Αυξάνεται η κίνηση και οι έλεγχοι

limaniigm

Με αυστηρή τήρηση των υγειονομικών μέτρων συνεχίζονται οι αφίξεις επιβατών στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, διαρκώς αυξανόμενες…

Την Κυριακή στο λιμάνι έφτασαν 2762 επιβάτες. Αρκετοί για λόγους επαγγελματικούς καθώς πρόκειται για οδηγούς φορτηγών, άλλοι για να καταλήξουν στην Τουρκία και αρκετοί για να κάνουν τις διακοπές τους στην Ελλάδα.

Από τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ που βρίσκονται στο λιμάνι πραγματοποιήθηκαν 464 δειγματοληψίες- τεστ για Covid-19.

Από την 1η Ιουλίου που άνοιξε και πάλι το λιμάνι έχουν φτάσει στην χώρα μας μέσω του Λιμένα Ηγουμενίτσας 8753 επιβάτες και έχουν πραγματοποιηθεί 1166 δειγματοληψίες για κορονοϊό, δηλαδή ποσοστό που ανέρχεται στο 13,3%.

Η επιλογή των επιβατών στους οποίους θα γίνει η δειγματοληψία γίνεται μέσω του ειδικού αλγόριθμου Passenger Locator Form (PLF).

Η φόρμα εντοπισμού επιβατών PLF είναι υποχρεωτική για τους ταξιδιώτες προς την Ελλάδα. Όλοι οι ταξιδιώτες υποχρεούνται να συμπληρώσουν το PLF τους τουλάχιστον 48 ώρες πριν εισέλθουν στη χώρα μας, παρέχοντας πληροφορίες σχετικά με τον τόπο  αναχώρησης, τη διεύθυνση διαμονής τους, το χρόνο παραμονής τους στην Ελλάδα, καθώς και τα λοιπά στοιχεία, όπως αυτά καθορίζονται στο έντυπο.

Σημειώνεται ότι είναι υποχρεωτική η επίδειξη έντυπου ή ηλεκτρονικού αντίγραφου της φόρμας PLF στα κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας που είναι επιφορτισμένα με τη διενέργεια των ιατρικών ελέγχων στο λιμανι.

Η επιβίβαση δεν είναι δυνατή για επιβάτες που δεν θα έχουν συμπληρώσει τη φόρμα PLF πριν το check-in.

Επιπρόσθετα στο ανωτέρω, όλοι οι επιβάτες από και προς Ελλάδα, πρέπει να συμπληρώνουν το συνημμένο «Έντυπο-ερωτηματολόγιο δήλωσης υγείας πριν την επιβίβαση» και να το παραδίδουν, κατά την επιβίβασή τους, στον αρμόδιο της οικονομικής υπηρεσίας του πλοίου μαζί με το εισιτήριο τους.