Ασυννενοησία; Ανευθυνότητα; Ταλαιπωρία!!!

Η αδυναμία συνεννόησης δύο λιμεναρχείων Κέρκυρας και Ηγουμενίτσας και η απουσία βούλησης να πράξουν το αυτονόητο, είχε ως αποτέλεσμα την ταλαιπωρία μεγάλου αριθμού επιβατών, μεταξύ αυτών και σαράντα μαθητών από τα Γιάννινα, που με την Μικτή Ηπείρου, είχαν βρεθεί στην Κέρκυρα για ποδοσφαιρικό αγώνα.

Και όταν η κοινή λογική καταργείται, τότε οι ευθύνες γίνονται «μπαλάκι» για να καταλήξουν στην κακοκαιρία και τους ισχυρούς ανέμους.

Τα δρομολόγια Κέρκυρας Ηγουμενίτσας και αντίστροφα από το απόγευμα της Τετάρτης διακόπηκαν.

Ο καιρός δεν επέτρεπε την εκτέλεσή τους με τα ανοιχτού τύπου φέρι μποτ. Και βέβαια τα δρομολόγια με τα δύο κλειστού τύπου πλοία, είχαν εξαντληθεί τις πρωινές ώρες.

Το τελευταίο έγινε στις τρεις το μεσημέρι, χωρίς κανείς να προνοήσει για το τι θα ακολουθήσει. Το επόμενο δρομολόγιο είναι προγραμματισμένο για τις 05:45 το πρωί της Πέμπτης… αν ο … καιρός το επιτρέψει!

Κι αυτό γίνεται σε μόνιμη βάση από το Νοέμβριο, όταν ξεκίνησε το χειμερινό πρόγραμμα.

Κανένας από τους αρμόδιους των λιμεναρχείων δεν μερίμνησε ώστε ένα τουλάχιστον δρομολόγιο με τα κλειστού τύπου πλοία να γίνει αργά το απόγευμα ή το βράδυ, ώστε να εξυπηρετηθούν όλοι όσοι θα είχαν προγραμματίσει την μετακίνησή τους προς την Ηγουμενίτσα.

Αυτό λοιπόν το απλό, το αυτονόητο, γίνεται ζητούμενο…

Και το βράδυ της Τετάρτης τόσο το Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας όσο και το Λιμεναρχείο Κέρκυρας αναζητούσε πρόχειρες δικαιολογίες οι οποίες ήταν εξαιρετικά αστείες.
Δικαιολογίες του τύπου «είχε τελειώσει το ωράριο του προσωπικού στα κλειστού τύπου…» που κάνουν όλους να αναρωτιούνται αν η πλοιοκτήτρια εταιρία θα έλεγε κάτι διαφορετικό… ή αν τα κατά τόπους Λιμεναρχεία έχουν αναλάβει το ρόλο του εκπροσώπου της!

Το λιμεναρχείο της Κέρκυρας δεν ήταν σε θέση να δώσει τον ακριβή αριθμό των επιβατών που είχαν προγραμματίσει να ταξιδέψουν για την Ηγουμενίτσα.. Δεν μπορούσε να τον γνωρίζει!!!

Πάντως στην Κέρκυρα έμειναν μεταξύ των άλλων, όλοι οι μαθητές της Μικτής Ηπείρου, που έδιναν ποδοσφαιρικό αγώνα και το βράδυ έπρεπε να είναι στα σπίτια τους ώστε να πάνε την επόμενη ημέρα στο σχολείο.

Την επόμενη φορά που η ιστορία θα επαναληφθεί –είναι σίγουρο ότι θα υπάρξει επόμενη φορά- ας φροντίσουν τα δύο λιμεναρχεία, να βρουν τουλάχιστον καλύτερες δικαιολογίες.