Βαίνει προς την ολοκλήρωση της η Εγνατία Οδός

Άναψε  πράσινο για την ολοκλήρωση της Εγνατίας Οδού με την υπογραφή της σύμβασης για τη σταθεροποίηση του επιχώματος στη γέφυρα Περιστερίου έδωσε το Ελεγκτικό Συνέδριο. Τη σχετική είδηση γνωστοποίησε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Υποδομών Σταύρος Καλογιάννης.

Σε σχετική του δήλωση αναφέρει: «Με την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου ανοίγει ο δρόμος για την κατασκευή του έργου, με το οποίο ολοκληρώνεται ο άξονας της Εγνατίας οδού, αφού δίνεται πλέον η δυνατότητα στην ‘Εγνατία Οδός ΑΕ’, σε 15 ημέρες, να υπογράψει τη σχετική σύμβαση, προϋπολογισμού 15 εκατομμυρίων ευρώ, με την ανάδοχο εταιρεία (ΕΝΙΠΕΑΣ ΑΕ), η οποία μειοδότησε στον διαγωνισμό, προσφέροντας έκπτωση 27,8%». Δεδομένου ότι όλα θα πάνε καλά και ότι θα υπάρξει ομαλή χρηματοδότηση από το ταμείο της «Εγνατία Οδός Α.Ε.» σε έναν χρόνο θα μπει οριστικό τέλος στο έργο αυτό, για χάρη του οποίου έγιναν ουκ ολίγες πολιτικές μάχες. 
Όπως είχε ανακοινώσει από τα τέλη Αυγούστου ο κ. Καλογιάννης, οι χρήστες του αυτοκινητόδρομου δεν θα χρειαστεί να περιμένουν έναν χρόνο για να περάσουν επιτέλους από τη γέφυρα Περιστερίου. Και αυτό επειδή με την εγκατάσταση του εργολάβου και την έναρξη των εργασιών σταθεροποίησης του επιχώματος στην ευρύτερη περιοχή, θα δοθεί στην κυκλοφορία και το επίμαχο οδικό τμήμα. Το υπουργείο Ανάπτυξης και Υποδομών επικαλείται τεχνική έκθεση της «Εγνατία Οδός Α.Ε.» σύμφωνα με την οποία οι κίνδυνοι από την απόδοση σε κυκλοφορία του συγκεκριμένου οδικού τμήματος είναι περιορισμένοι, εφόσον τηρούνται προϋποθέσεις όπως η παρακολούθηση της περιοχής με ειδικούς μετρητές και η δυνατότητα κινητοποίησης του εργολάβου για την περίπτωση που απαιτηθεί η άμεση εκτέλεση έργων για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας. Υπενθυμίζεται ότι το υπολειπόμενο τμήμα, μήκους 900 μ. (300 μ. η γέφυρα που είναι έτοιμη), «παλεύει» επί έξι χρόνια να κατασκευαστεί λόγω των γεωλογικών προβλημάτων που υπάρχουν στην περιοχή. 
Πότε λοιπόν θα τεθεί σε λειτουργεί αυτή η μεσοβέζικη λύση; Όλα εξαρτώνται από την εγκατάσταση του εργολάβου, ο οποίος με τη σειρά του εξαρτάται από τις καιρικές συνθήκες. Με το δεδομένο ότι η σύμβαση θα υπογραφεί μέχρι τέλη Νοεμβρίου… καλή άνοιξη.