Αστυνομικό Δελτίο

elas

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών

Την 08-04-2011 και ώρα 18.00΄στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Α΄ Τ.Σ.Φ. Φιλιατών συνέλαβαν δύο αλλοδαπούς υπήκοους Αλβανίας, (37 και 28 ετών αντίστοιχα) και έναν ημεδαπό (53 ετών), για παράβαση του Ν. Περί Ναρκωτικών.

Συγκεκριμένα, αστυνομικοί του Τ.Δ.Ν. Ηγουμενίτσας εντόπισαν ένα Ε.Ι.Χ. αυτοκίνητο και ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο να κινούνται ύποπτα και τα έθεσαν σε διακριτική παρακολούθηση. Με τη συνδρομή αστυνομικών του Α΄ Τ.Σ.Φ. Φιλιατών ακινητοποιήθηκαν τα οχήματα και διενεργήθηκε ο αστυνομικός έλεγχος. Εντός του Ι.Χ.Φ αυτ/του που οδηγούσε ο ημεδαπός βρέθηκαν συνολικά τέσσερις σάκοι που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους εκατόν είκοσι δύο (122) κιλών περίπου, ενώ στο επιβατηγό αυτοκίνητο επέβαινε ο ένας αλλοδαπός και ενεργούσε ως προπομπός. Στη συνέχεια συνελήφθη ο έτερος αλλοδαπός, που ανέμενε στη διασταύρωση Πάργας, ο οποίος θα παρέδιδε τα ναρκωτικά σε προκαθορισμένο σημείο.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι τα ναρκωτικά θα τα μετέφεραν στην Αθήνα όπου θα τα παραλάμβαναν δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, οι οποίοι και συνελήφθησαν την 09-04-2011 και ώρα 06.30΄στα Μέγαρα Αττικής μετά από συντονισμένες ενέργειες του Τ.Δ.Ν Ηγουμενίτσας με την συνδρομή της Υ.Δ.Ν Αττικής.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Θεσπρωτίας, ενώ τα ναρκωτικά και τέσσερα (4) οχήματα κατασχέθηκαν από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση.

Εξιχνιάστηκε η κλοπή κοσμηματωπολείου στους Φιλιάτες

Από το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιατών σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 45χρονου ημεδαπού, για Ληστεία και παράβαση Ν. «περί όπλων» διότι την 30-11-2010 και ώρα 19:45΄στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας, εισήλθε σε κοσμηματοπωλείο ιδιοκτησίας 80χρονου ημεδαπού και με την απειλή όπλου αφαίρεσε κοσμήματα συνολικής αξίας διακοσίων χιλιάδων ευρώ (200.000) ευρώ και ένα (1) κινητό τηλέφωνο.

Ανωτέρω δράστης τυγχάνει δραπέτης Δικαστικών φυλακών Αλικαρνασσού.

Δικογραφία υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κων Θεσπρωτίας.

Συνελήφθη ο ένας εκ των δραστών του βιασμού 11χρονου

Την 09-04-2011 και ώρα 23.00΄ στην Αθήνα από αστυνομικούς της Υ.Α. Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με το Τμήμα Συντονισμού και Επιχειρήσεων της Δ/νσης Αλλοδαπών Αττικής ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών συνελήφθη δυνάμει εντάλματος σύλληψης του κ. Ανακριτή Θεσπρωτίας, 24χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Ιράκ, δράστης ομαδικού βιασμού του ανήλικου αλλοδαπού, υπηκόου Αφγανιστάν, πράξη που έλαβε χώρα την 24-03-2011 στο Λαδοχώρι Ηγουμενίτσας.

Συνελήφθη Αλβανός υπήκοος

Την 08-04-2011 και ώρα 14:45΄ στην Κακαβιά συνελήφθη από αστυνομικούς του Α.Τ Κακαβιάς ένας 32χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, συνεπεία Διεθνούς Εντάλματος Σύλληψης, με σκοπό την έκδοση στις αρχές της Ιταλίας.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Εφετών Ιωαννίνων.

Συνελήφθησαν για εκβιασμό

Την 08-04-2011 και ώρα 15:00΄ στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υ.Α. Ιωαννίνων συνελήφθησαν δύο ημεδαπές κατηγορούμενες για εκβίαση ημεδαπού ιδιοκτήτη καφετέριας – οβελιστηρίου.

Ειδικότερα, οι ανωτέρω δράστιδες ενεργώντας από κοινού, απαίτησαν και παρέλαβαν από τον παθόντα χρηματικό ποσό προκειμένου να σταματήσουν τις παρεμβάσεις σε Δημόσιες Υπηρεσίες για ενοχλήσεις προερχόμενες από την λειτουργία του καταστήματος του παθόντα.

Οι συλληφθείσες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κων Ιωαννίνων από την Υ.Α. Ιωαννίνων που διενεργεί την προανάκριση.

Κατοχή μικροποσότητας ναρκωτικών

Την 08-04-2011 και ώρα 18:40΄ στα Ιωάννινα αστυνομικοί του Τ.Δ.Ν Ιωαννίνων συνέλαβαν δύο (2) ημεδαπούς γιατί σε νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία τους βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα ηρωίνης και ακατέργαστης κάνναβης.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Ιωαννίνων από αστυνομικούς του Τ.Δ.Ν. Ιωαννίνων που διενεργεί την προανάκριση.

Συνελήφθησαν με κλεμμένη μοτοσικλέτα

Την 10-04-2011 και ώρα 23.30΄στους Σπαθαραίους Θεσπρωτίας αστυνομικοί της Υ.Α. Ηγουμενίτσας συνέλαβαν δύο αλλοδαπούς, υπήκοους Αλβανίας στερούμενους ταξιδιωτικών εγγράφων. Οι ανωτέρω επέβαιναν σε δίκυκλη μοτοσικλέτα για την οποία είχε δηλωθεί κλοπή την 03-04-2011 στην Υ.Α Ηγουμενίτσας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Θεσπρωτίας ενώ το δίκυκλο κατασχέθηκε από την Υ.Α. Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση.

Επαναπροωθήσεις μεταναστών

Ενενήντα δύο (92) συνολικά λαθρομετανάστες, συνελήφθησαν κατά το χρονικό διάστημα από 08-04-2011 έως 10-04-2011, σε όλη την Ήπειρο και επαναπροωθήθηκαν στην Χώρα τους.