομίζοντας πλαστή ιατρική συνταγή, την οποία είχε αφαιρέσει από ιατρείο ιδιοκτησίας ημεδαπού.

 

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Πρέβεζας ενώ τα ναρκωτικά χάπια και η πλαστή ιατρική συνταγή κατασχέθηκαν από το Τ.Α Πρέβεζας που διενεργεί την προανάκριση.

 

3. Τους συνέλαβαν με 74 φιξάκια ηρωίνης στα Ιωάννινα

 

Την 13-11-2010 και ώρα 21.45΄στα Ιωάννινα αστυνομικοί του Τ.Δ.Ν. Ιωαννίνων ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, συνέλαβαν τρεις (3) ημεδαπούς γιατί σε νομότυπες έρευνες που διενεργήθηκαν στις οικίες τους βρέθηκαν: α) εβδομήντα τέσσερα (74) ¨φιξάκια¨ ηρωίνης βάρους (44,7) γραμμαρίων, β) ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης (188,7) γραμμαρίων και γ) (67) ναρκωτικά χάπια, ενώ στην κατοχή τους βρέθηκε το χρηματικό ποσό των τριών χιλιάδων τριακοσίων δέκα (3.310) ΕΥΡΩ προερχόμενο από την εμπορία ναρκωτικών ουσιών.

 

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Ιωαννίνων, ενώ οι ναρκωτικές ουσίες και το χρηματικό ποσό κατασχέθηκαν από το Τ.Δ.Ν Ιωαννίνων που διενεργεί την προανάκριση.

 

4. Συνελήφθησαν να μεταφέρουν 4 λαθρομετανάστες

 

 

 

Την 12-11-2010 και ώρα 01.00΄ στο Μενίδι-Αιτ/νίας αστυνομικοί του Τ.Δ.Λ Άρτας συνέλαβαν δύο (2) ημεδαπούς γιατί κατελήφθησαν να μεταφέρουν από κοινού προς το εσωτερικό της Χώρας με Ι.Χ.Ε αυτ/το τέσσερις (4) λαθρομετανάστες με τελικό προορισμό την Πάτρα.

 

Οι συλληφθέντες και οι λαθρομετανάστες, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Πρέβεζας, ενώ το όχημα κατασχέθηκε από το Τ.Δ.Λ. Άρτας που διενεργεί την προανάκριση.

 

5. Συνελήφθησαν να μεταφέρουν 2 λαθρομετανάστες

 

 

 

Την 14-11-2010 και ώρα 21.30΄ στο Δ.Δ Μαυρουδίου Ηγουμενίτσας αστυνομικοί του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας συνέλαβαν δύο (2) αλλοδαπούς, υπηκόους Αλβανίας, γιατί κατελήφθησαν να μεταφέρουν από κοινού με Ι.Χ.Ε αυτ/το προς το εσωτερικό της Χώρας δύο λαθρομετανάστες έναντι χρηματικής αμοιβής.

 

Οι συλληφθέντες και οι λαθρομετανάστες, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Θεσπρωτίας ενώ το όχημα κατασχέθηκε από το Τ.Α Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση.

 

6. Συνελήφθη με μικροποσότητα κάνναβης

 

 

 

Την 12-11-2010 και ώρα 23.30΄στα Ιωάννινα αστυνομικοί του Τ.Δ.Ν Ιωαννίνων συνέλαβαν έναν ημεδαπό γιατί σε γενόμενο έλεγχο κατελήφθη να κατέχει μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

 

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Ιωαννίνων, ενώ τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν από το Τ.Δ.Ν. Ιωαννίνων που διενεργεί την προανάκριση.

 

7. Έκλεψαν περίπτερο στη Γλυκή

 

 

 

Κατά τις νυκτερινές ώρες της 12/13-11-2010 στη Γλυκή Θεσπρωτίας άγνωστος-οι δράστες αφού παραβίασαν πόρτες περιπτέρου, ιδιοκτησίας ημεδαπής, αφαίρεσαν εκατόν τριάντα επτά (137) πακέτα τσιγάρων και διάφορα είδη καπνού, συνολικής αξίας επτακοσίων πενήντα (750) Ευρώ κατά δήλωση της παθούσης.

 

Προανάκριση για την κλοπή διενεργεί το Α.Τ. Παραμυθιάς.

 

 

 

8. Συνελήφθησαν 65 λαθρομετανάστες

 

 

 

Εξήντα πέντε (65) συνολικά λαθρομετανάστες, συνελήφθησαν κατά το χρονικό διάστημα από 12-11-2010 έως 14-11-21010, σε όλη την Ήπειρο και επαναπροωθήθηκαν στην Χώρα τους.

 

 

 

 

 

 

Ειδήσεις από την Ήπειρο

2010-11-15 10:15:07

 

 

Πρόστιμο για τη ΔΕΥΙ εισηγήθηκε η Ειδική Γραμματεία Επιθεώρησης Περιβάλλοντος

 

Όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, η ειδική Γραμματεία Επιθεώρησης Περιβάλλοντος, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ελέγχων εισηγήθηκε πρόστιμο και λοιπές κυρώσεις σε βάρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Ιωαννίνων (Δ.Ε.Υ.Α.Ι.) για την εγκατάσταση Επεξεργασίας και Καθαρισμού Λυμάτων (Ε.Ε.Κ.Λ.) για παραβάσεις ως προς τη σύνδεση βιομηχανιών με αποχετευτικό δίκτυο της ΔΕΥΑΙ χωρίς την προβλεπόμενη άδεια, τη διαχείριση στερεών αποβλήτων χωρίς άδεια, την ελλιπή εφαρμογή αντιρρυπαντικής τεχνολογίας κατά την επεξεργασία των υγρών αποβλήτων στην ΕΕΚΛ, την ελλιπή παρακολούθηση υγρών αποβλήτων της ΕΕΚΛ, τις αποκλίσεις από την κανονική λειτουργία, τη διαχείριση επικίνδυνων και μη επικίνδυνων στερεών αποβλήτων, την απουσία μέτρων αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, κ.α. Για τον καθορισμό του ύψους του προστίμου και των λοιπών κυρώσεων αναμένεται έκδοση σχετικής απόφασης.

 

Ιόνια Οδός: Παραδίδεται η παράκαμψη της Άρτας

 

Η παράκαμψη της Άρτας, η οποία αποτελεί τμήμα της Ιόνιας Οδού και συγκεκριμένα το τμήμα Άγιος Δημήτριος- Σελλάδες θα δοθεί στην κυκλοφορία σε δύο εβδομάδες. Το έργο βρίσκεται στο στάδιο της σήμανσης και του ηλεκτροφωτισμού για την ολοκλήρωση του ισόπεδου κυκλικού κόμβου στο ύψος του Αγίου Δημητρίου Πέτα, και σε δυο εβδομάδες θα δοθεί στην κυκλοφορία, συνδέοντας παράλληλα και αποδίδοντας σε χρήση το νέο τμήμα της Ιόνιας Οδού από Άγιο Δημήτριο μέχρι Σελλάδες. Με τη λειτουργία του κόμβου θα υπάρξει μεγάλη αποσυμφόρηση στην υπάρχουσα Εθνική Οδό, και ειδικά στην κίνηση των βαρέων οχημάτων που πλέον θα παρακάμπτουν τον δρόμο που περνά στην κυριολεξία μέσα από την πόλη της Άρτας. Ο ισόπεδος κόμβος θα είναι προσωρινός μέχρι να παραδοθεί ο ανισόπεδος κόμβος που είναι υπό κατασκευή και θα παραδοθεί σύμφωνα με τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις το Πάσχα του 2011.

 

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο οδηγός του ΚΤΕΛ Ιωαννίνων για το ατύχημα της περασμένης Δευτέρας

 

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Έλληνας οδηγός του ΚΤΕΛ Ιωαννίνων του λεωφορείου που έπεσε την περασμένη Δευτέρα σε χαράδρα στην Αλβανία, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν εννιά άτομα και να τραυματιστούν 41, σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου της πόλης Φιέρι. Το δικαστήριο απέρριψε τη χρηματική εγγύηση των 10.000 ευρώ, που πρότεινε η υπεράσπιση του οδηγού και αποφάσισε την προφυλάκισή του μέχρι τη δίκη. Το λεωφορείου του ΚΤΕΛ Ιωαννίνων εκτελούσε το δρομολόγιο Τίρανα-Ιωάννινα, όταν εξετράπη της πορείας του και κατέληξε μέσα σε χαράδρα.

 

Επίθεση με πυροβόλο όπλο σε Κούρδο μετανάστη

 

Επίθεση με πυροβόλο όπλο δέχτηκε στο Νεοχώρι Θεσπρωτίας Κούρδος μετανάστης, μέλος ομάδας 10 περίπου μεταναστών, που είχαν προσπαθήσει να επιβιβαστούν σε νταλίκα που στάθμευε σε βενζινάδικο, χωρίς επιτυχία. Αποτέλεσμα των πυροβολισμών ήταν ο μερικός ακρωτηριασμός του μετανάστη, τον οποίο ο δράστης φέρεται ότι στόχευσε και πυροβόλησε 3 φορές. Με ανακοίνωσή της η παράταξη ΑΥ.ΡΙ.Ο για την Ήπειρο καταγγέλλει το συμβάν ως «νέο σοβαρό επεισόδιο ρατσιστικής βίας» και συνεχίζει: «Η ιταμή και απρόκλητη δολοφονική επίθεση εναντίον ανυπεράσπιστων ανθρώπων, που ως μοναδική αφορμή είχε την προσπάθειά τους να βρουν κάποια νταλίκα για να περάσουν στην Ιταλία, έρχεται να προστεθεί σε πολλά πρόσφατα περιστατικά και να δοκιμάσει τα αντανακλαστικά και την ευαισθησία όχι μόνο του αντιρατσιστικού κινήματος αλλά ολόκληρης της κοινωνίας». Τέλος η παράταξη καταγγέλλει πως «Σοβαρά ερωτήματα εγείρονται και για τις ευθύνες της Αστυνομίας, καθώς, σύμφωνα με την ανακοίνωση της είδησης παρά την ιατρική διαπίστωση του σοβαρού τραυματισμού στο Νοσοκομείο Φιλιατών, κανένας αστυνομικός δεν εμφανίστηκε για κατάθεση. Είναι επίσης εξοργιστικό το γεγονός ότι το Δελτίο Τύπου της Αστυνομίας, κάνει λόγο για «ελαφρό τραυματισμό». Το ίδιο Δελτίο Τύπου αναφέρεται σε «άγνωστους δράστες» ενώ σύμφωνα με πληροφορίες δράστης είναι ο ιδιοκτήτης βενζινάδικου στην περιοχή».Το ΑΥΡΙΟ για την Ήπειρο ζητάει «όχι μόνο τη σύλληψη και την αυστηρή τιμωρία του ενόχου αλλά και την λήψη πειθαρχικών μέτρων για τη στάση των αστυνομικών οργάνων».

 

 

 

 

Δήμος Ηγουμενίτσας: Νικητής ο Γ. Κάτσινος

2010-11-14 20:57:34

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΔΗΜΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΗ ΕΚΛΟΓΗ 14/11/2010

ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ: 17 ΑΠΟ 67

ΠΟΣΟΣΤΑ

ΕΓΓΕΓΡΑΜΕΝΟΙ 27.389 100,00%

ΨΗΦΙΣΑΝ 3.423 12,50%

ΑΚΥΡΑ 75 2,19%

ΛΕΥΚΑ 73 2,13%

ΑΚΥΡΑ-ΛΕΥΚΑ ΣΥΝΟΛΟ 148 4,32%

ΕΓΚΥΡΑ 3.275 95,68%

 

ΝΕΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ-Β. ΓΙΟΓΙΑΚΑΣ 1.421 43,39%

 

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΞΙΩΝ – Γ. ΚΑΤΣΙΝΟΣ 1.854 56,61%

 

ΕΓΓΕΓΡΑΜΕΝΟΙ Σ’ ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ 6.475 23,64%

ΑΠΟΧΗ 3.052 47,14%

ΔΙΑΦΟΡΑ ΨΗΦΩΝ ΓΙΟΓΙΑΚΑ – ΚΑΤΣΙΝΟΥ -433 13,22%

 

 

 

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΕΡΡΙΚΟΥ ΜΗΤΣΙΩΝΗ

2010-11-13 23:06:56

 

”Στην πορεία για την επικράτηση του συνδυασμού του ΠΑ.ΣΟ.Κ στον δεύτερο γύρο, δεν χωρούν πλέον πολιτικές αντιπαλότητες, προσωπικές , συναισθηματικές και οικογενειακές πολιτικές αγκυλώσεις , αφού πλέον το μήνυμα στάλθηκε σε όλους τους αποδέκτες.”

 

Του Ερρίκου Μητσιώνη , Δικηγόρου , Συμβούλου Αυτοδιοίκησης

 

Η εκλογική διαδικασία του πρώτου (Α΄) γύρου των Δημοτικών και Περιφερειακών εκλογών της 7ης Νοεμβρίου 2010 στον νέο Καλλικρατικό Δήμο Σουλίου, χαρακτηρίστηκε από την πολιτική πόλωση που προέκυψε από την εσωκομματική εκλογική διαδικασία του ΠΑ.ΣΟ.Κ της 22ας Αυγούστου για την ανάδειξη του υποψηφίου Δημάρχου.

 

Το εσωκομματικό εκλογικό αποτέλεσμα τότε ερμηνεύθηκε με μεγάλη δόση αλαζονείας. Όλοι θεώρησαν δηλαδή ότι ανέδειξε άμεσα και την νέα Δήμαρχο. Συνέχεια αυτής της διαδικασίας ήταν να δημιουργηθεί ρήγμα μεταξύ των πολιτικών στελεχών του χώρου, καθόσον εξαιτίας λανθασμένων χειρισμών, διαμορφώθηκε ένα ψηφοδέλτιο πολιτικά αναντίστοιχο με τον χώρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ που η ίδια η υποψήφια Δήμαρχος εκπροσωπούσε. Το αποτέλεσμα ήταν ένα κομμάτι του τοπικού ΠΑΣΟΚ συμπεριλαμβανομένου και εμού, χωρίς προσωπική υπαιτιότητα, να αποκλειστεί από τον συνδυασμό και να αναζητήσει πολιτική αυτοδιοικητική έκφραση σε Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών την οποία και ενθάρρυνε στην συγκρότησή της και στήριξε στον πρώτο γύρο με επιτυχία λαμβάνοντας το όχι ευκαταφρόνητο ποσοστό του 14% με δύο έδρες στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο .

 

Μέσα από την κίνηση αυτή εκφράστηκε ψήφος διαμαρτυρίας σε αλαζονικές συμπεριφορές της υποψήφιας του ΠΑ.ΣΟ.Κ και μερικών υποψηφίων του συνδυασμού της, ενώ ταυτόχρονα στάλθηκε μήνυμα ότι η αυτοδιοικητική έκφραση δεν μονοπωλείται ούτε πολιτικά ούτε κομματικά.

 

Οι Πολίτες στις 7 Νοέμβρη εκφράστηκαν με την ψήφο τους και έστειλαν τους δύο πρώτους μονομάχους στην δεύτερη Κυριακή, δίνοντας την δυνατότητα και στην Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών και στον συνδυασμό του ΚΚΕ να εκπροσωπηθούν στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο, για να μην συνεχισθούν τα φαινόμενα αλαζονείας που ο κόσμος τα καταδίκασε και τα καταδικάζει σε κάθε περίπτωση.

 

Είμαι σίγουρος ότι η νικήτρια του πρώτου γύρου υποψήφια του ΠΑ.ΣΟ.Κ Σταυρούλα Μπότση–Μπραΐμη , παρά το υψηλό ποσοστό του συνδυασμού της, έλαβε το μήνυμα και κατάλαβε ότι για να κερδίσεις τις εκλογές και κυρίως για να πετύχεις στην Αυτοδιοίκηση πρέπει πρώτα να κερδίσεις την κοινωνία και ότι στην πορεία αυτή κανένας δεν της περισσεύει.

 

Το μεγάλο στοίχημα είναι μπροστά της και δεν είναι προσωπικό.

 

Στην πορεία για την επικράτηση του συνδυασμού του ΠΑ.ΣΟ.Κ στον δεύτερο γύρο, δεν χωρούν πλέον πολιτικές αντιπαλότητες, προσωπικές , συναισθηματικές και οικογενειακές πολιτικές αγκυλώσεις , αφού πλέον το μήνυμα στάλθηκε σε όλους τους αποδέκτες .

 

 

 

 

Σε ποιόν ανήκει η αρμοδιότητα του ΓΟΕΒ;;;

2010-11-13 12:29:58

 

Συνεχίζεται ο καυγάς Περιφέρειας Ηπείρου – Νομαρχίας Ιωαννίνων για την αρμοδιότητα των τάφρων του ΓΟΕΒ, μετά τις πλημμύρες…

 

Η Γενική Γραμματέας Περιφέρειας Ηπείρου Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

«Επειδή η αγωνία των πλημμυροπαθών έχει ξεχειλίσει και τα τηλεφωνήματα τους είναι πολλά για το αν θα αποζημιωθούν, θεωρώ απαραίτητο να κάνω τις εξής διευκρινήσεις προς τους πλημμυροπαθείς:

 

· Δεν μπορεί ο κ. Νομάρχης Ιωαννίνων να παίζει με τον πόνο και τις κατεστραμμένες περιουσίες των πλημμυροπαθών μαζεύοντας αιτήσεις την τελευταία στιγμή ενώ έδειξε ολιγωρία και παντελή ανετοιμότητα απέναντι στους κατοίκους.

 

· Το έργο της αποκατάστασης των πλημμυροπαθών, το ανέλαβε η κυβέρνηση σε συνεργασία μαζί μου και έδειξε γρήγορα αντανακλαστικά κηρύσσοντας τους πλημμυροπαθείς σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης.

 

· Οι πλημμυροπαθείς θα αποζημιωθούν άμεσα με την ολοκλήρωση της καταγραφής των ζημιών και θα ενταχθούν στην Κοινή Υπουργική Απόφαση και υπόλοιπες περιοχές που επλήγησαν.

 

· Ο κ. Νομάρχης Ιωαννίνων προσπαθεί να αποσείσει τις ευθύνες από πάνω του αλλά και να μπερδέψει τους πληγέντες ενώ δεν καθάρισε τις τάφρους και τα ρέματα έγκαιρα όπως έπρεπε και όπως όφειλε. Επίσης, έχει την αποκλειστική ευθύνη των θυροφραγμάτων που δεν άνοιξαν έγκαιρα και έπνιξαν τους κατοίκους και τις περιουσίες τους διότι ο Δ/ντης του ΓΟΕΒ που έχει την ευθύνη της λειτουργίας των θυροφραγμάτων είναι στη Δ/νση Εγγείων Βελτιώσεων της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης.

 

Από τη θέση ευθύνης που κατέχω, ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης, διαβεβαιώνω ότι τα συνεργεία και οι υπηρεσίες της Περιφέρειας θα είναι κοντά στους πλημμυροπαθείς και θα αποζημιωθούν άμεσα για τις καταστροφές που υπέστησαν από τις πλημμύρες».

 

Από την πλευρά της η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ιωαννίνων, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

 

 

” Η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Ηπείρου θα ήταν προτιμότερο και χρησιμότερο να έκανε εμφανή την παρουσία της το βράδυ της θεομηνίας και όχι παραμονή των εκλογών, εμφανιζόμενη ως εκπρόσωπος τύπου του βουλευτή, υποψήφιου Περιφερειάρχη κ. Ευάγγελου Αργύρη.

 

Σε κάθε περίπτωση οφείλει να είναι ενημερωμένη και να μην απαξιώνει το αξίωμα που υπηρετεί χρησιμοποιώντας «κουτσομπολιά και φήμες» ως πραγματικά δεδομένα.

 

Ας γνωρίζει λοιπόν ότι το μόνο που κάνουν τα κλιμάκια της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ιωαννίνων, είναι να καταγράφουν τις ζημιές, όπως ο Νόμος προβλέπει και όπως γίνεται πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις.

 

 

Είναι καιρός να ενημερωθεί η κ. Γενικός ότι οι αποστραγγιστικοί τάφροι ανήκουν στον Γ.Ο.Ε.Β. Λεκάνης Ιωαννίνων. Για να καταστεί δε δυνατή η αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκαλούν οι τάφροι που ανήκουν στη δικαιοδοσία του ΤΟΕΒ Ανατολής, έχει κατά επανάληψη τεθεί θέμα στο Υπουργείο για την μεταβίβασή τους στους Δήμους του Λεκανοπεδίου.

 

Η διοίκηση του Γ.Ο.Ε.Β. Λεκάνης Ιωαννίνων διορίζεται από την Περιφέρεια Ηπείρου και σύμφωνα με το οργανόγραμμά του είναι Οργανισμός Κοινής Ωφέλειας. Τελεί υπό την εποπτεία και τον έλεγχο του Υπουργείου Γεωργίας, νυν Αγροτικής Ανάπτυξης, που μεταβίβασε τη σχετική αρμοδιότητα στις Περιφέρειες και στο Υπουργείο.

 

Η χρηματοδότηση του γίνεται από το πρόγραμμα Δημοσίων Έργων και για οικονομικές ενισχύσεις – χρηματοδοτήσεις – όπως θα διαπιστώσει και η ίδια από τις υπηρεσίες της – απευθύνεται στην Περιφέρεια και στο Υπουργείο, όπου εκκρεμούν σχετικά αιτήματα.

 

Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση απαγορεύεται να διαθέσει πόρους για αρμοδιότητες των Γ.Ο.Ε.Β. – Τ.Ο.Ε.Β. που επιβάλλουν στρεμματική εισφορά στους καλλιεργητές και ασκεί μόνο διοικητικής υφής εποπτεία, νομιμότητας πράξεων κλπ.

 

 

Όσον αφορά τα θυροφράγματα, στο Νομό Ιωαννίνων, υπάρχει μόνο ένα στη λίμνη Παμβώτιδα που το διαχειρίζεται ο ΓΟΕΒ, άνοιξε στην κατάλληλη ώρα και δεν επηρεάζει στο παραμικρό τις πλημμύρες στο Δέλτα του Καλαμά.”

 

Και φυσικά οι πληγέντες μετράνε τις ζημίες…

 

 

 

 

Το στέκι της ΛΕΤΕΠΕΘ

2010-11-13 12:17:14

 

Το χώρο της βρήκε επιτέλους η Λέσχη Τετρακίνησης και ΠεριπέτειαςΘεσπρωτίας

 

Το χώρο της βρήκε επιτέλους η Λέσχη Τετρακίνησης και ΠεριπέτειαςΘεσπρωτίας (ΛΕΤΕΠΕΘ) που έχει πετύχει με τη δραστηριότητα της να αναδείξει την ιδιαιτερότητα του θεσπρωτικής φύσης και το πόσο αυτή ενδείκνυται για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και ειδικά για τους λάτρες των άγριων διαδρομών και της τετρακίνησης.

 

Έτσι διαμόρφωσαν στα λυόμενα που στεγάζονταν το πολυκλαδικό Λύκειο με προσωπική εργασία την δική τους αίθουσα συνεδριάσεων για τις ανάγκες και το διαμόρφωση του οργανογράμματος της λέσχης.

 

Άλλωστε αν μπορεί ν’ αλλάξει κάτι σ’ αυτή τη πόλη θα αλλάξει μόνο μέσα από συλλογικές δράσεις που με αγάπη και προσήλωση υπηρετούν αυτό που κάνουν.

 

 

 

 

 

 

 

 

Μήνυμα Γ. Κάτσινου σε τηλεοπτικό σταθμό

2010-11-13 12:13:00

 

 

ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΤΣΙΝΟΥ ΣΤΟ ΑΡΤΑ TV

 

 

 

Συνδημότισσες και συνδημότες,

 

Εκφράζω από καρδιάς τα αληθινά μου ευχαριστήρια προς όλους εσάς, που με την ψήφο σας, την προηγούμενη Κυριακή, μας φέρατε μια ανάσα από την οριστική ΝΙΚΗ.

 

Σήμερα, δύο μέρες πριν από τις κρίσιμες εκλογές της 14ης Νοέμβρη, σας καλώ να προσέλθετε μαζικά και να ψηφίσετε.

 

Να δώσετε με την ψήφο σας την τελική NIKH.

 

Να ψηφίσετε, για εσάς και για το μέλλον των παιδιών σας,

 

γιατί έχουμε χρέος και ευθύνη απέναντί τους.

 

Εμείς, έχουμε βάλει ένα στοίχημα, και θα το κερδίσουμε.

 

Να οδηγήσουμε τον Δήμο μπροστά.

 

Ένα Δήμο που θα έχει υπέρτατο σκοπό την δουλειά και την κοινωνική στήριξη των δημοτών, με ιδιαίτερη έμφαση στην απασχόληση των νέων και τη δημιουργική τους έκφραση.

 

Μια δημοτική αρχή που δεν θα ξεχωρίζει τους πολίτες ανάλογα την κομματική ή παραταξιακή τους τοποθέτηση.

 

Συνεχίζουμε αταλάντευτα τον αγώνα μας με όλα τα χαρακτηριστικά που μας διακρίνουν.

 

Σας καλώ να λάβετε σοβαρά υπόψη,

 

ποιος θα σας υπηρετήσει και ποιος θα διοικήσει το δήμο Ηγουμενίτσας.

 

Γνωρίζετε πολύ καλά την πορεία μου και την αγάπη μου για εσάς και την Αυτοδιοίκηση.

 

 

 

Γνωρίζετε πολύ καλά τους συμπολίτες μας, που απαρτίζουν τον συνδυασμό

 

« Κοινωνία Αξιών ».

 

Είναι άνθρωποι με γνώση και εμπειρία, με ήθος και δυναμισμό, είναι η εγγύηση για να πετύχουμε αυτό που ΜΑΖΙ σχεδιάσαμε και έχει ανάγκη ο Δήμος μας.

 

Είναι ώρα ευθύνης για όλους.

 

Μην αφήσετε τις τύχες του Δήμου Ηγουμενίτσας στα χέρια τους.

 

Να είστε βέβαιοι ότι δεν θα κάνουμε βήμα πίσω σε θέματα αρχών και αξιοπρέπειας.

 

Σέβομαι τον πολίτη και δεν πρόκειται ποτέ να χρησιμοποιήσω τον ανθρώπινο πόνο και την ατομική ανάγκη για λόγους ψηφοθηρίας…

 

 

 

Γινόμαστε καθημερινά μάρτυρες μιας τέτοιας προσπάθειας υφαρπαγής της ψήφου.

 

Αντιμετωπίστε περήφανοι τέτοιες ευτελείς προκλήσεις.

 

Αφήνουμε οριστικά την Κυριακή, πίσω το παρελθόν και τις παρωχημένες μεθοδεύσεις.

 

Με αγωνιστικότητα και πάθος θα υπερασπιστούμε τα συμφέροντα του Δήμου. Θα διεκδικήσουμε τα χρήματα αλλά κυρίως, με γνώση και μεθοδικότητα θα εκμεταλλευτούμε κάθε χρηματοδοτική δυνατότητα από εθνικούς ή ευρωπαϊκούς πόρους.

 

Σας καλώ στον αγώνα τον «καλό» και υποσχόμαστε

 

· Διαφάνεια σε όλα

 

· Αξιοπρεπή συμπεριφορά στον δημότη από εμάς και τις υπηρεσίες του Δήμου

 

· Αξιοκρατία

 

· Ευαισθησία

 

· Εντιμότητα και προάσπιση του δημόσιου χρήματος

 

· Αγωνιστική στάση και συμπεριφορά απέναντι σε κάθε εξουσία

 

· Πάνω απ’ όλα, θα πορευτούμε με σεβασμό, ήθος και ευπρέπεια, που είναι η εντολή της κοινωνίας σήμερα.

 

 

 

Την Κυριακή η ΝΙΚΗ είναι σίγουρη.

 

Είναι μια δική σας ΝΙΚΗ.

 

Σας ευχαριστώ πολύ.

 

 

 

 

Εγκαταλελειμμένοι λαθρομετανάστες

2010-11-13 12:08:04

 

Την παρασκευή το πρωί το Κεντρικό λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, ειδοποιήθηκε από αλιέα ότι στην περιοχή του Μακρυγιαλίου Ηγουμενίτσας υπάρχει εγκαταλελειμμένη βάρκα, η οποία όπως διαπιστώθηκε είχε κλαπέι από την Κέρκυρα. Στη συνέχεια η Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας εντόπισε και συνέλαβε στην περιοχή 8 λαθρομετανάστες ασιατικής και αφρικανικής, οι οποίοι νωρίτερα επέβαιναν στη βάρκα.

 

Τους λαθρομετανάστες, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, παρέλαβαν με φορτηγό όχημα στην Πάτρα άγνωστοι δράστες και στη συνέχεια τους επιβίβασαν σε ερημική παραλία στη βάρκα με την υπόσχεση ότι θα τους πάνε στην Ιταλία, έναντι αμοιβής 2000 ευρώ για τον καθένα. Αντ’ αυτού τους εγκατέλλειψαν στο Μακρυγιάλι και εξαφανίστηκαν.

 

 

Συλλήψεις παράνομων μεταναστών και αλλοδαπών διακινητών στην Ηγουμενίτσα

 

 

 

 

Συνελήφθησαν, χθες το βράδυ, στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, κατά τη διάρκεια ελέγχων από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής, 34χρονος αλλοδαπός οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος καθώς και η 31χρονη αλλοδαπή συνοδηγός του, διότι μετέφεραν κρυμμένους στο πορτμπαγκάζ του οχήματος δύο παράνομους μετανάστες, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν.

 

Επίσης, χθες το βράδυ, στο ίδιο λιμάνι, συνελήφθη από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής ένας αλλοδαπός, χωρίς νόμιμα έγγραφα, ο οποίος ήταν κρυμμένος σε φορτίο κατασχεμένου φορτηγού οχήματος, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.

 

Προανακρίσεις, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργούνται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, ενώ το αυτοκίνητο, της πρώτης περίπτωσης, κατασχέθηκε

 

 

 

 

Καταδίωξη & σύλληψη διακινητή ναρκωτικών

2010-11-13 11:49:43

 

Στις 11:30μ.μ της Παρασκευής συνελήφθη στο Δρέπανο Ηγουμενίτσας, 49χρονος Έλληνας, κάτοικος Ναυπλίου, να μεταφέρει με το Ι.Χ. αυτοκίνητό του 38 κιλά και 383 γραμμάρια ινδικής κάνναβης (χασίς), τα οποία είχε παραλάβει στη Λωρίδα Σαγιάδας Θεσπρωτίας.

 

Είχε προηγηθεί καταδίωξη από τη Γέφυρα Ραγίου, όπου ο δράστης δεν σταμάτησε σε νομίμως δοθέν σήμα των ανδρών του Τ.Σ.Φ Σαγιάδας. Τελικά στο Δρέπανο Ηγουμενίτσας, με τη συνεργασία και των ανδρών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, της ΥΔ Ασφαλείας Ηγουμενίτσαςκαι της Ομάδας ΔΙΑΣ το όχημα του δράστη ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη.

 

Ο 49χρονος είχε 26χρονο Αλβανό συνεργό, ο οποίος λειτουργούσε ως προπομπός. Διέφυγε τη σύλληψη στη Θεσπρωτία, αλλά λίγη ώρα αργότερα συνελήφθη στην περιοχή της Άρτας, μετά από σήμα της ΑΔ Θεσπρωτίας.

 

Τα ναρκωτικά είχαν προορισμό το Ναύπλιο, όπου οι 2 δράστες είχαν σκοπό να τα διαθέσουν. Τα οχήματα και οι ναρκωτικές ουσίες κατασχέθηκαν, ενώ οι δράστες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

 

 

 

 

Οι πολίτες είναι ελεύθεροι να επιλέξουν…

2010-11-12 13:40:44

 

 

Δεύτερος γύρος και όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά….

 

 

 

Οι πολίτες είναι ελεύθεροι να επιλέξουν πρόσωπα και πολιτικές….

 

 

 

Λίγες μέρες μέχρι να χτυπήσει το καμπανάκι και οι μονομάχοι υποψήφιοι δήμαρχοι και περιφερειάρχες μπουν στο ρινγκ του δεύτερου γύρου. Στην Θεσπρωτία μιλάμε για την αναμέτρηση στο Δήμο Ηγουμενίτσας μεταξύ του Βασίλη Γιόγιακα και Γιώργου Κάτσινου, στο Δήμο Παραμυθιάς μεταξύ της Σταυρούλας Μπραϊμη – Μπότση και του Αθανάσιου Παππά και στην Περιφέρεια Ηπείρου μεταξύ του Βαγγέλη Αργύρη και του Αλέξανδρου Καχριμάνη με υποψήφιους Αντιπεριφερειάρχες τους Γρηγόρη Τζιοβάρα και Θωμά Πιτούλη αντίστοιχα.

 

 

 

Aυτή η εκλογική αναμέτρηση έχει τελείως διαφορετικό χαρακτήρα, αφού όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά και επί της ουσίας ξεκινά από μηδενική αφετηρία γιατί το εκλογικό σώμα απαγκιστρώνεται από τις δεσμεύσεις και υποχρεώσεις προς υποψηφίους, είτε για λόγους οικογενειακούς, επαγγελματικούς, υγείας κ.ο.κ.

 

Κατά συνέπεια ο πολίτης είναι ελεύθερος να επιλέξει ποια πρόσωπα προτιμά να είναι στο τιμόνι του δήμου του και της περιφέρειας του, έχοντας ήδη κάνει και τις επιλογές στον βασικό κορμό της σύνθεσης των νέων δημοτικών και περιφερειακών συμβουλίων.

 

 

 

Πρόσωπα που θα είναι προσιτά στον πολίτη, με ανοιχτή την πόρτα του γραφείου τους, πρόσωπα κινητικά και με διάθεση για προσφορά, πρόσωπα που φέρνουν τον εαυτό τους στη θέση του άλλου, πρόσωπα που έχουν εικόνα και άποψη για τον τόπο και το έργο που έχουν να πραγματώσουν, πρόσωπα που θέλουν να βλέπουν θετικά το αύριο, πρόσωπα που δεν προσδοκούν αγιότητα και αγιοσύνη αλλά πρωτίστως αποδεικνύουν πρακτικό πνεύμα διοίκησης και ικανότητες τέτοιες που να διαμορφώνουν προϋποθέσεις ανάπτυξης, πρόσωπα που δεν θα σηκώνουν τις σημαίες του αναθέματος και του ρεβανσισμού παριστάνοντας τον ιεροεξεταστή και τον τιμητή των πάντων, μα που θα βλέπουν τους πολίτες, τους δήμους και την Περιφέρεια ως πεδίο κοινής δράσης και πορείας χωρίς διαχωριστικές γραμμές μα με συνιστώσα την ενότητα που θα εξασφαλίζει το αύριο στις μελλοντικές γενιές.

 

 

 

Μάλιστα το εκλογικό σώμα από τη μία θα επιλέξει πρόσωπα, από την άλλη όμως θα έχει εκ νέου την ευκαιρία να στείλει το πολιτικό μήνυμα, που φαίνεται πως δεν κατάλαβαν επαρκώς στη κυβέρνηση με τους ειδικούς αναλυτές και τους δημοσιογράφους – υπηρέτες των καναλαρχών να δικαιώνουν τις κυβερνητικές επιλογές και παράλληλα να προετοιμάζουν τη κοινή γνώμη, τους Έλληνες φορολογούμενους και εργαζόμενους για πιο σκληρά μέτρα που θα αφαιρούν την όποια ικμάδα έχει απομείνει στην εγχώρια αγορά και οικονομία.

 

 

 

Μπροστά σ’ αυτό το νέο πολιτικό τοπίο ο πολίτης είναι ελεύθερος να επιλέξει δημάρχους και περιφερειάρχες, να επιλέξει πρόσωπα και πολιτικές…

 

 

 

Ιδού λοιπόν η ρόδος, ιδού και το πήδημα….

 

 

 

 

 

 

Μήνυμα Αλ. Καχριμάνη για το Β’ Γύρο

2010-11-12 13:30:27

 

 

 

 

 

Οι Ηπειρώτες την Κυριακή «σφραγίζουν» την απόφασή τους

 

 

για την Αξιοβίωτη Ανάπτυξη τη Ηπείρου

 

 

 

Την περασμένη Κυριακή οι Ηπειρώτες έστειλαν με την ψήφο τους σαφές μήνυμα: Ανέδειξαν με διαφορά πρώτη δύναμη την παράταξή μας, την «Αξιοβίωτη Ανάπτυξη», επιδοκιμάζοντας:

 

 

 

Ø Το ήθος και το επίπεδο του προεκλογικού μας αγώνα

 

Ø Το έργο που υπάρχει ως παρακαταθήκη για την επόμενη ημέρα

 

Ø Την προσήλωση και την εμπειρία μας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

 

Ø Τις λύσεις που προτείνουμε για τα μικρά και μεγάλα προβλήματα

 

Ø Την στήριξη των ανθρώπων του μόχθου, της εργασίας, των κοινωνικά αδυνάτων

 

Ø Την πολιτική των ανοιχτών θυρών, προς όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες

 

Ø Το σεβασμό που επιδείξαμε στην προσωπικότητα και την ελεύθερη βούλησή τους.

 

 

 

Η συνολική πρόταση της παράταξής μας, η σχέση μας με τους πολίτες έγινε ακόμη πιο δυνατή, πιο πλατιά την εβδομάδα που μεσολάβησε. Κέρδισε παντού νέο έδαφος.

 

 

 

Το μήνυμα αυτό έρχεται από το ένα μέχρι το άλλο άκρο της Ηπείρου. Από τις πόλεις και τα χωριά. Από τους νέους και τους ηλικιωμένους. Από τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους. Από τους επαγγελματίες και τους μικρομεσαίους.

 

 

 

Σε λίγες ώρες οι Ηπειρώτες, επιλέγουν ενότητα.

 

 

 

Απορρίπτουν τα ψεύτικα διλήμματα, τις παραπλανητικές μεταλλάξεις, τις διχαστικές πρακτικές.

 

 

 

Επιλέγουν ανθρώπους που γνωρίζουν, που μπορούν να δουλέψουν αποτελεσματικά, που είναι σε θέση να σηκώσουν το βάρος των νέων ευθυνών και δρουν αυτοδιοικητικά.

 

 

 

Επιλέγουν την πρόταση εκείνη που τους δίνει προοπτική και μέλλον. Επιλέγουν «Αξιοβίωτη Ανάπτυξη».

 

 

 

Την Κυριακή, σφραγίζουμε την απόφαση που, ήδη, πήραμε και μαζί κερδίζουμε την τελική μάχη για την Ήπειρο που μας αξίζει.

 

 

 

Από αυτή δεν πρέπει να λείψει κανείς. Όσο μεγαλύτερη δύναμη μας δώσετε, τόσο περισσότερο ισχυρή θα είναι η Ήπειρος μας.

 

 

 

Από τη Δευτέρα ενωμένοι αρχίζουμε την προσπάθεια για την ενιαία, ισόρροπα αναπτυγμένη, Αξιοβίωτη Ήπειρο.

 

 

 

 

 

 

 

 

Μήνυμα Β. Αργύρη για το Β’ Γύρο

2010-11-12 13:28:01

 

 

Και τώρα αποφασίζουμε για το μέλλον… Επιλέγουμε να πάμε μπροστά….

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ηπειρώτισσες και Ηπειρώτες, Ο πρώτος γύρος των Αυτοδιοικητικών εκλογών έδωσε στους πολίτες την ευκαιρία να στείλουν τα μηνύματά τους στην Κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Τώρα, όμως, η επιλογή της 14ης Νοέμβρη είναι διαφορετική.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ή θα γίνει αφετηρία να προχωρήσει η Ήπειρος Μπροστά, στο δρόμο της Ανάπτυξης , της Εξέλιξης και της Ευημερίας ή θα συνεχίσει το δρόμο της συντήρησης, της απραξίας και της οπισθοδρόμησης.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Την Κυριακή δεν κρίνεται κανένα κόμμα και καμία κεντρική Κυβέρνηση. Κρίνονται πολιτικές, νοοτροπίες και πρακτικές. Κρίνεται η δυνατότητα να υπάρχει ισχυρή ομάδα ανάληψης της Διακυβέρνησης της Ηπείρου. Κρίνεται ο Βηματισμός της Ηπείρου για τα επόμενα χρόνια σε συλλογικό και ατομικό επίπεδο. Καλούμε και όλες τις προοδευτικές και αριστερές δυνάμεις, τους συνδυασμούς και όλες τις δυνάμεις της οικολογίας και της εξέλιξης, να δώσουμε έναν κοινό αγώνα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μας συνδέουν κοινοί στόχοι και κοινές επιδιώξεις.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Την ερχόμενη Κυριακή Παίρνουμε την τύχη της Ηπείρου στα χέρια μας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δεν μας περισσεύει κανείς. Κανείς δεν πρέπει να δηλώσει απών από το προσκλητήριο «ξεσηκωμού» των Ηπειρωτών για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε Μαζί το δρόμο που οδηγεί την Ήπειρο Μπροστά.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Όλοι μαζί μπορούμε να δώσουμε «φωνή» και πεδίο δράσης σε όλες τις δυνάμεις της δημιουργίας, της εξέλιξης, της προόδου και της οικολογίας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο νέος κύκλος της ιστορίας του τόπου μας πρέπει να γραφτεί με καθαρές κουβέντες και ξεκάθαρους στόχους.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Με Διαφάνεια, Αξιοκρατία και Δημιουργικότητα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Χωρίς πισωγυρίσματα, στείρες διαχωριστικές γραμμές, υπόγεια «ρεύματα» και διαδρομές.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αυτό θέλουμε. Το Αξίζουμε και το Μπορούμε.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Βαγγέλης Αργύρης

 

Υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου

 

 

 

 

 

 

Ειδήσεις από όλη την Ήπειρο

2010-11-12 13:21:19

 

 

Επίσκεψη Γ. Κουτσούκου στις πλημμυροπαθείς περιοχές της Θεσπρωτίας

 

Τις πλημμυροπαθείς περιοχές της Θεσπρωτίας επισκέφθηκε σήμερα o Υφυπουργός. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιάννης Κουτσούκος, όπου είχε συναντήσεις με αγρότες της περιοχής της Κορύτιανης Παραποτάμου και της Βρυσέλλας Φιλιατών, οι οποίοι επλήγησαν από τις πλημμύρες του περασμένου διημέρου. Ο υπουργός συνοδεύονταν από την Γ.Γ. της Περιφέρειας Ηπείρου Δήμητρα Γεωργακοπούλου – Μπάστα, το βουλευτή Θεσπρωτίας Χρήστο Κατσούρα, το Δήμαρχο Παραποτάμου Ιωάννη Τζάννη και τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας Γρηγόρη. Τζιοβάρα. Σε δηλώσεις του ο κ. Κουτσούκος τόνισε ότι η ανταπόκριση της κυβέρνησης ήταν άμεση και αποτελεσματική, ενώ είναι ήδη έτοιμη κοινή υπουργική απόφαση που κηρύσσει τις περιοχές ως πλημμυροπαθείς ώστε να αποζημιωθούν άμεσα οι πληγέντες παραγωγοί και να γίνει η αποκατάσταση των υποδομών που καταστράφηκαν. Ήδη συνεργεία του ΕΛΓΑ κάνουν τις καταγραφές των ζημιών τόνισε, ενώ επεσήμανε πως ένα μέρος της ζημιάς θα μπορούσε να αποφευχθεί αν υπήρχε καλύτερος συντονισμός των εμπλεκόμενων φορέων της Αυτοδιοίκησης και ανάληψη των ευθυνών της Ν.Α. Ιωαννίνων για τα αποστραγγιστικά του ΓΟΕΒ.

 

 

 

Επίσκεψη Β. Γιογιάκα – Αλ. Καχριμάνη στις πλημμυροπαθείς περιοχές της Θεσπρωτίας

 

Επίσκεψη στις πληγείσες, από τις πρόσφατες πλημμύρες, περιοχές του νομού Θεσπρωτίας (Κορύτιανη, Γέφυρα Βρυσέλλας) πραγματοποιήθηκε χθες και από τον Νομάρχη Θεσπρωτίας κ. Γιόγιακα Βασίλειο και τον Νομάρχη Ιωαννίνων κ. Καχριμάνη Αλέξανδρο.

 

Κατά την επίσκεψη στην Κορύτιανη συναντήθηκαν με κατοίκους που πλημμύρισαν οικίες, στάβλοι και γεωργικές καλλιέργειες, και στην Γέφυρα Βρυσέλλας συνάντησαν αγρότες της περιοχής που οι καλλιέργειές τους καταστράφηκαν από τις πλημμύρες και συζήτησαν για την καλύτερη αντιμετώπιση, προγραμματισμό και τον συντονισμό για την αποκατάσταση των ζημιών, την βελτίωση της λειτουργίας του θυροφράγματος και την διάνοιξη των στενών του ποταμού Καλαμά. Σε ανακοίνωσή του ο κ. Καχριμάνης αποδίδει ευθύνες στον υφυπουργό Ι. Κουτσούκο και την ΓΓΠΗ Δ. Γεωργακοπούλου Μπάστα, για τη στάση τους κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας, ενώ επιμένει πως η ευθύνη για τον ΓΟΕΒ ανήκει στη πολιτεία αφού, όπως ισχυρίζεται, είναι οργανισμός που η αρμοδιότητά του ανήκει στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τα μέλη του διορίζονται από την Περιφέρεια.

 

 

 

Ευθύνες για τις πλημμύρες σε όλους από το Σύλλογο Σεισμοπλήκτων

 

Ευθύνες στο Νομάρχη, στον Δήμαρχο και στη Γενική Γραμματέα της Περιφέρειας Ηπείρου επιρρίπτει ο Σύλλογος Σεισμοπλήκτων νομού Ιωαννίνων για τις πλημμύρες και τις καταστροφές που προκάλεσαν στην ευρύτερη περιοχή των Σεισμοπλήκτων. Σε έγγραφο του, που απευθύνεται στο Νομάρχη Αλέξανδρο Καχριμάνη, στο Δήμαρχο Νικόλαο Γκόντα και στον προϊστάμενο του ΓΟΕΒ Σπύρο Συρμακέση, ενώ κοινοποιείται και στη ΓΓΠΗ Δήμητρα Γεωργακοπούλου, τονίζεται ότι ήταν γνωστός σε όλους ο κίνδυνος πλημμυρών στην περιοχή λόγω της διερχόμενης διαμέσου του οικισμού Σεισμοπλήκτων τάφρου.

 

Εξ’ Άλλου σε αποκλεισμό του δρόμου που περνάει μπροστά από το δημαρχείο προχώρησαν χτες το πρωί κάτοικοι των Καρδαμιτσίων, Μέλη των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου δημοτικού σχολείου και του 11ου Γυμνάσιου Μαρμάρων, αλλά και του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρδαμιτσίων, διαμαρτυρόμενοι στη Δημοτική Αρχή για έργα που δεν έγιναν στην περιοχή τους και που σαν αποτέλεσμα είχαν, σύμφωνα με τους διαμαρτυρόμενους κατοίκους, με το πέρασμα της κακοκαιρίας, να πλημμυρίσουν σπίτια, καταστήματα, δρόμοι και σχολεία.

 

 

 

Στους δρόμους τα συνεργεία για καταγραφή ζημιών

 

Στη σύσταση συνεργείων προχώρησαν οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Ηπείρου προκειμένου να ελέγξουν και να εντοπίσουν πιθανές ζημιές που έχουν προκληθεί στο εθνικό οδικό δίκτυο από τα έντονα καιρικά φαινόμενα της Τρίτης (9/11/10) .

 

Η Γενική Γραμματέας Περιφέρειας Ηπείρου, Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα ζήτησε από το Δ/ντες των υπηρεσιών (ΔΕΣΕ, ΔΕΚΕ), και σύστησαν ειδικά συνεργεία ώστε όπου διαπιστωθούν προβλήματα να αντιμετωπισθούν άμεσα.

 

Ήδη συνεργείο της Περιφέρειας με επικεφαλής γεωλόγο του Περιφερειακού Εργαστηρίου προβαίνει από την Πέμπτη (11/11/10) σε αυτοψία στις Εθνικές Οδούς και καταγράφει όπου υπάρχουν, ζημιές στο οδόστρωμα καθώς και κατολισθήσεις.

 

Εξάλλου και από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ιωαννίνων, συνεχίζεται η καταγραφή των ζημιών που έχουν υποστεί περιοχές του Νομού Ιωαννίνων από την πρόσφατη θεομηνία, προκειμένου να συμπεριληφθούν στην πρόταση για κήρυξή τους ως πλημμυροπαθείς.

 

Παράλληλα με ανακοίνωσή της η Ν.Α.Ι. εκφράζει τις ευχαριστίες της για τις προσπάθειες και τις υπηρεσίες που προσέφεραν για την αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινόμενων και την παροχή βοήθειας προς πληγέντες κατοίκους και επιχειρηματίες του Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων, προς τους χειριστές των μηχανημάτων, τους άνδρες της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας και τα πληρώματα των ασθενοφόρων.

 

 

 

Οριοθετήθηκαν οι πληγείσες περιοχές από τις κατολισθήσεις του Φεβρουαρίου

 

Δεκτό έγινε το αίτημα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ιωαννίνων από το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για την οριοθέτηση περιοχών και παροχή πιστωτικών διευκολύνσεων για την αποκατάσταση ζημιών σε κτίρια από κατολισθήσεις που είχαν γίνει τον περασμένο Φεβρουάριο.

 

Οι περιοχές που οριοθετήθηκαν ως πληγείσες είναι οι εξής στα τοπικά διαμερίσματα: Μετσόβου, Μπεστιάς, Αχλαδέας, Δοβλάς, Γρεβενιτίου, Πέτρας, Πεδινής, Οξυάς και Λαγκάδας. Αρμόδια Υπηρεσία για το έργο της αποκατάστασης των ζημιών ορίστηκε ο Τομέας Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων Ν. Κοζάνης.

 

Για την υποβολή αιτήσεων υπάρχει προθεσμία ενός έτους από την δημοσίευση της απόφασης (που εκδόθηκε στις 3-11-2010) σε Φ.Ε.Κ.

 

 

 

Επιχειρηματικά Πάρκα χρειάζεται η Ήπειρος σύμφωνα με την κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων

 

Πρόγραμμα ανάπτυξης 67 Επιχειρηματικών Πάρκων συνολικής επιφάνειας 60.000 στρεμμάτων που θα καλύψουν σε πολύ μεγάλο βαθμό τις ανάγκες της χώρας μέχρι το 2025 και με ύψος συνολικής επένδυσης το 1 δισ ευρώ εκ των οποίων το 35% θα είναι δημόσια δαπάνη μπορεί να αναπτυχθεί σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας. Η Ένωση των επιμελητηρίων παρουσίασε τα πορίσματα έρευνας που πραγματοποίησε το διάστημα Ιουνίου-Σεπτεμβρίου στην οποία συμμετείχαν όλα τα επιμελητήρια της χώρας. Η εν λόγω έρευνα αποσκοπούσε κυρίως:

 

α) Στην απογραφή των υφιστάμενων ΒΕΠΕ (ΒΙΠΕ – ΒΙΠΑ – ΒΙΟΠΑ), στο σύνολο της Ελληνικής Επικράτειας.

 

β) Στην απογραφή των προτεινόμενων περιοχών για νέες ΒΕΠΕ, όπως αυτή προκύπτει από τις δραστηριότητες των Επιμελητηρίων – Μελών της ΚΕΕΕ.

 

γ) Στην απογραφή των χώρων όπου είναι σήμερα εγκατεστημένες οι Επιχειρήσεις ανά Νομό.

 

δ) Στην καταγραφή του επιχειρηματικού ενδιαφέροντος των Επιχειρήσεων – Μελών των Επιμελητηρίων για την ανάπτυξη ΒΕΠΕ στην περιοχή τους.

 

Όσον αφορά την Ήπειρο η έρευνα σημειώνει τα εξής:

 

Οι νομοί Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας και Άρτας κατατάσσονται στην κατηγορία εκείνων στους οποίους ζητείται η ανάπτυξη νέων ΒΕΠΕ ή η Πολεοδομική Οργάνωση Άτυπων Βιομηχανικών Συγκεντρώσεων, ανεξαρτήτως του αν υπάρχει ήδη και λειτουργεί ΒΕΠΕ στην Περιοχή. Ο νομός Πρέβεζας ανήκει στο 31% των νομών της χώρας όπου υπάρχουν Οργανωμένοι Υποδοχείς (ΒΕΠΕ).

 

 

 

Διαμάχη ΠΑΣΟΚ – Δημοτικής Αρχής για τα συκοφαντικά φέιγ βολάν

 

Σε ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ καταδικάζει τα χθεσινά ανώνυμα συκοφαντικά φέιγ βολάν κατά του Φ. Φίλιου, αποδίδοντας τα εμμέσως στη Δημοτική Αρχή, ενώ τονίζει πως θεωρεί βέβαιη τη νίκη της Ενότητας Πολιτών και καλεί τους πολίτες να ψηφίσουν και να μην απέχουν. Η ανακοίνωση μεταξύ άλλων αναφέρει: «Η επερχόμενη αλλαγή στο Δήμο Ιωαννιτών και η βέβαιη νίκη της παράταξης «Ενότητα Πολιτών-Νέα Γιάννενα», έχουν πανικοβάλει υποστηρικτές της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής. Όλοι οι δημότες έχουν αντιληφθεί ποιοι βρίσκονται πίσω από τη σημερινή ανώνυμη αθλιότητα».

 

Σε ανακοίνωσή της η Δημοτική Αρχή, για το ίδιο θέμα, αναφέρει: “Η Δημοτική Αρχή δεν αναμειγνύεται σε αντιπαλότητες άλλων παρατάξεων και στις εσωτερικές τους διαμάχες. Δεν την αφορούν και δεν τις παρακολουθεί. Προτιμά να ασχολείται με την επίλυση των καθημερινών προβλημάτων των συμπολιτών. Μάταια ορισμένοι προσπαθούν ν’ αναζητήσουν από τώρα δικαιολογίες για την επερχόμενη ήττα τους. Η Δημοτική Αρχή, ό, τι έχει να πει, το λέει με παρρησία κι όχι με ανώνυμα φέιγ-βολάν, μορφές «επικοινωνίας» που έχει κατ’ επανάληψη καταδικάσει”.

 

 

 

Συλλήψεις 4 Θεσπρωτών για εμπορία κοκαΐνης

 

Στη σύλληψη 4 θεσπρωτών με την κατηγορία της αγοράς και εμπορίας κοκαϊνης προχώρησαν οι διωκτικές αρχές Θεσπρωτίας και Πρέβεζας. Συγκεκριμένα στη Νέα Σελεύκεια Ηγουμενίτσας αστυνομικοί του Τ.Δ.Ν Ηγουμενίτσας συνέλαβαν έναν (1) ημεδαπό γιατί κατελήφθη να κατέχει μικροποσότητα κοκαΐνης. Από την προανάκριση προέκυψε ότι τα ναρκωτικά προμηθεύτηκε από ένα ημεδαπό και ένα αλλοδαπό, μόνιμο κάτοικο Ηγουμενίτσας, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν. Σε διενεργούμενες κατ΄οίκον έρευνες βρέθηκαν στην οικία του αλλοδαπού ποσότητα κοκαΐνης βάρους δέκα (10) γραμμαρίων, ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους (12,3) γραμμαρίων και δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας.

 

Ταυτόχρονα στην Πρέβεζα αστυνομικοί του Τ.Α. Πρέβεζας συνέλαβαν έναν ημεδαπό γιατί κατελήφθη να κατέχει μικροποσότητα κοκαΐνης, την οποία όπως προέκυψε από την προανάκριση προμηθεύτηκε από τον ανωτέρω αλλοδαπό.

 

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους κατά τόπο αρμόδιους Εισαγγελείς Πλημ/κών, ενώ τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν από τις αστυνομικές υπηρεσίες.

 

 

 

Εκδήλωση αερομοντελισμού την Κυριακή στο αεροδρόμιο Κατσικά

 

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων των αεραθλητικών σωματείων της χώρας, προς τιμήν του προστάτη της Πολεμικής μας Αεροπορίας, τα τοπικά αεραθλητικά σωματεία ΑΕΡ.Α.Κ.Η. και Αερολέσχη Ιωαννίνων, συνδιοργανώνουν στο Ιστορικό Αεροδρόμιο του Κατσικά, εκδήλωση αερομοντελισμού, την Κυριακή 14 Νοεμβρίου από τις 11.30 έως τις 17:00. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει στατική έκθεση αερομοντέλων, πτήσεις επίδειξης, ενημέρωση κοινού.

 

Οι πτήσεις (καιρού επιτρέποντος) θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τους όρους του ισχύοντος εθνικού κανονισμού αερομοντέλων.

 

Σκοπός της εκδήλωσης είναι:

 

•Η απόδοση τιμής στην Πολεμική Αεροπορία,

 

•Η σύσφιξη των σχέσεων των αεραθλητικών σωματείων της περιοχής,

 

•Η κοινή προσπάθεια διάδοσης του αεραθλητισμού και της αεροπορικής ιδέας,

 

•Η ανάδειξη της Ιστορικότητας του Αεροδρομίου Κατσικά,

 

•Η σκοπιμότητα διατήρησής του και επαναχρησιμοποίησή του ως μοναδικό αεραθλητικό κέντρο στην Β.Δ. Ελλάδα.

 

 

 

 

Αστυνομικό Δελτίο

2010-11-12 13:14:08

 

 

Την 11-11-2010 και ώρα 22.30΄ στη Φιλοθέη Άρτας άγνωστος δράστης με τη χρήση σωματικής βίας ακινητοποίησε 75χρονο ημεδαπό και του αφαίρεσε το πορτοφόλι, το οποίο περιείχε την αστυνομική ταυτότητα και το χρηματικό ποσό των εκατόν εξήντα (160) ΕΥΡΩ.

 

Προανάκριση διενεργεί το Τ.Α Άρτας.

 

 

 

2.

 

Την 10-11-2010 και ώρα 11.00΄ στο Νεοχώρι Θεσπρωτίας δύο άγνωστοι δράστες ακινητοποίησαν το όχημα στο οποίο επέβαιναν πλησίον αλλοδαπού, υπηκόου Ιράκ, και τον πυροβόλησαν με αποτέλεσμα να τον τραυματίσουν ελαφρά.

 

Προανάκριση για το συμβάν διενεργεί η Υ.Α Ηγουμενίτσας.

 

 

 

3.

 

Την 11-11-2010 και ώρα 20.30΄ στα Ιωάννινα αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ συνέλαβαν μία ημεδαπή γιατί αφαίρεσε από κατάστημα ενδυμάτων είδη ρουχισμού.

 

Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στο κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Ιωαννίνων από την Υ.Α. Ιωαννίνων που διενεργεί την προανάκριση.

 

 

 

4.

 

Ενενήντα οκτώ (98) συνολικά λαθρομετανάστες, συνελήφθησαν την 10-11-2010, σε όλη την Ήπειρο και επαναπροωθήθηκαν στην Χώρα τους.

 

 

 

 

Ανεξάρτητη Αγωνιστική Κίνηση Δ. Ηγουμενίτσας

2010-11-12 12:42:21

 

 

 

 

Στο δεύτερο γύρο των Δημοτικών εκλογών:

 

 

 

Δεν νομιμοποιούμε κανέναν από τους υποψήφιους ΠΑΣΟΚ – ΝΔ γιατί υπηρέτησαν και υπηρετούν τις ίδιες αντιλαϊκές πολιτικές

 

 

 

 

 

 

Τους καταψηφίζουμε και καταδικάζουμε με τον οποιοδήποτε τρόπο

 

 

 

Λευκό – άκυρο – αποχή

 

 

την πολιτική της φτώχειας και της ανεργίας, του Μνημονίου και

 

 

του «Καλλικράτη», που επιβάλλουν ΔΝΤ-ΕΕ-πλουτοκρατία

 

 

και εφαρμόζει η κυβέρνηση, με τη συναίνεση ΝΔ-ΛΑΟΣ

 

 

 

Εργαζόμενοι, νεολαίοι, άνεργοι, αγρότες, επαγγελματίες, συνταξιούχοι,

 

O πρώτος γύρος των Δημοτικών εκλογών έληξε. Σημαντική υπήρξε η εκλογική καταδίκη της κυβέρνησης του Μνημονίου, της ΕΕ και του ΔΝΤ, με την πτώση των περισσότερων συνδυασμών του ΠΑΣΟΚ και με την απώλεια εκατοντάδων χιλιάδων ψήφων, σε σχέση με το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών του 2009. Ο λαός, παρά τον ψεύτικο, ωμό και προκλητικό προεκλογικό εκβιασμό, στο σύνολό του, δεν υποτάχτηκε.

 

Η ΝΔ όχι μόνον δεν κατάφερε να εισπράξει τη φθορά της κυβέρνησης, αλλά είχε και αυτή σημαντικές απώλειες από τα ποσοστά του 2009. Οι εργαζόμενοι συνειδητοποιούν ότι πίσω από την κούφια «αντιμνημονιακή» ρητορική της ΝΔ, κρύβεται η ίδια αντιδραστική πολιτική. Το ακροδεξιό ΛΑΟΣ, δεκανίκι του ΠΑΣΟΚ, δεν κατάφερε να επωφεληθεί από τη φθορά του ΠΑΣΟΚ. Ανησυχητικό υπήρξε το 5,3% της «Χρυσής Αυγής» στο δήμο της Αθήνας.

 

Η μεγάλη αποχή, τα λευκά και τα άκυρα είναι σύμπτωμα της βαθιάς κρίσης του αστικού πολιτικού συστήματος, αποδοκιμασίας της κοινωνίας στην κυρίαρχη πολιτική, αλλά και απογοήτευσης, εξαιτίας της υποχώρησης του λαϊκού κινήματος και της κατάστασης στο χώρο της Αριστεράς.

 

Οι διαθέσεις ενός κόσμου, που εκφράστηκαν, μέσα από την υποστήριξη συνδυασμών που αναφέρονται στην Αριστερά και τα θετικά αποτελέσματα των σχημάτων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, σε όλη την Ελλάδα, είναι ένα ελπιδοφόρο γεγονός.

 

Στο Δήμο της Ηγουμενίτσας ο δικομματισμός σημείωσε πανελλήνια πρωτιά, συγκεντρώνοντας ποσοστό 93,5%!!! Οι πολίτες εκβιάστηκαν και επέλεξαν να μας κυβερνήσουν πάλι αυτοί, που ήδη μας κυβερνούν τα τελευταία χρόνια, ως Νομάρχες, Δήμαρχοι, νομαρχιακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, εκφραστές της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής.

 

Θετική και ελπιδοφόρα υπήρξε η παρουσία της «Ανεξάρτητης Αγωνιστικής Κίνησης», που συσπείρωσε ένα δυναμικό παλιών και νέων αγωνιστών και αριστερών ανθρώπων, που έστειλε ένα ξεκάθαρο, αγωνιστικό πολιτικό μήνυμα και παρά τις αδυναμίες και τα εμπόδια, κατάφερε, μέσα από τις συμπληγάδες του δικομματισμού και μέσα από ένα πρωτοφανές κλίμα πόλωσης, να έχει την υποστήριξη 322 συμπολιτών και ένα ποσοστό 2%.

 

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους αυτούς τους συμπολίτες που δεν υπάκουσαν στις σειρήνες του δικομματισμού και μας υποστήριξαν. Θέλουμε να τους δηλώσουμε ότι μαζί τους και μαζί με όλο το λαό, που θα βρει αύριο απέναντί του αυτούς που σήμερα υπερψήφισε, θα βρεθούμε στο δεύτερο και τρίτο γύρο αγώνων, που έτσι κι αλλιώς θα ξεσπάσουν, αφού ήδη τη Δευτέρα οι κομισάριοι ΔΝΤ-ΕΕ έρχονται στην Αθήνα για να επιβάλλουν ένα δεύτερο Μνημόνιο, να ζητήσουν κι άλλη φτώχεια, ανεργία, πείνα, για το λαό μας, ενώ στις 18 Νοέμβρη κατατίθεται στη Βουλή, ο πιο ταξικός, αντιλαϊκός προϋπολογισμός των τελευταίων χρόνων.

 

Στη βάση αυτή, αυτονόητο είναι το κάλεσμα μας προς όλους τους εργαζόμενους όλους τους αγωνιστές της Αριστεράς, προς όλους τους πολίτες, στο δεύτερο γύρο, να αντισταθούν στα νέα, πιο ισχυρά εκβιαστικά διλήμματα και στις πιέσεις, να μην νομιμοποιήσουν με κανέναν τρόπο και να καταψηφίσουν τους υποψηφίους ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και τις πολιτικές του Μνημονίου και του «Καλλικράτη».

 

Ο αγώνας συνεχίζεται! Ηγουμενίτσα 10-11-2010

 

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

 

 

 

 

ΠΟΥ ΘΑ ΚΡΙΘΟΥΝ ΟΙ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΣΤΟ Β� ΓΥΡΟ

2010-11-12 12:39:42

 

Στον τελικό αριθμό των κερδισμένων περιφερειών με προεξάρχουσες αυτές της Αττικής και της Πελοποννήσου αλλά και στο τι θα γίνει στους τρεις μεγάλους δήμους (Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη) θα κριθούν οι εντυπώσεις για το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ στο β’ γύρο.

 

 

 

Στον α’ γύρο το προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ αναφορικά με τον αριθμό των περιφερειών ήταν οριακό (7 έναντι 6 ). Αυτό το προβάδισμα θέλει να διατηρήσει ή και να διευρύνει το ΠΑΣΟΚ το οποίο ξεκινά από δύο κερδισμένες από τον α’ γύρο περιφέρειες.

 

 

 

Στον αντίποδα η ΝΔ έχει στόχο να κερδίσει εκείνη την πλειοψηφία των περιφερειών (πάνω από εφτά) προκειμένου να κερδίσει και τις εντυπώσεις του β’ γύρου

 

 

 

Οι στόχοι για τους τρεις μεγάλους δήμους

 

 

 

Όσον αφορά τους τρεις μεγάλους δήμους, στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι να διατηρήσει τουλάχιστον τον Πειραιά που είναι σήμερα «πράσινος» και αν είναι δυνατόν να κάνει τη μεγάλη ανατροπή στην Αθήνα (η Θεσσαλονίκη θεωρείται πιο δύσκολη περίπτωση, καθώς ο Κ. Γκιουλέκας έχει τη δεξαμενή ψηφοφόρων του Στ. Παπαθεμελή και του Μ. Στεργίου ο οποίος δήλωσε και επίσημα ότι τον στηρίζει).

 

 

 

Από την πλευρά της ΝΔ στόχος είναι το τρία στα τρία. Δηλαδή, να διατηρήσει Αθήνα και Θεσσαλονίκης και να κερδίσει τον Πειραιά με τη βοήθεια του Πέτρου Μαντούβαλου.

 

 

 

Βεβαίως, μερίδιο στις εντυπώσεις θα έχουν και τα αποτελέσματα μεταξύ άλλων στις μάχες της Λάρισας όπου ο νυν δήμαρχος Κώστας Τζανακούλης (ΝΔ) δίνει μάχη με τον Γιάννη Σάπκα (ΠΑΣΟΚ), του Βόλου όπου ο Πάνος Σκοτεινιώτης (ΠΑΣΟΚ,Δ.Α.) έχει αντίπαλό του τη Ζέττα Μακρή (ΝΔ), της Πάτρας όπου ο νυν νομάρχης Δημήτρης Κατσικόπουλος (ΠΑΣΟΚ) συγκρούεται με τον “αντάρτη” του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Δημαρά, των Χανίων όπου ο Μανόλης Σκουλάκης έχει αντίπαλό του τον ανεξάρτητο (προερχόμενο από τη ΝΔ και τώρα “ντορικό”) νυν νομάρχη Γρηγόρη Αρχοντάκη, αλλά και των Ιωαννίνων όπου ο προερχόμενος από την αριστερά Φίλιππας Φίλιος (ΠΑΣΟΚ-Δ.Α.-Οικολόγοι) διεκδικεί από τον νυν δήμαρχο Νίκο Γκόντα (ΝΔ)

 

 

 

Επιχείρηση «συμμετοχή»

 

 

 

Ένα από τα μεγάλα ζητούμενα των κομματικών επιτελείων για το β΄ γύρο είναι να καταπολεμήσουν το περίπου 40% της αποχής του α’. Κι αυτό γιατί, παρότι δεν υπάρχουν exit poll που να αποτυπώνουν συγκεκριμένα στοιχεία:

 

– Στην Ιπποκράτους έχουν βάσιμες ενδείξεις ότι ένα μεγάλο ποσοστό των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ δεν πήγαν στις κάλπες ειδικά μετά το δίλλημα των πρόωρων εκλογών που έβαλε ο πρωθυπουργός, προκειμένου να μην καταψηφίσουν υποψήφιους του κόμματός του. Ως προς αυτό η περίπτωση της Αττικής όπου ο Γ. Σγουρός έχασε το 16% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ του 2009 (από 40 σε 24%) και ο Γ. Δημαράς μέσα σε μερικές ημέρες από το δημοσκοπικό 23% έπεσε στο 16% είναι ενδεικτική.

 

– Στη Ρηγίλλης επίσης θεωρούν ότι η αποχή έπληξε υποψηφίους της ΝΔ καθώς πολλοί ψηφοφόροι του κόμματος που θα καταψήφιζαν επιλογές του (όπως για παράδειγμα του Β. Κικίλια που έχασε 8% της δύναμης του κόμματος σε σύγκριση με το 2009 -20 αό 28%) προτίμησαν να μην φτάσουν στις κάλπες.

 

www.aftodioikisi.gr

 

 

 

 

 

 

Ασκούμε επί χρόνια πολιτική ανοιχτών θυρών

2010-11-12 12:34:46

 

 

ΑΛΕΞ. ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ: Ασκούμε επί χρόνια πολιτική ανοιχτών θυρών

 

 

 

Σε συνέντευξη που έδωσε στην ιστοσελίδα eklogika.gr, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου και νικητής του πρώτου γύρου των εκλογών κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, τόνισε ότι στην εκλογική αναμέτρηση της περασμένης Κυριακής, «οι πολίτες με την ψήφο τους έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα κατά των πάσης φύσεως μηχανισμών» και παράλληλα επιδοκιμάστηκε το ήθος και το επίπεδο του προεκλογικού αγώνα που διεξήγαγε η παράταξη της «Αξιοβίωτης Ανάπτυξης», ως επίσης και η προσήλωσή της στον αυτοδιοικητικό χαρακτήρα των εκλογών.

 

Απαντώντας σε ερώτηση για τους λόγους που πρέπει να τον επιλέξει την Κυριακή ο ψηφοφόρος ο κ. Καχριμάνης, τόνισε ότι η παράταξή του έχει να παρουσιάσει ένα σημαντικό και πολύπλευρο έργο στο Ν. Ιωαννίνων, το οποίο αποτελεί παράδειγμα και παρακαταθήκη για ολόκληρη την Ήπειρο. «Εμείς από την αρχή κάναμε έναν αγώνα αποκλειστικά και μόνο για την Αυτοδιοίκηση, γιατί είμαστε ζυμωμένοι και προσκολημμένοι με αυτή, ζούμε και αγωνιζόμαστε με τους ανθρώπους του μόχθου και της εργασίας… Και το κυριότερο, – κατέληξε – όλα αυτά τα χρόνια ασκήσαμε πολιτική ανοικτών θυρών, δεν διχάσαμε, δεν διαχωρίσαμε τους πολίτες από όποιον πολιτικό χώρο και αν προέρχονταν και δεν το επικαλούμαστε αυτό τώρα, ευκαιριακά και μόνο για προεκλογική χρήση».

 

 

 

 

Ο Υφυπ. Αγροτικής Ανάπτυξης στη Θεσπρωτία

2010-11-11 22:23:37

 

Τις πλημμυροπαθείς περιοχές της Θεσπρωτίας επισκέφθηκε σήμερα o Υφυπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιάννης Κουτσούκος, όπου είχε συναντήσεις με αγρότες της περιοχής της Κορύτιανης Παραποτάμου και της Βρυσσέλλας Φιλιατών, οι οποίοι επλήγησαν από τις πλημμύρες του περασμένου διημέρου.

 

Ο υφυπουργός συνοδεύονταν από την Γ.Γ. της Περιφέρειας Ηπείρου Δήμητρα Γεωργακοπούλου – Μπάστα, το βουλευτή Θεσπρωτίας Χρ. Κατσούρα, το Δήμαρχο Παραποτάμου Ι. Τζάννη και τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας Γρ. Τζιοβάρα. Σε δηλώσεις του ο κ. Κουτσούκος τόνισε ότι η ανταπόκριση της κυβέρνησης ήταν άμεση και αποτελεσματική, ενώ είναι ήδη έτοιμη κοινή υπουργική απόφαση που κηρρύσει τις περιοχές ως πλημμυροπαθείς ώστε να αποζημιωθούν άμεσα οι πληγέντες παραγωγοί και να γίνει η αποκατάσταση των υποδομών που καταστράφηκαν. Ήδη συνεργεία του ΕΛΓΑ κάνουν τις καταγραφές των ζημιών τόνισε, ενώ επεσήμανε πως ένα μέρος της ζημιάς θα μπορούσε να αποφευχθεί αν υπήρχε καλύτερος συντονισμός των εμπλεκόμενων φορέων της Αυτοδιοίκησης και ανάληψη των ευθυνών της Ν.Α. Ιωαννίνων για τα αποστραγγιστικά του ΓΟΕΒ.

 

 

 

 

 

 

 

Ακούστε τις δηλώσεις του κ. Κουτσούκου εδώ

 

 

 

 

Περιφέρεια Ηπείρου: καταγραφή ζημιών

2010-11-11 22:12:25

 

 

 

Στους δρόμους τα συνεργεία για καταγραφή ζημιών

 

 

 

 

Στη σύσταση συνεργείων προχώρησαν οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Ηπείρου προκειμένου να ελέγξουν και να εντοπίσουν πιθανές ζημιές που έχουν προκληθεί στο εθνικό οδικό δίκτυο από τα έντονα καιρικά φαινόμενα της Τρίτης (9/11/10) .

 

Η Γενική Γραμματέας Περιφέρειας Ηπείρου, Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα ζήτησε από το Δ/ντες των υπηρεσιών (ΔΕΣΕ, ΔΕΚΕ), και σύστησαν ειδικά συνεργεία ώστε όπου διαπιστωθούν προβλήματα να αντιμετωπισθούν άμεσα.

 

Ήδη συνεργείο της Περιφέρειας με επικεφαλής γεωλόγο του Περιφερειακού Εργαστηρίου προβαίνει από την Πέμπτη (11/11/10) σε αυτοψία στις Εθνικές Οδούς και καταγράφει όπου υπάρχουν, ζημιές στο οδόστρωμα καθώς και κατολισθήσεις.

 

 

 

 

Ιωάννινα: Καταγραφή ζημιών

2010-11-11 22:03:00

 

 

ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΖΗΜΙΩΝ ΣΤΟ Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

 

Από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ιωαννίνων, συνεχίζεται η καταγραφή των ζημιών που έχουν υποστεί περιοχές του Νομού Ιωαννίνων από την πρόσφατη θεομηνία, προκειμένου να συμπεριληφθούν στην πρόταση για κήρυξή τους ως πλημμυροπαθείς.

 

Παράλληλα η Ν.Α.Ι. εκφράζει τις ευχαριστίες της για τις προσπάθειες και τις υπηρεσίες που προσέφεραν για την αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινόμενων και την παροχή βοήθειας προς πληγέντες κατοίκους και επιχειρηματίες του Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων, προς τους χειριστές των μηχανημάτων, τους άνδρες της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας και τα πληρώματα των ασθενοφόρων.

 

 

 

Οριοθετήθηκαν οι πληγείσες περιοχές από

 

τις κατολισθήσεις του Φεβρουαρίου

 

 

 

Δεκτό έγινε το αίτημα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ιωαννίνων από το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για την οριοθέτηση περιοχών και παροχή πιστωτικών διευκολύνσεων για την αποκατάσταση ζημιών σε κτίρια από κατολισθήσεις που είχαν γίνει τον περασμένο Φεβρουάριο.

 

Οι περιοχές που οριοθετήθηκαν ως πληγείσες είναι οι εξής στα τοπικά διαμερίσματα: Μετσόβου, Μπεστιάς, Αχλαδέας, Δοβλάς, Γρεβενιτίου, Πέτρας, Πεδινής, Οξυάς και Λαγκάδας. Αρμόδια Υπηρεσία για το έργο της αποκατάστασης των ζημιών ορίστηκε ο Τομέας Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων Ν. Κοζάνης.

 

Για την υποβολή αιτήσεων υπάρχει προθεσμία ενός έτους από την δημοσίευση της απόφασης (που εκδόθηκε στις 3-11-2010) σε Φ.Ε.Κ..

 

 

 

 

Αλ. Καχριμάνης: Συναντήση με φορείς

2010-11-11 22:00:45

 

 

Συνάντηση με φορείς και παραγωγικές τάξεις

 

 

 

Συναντήσεις και επαφές με παραγωγικές τάξεις της Ηπείρου, έχει ο υποψήφιος Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ενόψει των επαναληπτικών εκλογών της ερχόμενης Κυριακής. Στο πλαίσιο αυτό χθες συναντήθηκε με Νέους Αγρότες από την Πρέβεζα. Μαζί τους ο κ. Καχριμάνης, συζήτησε αναλυτικά τα ζητήματα που τους αφορούν και κυρίως τις προτεραιότητες που πρέπει να τεθούν από την αιρετή Περιφέρεια για τη στήριξη του αγροτικού κόσμου.

 

Ο κ. Καχριμάνης, υπογράμμισε ότι με την ανάληψη της διοίκησης της αιρετής Περιφέρειας θα υπάρξει στενή συνεργασία με τους αγρότες, προκειμένου να δοθούν λύσεις σε άμεσα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και μεσοπρόθεσμα να τεθούν οι βάσεις για την αναγέννηση της υπαίθρου.

 

«Όλοι μαζί θα προσπαθήσουμε για το καλό του τόπου, να κρατήσουμε τις οικογένειες στην γεωργία και την κτηνοτροφία, αλλά και να προχωρήσουμε σε εκείνες τις υποδομές που είναι απαραίτητες για τον εκσυγχρονισμό των αγροτικών υποδομών και την προσέλκυση και άλλων νέων στον πρωτογενή τομέα, που μπορεί να εξασφαλίσει θέσεις εργασίας, που είναι πολύτιμες και δυσεύρετες την εποχή που διανύουμε», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Αλεξ. Καχριμάνης.

 

 

 

 

Καχριμάνης – Γιόγιακας κοντά στους αγρότες

2010-11-11 21:57:21

 

 

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, Πέμπτη 11-11-2010, επίσκεψη στις πληγείσες, από τις πρόσφατες πλημμύρες, περιοχές του νομού Θεσπρωτίας (Κορύτιανη, Γέφυρα Βρυσέλλας) από τον Νομάρχη Θεσπρωτίας κ. Γιόγιακα Βασίλειο και τον Νομάρχη Ιωαννίνων κ. Καχριμάνη Αλέξανδρο.

 

Κατά την επίσκεψη στην Κορύτιανη συναντήθηκαν με κατοίκους που πλημμύρισαν οικίες, στάβλοι και γεωργικές καλλιέργειες, και στην Γέφυρα Βρυσέλλας συνάντησαν αγρότες της περιοχής που οι καλλιέργειές τους καταστράφηκαν από τις πλημμύρες και συζήτησαν για την καλύτερη αντιμετώπιση, προγραμματισμό και τον συντονισμό για την αποκατάσταση των ζημιών και την διάνοιξη των στενών του ποταμού Καλαμά.

 

Η ΑΞΙΟΒΙΩΤΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΗΠΕΙΡΟΥ μετά την επίσκεψη εξέδωσε τα παρακάτω δελτία τύπου:

 

 

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΗ ΒΡΥΣΕΛΛΑ

 

 

 

Σήμερα ο υποψήφιος Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, συνοδευόμενος από το Νομάρχη Θεσπρωτίας (και υποψήφιο Δήμαρχο Ηγουμενίτσας) κ. Βασίλειο Γιόγιακα επισκέφτηκε τη Βρυσέλλα Θεσπρωτίας, όπου είχε συνάντηση με αγρότες των οποίων οι καλλιέργειες υπέστησαν ζημιές από την υπερχείλιση του ποταμού Καλαμά. «Τα ακραία καιρικά φαινόμενα έπληξαν όλη σχεδόν την Ήπειρο και οι ζημιές είναι μεγάλες. Θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για την αποζημίωση των πληγέντων, αλλά και για άμεσες παρεμβάσεις ώστε να ελαχιστοποιήσουμε τους κινδύνους σε περίπτωση επανάληψης τους», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο κ. Αλεξ. Καχριμάνης, στη συζήτηση που είχε με τους αγρότες. Στη συνέχεια τους ενημέρωσε ότι με την ανάληψη της διοίκησης της αιρετής Περιφέρειας, όπως έχει ήδη ανακοινώσει, θα ληφθούν άμεσα μέτρα για την προστασία των αγροτικών εκτάσεων, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται η βελτίωση της λειτουργίας του θυροφράγματος και η διάνοιξη των στενών του ποταμού.

 

 

Η αντιμετώπιση των ζημιών από την πρόσφατη θεομηνία, δεν προσφέρεται για μικροπολιτική εκμετάλλευση, όπως άστοχα και επιπόλαια επιχειρήθηκε από ορισμένους που δεν σέβονται ούτε την αγωνία των πληγέντων, ούτε και τις προσπάθειες όλων εκείνων που αναλαμβάνουν να προσφέρουν παντός είδους βοήθεια.

 

Θεωρούμε ωστόσο πολιτικό ολίσθημα και ένδειξη προκλητικής αδιαφορίας για τους πολίτες και ιδιαίτερα τους πλημμυροπαθείς του Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων, την στάση του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ι. Κουτσούκου, ο οποίος ευρισκόμενος στα Ιωάννινα, προτίμησε να συμμετάσχει σε κομματικές συσκέψεις, παρά να δώσει το παρών στις δοκιμαζόμενες περιοχές, που απείχαν τρία μόλις λεπτά από το κέντρο της πόλης, ειδικά μάλιστα όταν στο Υπουργείο του ανήκει η αρμοδιότητα του Γ.Ο.Ε.Β., όπως εξακολουθεί να αγνοεί δυστυχώς, ο χρηματίσας και υφυπουργός Γεωργίας κ. Ευ. Αργύρης.

 

Έκθετη μένει ωστόσο και η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Ηπείρου, η οποία για λόγους εντυπώσεων και προεκλογικών σκοπιμοτήτων, εσπευσμένα, χωρίς να έχει ολοκληρωμένη εικόνα από την συνεχιζόμενη καταγραφή των ζημιών, και χωρίς να τηρηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία, πρότεινε την κήρυξη περιοχών ως πλημμυροπαθών, τη στιγμή που στον κατάλογο προστίθενται συνεχώς και νέες. Το επιχείρημα της έλλειψης ενημέρωσης είναι έωλο, καθώς τα μεγάλα προβλήματα ήταν εντός του Λεκανοπεδίου και εκτός αυτού, στην περιοχή έδωσε το παρών ο Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας, με τον οποίο είχε συνεργασία ο Νομάρχης και Υποψήφιος Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.

 

Ο κ. Καχριμάνης παρέμεινε μάλιστα καθ΄ όλη τη διάρκεια της νύχτας και της επόμενης ημέρας κοντά στους πληγέντες και στα συνεργεία που έδιναν μάχη με το χρόνο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.

 

Πρέπει να γνωρίζουν όλοι ότι χάρη στις παρεμβάσεις που ανέλαβε και υλοποίησε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ιωαννίνων τον τελευταίο χρόνο, καλύπτοντας αδυναμίες των κρατικών φορέων, αποφεύχθηκαν τα χειρότερα, καθώς ο όγκος του νερού ήταν πρωτοφανής για τα τοπικά δεδομένα, φτάνοντας κατά τις εκτιμήσεις των υπηρεσιακών παραγόντων στο ύψος των 50 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων, που αντιστοιχεί σε πάνω από το ½ της χωρητικότητας της λίμνης Παμβώτιδας.

 

 

 

 

 

 

Αξιοβίωτη Ανάπτυξη: Πλημμύρες

2010-11-11 21:16:06

 

 

AΞΙΟΒΙΩΤΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΗΠΕΙΡΟΥ

 

ΙΩΑΝΝΙΝΑ 10-11-2010

 

 

Ανακοίνωση για πλημμύρες – καθεστώς λειτουργίας Γ.Ο.Ε.Β.

 

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν το Νομό Ιωαννίνων και ιδιαίτερα το Λεκανοπέδιο Ιωαννίνων, άφησαν πίσω τους πολλά προβλήματα και αναδεικνύουν ευθύνες και παραλείψεις, τις οποίες έντεχνα ορισμένοι επιχειρούν να μετακυλίσουν ενόψει εκλογών στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και στο Νομάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη.

 

Για την αποκατάσταση της αλήθειας και τον τερματισμό της παραπληροφόρησης οφείλουμε να επισημάνουμε ότι:

 

1.Τα πλημμυρικά φαινόμενα στην περιοχή Σταυρακίου – Σεισμοπλήκτων και Νεοχωρόπουλου σε μεγάλο βαθμό οφείλονται στον ανεπαρκή για παροχέτευση νερών πλακοσκεπή οχετό στον κόμβο Σταυρακίου, έργο που υλοποίησε η Περιφέρεια Ηπείρου και ο οποίος, όπως εκτιμήθηκε, σε συνάντηση και αυτοψία του Νομάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη με τον προϊστάμενο των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Ηπείρου κ. Γ. Σταμουλάκη, πρέπει άμεσα να διαπλατυνθεί. Σε κάθε όμως περίπτωση το ζήτημα των αποστραγγιστικών έργων στην περιοχή δεν έχει αντιμετωπιστεί εδώ και χρόνια, ιδίως δε με την επέκταση του Σχεδίου Πόλεως.

 

2. Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ιωαννίνων, συνέδραμε στην αντιμετώπιση των πλημμυρών στο πλαίσιο της Πολιτικής Προστασίας. Καθ΄ όλη τη διάρκεια της νύχτας Τρίτης προς Τετάρτη και συνεχώς σήμερα, στον τόπο των καταστροφών παρίσταντο αδιαλλείπτως ο Νομάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Αντινομάρχης Έργων κ. Μ. Πλιάκος, ο προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας της Ν.Α.Ι., μηχανικοί της Ν.Α.Ι., ενώ υπήρξε στενή συνεργασία τόσο τη νύχτα, όσο και σήμερα με τον Διευθυντή της Περιφέρειας Ηπείρου κ. Γ. Σταμουλάκη. Επίσης υπήρξε εκτενής συνεργασία με τον βουλευτή κ. Μ. Παντούλα και το μέλος της Δ.Ε. του ΤΕΕ/τμ. Ηπείρου κ. Χρ. Παπαβρανούση.

 

3. Όπως κατ΄ επανάληψη έχει τονιστεί η αρμοδιότητα καθαρισμού των αποστραγγιστικών τάφρων, που αποτελεί κατά το Νόμο, έργο τάξης Α΄, δεν ανήκει στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση. Ανήκει αποκλειστικά στον Γ.Ο.Ε.Β. Λεκάνης Ιωαννίνων, ο οποίος υπάγεται στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και μόνο εποπτεύεται από τη Διεύθυνση Εγγείων Βελτιώσεων της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, σύμφωνα και με το άρθρο 24 του Οργανισμού Λειτουργίας της Νομ. Αυτοδιοίκησης Ιωαννίνων, χωρίς πέραν αυτού να έχει καμία δυνατότητα παρέμβασης στη διοίκηση και στους πόρους του.

 

Ο Γ.Ο.Ε.Β. είναι Οργανισμός Κοινωφελούς Ωφελείας, Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, και διοικείται από Διοικητικό Συμβούλιο στο οποίο μετέχουν δύο αιρετοί εκπρόσωποι των Τ.Ο.Ε.Β. και πέντε μέλη (τέσσερις υπάλληλοι της Περιφέρειας και ένας της Α.Τ.Ε.) που διορίζονται από την Γενική Γραμματεία Περιφέρειας Ηπείρου, βάσει του Ν.2647/1998 περί μεταβίβασης αρμοδιοτήτων του Υπουργείου Γεωργίας στις Περιφέρειες. Πριν δε την ισχύ του ως άνω Νόμου, τα μέλη του Δ.Σ. διορίζονταν απευθείας από το Υπουργείο Γεωργίας. Για το λόγο αυτό άλλωστε ο Γ.Ο.Ε.Β. για χρηματοδότηση και για άλλα ζητήματα απευθύνεται στην Περιφέρεια και στο Υπουργείο.

 

4. Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ιωαννίνων διαβλέποντας το πρόβλημα που υπάρχει και το οποίο με την οικιστική ανάπτυξη, σε πρώην καλλιεργήσιμες εκτάσεις, θα οξύνεται κάθε χρόνο και περισσότερο, ανέλαβε από το περασμένο καλοκαίρι – και συνδράμοντας τον Γ.Ο.Ε.Β. που στερείται πόρων- τον καθαρισμό των αποστραγγιστικών τάφρων. Σήμερα μπορεί να αναλογιστεί κανείς ποια θα ήταν η κατάσταση αν δεν είχαν γίνει διανοίξεις και καθαρισμοί σε μεγάλο τμήμα των τάφρων.

 

5. Υπενθυμίζεται ότι από το 2007 υπάρχει αίτημα προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης (είχε πραγματοποιηθεί προς τούτο και σύσκεψη στη Νομαρχία) για την παραχώρηση του εγγειοβελτιωτικού έργου που ανήκει στη δικαιοδοσία του ΤΟΕΒ Ανατολής, που ουσιαστικά έπαυσε να λειτουργεί, στους δήμους του Λεκανοπεδίου και μάλιστα από το 2009 οι Δήμοι ζητούσαν εκτός των άλλων, από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να συντονίσει τις απαραίτητες ενέργειες για τη σύνταξη μελετών για τα απαραίτητα έργα.

 

 

 

Επισυνάπτονται:

 

 

1. Απόφαση Περιφέρειας Ηπείρου για τον διορισμό μελών της Διοίκησης του Γ.Ο.Ε.Β.

 

2. Απόσπασμα του Κανονισμού Λειτουργίας των Γ.Ο.Ε.Β.

 

 

 

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

 

O κ. Ευ. Αργύρης είναι εμφανές ότι έχει χάσει την ψυχραιμία του και το επιβεβαιώνει ακόμη και τώρα με την μικροπολιτική σε βάρος των πληγέντων της περιοχής μας. Είναι τραγικό όμως, αν και διατέλεσε επί αρκετά χρόνια, υφυπουργός Γεωργίας να μη γνωρίζει αρμοδιότητες των υπηρεσιών του, όπως αυτές του ΓΟΕΒ.

 

Είναι απαράδεκτο να κατηγορεί τον σημερινό Νομάρχη και υποψήφιο Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη για πολιτική ρουσφετιών και ψηφοθηρίας την ώρα της μάχης για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των πληγέντων. Αλήθεια αν εκλεγόταν αιρετός Περιφερειάρχης την επόμενη ημέρα, βάσει πρωτοκόλλου θα ενεργούσε σε αντίστοιχη περίπτωση καταστροφής περιουσιών συμπολιτών μας;

 

Και κάτι τελευταίο: Αληθεύει ότι ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κουτσούκος βρισκόταν από χθες το απόγευμα στα Ιωάννινα; Και αν ναι, για ποιο λόγο δεν κλήθηκε από τον κ. Αργύρη και την παντελώς απούσα από τις πληγείσες περιοχές, Γενική Γραμματέα Περιφέρειας Ηπείρου, να τις επισκεφθεί και να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι την κατάσταση, πολύ περισσότερο όταν το ζήτημα είναι δικής τους αρμοδιότητας;

 

 

 

 

Κοινωνία Αξιών: Μήνυμα Γ. Κάτσινου

2010-11-11 21:13:28

 

 

Συμπολίτισσες και Συμπολίτες

 

Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου που με την ψήφο σας την προηγούμενη Κυριακή, αναδείξατε το συνδυασμό μας πρώτο νικητή με 49,31%, δίνοντας ένα μήνυμα Νίκης, ένα μήνυμα Ελπίδας για ένα νέο ξεκίνημα στο Δήμο Ηγουμενίτσας.

 

Σήμερα δύο μέρες πριν από τις κρίσιμες εκλογές της Κυριακής, σας καλώ να προσέλθετε μαζικά και να ψηφίσετε. Να δώσετε με την ψήφο σας την τελική NIKH.

 

Να ψηφίσετε, για εσάς και το μέλλον των παιδιών σας, γιατί έχουμε χρέος και ευθύνη απέναντί τους.

 

Σας καλώ να λάβετε σοβαρά υπόψη, ποιος θα σας υπηρετήσει και ποιος θα διοικήσει το δήμο Ηγουμενίτσας.

 

Γνωρίζετε πολύ καλά την πορεία μου και την αγάπη μου για εσάς και την Αυτοδιοίκηση.

 

 

 

Γνωρίζετε πολύ καλά τους συμπολίτες μας, που απαρτίζουν τον συνδυασμό « Κοινωνία Αξιών». Είναι άνθρωποι με γνώση και εμπειρία, με ήθος και δυναμισμό, είναι η εγγύηση για να πετύχουμε αυτό που ΜΑΖΙ σχεδιάσαμε και έχει ανάγκη ο Δήμος μας.

 

 

 

Είναι ώρα ευθύνης για όλους

 

Μην αφήσετε τις τύχες του Δήμου Ηγουμενίτσας στα χέρια τους.

 

Στις 14 Νοεμβρίου έχουμε την ευκαιρία, να χαράξουμε μια διαφορετική πορεία, μια πορεία ελπίδας για τον τόπο μας, πάνω στην ασφαλή βάση της εντιμότητας, της καθαρότητας, της διαφάνειας και της χρηστής διοίκησης, που χαρακτηρίζουν τον συνδυασμό μας.

 

Την Κυριακή η ΝΙΚΗ είναι σίγουρη. Είναι μια δική σας ΝΙΚΗ.

 

 

 

Γιώργος Κάτσινος

 

Υποψήφιος Δήμαρχος Ηγουμενίτσας

 

 

 

 

Ανοιχτή Επιστολή Β. Γιόγιακα

2010-11-11 12:51:43

 

 

Αγαπητές Φίλες και Φίλοι,

 

Συμπολίτισσες και Συμπολίτες,

 

 

 

Καταρχάς, θέλω να σας ευχαριστήσω όλους από καρδιάς για την εμπιστοσύνη που δείξατε στη «Νέα Αυτοδιοικητική Πορεία», στις 7 Νοεμβρίου. Για την εμπιστοσύνη που δείξατε στους ανθρώπους που έχουν σταθεί πάντα δίπλα στους πολίτες, δίπλα στις ανάγκες τους, δίπλα στα προβλήματα του τόπου. Στους ανθρώπους που είμαστε έτοιμοι να δώσουμε μάχες. Στους ανθρώπους που μπορούμε να συγκρουστούμε με τα συμφέροντα.

 

 

 

Κυρίως, όμως η ψήφο σας, έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα στο ΠΑΣΟΚ και αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς. Οι πολίτες κατά κύριο λόγο εξέφρασαν την αντίθεσή τους στη σκληρή και αδιέξοδη πολιτική του Μνημονίου, καταδεικνύοντας ότι δεν ανέχονται του εκβιασμούς και τα ψευτο- διλλήμματα, τα οποία τεχνηέντως προσπάθησε να στήσει ο Πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου. Αυτό είναι το μήνυμα που ακόμα πιο δυνατά πρέπει να φωνάξουμε και την επόμενη Κυριακή. Γιατί αν δεν ενωθούν οι φωνές μας, τότε θα ενθαρρύνουμε νέα μέτρα, τα οποία θα φέρουν ακόμη περισσότερη ύφεση, ανεργία και λουκέτα. Μια κατάσταση, την οποία στη Θεσπρωτία πολεμάμε για να αντιστρέψουμε.

 

 

 

Η ψήφος σας είναι εκείνη που θα μας δώσει το πράσινο φως να υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας, να δώσουμε τις μάχες που αξίζει να δοθούν για το μέλλον της Θεσπρωτίας.

 

 

 

Όλοι μας βρεθήκαμε σ’ ένα κρίσιμο σημείο.

 

 

 

Εμείς από την πλευρά μας να πείσουμε τους πολίτες για την ανάγκη μας να τους υπηρετήσουμε, για την ανάγκη μας να προσφέρουμε στην ανάπτυξη του τόπου, για την ανάγκη μας να χτίσουμε το αύριο που διεκδικούν τα παιδιά μας, για την ανάγκη μας να λύσουμε όσα περισσότερα προβλήματα μπορούμε και ταλανίζουν τον Δήμο μας. Και δεν είναι μόνο η ανάγκη, είναι η θέληση, είναι ο σκοπός, είναι το όραμα.

 

 

 

Στις εκλογές αυτής της Κυριακής διεκδικούμε την ισχυρή εντολή των συμπολιτών μας. Διεκδικούμε τη συμμετοχή τους στην ανάπτυξη, τη συμμετοχή τους στη δουλειά, τη συμμετοχή τους στην ευθύνη.

 

Στις εκλογές αυτής της Κυριακής ζητάμε τη νίκη, με στόχο τις αναγκαίες αλλαγές.

 

Στις εκλογές αυτής της Κυριακής, δεν πρέπει να λείψει κανείς. Η συμμετοχή μας, είναι χρέος στον τόπο μας.

 

 

 

 

 

Με εκτίμηση

 

Βασίλης Γιόγιακας

 

Υποψήφιος Δήμαρχος Ηγουμενίτσας

 

 

 

 

Δεντροφύτευση και εκλογές

2010-11-11 12:47:32

 

 

ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

 

 

 

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 21/11/2010 ΣΤΙΣ 11:00, ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ Δ.ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΠΑΝΘΕΟΝ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΡΙΣΜΟ ΝΕΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ.

 

 

 

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΜΕΛΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΝΕΕΣ ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥΣ.

 

 

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΑΡΚΟΣ

 

 

 

 

ΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΥΣΗ

 

 

 

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 20/11/2010 ΣΤΙΣ 11:00, Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ Ν.ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΒΡΥΣΗ-ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΣΤΟΝ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ.

 

 

 

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΜΕΛΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ,ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΚΑΙ ΒΟΛΤΑ ΣΤΟΝ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟ.

 

 

 

ΤΟ Δ.Σ Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε

 

 

 

 

Ειδήσεις απ’ όλη την Ήπειρο

2010-11-11 12:37:49

 

 

Απέχουν από τα καθήκοντά τους οι ειδικευόμενοι γιατροί του Νοσοκομείου Άρτας

 

Με επίσχεση εργασίας, απέχουν από τα καθήκοντά τους από χθες οι ειδικευόμενοι γιατροί στο Νοσοκομείο της Άρτας, διεκδικώντας την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών Ιουνίου, Ιουλίου, Αυγούστου, Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου 2010. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Άρτας Γιάννης Πασιάς “ξεκινάνε επίσχεση οι ειδικευόμενοι γιατροί και όσοι από τους υπολοίπους, γιατί υπάρχουν και αρκετοί γιατροί από το μόνιμο προσωπικό που συνεχίζουν την επίσχεση. Ο σύλλογος εργαζομένων και οι υπόλοιποι γιατροί και ως ΕΙΝΗ είμαστε στο πλευρό τους. Έχουμε τη διαβεβαίωση απ’ το διοικητή ότι τα χρήματα έχουν φύγει. Περιμένουμε την εξέλιξη μέχρι την επόμενη εβδομάδα. Πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά”. Ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας Γιώργος Λάμπρου σε συνάντηση που είχε χθες με τους εργαζόμενους τους ενημέρωσε ότι το θέμα έχει παραπεμφθεί στον επίτροπο και ότι είναι ζήτημα λίγων ημερών για να πληρωθούν και κάλεσε τους εργαζόμενους να επιστρέψουν στην εργασία τους και στα καθήκοντά τους.

 

 

 

Διάθεση πίστωσης για τη συντήρηση της πλωτής γέφυρας Λευκάδας

 

Τη διάθεση πίστωσης έως 2.150.000 ευρώ για συντήρηση της πλωτής γέφυρας Λευκάδας «Αγία Μαύρα» ενέκρινε, με απόφασή του, ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρης Ρέππας. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, η γέφυρα απαιτεί επιθεώρηση και έγκριση πλευσιμότητας ανά τέσσερα έτη, μετά την εκτέλεση των εργασιών συντήρησης, όπως καθορίζει ο Ελληνικός Νηογνώμονας. Οι ημερομηνίες αποσύνδεσης, μεταφοράς σε ναυπηγείο και οι εργασίες ανέλκυσης, ελέγχου, αποκατάστασης, καθέλκυσης, επαναφοράς και επανατοποθέτησης, είναι ανελαστικές, προκειμένου να εξασφαλιστεί το μικρότερο δυνατό κόστος στην οικονομική ζωή της Λευκάδας και η μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια στις συνθήκες μεταφοράς.

 

 

 

6ο Πανελλήνιο συνέδριο οφθαλμικών φλεγμονών

 

Το 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Οφθαλμικών Φλεγμονών και Λοιμώξεων θα πραγματοποιηθεί c στην πόλη των Ιωαννίνων από την Παρασκευή, 12 Νοεμβρίου, μέχρι την Κυριακή, 14 Νοεμβρίου. Το συνέδριο διοργανώνεται από την Ελληνική Εταιρεία για τη μελέτη Οφθαλμικών Φλεγμονών και Λοιμώξεων σε συνεργασία με την Οφθαλμολογική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Στόχος του συνεδρίου είναι η εκπαίδευση των ιατρών σε όλες τις εξελίξεις στον τομέα των οφθαλμικών φλεγμονών.

 

 

 

Διάλεξη με αντικείμενο τη ζωγραφική στην Οθωμανική Αυτοκρατορία

 

Διάλεξη με αντικείμενο τη ζωγραφική στην Οθωμανική Αυτοκρατορία θα δώσει την προσεχή Τρίτη 16 Νοεμβρίου στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα της Εταιρείας Ηπειρωτικών Μελετών (ΕΗΜ-Παρασκευοπούλου 4) η καθηγήτρια του πανεπιστημίου της Κωνσταντινούπολης Gunsel Renda. Την Δευτέρα 15 Νοεμβρίου στις 11 το πρωί στο Σπουδαστήριο Λαογραφίας του πανεπιστημίου Ιωαννίνων η κα Gunsel Renda θα μιλήσει για τον κόσμο της Οθωμανικής μινιατούρας. Οι δύο διαλέξεις διοργανώνονται από τον Τομέα Λαογραφίας του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του πανεπιστημίου Ιωαννίνων με γενικό τίτλο «Πολιτισμικές συναντήσεις».

 

 

 

Προσάραξη ιστιοφόρου λόγω ισχυρών ανέμων

 

Προσάραξε σε αμμώδη αβαθή, λόγω των ισχυρών ανέμων, στη θαλάσσια περιοχή Ακτίου Πρέβεζας, τις πρωινές ώρες χθες, το Ιστιοφόρο «BARBARY», σημαίας Μεγάλης Βρετανίας, με επιβαίνοντα τον 45χρονο αλλοδαπό ιδιοκτήτη του.

 

Με μέριμνα του Λιμεναρχείου Πρέβεζας στην περιοχή έσπευσε το Αλιευτικό σκάφος «Άγιος Νικόλαος» Σ.Π.243, με τη συνδρομή του οποίου το ιστιοφόρο αποκολλήθηκε και κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμάνι της Πρέβεζας. Από την προσάραξη δεν τραυματίστηκε κανείς και δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ από τη Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του μέχρι αποκατάστασης της ζημιάς και προσκόμισης πιστοποιητικού αξιοπλοΐας.

 

 

 

 

 

Επέστρεψαν οι πρωταθλητές κωπηλάτες

 

Επέστρεψαν χθες οι Γιαννιώτες Πρωταθλητές Κωπηλάτες Γιώργος Τζιάλλας και Γιάννης Τσίλης, μετά τις σημαντικές διακρίσεις τους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών που διεξήχθη στη Νέα Ζηλανδία. Στη δίκωπο ο Γιώργος Τζιάλλας κατέκτησε την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο, ενώ ο Γιάννης Τσίλης στην τετράκωπο βρέθηκε στη δεύτερη θέση με το ασημένιο μετάλλιο.

 

Κατά την άφιξή τους στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων χθες το μεσημέρι καταχειροκροτήθηκαν από συναθλητές τους και μέλη του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων, τις οικογένειές τους, αλλά και απλό κόσμο που βρισκόταν εκείνη τη στιγμή στην αίθουσα αφίξεων.

 

Οι δυο αθλητές δεν έκρυψαν την ικανοποίησή τους για την επιτυχημένη ολοκλήρωση της φετινής χρονιάς, και τόνισαν πως έχουν θέσει τους στόχους τους για την επόμενη που δεν είναι άλλοι από την πρόκριση και την συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 στο Λονδίνο.

 

 

 

Θερμά συγχαρητήρια Γ. Παπανδρέου στους κωπηλάτες

 

«Οι επιτυχίες της ελληνικής αποστολής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας αποτελούν ένα ακόμα παράδειγμα της επιβράβευσης των κόπων και των προσπαθειών για την ευόδωση των στόχων μας», τονίζει σε συγχαρητήρια δήλωσή του ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου για τα τρία μετάλλια που κατέκτησαν οι κωπηλάτες και κωπηλάτισσες στο παγκόσμιο πρωτάθλημα μεταξύ των οποίων οι Γιάννης Τσίλης, Γιώργος Τζιάλλας του ΝΟΙ και η Αλεξάνδρα Τσιάβου του Ναυτικού Ομίλου Ηγουμενίτσας. «Με μεγάλη χαρά και περηφάνια βλέπουμε ότι μεγαλώνει ο κύκλος των νέων ανθρώπων που κοινωνούν τις αξίες μας, τα ιδανικά μας και τις αρετές μας, για τα οποία όλοι μας, αλλά πολύ περισσότερο οι νέοι, πρέπει να αγωνιζόμαστε. Μας ενθαρρύνουν για το καλύτερο και μας γεμίζουν αισιοδοξία και σιγουριά για το μέλλον. Εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια και τις ευχές μου για νέες μεγάλες επιτυχίες στο μέλλον», προσθέτει ο πρωθυπουργός.

 

 

 

 

11/11/2010 Αστυνομικό Δελτίο

2010-11-11 12:34:47

 

 

Σύλληψη 4 Θεσπρωτών για αγορά-εμπορία κοκαϊνης (σε άλλο post αναλυτικό ρεπορτάζ)

 

Την 10-11-2010 και ώρα 17.30΄ στη Νέα Σελεύκεια Ηγουμενίτσας αστυνομικοί του Τ.Δ.Ν Ηγουμενίτσας συνέλαβαν έναν (1) ημεδαπό γιατί κατελήφθη να κατέχει μικροποσότητα κοκαΐνης. Από την προανάκριση προέκυψε ότι τα ναρκωτικά προμηθεύτηκε από ένα ημεδαπό και ένα αλλοδαπό οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν. Σε διενεργούμενες κατ΄οίκον έρευνες βρέθηκαν στην οικία του αλλοδαπού ποσότητα κοκαΐνης βάρους δέκα (10) γραμμαρίων, ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους (12,3) γραμμαρίων και δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας.

 

Την 18.15΄ ώρα της ιδίας (10-11-2010) στην Πρέβεζα αστυνομικοί του Τ.Α. Πρέβεζας συνέλαβαν έναν ημεδαπό γιατί κατελήφθη να κατέχει μικροποσότητα κοκαΐνης, την οποία όπως προέκυψε από την προανάκριση προμηθεύτηκε από τον ανωτέρω αλλοδαπό.

 

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους κατά τόπο αρμόδιους Εισαγγελείς Πλημ/κών, ενώ τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν από τις επιληφθείσες αστυνομικές υπηρεσίες.

 

 

 

Συλλήψη για διακίνηση λαθρομεταναστών

 

Την 10-11-2010 και ώρα 23.30΄ στο 7Ο χλμ. Ε.Ο Ιωαννίνων-Άρτας αστυνομικοί του Τ.Σ.Φ Μαστοροχωρίων συνέλαβαν δύο (2) αλλοδαπούς, υπήκοους Αλβανίας γιατί κατελήφθησαν να μεταφέρουν προς το εσωτερικό της Χώρας ,ο πρώτος ως οδηγός λεωφορείου και ο δεύτερος ως συνοδηγός , τρεις (3) αλλοδαπούς, στερούμενους νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων.

 

Οι συλληφθέντες και οι λαθρομετανάστες, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Ιωαννίνων, ενώ το λεωφορείο κατασχέθηκε από την Υ.Α Ιωαννίνων που διενεργεί την προανάκριση.

 

 

 

Σύλληψη στα Ιωάννινα ημεδαπού με ηρωίνη

 

Την 10-11-2010 και ώρα 21.30΄ στα Ιωάννινα αστυνομικοί του Τ.Δ.Ν. Ιωαννίνων συνέλαβαν έναν ημεδαπό γιατί κατελήφθη να κατέχει μικροποσότητα ηρωίνης και πέντε (5) ναρκωτικά χάπια.

 

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Ιωαννίνων ενώ τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν από το Τ.Δ.Ν. Ιωαννίνων που διενεργεί την προανάκριση.

 

 

 

Κλοπή στην Αμπελιά Θεσπρωτίας

 

Νυκτερινές ώρες της 09/10-11-2010 στην Αμπελιά Θεσπρωτίας άγνωστος-οι δράστης-ες εισήλθαν σε οικία ημεδαπής αφού παραβίασαν πόρτα και αφαίρεσαν κοσμήματα αξίας χιλίων (1.000) ΕΥΡΩ περίπου κατά δήλωση της παθούσας.

 

Προανάκριση για την κλοπή διενεργεί η Υ.Α. Ηγουμενίτσας.

 

 

 

Σύλληψη Αλλοδαπού για διάρρηξη στο Λαδοχώρι

 

Την 10-11-2010 και ώρα 20.00΄ στο Λαδοχώρι Θεσπρωτίας αστυνομικοί της Υ.Α Ηγουμενίτσας συνέλαβαν έναν (1) αλλοδαπό, υπήκοο Παλαιστίνης, γιατί κατελήφθη να έχει εισέλθει σε οικία ιδιοκτησίας ημεδαπού, αφού διέρρηξε παράθυρο και να έχει αφαιρέσει ένα ρολόι προκαλώντας φθορές συνολικής αξίας χιλίων πεντακοσίων (1.500) ΕΥΡΩ.

 

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Θεσπρωτίας ενώ τα κλοπιμαία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη από την Υ.Α Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση.

 

33 Λαθρομετάναστες συνολικά στην Ήπειρο

 

Τριάντα τρεις (33) συνολικά λαθρομετανάστες, συνελήφθησαν την 09-11-2010, σε όλη την Ήπειρο και επαναπροωθήθηκαν στην Χώρα τους.

 

 

 

 

Κύκλωμα εμπορίας Ναρκωτικών – κοκαϊνης

2010-11-11 11:58:43

 

Χτες το απόγευμα (10-11-2010) το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας προέβη σε σύλληψη 3 Θεσπρωτών ηλικιών 31-35 ετών, μόνιμων κατοίκων Ηγουμενίτσας ( Νέας Σελεύκειας) και Πέρδικας, εκ των οποίων ο ένας χρήστης και 2 έμποροι ναρκωτικών για κατοχή – αγορά- εμπορία κοκαϊνης, έναντι 300 ευρώ.

 

Συγκεκριμένα οι άντρες της Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας εντόπισαν όχημα το οποίο οδηγούσε 31χρονος από την Πέρδικα Θεσπρωτίας, να κινείται ύποπτα σε περιοχές της πόλης της Ηγουμενίτσας, το οποίο και έθεσαν σε διακριτική παρακολούθηση. Ο ύποπτος κινήθηκε προς την Πλατεία της Νέας Σελεύκειας, κάνοντας στάση για λίγο, όπου είχε συνάντηση με έναν 34χρονο κάτοικο Νέας Σελεύκειας.

 

 

 

Στο όχημα του νεαρού από την Πέρδικα, δόθηκε σήμα για στάση και έλεγχο, ο οδηγός όμως του οχήματος κλειδώθηκε στο αυτοκίνητό του και μπροστά στα μάτια των Αστυνομικών κατάπιε 2 συσκευασίες κοκαΐνης του ενός γραμμαρίου, ενώ η 3η του έπεσε στο πάτωμα του οχήματος.

 

Ο οδηγός του οχήματος συνελήφθη καθώς και ο νεαρός που τον είχε προμηθεύσει με την κοκαΐνη.

 

 

 

Από την προανάκριση προέκυψε ότι τα Ναρκωτικά, ο δεύτερος δράστης τα είχε προμηθευτεί από τρίτο νεαρό, Βορειοηπειρωτικής καταγωγής, μόνιμο κάτοικο Ηγουμενίτσας.

 

Σε νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

 

 

13 ΓΡΑΜ. ΚΟΚΑΙΝΗΣ – 12,5 ΓΡΑΜ. ΑΚΑΤΕΡΓΑΣΤΗΣ ΚΑΝΝΑΒΗΣ (ΧΑΣΙΣ) – 700 ΕΥΡΩ & ΔΥΟ (2) ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΖΥΓΑΡΙΕΣ

 

Σε άλλη περίπτωση την ίδια μέρα το Τμήμα Ασφαλείας Πρέβεζας συνέλαβε άλλον ένα Θεσπρωτό για κατοχή ενός γραμμαρίου κοκαϊνης, προμηθευτής του οποίου ήταν ο ένας εκ των προαναφερόμερων εμπόρων.

 

Συγκεκριμένα την ώρα που οι Αστυνομικοί του ΤΔΝ Ηγουμενίτσας, παρουσία Εισαγγελέα, έκαναν έρευνα στο σπίτι του 3ου δράστη, η Αστυνομική Διεύθυνση της Πρέβεζας, ζητούσε την συνδρομή των Αστυνομικών της Ηγουμενίτσας, καθώς την ίδια ώρα είχε συλληφθή στην Πρέβεζα άλλος Ηγουμενιτσιώτης, κάτοικος και αυτός Νέας Σελεύκειας, με 1 γραμμάριο κοκαϊνη, την οποία είχε προμηθευτεί από τον ίδιο δράστη, Βορειοηπειρωτικής καταγωγής.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ιόνια Νησιά

2010-11-11 11:41:38

 

Αποχή προτείνει ο Καλούδης

 

Με διαφορετικό τρόπο κρατά ίσες αποστάσεις από τους δύο αντιπάλους του β’ γύρου (Σπύρος Σπύρου από τη ΝΔ και Ηλίας Μπεριάτος από το ΠΑΣΟΚ) ο «αντάρτης» του ΠΑΣΟΚ στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων Γιώργος Καλούδης, ζητώντας, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, από τους πάνω από 22 χιλ. ψηφοφόρους του συνδυασμού «Επτανησιακή Αναγέννηση» (19,76% στον α΄ γύρο) να απέχουν στο β΄ γύρο.

 

«Το ποσοστό 20 % που συγκέντρωσε ο συνδυασμός μας, σε συνθήκες έντονης κομματικής πόλωσης και με το εκβιαστικό δίλημμα πρόωρων εκλογών που θα άφηναν το Δεκέμβριο τη χώρα σε ακυβερνησία ,τους δημοσίους υπαλλήλους απλήρωτους και τους συνταξιούχους χωρίς συντάξεις, επέδρασε καταλυτικά στη διεύρυνση της αποχής η οποία ωφέλησε τους συνδυασμούς τους υποστηριζόμενους από τη Ν.Δ. και το ΠΑ.ΣΟ.Κ.», αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση του συνδυασμού και προστίθεται με νόημα: «Πιστοί στη ρήση του Ρήγα Φεραίου «όποιος συλλογάται ελεύθερα, συλλογάται καλά», πιστεύαμε και πιστεύουμε ότι κάθε πρόσωπο αποτελεί μία ξεχωριστή προσωπικότητα και έχει τη δυνατότητα να σκέφτεται και να δρα ελεύθερα. Ο λαός της Επτανήσου έχει γνώση και κρίση».

 

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τους υπολογισμούς στελεχών του συνδυασμού η κομματική προέλευση των ψηφοφόρων του είναι σύνθετη, καθώς, όπως λένε, περίπου το 50% προέρχεται από τη ΝΔ, το 30% από το ΠΑΣΟΚ και το υπόλοιπο 20% από την αριστερά.

 

 

 

 

 

 

Κινητοποιήσεις ετοιμάζει η Α.Δ.Ε.Δ.Υ

2010-11-11 11:28:29

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Οι διαρροές και το σκηνικό που στήνεται (και προφανώς εκπορεύονται από την Κυβέρνηση και την Τρόϊκα) με όχημα τη νέα αποτύπωση του ελλείμματος, ως και η ασάφεια των πρόσφατων δηλώσεων του κυβερνητικού εκπροσώπου, προετοιμάζουν το έδαφος για νέα επίθεση και περικοπή των εργασιακών, συλλογικών, κοινωνικών δικαιωμάτων.

 

Η ένταση της απειλής περί απολύσεων στο Δημόσιο και η αποφυγή κατηγορηματικής διάψευσης από την Κυβέρνηση (που εκτός των άλλων δεν μπορεί να αγνοεί ότι κάτι τέτοιο αποτελεί ωμή και ευθεία παραβίαση του Συντάγματος) σε συνδυασμό με τις απολύσεις συμβασιούχων (Stage, Ορισμένου Χρόνου κ.λ.π.) που είναι τα πρώτα μαζικά θύματα του μνημονίου και σε συσχετισμό με την πρωτόγνωρη μεταπολεμικά μείωση εισοδημάτων και ανατροπή ασφαλιστικών δικαιωμάτων, είναι ξεκάθαρο ότι κλιμακώνει σε ακρότητα μια αντεργατική, αντιλαϊκή πολιτική.

 

Οι εργαζόμενοι με ενότητα και μαζικότητα θα απαντήσουν άμεσα με αγωνιστική κινητοποίηση στο επόμενο δεκαπενθήμερο.

 

Καλούμε την Κυβέρνηση άμεσα και ρητά να ξεκαθαρίσει τη θέση και τις προθέσεις της, σε κάθε άλλη περίπτωση αναλαμβάνει την ευθύνη για τη μαζική παραγωγή τέτοιου τύπου σεναρίων και κρίνεται από κάθε μισθωτό, συνταξιούχο, νέο και άνεργο, από κάθε πολίτη.

 

 

 

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

 

 

 

 

 

 

Ήπειρος Τόπος Να Ζεις

2010-11-11 11:15:35

 

ΜΙΑ ΣΥΓΝΩΜΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΟ ΨΕΜΑ…

 

Επειδή ο κ. Καχριμάνης ή δεν γνωρίζει τις αρμοδιότητες της Νομαρχίας ή ψεύδεται του στέλνουμε τις αρμοδιότητες του τμήματος αξιοποίησης εγγειοβελτιωτικών έργων και υδροοικονομίας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ιωαννίνων όπως παρουσιάζονται στο site της Νομαρχίας.

 

Καλύτερα θα ήταν να ζητήσει μία συγνώμη για τις ζημιές που προκάλεσε η αδιαφορία του, σε Γιάννενα και Θεσπρωτία.

 

Τμήμα Αξιοποίησης Εγγειοβελτιωτικών Έργων και Υδροοικονομίας

 

Τηλέφωνο: 2651026458 2651087252

 

FAX: 2651026686

 

E-mail: yeb-top@nomioan.gr

 

Ταχ. Δ/νση: Διοικητήριο Πλ. Πύρρου 1, 452 21 Ιωάννινα

 

 

 

Αρμοδιότητες:

 

• Η υποβολή προτάσεων κατάρτισης προγράμματος εκτέλεσης εγγειοβελτιωτικών και αντιδιαβρωτικών έργων και μελετών.

 

• Ο έλεγχος και η επεξεργασία των γεωργοτεχνικών, γεωργοοικονομικών στοιχείων των μελετών των εγγειοβελτιωτικών έργων.

 

• Η εκπόνηση μελετών εκτέλεσης εργασιών βασικών ισοπεδώσεων και συστηματοποιήσεων αγρών και αξιοποίησης παθογενών και επικλινών εδαφών.

 

• Η τήρηση των διαδικασιών αποζημίωσης φθορών και ζημιών περιουσίας και ηρτημένης εσοδείας από την κατασκευή εγγειοβελτιωτικών έργων.

 

• Η παροχή οδηγιών για τη διάδοση και εφαρμογή συγχρόνων μεθόδων άρδευσης, για την καλή λειτουργία και την πλήρη αξιοποίηση των εγγειοβελτιωτικών έργων.

 

• Η σύσταση, συγχώνευση και κατάργηση των Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων (ΟΕΒ).

 

• Η έγκριση των κανονισμών εσωτερικής υπηρεσίας των ΟΕΒ και των κανονισμών άρδευσης και λειτουργίας των έργων, ως και η παρακολούθηση εφαρμογής αυτών.

 

• Η έγκριση των προϋπολογισμών και απολογισμών των ΟΕΒ για τη διοίκηση, λειτουργία και συντήρηση των έργων.

 

• Η εποπτεία της διοικητικής, οικονομικής και διαχειριστικής δραστηριότητας των Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ και ΓΟΕΒ) καθώς και της λειτουργίας και συντήρησης των έργων και λοιπών δραστηριοτήτων που απορρέουν από το Ν.Δ. 3881/58 και το Β.Δ. 13-9-59 περί ΟΕΒ.

 

• Η εφαρμογή του Ν. 1739/87 για τη διαχείριση των υδατικών πόρων στη γεωργία.

 

• Η διαχείριση του υπόγειου και επιφανειακού υδατικού δυναμικού του νομού, η σωστή διάθεσή του στα αρδευτικά έργα και η χορήγηση αδειών χρήσης νερού και η εκτέλεση έργων αξιοποίησής του για αγροτική χρήση.

 

• Η εκτέλεση του προγράμματος παρακολούθησης ποιότητας των αρδευτικών νερών.

 

 

 

 

Αξιοβίωτη Ανάπτυξη:μετεκλογική μετάλαξη Αργύρη

2010-11-10 23:27:26

 

 

AΞΙΟΒΙΩΤΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΗΠΕΙΡΟΥ

 

 

 

ΙΩΑΝΝΙΝΑ 10-11-2010

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

 

Η μετεκλογική μετάλλαξη του κ. Ευάγγελου Αργύρη, είναι όντως εντυπωσιακή:

 

 

 

– Αμφισβητεί τώρα κεντρικές επιλογές του Πρωθυπουργού.

 

– Επιχειρεί να αρνηθεί την κομματική του ιδιότητα, αλλά διατηρεί την βουλευτική του έδρα.

 

– Διαπιστώνει οικονομικά προβλήματα των πολιτών, διαφωνεί με το Μνημόνιο, αλλά είναι αυτός που το ψήφισε, που το ενέκρινε, όπως επίσης και τον εργατικό μεσαίωνα που επέρχεται.

 

– Έφερε προς ενίσχυσή του, τον Πρωθυπουργό και τους υπουργούς στην Ήπειρο για τα εγκαίνια των εκλογικών του κέντρων και τώρα ψελλίζει δικαιολογίες…

 

– Έφερε τον γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ για να τον στηρίξει και να επιτεθεί σκαιότατα κατά πολιτικών του αντιπάλων και τώρα ενοχλείται για τις εκτιμήσεις πολιτικών και κομματικών οργανώσεων επιπέδου νομού, που είναι ανεξάρτητες των θέσεων της «Αξιοβίωτης Ανάπτυξης».

 

– Χαρακτηρίζει σύμπασα την Τοπική Αυτοδιοίκηση διεφθαρμένη, την οποία κατά τα άλλα προσφέρεται να υπηρετήσει.

 

– Δηλώνει ότι δεν είναι φερέφωνο και υποτακτικός κανενός, όταν δεν μπόρεσε για κανένα μεγάλο πρόβλημα της Ηπείρου, έστω τον τελευταίο χρόνο να αντισταθεί σε αποφάσεις που έχουν ληφθεί και κυρίως να πιέσει για λύσεις τους υπουργούς, αποδεχόμενος μοιρολατρικά και απαθέστατα καθυστερήσεις, αναβολές, ματαιώσεις.

 

 

 

 

 

Σε ένα συμφωνούμε με τον κ. Αργύρη: Όλοι οι πολίτες γνωρίζουν την ταυτότητα, αλλά και το έργο μας. Και με αυτά θα κρίνουν την Κυριακή.

 

 

 

 

Σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Ιωάννινα-Θεσ/τία

2010-11-10 23:21:42

 

 

Την κήρυξη σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης των πληγεισών από την κακοκαιρία περιοχών στους Νομούς Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας αποφάσισε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Θεόδωρος Μπούφης.

 

Ταυτόχρονα από τα συναρμόδια υπουργεία ετοιμάστηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση για να κηρυχθούν οι πληγείσες περιοχές ως πλημμυροπαθείς και απομένει να γίνει η οριοθέτηση τους από τις νομαρχίες. Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας έκανε αποδεκτό το αίτημα της Γενικής Γραμματέα Περιφέρειας Ηπείρου Δήμητρας Γεωργακοπούλου-Μπάστα και άμεσα, το απόγευμα της Τετάρτης υπέγραψε την απόφαση ώστε να χορηγηθούν άμεσα οι απαιτούμενες πιστώσεις για την αποκατάσταση των ζημιών Κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι ακόλουθες περιοχές:

 

-Στο Νομό Ιωαννίνων: Σεισμόπληκτα- Κάτω Νεοχωρόπουλο – Ανθούπολη -Καρδαμίτσια- Βοτανικός -Μάτσικας καθώς και η περιοχή στη γέφυρα Λαγγάτσας στη συμβολή της Ε.Ο. Ιωαννίνων- Άρτας- Αντιρρίου. Επίσης, οι περιοχές Πλατανάκια και Τέροβο όπου υπερχείλισε ο ποταμός Λούρος και κατάστρεψε Ιχθυοκαλλιέργειες.

 

-Στο Νομό Θεσπρωτίας: οι περιοχές Βρυσέλλα-Κορύτιανη και στον κάμπο Παραποτάμου όπου προκλήθηκαν ζημιές σε καλλιέργειες από την υπερχείλιση του ποταμού Καλαμά.

 

 

 

 

Νέα Αυτοδιοικητική Πορεία

2010-11-10 21:30:00

 

Απάντηση Γιόγιακα στα κατηγορώ προς τη Ν.Α Θεσπρωτίας σχετικά με τις πλημμύρες στο νομό Θεσπρωτίας: «Οι δήθεν “προοδευτικές” δυνάμεις της Ηπείρου και του Δήμου Ηγουμενίτσας, έχουν επιδοθεί σήμερα σε ένα πρωτοφανή και ανέντιμο αγώνα προεκλογικής εκμετάλλευσης, των ακραίων καιρικών φαινομένων που έπληξαν και το Νομό μας.»

 

Οι δήθεν “προοδευτικές” δυνάμεις της Ηπείρου και του Δήμου Ηγουμενίτσας, έχουν επιδοθεί σήμερα σε ένα πρωτοφανή και ανέντιμο αγώνα προεκλογικής εκμετάλλευσης, των ακραίων καιρικών φαινομένων που έπληξαν και το Νομό μας.

 

Μηδενίζοντας την υπεράνθρωπη προσπάθεια που το τελευταίο 24ωρο καταβάλλουν οι υπηρεσίες και το προσωπικό της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης – στο οποίο αξίζουν θερμά συγχαρητήρια- σε συνεργασία με όλες τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, στις οποίες άλλωστε ανήκει η ευθύνη συντήρησης της Παλαιάς Ε.Ο. Ηγουμενίτσας – Ιωαννίνων, επιρρίπτουν ευθύνες για τη θεομηνία στο Νομάρχη και υποψήφιο Δήμαρχο Ηγουμενίτσας Β. Γιόγιακα.

 

Θέλουμε να τους ενημερώσουμε για τα εξής:

 

– Ο Νομάρχης δεν έχει ακόμα τη δυνατότητα να ελέγξει τον καιρό!

 

– Η θεομηνία δεν επιλέγει ανάμεσα σε “συντηρητικούς” και “προοδευτικούς”! Απόδειξη ότι ούτε ο φίλος “προοδευτικός” Νομάρχης Πρέβεζας Βασίλης Ιωάννου, κατόρθωσε να αποφύγει τις πλημμύρες και τις καταστροφές στο γειτονικό Νομό σήμερα, όπως και ο συμπαθής “προοδευτικός” Δήμαρχος Παραποτάμου, στον Δήμο του!

 

– Αφού όμως αποφάσισαν να ακολουθήσουν αυτόν το δρόμο, τους ενημερώνουμε ότι ο Νομάρχης Θεσπρωτίας είναι δυνατόν να ευθύνεται και για τον πρόσφατο τυφώνα στη Ζάκυνθο, τις πρόσφατες πλημμύρες στο Πακιστάν, το τσουνάμι στην Ινδονησία και όποια άλλη φυσική καταστροφή ει δυνατόν συμβαίνει στη γη.

 

Εμείς από την πλευρά μας, στεκόμαστε κοντά στους πληγέντες του Δήμου και του Νομού και συνεχίζουμε τις προσπάθειες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και την ανακούφιση των πληγέντων, χωρίς περιττούς και άσκοπους φανφαρισμούς.

 

Βρεθήκαμε και βρισκόμαστε και σήμερα κοντά σε όποιον πολίτη έχει ανάγκη, κι ας μας κατηγορούν για αυτό. Έτσι θα συνεχίσουμε να είμαστε κοντά στον πολίτη, χωρίς αποκλεισμούς, χωρίς να λαμβάνουμε υπόψη τις ταμπέλες και τα χρώματα που προσπαθούν να “χωρίσουν” τους πολίτες σε στρατόπεδα, με παλαιοκομματική λογική που ανήκει σε άλλες εποχές.

 

 

 

 

ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΕΙΣ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ Κ’ ΙΩΑΝ/ΝΩΝ]

2010-11-10 21:20:33

 

Άμεση παρέμβαση της Γενικής Γραμματέα Περιφέρειας Ηπείρου για τις πληγείσες από την κακοκαιρία περιοχές

 

Άμεση ήταν η παρέμβαση της Γενικής Γραμματέα Περιφέρειας Ηπείρου Δήμητρας Γεωργακοπούλου-Μπάστα στα προβλήματα που προέκυψαν από τις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών στην περιοχή.

 

Με έγγραφό της προς τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας ζητά να κηρυχθούν οι πληγείσες περιοχές των Ιωαννίνων και της Θεσπρωτίας ως πλημμυροπαθείς και να χορηγηθούν άμεσα οι απαιτούμενες πιστώσεις για την αποκατάσταση των ζημιών. Παράλληλα, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε το πρωί της Τετάρτης (10/11/10) με τους Υφυπουργούς Εσωτερικών Γ. Ντόλιο και Υποδομών Γ. Μαγκριώτη εξετάστηκε πως θα προχωρήσει όσο το δυνατόν συντομότερα η υπογραφή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (Κ.Υ.Α.) που θα κηρύσσει τις περιοχές πλημμυροπαθείς.

 

Είχε προηγηθεί σύσκεψη στο γραφείο της στην Περιφέρεια με τους Δ/ντές των αρμόδιων υπηρεσιών ΔΕΣΕ και ΔΕΚΕ όπου την ενημέρωσαν διεξοδικά για τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν.

 

«Οι έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών βρήκαν εντελώς απροετοίμαστη την πόλη των Ιωαννίνων. Σε πολλές περιοχές δημιουργήθηκαν τεράστια προβλήματα και πολλοί συμπολίτες μας έχασαν τις περιουσίες τους. Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας τα τελευταία εικοσιτετράωρα ήταν σε επιφυλακή και από την πρώτη στιγμή υπηρεσιακοί παράγοντες ήταν παρόντες στις πληγείσες περιοχές» ανέφερε η Γενική Γραμματέας σε δηλώσεις της στους δημοσιογράφους.

 

Να σημειωθεί πως, οι Δ/ντες της ΔΕΣΕ και της ΔΕΚΕ από το μεσημέρι της Τρίτης οπότε και παρουσιάστηκαν τα πρώτα προβλήματα βρέθηκαν σε περιοχές της πόλης των Ιωαννίνων (Καρδαμίτσια, Σεισμόπληκτα, κ.α.) προκειμένου να διαπιστώσουν από κοντά το μέγεθος των πλημμυρικών φαινομένων και να συνδράμουν με μηχανήματα και προσωπικό στη διάνοιξη των δρόμων.

 

Ταυτόχρονα, μετά από εντολή της Γενικής Γραμματέα κλιμάκια αποτελούμενα από υπάλληλους των αρμόδιων υπηρεσιών της Περιφέρειας από την Πέμπτη (12/11/10) θα επισκέπτονται όλες τις περιοχές που αντιμετώπισαν προβλήματα και θα εξετάσουν επί τόπου τις ζημιές που προκλήθηκαν σε σπίτια και το οδικό δίκτυο από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που επικράτησαν τα τελευταία εικοσιτετράωρα.

 

ΟΙ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΚΗΡΥΣΣΟΝΤΑΙ ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΕΙΣ

 

Η Γενική Γραμματέας με το έγγραφό της προς τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας ζητά να κηρυχθούν ως πλημμυροπαθείς οι ακόλουθες περιοχές:

 

• Στο Νομό Ιωαννίνων: Σεισμόπληκτα- Κάτω Νεοχωρόπουλο – Ανθούπολη -Καρδαμίτσια- Βοτανικός –Μάτσικας καθώς και η περιοχή στη γέφυρα Λαγγάτσας στη συμβολή της Ε.Ο. Ιωαννίνων- Άρτας- Αντιρρίου. Επίσης, οι περιοχές Πλατανάκια και Τέροβο όπου υπερχείλισε ο ποταμός Λούρος και κατέστρεψε Ιχθυοκαλλιέργειες.

 

• Στο Νομό Θεσπρωτίας: οι περιοχές Βρυσέλλα-Κορύτιανη και στον κάμπο Παραποτάμου όπου προκλήθηκαν ζημιές σε καλλιέργειες από την υπερχείλιση του ποταμού Καλαμά.

 

 

 

 

 

 

Πλημμύρες και κατολισθήσεις

2010-11-10 21:08:52

 

Προβλήματα από την κακοκαιρία στην Ήπειρο – Πλημμύρες και κατολισθήσεις

 

 

 

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε η νεροποντή που έπληξε στη διάρκεια της νύχτας τα Ιωάννινα και την Πρέβεζα. Πλημμύρισαν σπίτια, καταστήματα και δρόμοι. Κατολισθήσεις έκλεισαν επαρχιακούς δρόμους.

 

Δύο μεγάλα δέντρα ξεριζώθηκαν στην Πρέβεζα, ενώ η Πυροσβεστική Υπηρεσία χρειάστηκε να παρέμβει, προκειμένου να απεγκλωβίσει από το αυτοκίνητό του οδηγό στην περιοχή της Ταράνας, όπου το ύψος του νερού έφτασε το μισό μέτρο.

 

Συνολικά η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχτηκε δέκα κλήσεις για άντληση υδάτων από υπόγεια σπίτια στους Δήμους Πρέβεζας και Ζαλόγγου, ενώ κεραυνός που έπεσε μέσα στην πόλη της Πάργας προκάλεσε αναστάτωση και ανησυχία στους κατοίκους.

 

Σοβαρά προβλήματα δημιουργήθηκαν και στο οδικό δίκτυο στα Γιάννενα, όπου σημειώθηκαν καθιζήσεις και κατολισθήσεις. Η συγκοινωνία σε πολλά σημεία διεξάγεται με δυσκολία, ενώ στη συνοικία Καρδαμίτσια της πόλης πλημμύρισε μέχρι και το δημοτικό σχολείο.

 

 

 

 

 

 

Με αφορμή τις πρωτοφανείς πλημμύρες

2010-11-10 21:03:48

 

Κοινωνία Αξιών: Καταγγέλλει το Νομάρχη Θεσπρωτίας για έλλειψη σχεδιασμού προχειρότητα και μικροπολιτική συμπεριφορά που κατασπαταλά πόρους της Νομαρχίας για εξυπηρετήσεις ψηφοφόρων του και αδιαφορεί για την λήψη μέτρων και παρεμβάσεων εκεί που πραγματικά υπάρχει ανάγκη.

 

Οι πρωτοφανείς πλημμύρες που συνέβησαν στο Δήμο Παραποτάμου χωρίς να έχουμε ακραία καιρικά φαινόμενα, εκτός από τη δικαιολογημένη αγανάκτηση των πολιτών που βλέπουν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται και την ζωή τους να απειλείται, επαναφέρουν στο προσκήνιο και την κριτική που γίνεται στο σημερινό Νομάρχη και υποψήφιο Δήμαρχο Ηγουμενίτσας για έλλειψη σχεδιασμού, προχειρότητα και μικροπολιτική συμπεριφορά, που κατασπαταλά πόρους της Νομαρχίας για εξυπηρετήσεις ψηφοφόρων του και αδιαφορεί για την λήψη μέτρων και παρεμβάσεων εκεί που πραγματικά υπάρχει ανάγκη.

 

Οι πολίτες έχουν αντιληφθεί πλέον πως η λογική των μικροεξυπηρετήσεων δεν πάει τον τόπο μπροστά και στις 14 Νοεμβρίου θα επιβεβαιώσουν με την ψήφο τους το μήνυμα της πρώτης Κυριακής που μας έδωσε το 49,31% έναντι 44% και την Τελική ΝΙΚΗ στον Γιώργο Κάτσινο και τον Συνδυασμό «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΞΙΩΝ»

 

 

 

 

 

 

Ήπειρος Τόπος Να Ζεις

2010-11-10 20:55:32

 

«Τα σοβαρά προβλήματα και οι ζημιές που προκλήθηκαν από τις πρόσφατες βροχοπτώσεις επιβεβαίωσαν με κατηγορηματικό τρόπο, όσα καταγγείλαμε για τον κ.Καχριμάνη.»

 

Τα σοβαρά προβλήματα και οι ζημιές που προκλήθηκαν από τις πρόσφατες βροχοπτώσεις επιβεβαίωσαν με κατηγορηματικό τρόπο, όσα καταγγείλαμε για τον κ.Καχριμάνη.

 

Επιβεβαιώθηκε όχι μόνο η ανεπάρκεια αλλά και η προκλητική αδιαφορία του .

 

Τα υπάρχοντα δίκτυα αποστράγγισης και απορροής των όμβριων της περιοχής στο λεκανοπέδιο με τις τάφρους που διοχετεύουν τα νερά στη λίμνη έχουν εγκαταλειφθεί στην κυριολεξία.

 

Όχι μόνο δεν έχουν συντηρηθεί (καθαριστεί) αλλά ούτε καν ελεγχθεί για παράνομες επεμβάσεις , που μείωσαν την ικανότητα απορροής τους.

 

Στο βωμό της ψηφοθηρίας δεν δίστασαν να βάλουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και περιουσίες .Ο κ.Καχριμάνης προ ημερών απομάκρυνε από την πληγείσα περιοχή μηχάνημα που πραγματοποιούσε καθαρισμό, προκειμένου να εξυπηρετήσει ρουσφετολογικές ανάγκες στη Θεσπρωτία!

 

Σήμερα δεν υπάρχει καν η απαιτούμενη υδραυλική και υδρολογική μελέτη για τη διαχείριση των όμβριων υδάτων του λεκανοπεδίου Ιωαννίνων που θα λαμβάνει υπόψη τις υπάρχουσες υποδομές και θα καθορίζει την αναγκαιότητα νέων τέτοιων συμπληρωματικών υποδομών για την αντιμετώπιση φαινομένων όπως οι πρόσφατες έντονες βροχοπτώσεις.

 

Η σημερινή σπουδή του Νομάρχη να χρησιμοποιήσει μηχανήματα για τον καθαρισμό των τάφρων και των σημείων που είχαν μπαζωθεί δεν τον απαλλάσσει από την ευθύνη για όσα συνέβησαν, αντίθετα υπογραμμίζει τις ευθύνες του.

 

 

 

 

Κοινωνία Αξιών

2010-11-10 20:50:17

 

Ο Γιώργος Κάτσινος, υποψήφιος Δήμαρχος και επικεφαλής του Συνδυασμού «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΞΙΩΝ», συγχαίρει την αθλήτρια και ολυμπιονίκη Αλεξάνδρα Τσιάβου, για το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας στο Καραπίρο της Νέας Ζηλανδίας:

 

«Για ακόμη μία φορά μας έκανες υπερήφανους με τη νίκη σου. Η αγωνιστικότητα σου και η συνεχής προσπάθεια για τη κατάκτηση της κορυφής σε παγκόσμια πρωταθλήματα, αποτελεί παράδειγμα για τη νεολαία μας και δεσμεύει όλους εμάς να καταβάλουμε συνεχώς μεγαλύτερες προσπάθειες για τον αθλητισμό και τον πολιτισμό».

 

 

 

 

 

 

Η μάχη του σταυρού για την Περιφέρεια

2010-11-10 15:22:17

 

Τελικά αποτελέσματα: Ποιούς ψήφισαν οι Θεσπρωτοί για να τους εκπροσωπήσουν στην Περιφέρεια.

 

Κατεβάστε το αρχείο εδώ!

 

 

 

 

Αντιμετώπιση πλημμυρών στη Θεσπρωτία

2010-11-10 14:59:19

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Εξαιτίας των έντονων βροχοπτώσεων στο νομό Ιωαννίνων κατά την χθεσινή μέρα, η στάθμη των νερών στον ποταμό Καλαμά ανέβηκε με αποτέλεσμα να ξεχειλίσει και να προκληθούν ζημιές στο νομό Θεσπρωτίας.

 

Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Θεσπρωτίας σε συνεργασία με την Αστυνομική Δ/νση Θεσπρωτίας από την πρώτη στιγμή παρακολούθησε τα προβλήματα των πλημμυρικών φαινόμενων και προχώρησε στον αποκλεισμό δρόμων προς Φιλιάτες, προς Γεροπλάτανο, προς Αγ. Αρσένιο, το δρόμο Βρυσέλλα- Νεράϊδα (Αετός) τοποθετώντας προειδοποιητικές πινακίδες και παρακολουθώντας τα φαινόμενα ώστε να μην κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές.

 

Σήμερα, σε συνεργασία με την Τροχαία ανοίχτηκε ο δρόμος στην παλιά εθνική οδό στο ύψος του Παραποτάμου, και δόθηκε στην κυκλοφορία στην κατεύθυνση προς Φιλιάτες.

 

Επίσης υπήρχε συνεχής επιτήρηση και έλεγχος της στάθμης του νερού του Φράγματος Καλαμά, η οποία έχει αρχίσει να είναι καθοδική. Ενημερώθηκε η αρμόδια υπηρεσία ΕΛΓΑ για επιτόπιους ελέγχους γεωργικών καλλιεργειών και αποτίμηση ζημιών.

 

Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Θεσπρωτίας σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του νομού Θεσπρωτίας βρίσκονται από την πρώτη στιγμή σε συνεχή επαγρύπνηση, ενημέρωση και συντονισμό με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Ηπείρου.

 

 

 

Ο Νομάρχης

 

 

Βασίλειος Ν. Γιόγιακας

 

 

 

 

Αντώνης Μπέζας: Μήνυμα συσπείρωσης

2010-11-10 13:51:55

 

 

Ο πρώην Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Αντώνης Μπέζας έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών στη Θεσπρωτία:

 

« Ένα χρόνο μετά την οδυνηρή ήττα του Οκτωβρίου 2009, η Νέα Δημοκρατία κατάφερε να μειώσει σε εθνικό επίπεδο τη διαφορά της με το ΠΑΣΟΚ σε λιγότερο από 2% και σε επίπεδο νομού σε περίπου 0.5%. Και αυτό συνέβη σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία, που εκφράστηκε με τα υψηλά ποσοστά αποχής, λευκών και άκυρων και κυρίως μέσα από την αγωνία της κοινωνίας για το αύριο.

 

Το βασικό πολιτικό μήνυμα που έστειλαν οι πολίτες από τις κάλπες είναι αδιαμφισβήτητο. Στη συντριπτική τους πλειοψηφία καταδίκασαν την αδιέξοδη πολιτική του Μνημονίου που δημιουργεί τεράστια βάρη στους πολλούς καθώς και τον πρωτοφανή πολιτικό εκβιασμό-μπλόφα του ΠΑΣΟΚ.

 

Για να αλλοιώσει αυτό το μήνυμα, ο πρωθυπουργός μετέτρεψε τις αυτοδιοικητικές εκλογές σε κολυμπήθρα του Σιλωάμ για τη μέχρι τώρα κυβερνητική πορεία και ισχυρίστηκε ότι το πολιτικό σκέλος των εκλογών έκλεισε οριστικά το βράδυ της προηγούμενης Κυριακής και ότι την εβδομάδα αυτή υπάρχουν μόνο οι αρχές και οι αξίες του Καλλικράτη. Πως όμως είναι δυνατόν οι αυτοδιοικητικές εκλογές να χωρίζονται –για λόγους κομματικών σκοπιμοτήτων- σε δύο τεμάχια και οι αρχές και οι αξίες του Καλλικράτη να υπηρετούνται κατά την εβδομάδα του δεύτερου γύρου και όχι στην εβδομάδα του πρώτου;

 

 

Ας μην υπάρχει επομένως καμία αμφιβολία. Παρά τις απεγνωσμένες απόπειρες απολιτικοποίησης του δεύτερου γύρου, το μήνυμα της δεύτερης Κυριακής θα είναι και πάλι καθαρά πολιτικό.

 

 

Η Νέα Δημοκρατία θα δώσει ενωμένη και με αισιοδοξία τον αγώνα.

 

Για να σταλεί και πάλι, ακόμη πιο ηχηρά, το μήνυμα της καταδίκης της ανάλγητης κυβερνητικής πολιτικής, ώστε να μην υπάρχει καμιά δυνατότητα αμφισβήτησής του από την κυβέρνηση.

 

Για να υπερψηφισθούν οι υποψήφιοι που στηρίζει η παράταξη στην Περιφέρεια Ηπείρου, το Δήμο Ηγουμενίτσας και το Δήμο Σουλίου, προς όφελος των τοπικών κοινωνιών και της Αυτοδιοίκησης αλλά και ως έμπρακτη απόδειξη απόρριψης και αλλαγής της πολιτικής του Μνημονίου που εφαρμόζει η κυβέρνηση ».

 

 

 

 

Η μάχη του σταυρού στην Ηγουμενίτσα

2010-11-10 13:02:40

 

 

 

 

Οι σταυροί όλων των υποψηφίων, με σειρά κατάταξης, στο Δήμο Ηγουμενίτσας: Κατεβάστε το word αρχείο εδώ!

 

 

 

 

 

 

 

Αστυνομικό δελτίο

2010-11-10 12:59:59

 

1. Θανατηφόρο τροχαίο στο 24ο χλμ. Ε.Ο Ιωαννίνων-Κοζάνης

 

Την 09-11-2010 και ώρα 15.45΄ στο 24ο χλμ. Ε.Ο Ιωαννίνων-Κοζάνης Ι.Χ.Ε αυτ/το εισήλθε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και συγκρούστηκε με διερχόμενο Ι.Χ.Φ, με αποτέλεσμα να τραυματισθεί θανάσιμα ο 56χρονος αλλοδαπός οδηγός του Ι.Χ.Ε αυτ/του.

 

Προανάκριση για το τροχαίο διενεργεί το Τ.Τ Ιωαννίνων.

 

2. Έκλεβαν είδη ένδυσης

 

Την 09-11-2010 και ώρα 14.00΄ στα Ιωάννινα αστυνομικοί της Υ.Α Ιωαννίνων συνέλαβαν δύο (2) αλλοδαπές, υπηκόους Αλβανίας, οι οποίες αφαιρούσαν είδη ένδυσης από καταστήματα με είδη ρουχισμού συνολικής αξίας (190) ΕΥΡΩ περίπου.

 

Οι συλληφθείσες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Ιωαννίνων από την Υ.Α Ιωαννίνων που διενεργεί την προανάκριση.

 

 

 

3. Συνελήφθη αλλοδαπός με 360 γραμμάρια κάνναβης

 

Την 09-11-2010 και ώρα 18.30΄ στα Ιωάννινα αστυνομικοί του Τ.Δ.Ν Ιωαννίνων μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών συνέλαβαν έναν (1) αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας, γιατί σε νομότυπα διενεργούμενη κατ΄οίκον έρευνα βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους (360) γραμμαρίων περίπου.

 

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Ιωαννίνων ενώ τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν από το Τ.Δ.Ν Ιωαννίνων που διενεργεί την προανάκριση.

 

4. Συνελήφθησαν 33 λαθρομετανάστες

 

Τριάντα τρεις (33) συνολικά λαθρομετανάστες, συνελήφθησαν την 09-11-2010, σε όλη την Ήπειρο και επαναπροωθήθηκαν στην Χώρα τους.

 

 

 

 

Θέατρο Πολυθέαμα Ιωαννίνων

2010-11-10 12:39:35

 

Πρεμιέρα θα δόση το θέατρο ΠΟΛΥΘΕΑΜΑ την Τετάρτη 17 Νοεμβρίου με την κωμωδία του Άλντο Νικολάι

 

«Στην κουζίνα με τον Σαίξπηρ»

 

 

 

Το έργο είναι μια παρωδίας πάνω στον Άμλετ .Όλα αρχίζουν και τελειώνουν στην κουζίνα του παλατιού του θρόνου της Δανίας , κάτι σάπιο υπάρχει εκεί και το έργο μας το εντοπίζει με τρόπο ευχάριστο και σπαρταριστό.

 

Η σκηνοθεσία της παράστασης είναι του Θοδωρή Γκόγκου και τα σκηνικά της Μελίνας Βλάχου. Παιζουν , Κωνσταντίνος Μπάζας ,Πόλυ Ανδρεάδη , Πέτρος Μπούγιας , Εύα Αγγέλη , Σπυριδούλα Τζώρτζη , Αθηνά Παπαδημητρίου, Τάσος Νάκης , Κωνσταντίνος Συφάκης , Ευθυμία Γιώσα , Λάζαρος Τάσσης.

 

Οι παραστάσεις θα δίνονται κάθε Παρασκευή , Σάββατο , και Κυριακή στις 9,14 μμ στην αίθουσα 2 του Πολυθεάματος.

 

Επίσης συνεχίζονται με μεγάλη επιτυχία οι παραστάσεις της ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ του Θεάτρου Πολυθεάματος με το αριστούργημα του Μπράιαν Γουέι

 

«Ο Κλόουν που έχασε το γέλιο του»

 

Το έργο είναι ένα ταξίδι μέσα από κόσμους μαγικούς , φανταστικούς για την αναζήτηση του γέλιου στον κόσμο αυτό .

 

Ο Κλόουν ταξιδεύει μαζί με τα παιδιά που γίνονται συνοδοιπόροι και βοηθοί του δημιουργώντας διαδραστική σχέση .

 

Η παράσταση είναι ένας συνδυασμός θεατρικών δράσεων και θεατρικού παιχνιδιού όπου τα παιδιά συμμετέχουν και στη δράση και την εξέλιξη του έργου.

 

Η σκηνή καταργείται όλοι συμμετέχουν και όλοι ταξιδεύουν.

 

Τη μετάφραση του έργου έκανε Γιώργος Μαραγκος τη Σκηνοθεσία ο Θοδωρής Γκόγκος τα Σκηνικά και τα κοστούμια η Δήμητρα Γούση

 

Παίζουν Στέλλα Κατσαρού , Χριστίνα Μωρογιαννη , Θοδωρής Γκόγκος , Πόλυ Ανδρεάδη .

 

Οι παραστάσεις θα δίνονται κάθε Σάββατο στις 6,30΄μμ και Κυριακή στις 11 το πρωί και 6,30΄το απόγευμα .

 

τηλ 2651003492 – 6955416236

 

e-mail : politheatro@yahoo.gr