Αστυνομικό δελτίο

-Συνελήφθησαν δύο οδηγοί λεωφορείου, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της xώρας μη νόμιμους μετανάστες
-Συνελήφθη ημεδαπή για απόπειρα εισαγωγής ηρωίνης στα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Άρτας
-Σύλληψη ημεδαπού για κλοπή κυνηγετικού όπλου από κατάστημα κυνηγετικών ειδών στη Φιλιππιάδα Πρέβεζας
-Συντονισμένη αστυνομική δράση για την πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε  στην Ήπειρο κατά το χρονικό διάστημα από 28.07 έως  03.08.2014
Συνελήφθησαν δύο οδηγοί λεωφορείου, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της xώρας μη νόμιμους μετανάστες
Συνελήφθησαν σήμερα (05-08-2014) λίγο μετά τα μεσάνυχτα στην Περιφερειακή Οδό Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων και του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων,  δύο ημεδαποί, ηλικίας  31 και 43 ετών,  οι οποίοι, ως οδηγοί λεωφορείου, προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες. 
Ειδικότερα, σήμερα λίγο μετά τα μεσάνυχτα στην Περιφερειακή  Οδό Ιωαννίνων, αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων σε συνεργασία με κλιμάκιο υπαλλήλων του Τμήματος Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων, στάθμευσαν για έλεγχο τουριστικό λεωφορείο, ελληνικών συμφερόντων, που εκτελούσε δρομολόγιο από τη χώρα μας προς την Αλβανία.
Όπως διαπιστώθηκε από τον έλεγχο, οι δύο οδηγοί, μετέφεραν επτά (7) υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας από 21 έως 40 ετών,  οι οποίοι στερούνταν  νομίμων προϋποθέσεων εισόδου και παραμονής στη χώρα μας ενώ οι τέσσερις εξ αυτών ήταν καταχωρημένοι στον κατάλογο ανεπιθύμητων αλλοδαπών, συνεπεία δικαστικών και διοικητικών απελάσεων. 
Κατασχέθηκαν: 
• το λεωφορείο. 
• τα χρηματικά ποσά των (1825) ευρώ και (2900) leke Αλβανίας. 
• τέσσερα (4) κινητά τηλέφωνα. 
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.
Συνελήφθη για απόπειρα εισαγωγής ηρωίνης στα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Άρτας
Συνελήφθη χθες (04.08.2014)  το απόγευμα στην Άρτα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Άρτας, μία 37χρονη ημεδαπή,  η οποία επιχείρησε να εισάγει ναρκωτικά στα κρατητήρια του  Αστυνομικού Τμήματος  Άρτας.
Ειδικότερα, η 37χρονη, κατά τη διάρκεια επισκεπτηρίου στα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Άρτας, επιχείρησε να προμηθεύσει  29χρονο ημεδαπό, κρατούμενο στα κρατητήρια, με ποσότητα ηρωίνης, βάρους -1,24- γραμμαρίων.
Η συλληφθείσα και ο 29χρονος κρατούμενος θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας ενώ οι ναρκωτικές ουσίες κατασχέθηκαν. 
Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Τμήμα Ασφαλείας Άρτας.
Σύλληψη ημεδαπού για κλοπή κυνηγετικού όπλου από κατάστημα κυνηγετικών ειδών στη Φιλιππιάδα Πρέβεζας
Συνελήφθη χθες (04-08-2014) το μεσημέρι στη διασταύρωση Ρωμιάς, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιππιάδας, ένας 29χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κλοπή.
Ειδικότερα, ο 29χρονος χθες το μεσημέρι, αφαίρεσε από κατάστημα κυνηγετικών ειδών στη Φιλιππιάδα ένα κυνηγετικό όπλο και στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή.
Αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιππιάδας, που ενημερώθηκαν για το περιστατικό, ενήργησαν άμεσα επιστάμενες έρευνες, στο πλαίσιο των οποίων  εντόπισαν και συνέλαβαν σε σύντομο χρονικό διάστημα τον 29χρονο.
Το κλεμμένο όπλο βρέθηκε και κατασχέθηκε.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιππιάδας.
Συντονισμένη αστυνομική δράση για την πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε  στην Ήπειρο κατά το χρονικό διάστημα από 28.07 έως  03.08.2014 
Ελέγχθηκαν συνολικά (1203) άτομα και (731) οχήματα, ενώ προσήχθησαν (115) και συνελήφθησαν (25) άτομα 
Βεβαιώθηκαν δέκα (10) παραβάσεις για κατάληψη αιγιαλού, (34) υγειονομικές παραβάσεις και (169) παραβάσεις ΚΟΚ
Στο πλαίσιο του γενικότερου επιχειρησιακού σχεδιασμού, με στόχο την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας εν μέσω της τουριστικής περιόδου, πραγματοποιήθηκε συντονισμένη διακλαδική αστυνομική δράση, κατά το χρονικό διάστημα από 28.07 έως 03.08.2014, σε διάφορες περιοχές της Ηπείρου.
Τα αποτελέσματα της δράσης είχαν ως εξής: 
• Ελέγχθηκαν (1203) άτομα και (731) οχήματα. 
• Προσήχθησαν (115) άτομα, εκ των οποίων (41) ημεδαποί και (74) αλλοδαποί. 
• Συνελήφθησαν (25) άτομα, εκ των οποίων (9) ημεδαποί και (16) αλλοδαποί για διάφορα αδικήματα και συγκεκριμένα: 
– 4 άτομα, για κλοπές  
– 2 άτομα, για ναρκωτικά
– 1 άτομο, για παράβαση της Νομοθεσίας περί Περιβάλλοντος
– 4 άτομα, για παραβίαση σφραγίδας αρχής σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος
– 1 άτομο, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση
– 13 άτομα, για παράνομη είσοδο στη χώρα.
• Βεβαιώθηκαν (213) παραβάσεις για διάφορα αδικήματα και ειδικότερα: 
– (169) παραβάσεις περί Κ.Ο.Κ.
– (34) παραβάσεις περί Υγειονομικής Νομοθεσίας
– (10) παραβάσεις  για παράνομη κατάληψη κοινόχρηστου χώρου σε παραλία, με ομπρέλες και ξαπλώστρες.
Επιπλέον, για όλες τις περιπτώσεις θα ενημερωθούν και οι συναρμόδιες Υπηρεσίες για την επιβολή των αντίστοιχων διοικητικών κυρώσεων.
Παρόμοιες δράσεις θα συνεχίζουν να πραγματοποιούνται και στο μέλλον.