Αστυνομικό Δελτίο

Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή αρχαίων αντικειμένων και ναρκωτικών

Συνελήφθη ένας (1) ημεδαπός για κατοχή  ναρκωτικών ουσιών

Σύλληψη διεθνώς διωκόμενου αλλοδαπού   στην Κακαβιά Ιωαννίνων

Κλοπή

Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή αρχαίων αντικειμένων και ναρκωτικών

Συνελήφθη χθες (25-07-2011), στην Γραμμενίτσα Άρτας, από αστυνομικούς του  Τμήματος Ασφαλείας Άρτας, 24χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αρχαιοτήτων και ναρκωτικών.

Συγκεκριμένα, ύστερα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του 24χρονου, βρέθηκε να κατέχει παράνομα τα κάτωθι αντικείμενα:

  • Ένας (1) πήλινος μελαμβαφής  σκύφος, θραυσμένος στις  λαβές  ύψους 6,7 εκατοστών και διαμέτρου 5,6 εκατοστών
  • Ένα (1) θραύσμα πήλινου ανάγλυφου πλακιδίου με παράσταση ανδρικής μορφής κατά το ήμισυ, μήκους 11,5 εκατοστών
  • Ένα (1) τμήμα πήλινου λύχνου με καστανέρυθρο χρώμα, συνολικού μήκους 9,4 εκατοστών  και διαμέτρου 7,4 εκατοστών
  • Ένα (1) θραύσμα πήλινου ανάγλυφου πλακιδίου με παράσταση ανδρικής μορφής σε νεκρόδειπνο, μήκους 13,5 εκατοστών και πλάτους 8 εκατοστών.

Όλα τα παραπάνω αντικείμενα, τα οποία κατασχέθηκαν, εξετάσθηκαν από αρχαιολόγο της ΛΓ΄ Εφορίας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Πρέβεζας – Άρτας,  η οποία γνωμάτευσε ότι εμπίπτουν στο νόμο «περί αρχαιοτήτων και προστασίας της εν γένει πολιτιστικής κληρονομιάς» και εκτιμώνται  χρονολογικά στους κλασικούς – ελληνιστικούς χρόνους.

 Σε έρευνα που διενεργήθηκε από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Άρτας σε αποθήκη δίπλα στην οικία του δράστη, βρέθηκαν μία συσκευασία με ηρωίνη βάρους 0,24 γραμμαρίων, μία συσκευασία με κάνναβη βάρους 80,54 γραμμαρίων  και μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.

Ναρκωτικές ουσίες κατασχέθηκαν καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

Συνελήφθη ένας (1) ημεδαπός για κατοχή  ναρκωτικών ουσιών

Συνελήφθη, χθες (25-7-2011), το μεσημέρι, στην Γραμμενίτσα Άρτας, από Αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Άρτας ένας (1) ημεδαπός, ηλικίας 52 ετών για κατοχή  ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας  Άρτας ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, πραγματοποίησαν έρευνα στην οικία του, όπου βρήκαν και κατάσχεσαν μία νάιλον σακούλα  με  κάνναβη, βάρους  (153,02) γραμμαρίων  και  μία νάυλον συσκευασία με κάνναβη βάρους (1,18) γραμμαρίων.

Ο συλληφθείς  θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελελειοδικών Άρτας.

Σύλληψη διεθνώς διωκόμενου αλλοδαπού   στην Κακαβιά Ιωαννίνων

Συνελήφθη χθες (25-07-2011)  από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος    Κακαβιάς Ιωαννίνων, ένας (1) υπήκοος Αλβανίας, ηλικίας 36 ετών, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του  ένταλμα σύλληψης, με σκοπό την έκδοσή του στις αλβανικές αρχές για ένοπλη ληστεία.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Εφετών Ιωαννίνων.

Κλοπή

 

 Την 25-07-2011 καταγγέλθηκε στο  Αστυνομικό Τμήμα Φιλιατών Θεσπρωτίας ότι    κατά το χρονικό διάστημα από 22-07-2011 έως 25-07-2011 άγνωστος-άγνωστοι δράστες  εισήλθαν σε κτίριο του Τοπικού Οργανισμού Έγγειων Βελτιώσεων  στον Αετό Φιλιατών Θεσπρωτίας και αφαίρεσαν καλώδια αξίας 10.000 ευρώ,  κατά δήλωση του προέδρου του.  

Ενεργείται προανάκριση από Αστυνομικό Τμήμα Φιλιατών Θεσπρωτίας