”Ατυχής φράση” η περί ”τουριστών”. Προσπαθεί να ανασκευάσει ο Αντιδήμαρχος Φιλιατών… επιτιθέμενος στους δημοσιογράφους!

filiati

filiati“Ατυχής” η φράση περί τουριστών στην αρχική του δήλωση, αναγνωρίζει ότι ήταν ο Αντιδήμαρχος Φιλιατών κ. Σωτηρίου, κατηγορώντας μας ταυτόχρονα ότι ως “άνθρωποι που βιοπορίζονται από τον ορθό και έντεχνο χειρισμό του λόγου” της αποδώσαμε νοήματα που δεν είχε! 

Όλα αυτά, στην προσπάθειά του να ανασκευάσει την αρχική του δήλωση και να απαντήσει στα σχετικά μας σχόλια (εδώ) στην οποία, ορμώμενος από τη διαμάχη του για τα έργα στην κοινότητα με τον πρόεδρο της αδελφότητας Λίμποβου κ. Ζιάκα, σημείωνε πως “Ο Δήμος επικοινωνεί για τα τυχόν προβλήματα του χωριού με τον εκλεγμένο πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας και όχι με τους εκάστοτε «τουρίστες», που παρευρίσκονται στο χωριό για 10 μέρες τα καλοκαίρια”. 

Η στήλη χαίρεται που μετά το σχόλιό μας, ο κ. Σωτηρίου θυμήθηκε ότι:

– δεν πρέπει να θεωρεί ότι οι απόδημοι «δεν δικαιούνται να ομιλούν» ή ότι τυγχάνουν λιγότερων δικαιωμάτων από του δημότες που ζουν όλο το χρόνο στο δήμο.

– πρέπει να θεωρεί τους  αποδήμους του δήμου, που διαχρονικά αποτελούν  συνώνυμο της επιτυχίας και της προόδου,  πραγματική δύναμη για τον τόπο και τις αδελφότητες ή τους συλλόγους τους ελπίδα και άξιους συνεργάτες για την ανάπτυξη των χωριών.

Τέλος σε ότι μας αφορά να υπενθυμίσουμε ότι δεν ντρεπόμαστε που κερδίζουμε τα προς το ζειν “από τον ορθό και έντεχνο χειρισμό του λόγου”, για αυτό και δημοσιεύουμε τις απόψεις μας, ενυπογράφως. Όσο για την “απαξίωση και τις προσωπικές προσβολές” που διαπίστωσε εκ μέρους μας ο κ. Σωτηρίου, να του τονίσουμε ότι προκειται ακριβώς για την απαξίωση και την προσωπική προσβολή που διαπιστώσαμε ως δημότες Φιλιατών, 10ημεροι “τουρίστες” στο χωρίο μας, από την επίμαχη φράση του… και αυτό καταγράψαμε… επωνύμως!

Ολόκληρη η ανασκευαστική δήλωση του Αντιδημάρχου Φιλιατών Παναγιώτη Σωτηρίου

Με λύπη μου διαπιστώνω την έκταση και τη δυσαναλογία μεταξύ δράσης και  αντίδρασης που προκάλεσε η απομόνωση μιας  φράσης ,από την απάντηση μου στα όσα  ανέφερε ο εκπρόσωπος της Αδελφότητας Κρυονερίου , που έγινε εφαλτήριο απαξίωσης  και προσωπικών προσβολών εναντίον μου.

Γιατί άλλο μια ,έστω, ατυχής  φράση και άλλο τα «χτυπήματα», ορισμένων, που βρίσκουν κακή προαίρεση από κάποιον που η ως σήμερα πορεία του, πιστεύω, δεν αποδεικνύει τίποτα τέτοιο .

Επί του προκειμένου λοιπόν θα ήθελα να ξεκαθαρίσω πως η φράση μου «περί τουριστών» δεν περιέχει καμία από τις έννοιες τις οποίες , άνθρωποι που βιοπορίζονται από  τον ορθό και έντεχνο χειρισμό του λόγου , της αποδίδουν  .

Σε καμία περίπτωση δεν θεωρώ ότι οι απόδημοι «δεν δικαιούνται να ομιλούν» ή ότι τυγχάνουν λιγότερων δικαιωμάτων από του δημότες που ζουν όλο το χρόνο στο δήμο μας.

Η απάντηση μου στόχευε σε εκείνους που:  

·        χωρίς να γνωρίζουν τις δυσκολίες , τα προβλήματα , τις ελλείψεις , την οικονομική αδυναμία  που αντιμετωπίζει ο δήμος μας , ο οποίος μόλις και μετά βίας καταφέρνει να ικανοποιεί τις βασικές ανάγκες των λιγοστών κατοίκων του,  ακόμη και σε περιόδους όπου σε πολλά χωριά του, ο αριθμός των κατοίκων δεν ξεπερνά τους δέκα (όπως στο Κρυονέρι)

·        χωρίς να έχουν , σαν φυσικά πρόσωπα ή εκπρόσωποι Ν.Π., έρθει σε καμία επαφή με το Δήμο για τα προβλήματα τους   

·        χωρίς να λαμβάνουν υπόψη πως αυτές τις δέκα μέρες  ο πληθυσμός υπερδιπλασιάζεται όχι μονό στο δικό τους χωριό  

·        χωρίς να  κατανοούν πως λόγω του υπερπληθυσμού  τις μέρες αυτές εμφανίζονται ανυπέρβλητα προβλήματα (π.χ. στερεύουν οι πηγές)

·        που αγνοούν ή απαξιώνουν τα έργα και τις παρεμβάσεις που παρά τις ανωτέρω δυσκολίες υλοποιεί ο δήμος μας

επιδίδονται , από μικροφώνου ,σε κριτική κατά πάντων , σε τόπο και χρόνο εντελώς ακατάλληλο και ακροατές  που βρίσκονται εκεί για να διασκεδάσουν και να ανταμώσουν με συγγενείς και φίλους και όχι να ακούσουν κριτική και αντιπολιτευτικές κορώνες ,απουσία μάλιστα του αποδέκτη αυτών.

Αφού λοιπόν κοπάσουν οι αντιδράσεις από την δύναμη της απομενομένης φράσης, θα καλούσα κάθε πραγματικά ενδιαφερόμενο να ξαναδιαβάσει την απάντηση μου και να την αναλύσει περισσότερο.

Τέλος θέλω να τονίσω πως θεωρώ τους  αποδήμους του δήμου μας ,που διαχρονικά αποτελούν  συνώνυμο της επιτυχίας και της προόδου,  πραγματική δύναμη για τον τοπο μας και τις αδελφότητες ή τους συλλόγους τους ελπίδα και άξιους συνεργάτες για την ανάπτυξη των χωριών μας.     

Ο Αντιδήμαρχος Φιλιατών

 

Παναγιώτη Σωτηρίου