Αχ κουνελάκι, αχ κουνελάκι ξύλο που θα το φας….

Αν ο πολιτικός μας κόσμος δεν αποκτήσει πολιτικό ανάστημα που πηγάζει από την λαϊκή βούληση, δύσκολα θα γλιτώσει από τον πολιτικό του αφανισμό….

γράφει ο Βαγγέλης Γρ. Αθανασίου

Είναι ίσως ο καιρός να αναδειχθούν νέες πολιτικές δυνάμεις στον τόπο, πολιτικές δυνάμεις που δεν θα τρέμουν το ξένο δανειστή και θα τον «γραμμένο στα παλαιότερα των υποδημάτων του». Όμως οφείλει ο κόσμος να γνωρίζει πώς να θέλει να βιώσει μια εσωτερική ανάσταση αξιοπρέπειας και αξιών και αυτή του άκρατου εκφυλισμού που καθημερινά βιώνουμε….

Πρέπει να το καταλάβουμε όλοι, αυτή τη χώρα δεν μπορεί να την σώσει κανένας τραπεζίτης, αυτή την χώρα μπορούν να την σώσουν μόνο οι Έλληνες….

Γι’ αυτό είναι καιρός να σταματήσει η Επαιτεία….

Δεν θέλουμε άλλα δάνεια σωτηρίας…

Δεν θέλουμε τέτοιες συμμαχίες…

Θέλουμε όμως να γνωρίζουμε τι πληρώνουμε και τι ακριβώς αν ξεχρεώνουμε κάτι….

Αλλιώς μάταιος ο κόπος και η σύγχρονης μορφής ανθρωποθυσίες…..

Καλύτερα τότε να αρνηθούμε τις πληρωμές, καλύτερα να αμφισβητήσουμε την νομιμότητα όλων των δανειακών συμβάσεων της χώρας, να δούμε τότε πόσα απίδια πιάνει ο σάκος, και αν μπορούμε να βγάλουμε το κουρασμένο και πεινασμένο άλογο από την λάσπη….

Όμως τέτοιες πολιτικές δεν μπορούν να εφαρμοστούν από το δουλικό πολιτικό προσωπικό της χώρας…

Τέτοιες πολιτικές μπορούν να αναδειχτούν μόνο με την ανάδειξη ενός νέους πολιτικού σκηνικού που σε πνεύμα αληθινού πατριωτισμού θα μπορέσει να ορθώσει το ανάστημα του….

Μόνο τότε η κυβέρνηση και ο λαός θα είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν το τίμημα που τους αναλογεί….