Α. Μπέζας: Να ολοκληρωθούν ως το τέλος του καλοκαιριού και τα τρία εμβληματικά έργα του Δήμου Ηγουμενίτσας

Bezas_antonis_smile

Να ολοκληρωθούν έως το τέλος του φετινού καλοκαιριού τα έργα της επανάχρησης του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας (ΕΙΝ), του υπαίθριου θεάτρου στο Τσιπουρίκι και της επέκτασης του πεζόδρομου – ποδηλατόδρομου προς Δρέπανο, ζήτησε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Μαζί για την Ηγουμενίτσα» Αντώνης Μπέζας, στην  1η ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας για τη λογοδοσία της Δημοτικής Αρχής που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου.

Στην τοποθέτησή του ο κ. Μπέζας, μεταξύ άλλων τόνισε:

«Τα έργα πρέπει να τελειώνουν και οι συμβάσεις  πρέπει να ολοκληρώνονται. Δεν θέλουμε να ακούσουμε πάλι τις δικαιολογίες της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής. Αν υπάρχουν προβλήματα στην υλοποίησή τους που δεν προβλέφθηκαν ή δεν λύθηκαν από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, δουλειά δική σας τώρα είναι να τα αντιμετωπίσετε. Αυτή είναι πλέον η δική σας αποστολή. Και αυτή την αποστολή πρέπει να τη φέρετε σε πέρας καλύτερα από τους προηγούμενους.

Τα έργα πρέπει να τελειώνουν γιατί διαφορετικά προκύπτουν μια σειρά από ζητήματα. Δείτε τι έγινε με το υπαίθριο θέατρο – ανακοίνωσα σαν υφυπουργός Οικονομικών την ένταξή του στο ΠΔΕ στις 2 Δεκεμβρίου 2008 –  που έχει βανδαλιστεί τέσσερις φορές. Η δημόσια περιουσία δεν μπορεί να αφήνεται να καταστρέφεται. Δείτε τι έγινε με την επέκταση του πεζόδρομου- ποδηλατόδρομου του Δρεπάνου που, λόγω και  του  λανθασμένου σχεδιασμού του,  είχαμε  πτώση ποδηλάτη. Δείτε τι έγινε με την περίφημη σύμβαση 717 του έργου της τηλεδιοίκησης του σιδηροδρόμου που αν είχε ολοκληρωθεί  θα μπορούσε να αποτρέψει την τραγωδία των Τεμπών.

Και τα τρία αυτά  εμβληματικά έργα  μπορούν να βοηθήσουν στη δημιουργία ταυτότητας στο Δήμο μας και στη βελτίωση της εικόνας του. Να τελειώσουμε φέτος με αυτές τις εκκρεμότητες  που σέρνονται από το  παρελθόν. Ασχοληθείτε  συστηματικά. Ασχοληθείτε κάθε μέρα. Αν δεν το πετύχετε, θα έχετε αποτύχει στο πρώτο  σας μεγάλο τεστ αποτελεσματικότητας».

Τραγωδία  Τεμπών: Η Δικαιοσύνη να κάνει το καθήκον της  και το πένθος να μετατραπεί σε δύναμη αφύπνισης

Στην ίδια συνεδρίαση, με αφορμή τη  συμπλήρωση ενός έτους από την τραγωδία των Τεμπών ο κ. Μπέζας  έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ήταν τέτοιο το μέγεθος της τραγωδίας που οι συνέπειές της έχουν εξαπλωθεί πέρα από τις οικογένειες των θυμάτων και έχουν αγγίξει ολόκληρη την ελληνική κοινωνία και το πολιτικό μας σύστημα. Το ατομικό τραύμα μετατράπηκε σε συλλογικό.

Δυστυχώς, ζούμε σε μια χώρα με διαχρονικές ανεπάρκειες στην οργάνωσή της. Μια χώρα που σε πολλές περιπτώσεις έχει ανεύθυνους ανθρώπους σε υπεύθυνες θέσεις, μια χώρα έρμαιο των ψηφοθηρικών σκοπιμοτήτων που αφήνει τελικά τους πολίτες της ανυπεράσπιστους.

Δεν θα  πω το κλασσικό ότι έχω  εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη γιατί και η Δικαιοσύνη έχει τις παθογένειές της. Θα πω όμως ότι ελπίζω,  πως κάτω από την κοινωνική κατακραυγή που φάνηκε σήμερα σε ολόκληρη την  Ελλάδα, η Δικαιοσύνη θα κάνει το καθήκον της.

Και ελπίζω επίσης  ότι το οδυνηρό πένθος των συγγενών θα μετατραπεί σε μια δύναμη αφύπνισης για να σταματήσει ο εφησυχασμός, η ανεπάρκεια και οι  ολιγωρίες. Δεν είναι όλοι ίδιοι. Υπάρχουν και υπεύθυνοι άνθρωποι και αυτούς πρέπει να εμπιστευόμαστε και να τους δίνουμε τη θέση που τους αξίζει».