Βαθμοφόροι του Λιμενικού σε κύκλωμα ναρκωτικών, μετέφεραν Αλβανικό χασίς μέσω Σαγιάδας στην Κέρκυρα…

Οργανωμένο κύκλωμα διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών ουσιών εξαρθρώθηκε, χθες βράδυ, μετά από συντονισμένη επιχείρηση, μικτού κλιμακίου προσωπικού του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος και της Ελληνικής Ακτοφυλακής, από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, τη Μονάδα Υποβρύχιων Αποστολών και την Ασφάλεια του Κεντρικού Λιμεναρχείου Κέρκυρας, στην περιοχή «Φτελιά» Θεσπρωτίας και ακολούθως στις ακτές της Κέρκυρας.

Κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, όπως ανακοινώθηκε, συνεχούς παρακολούθησης και ερευνών διαπιστώθηκε, ότι στο κύκλωμα μετείχαν ενεργά δύο βαθμοφόροι, Επικελευστές Λ.Σ., 35 και 36 ετών αντίστοιχα, υπηρετούντες στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας, καθώς και τρεις αλλοδαποί 35, 22 και 29 ετών, οι οποίοι εμπλέκονται και σε άλλες παράνομες δραστηριότητες και έχουν συλληφθεί.
Η μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών γινόταν από την Αλβανία με την εισαγωγή πρώτα στις ακτές της Σαγιάδας και στην συνέχεια στις ακτές της Κέρκυρας. Οι δύο από τους τρεις αλλοδαπούς συνελήφθησαν στις ακτές της Σαγιάδας, ενώ ένας 24χρονος αλλοδαπός που διέφυγε την σύλληψη στην περιοχή «Αλυκές» Κέρκυρας αναζητείται στο πλαίσιο του αυτοφώρου.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας που διενεργεί την προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία κατασχέθηκαν τρεις σάκοι, οι οποίοι περιείχαν πενήντα έξι δέματα ακατέργαστης ινδικής κάνναβης, συνολικού μεικτού βάρους 59,378 κιλών, ένα Ι.Χ.Ε. όχημα, και μία δίκυκλη μοτοσικλέτα.
Με απόφαση του Αρχηγού Λιμενικού Σώματος διετάχθη η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης και παράλληλα τέθηκαν σε διαθεσιμότητα οι συλληφθέντες βαθμοφόροι.