ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ ΣΤΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ

Η Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης φέρνει Τα ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ πιλοτικά σε ένα Νηπιαγωγείο και πέντε Δημοτικά σχολεία και στους τρεις Δήμους της περιοχής μας. Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα που φέρνει μικρές, κινητές, θεματικές βιβλιοθήκες μέσα στις σχολικές τάξεις των δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων.

Τα ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ® ενθαρρύνουν τα παιδιά να ξεφυλλίσουν, να ακούσουν ή να διαβάσουν τα βιβλία στο σχολείο, να αναγνωρίσουν τις σκέψεις και τα συναισθήματα που τους προκαλούν και να τα μοιραστούν. Τους προσφέρουν την επιλογή να δανειστούν βιβλία στο σπίτι και να χαράξουν έτσι την προσωπική τους αναζήτηση, καθώς το ένα βιβλίο τους δημιουργεί το ενδιαφέρον να διαβάσουν το άλλο.
Φθάνουν στις τάξεις μέσα σε ένα σάκο με ρόδες, ώστε να μεταφέρονται εύκολα. Σε κάθε θεματικό σάκο συνδυάζονται 25 περίπου βιβλία γνώσεων, μυθοπλασίας, λογοτεχνίας, εικονογραφημένα, που καλύπτουν τρία επίπεδα αναγνωστικής ικανότητας. Το πρόγραμμα ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ® δημιουργήθηκε το 2011 από τη μη κερδοσκοπική πολιτιστική εταιρεία Η ΠΥΡΝΑ, η οποία έχει και τα πνευματικά δικαιώματα, με δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. 

Ευχαριστούμε τους Διευθυντές και τους εκπαιδευτικούς των Δημοτικών Σχολείων Παραμυθιάς, Γαρδικίου, Παραποτάμου, Νέας Σελεύκειας, 1ου Δ.Σ. Φιλιατών και 1ου Νηπιαγωγείου Παραμυθιάς που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση καθώς και την κυρία Παπαχρήστου, υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων για την πολύτιμη βοήθειά της. Ευχόμαστε στους μαθητές καλό ταξίδι στον κόσμο του βιβλίου και καλή αγωγή της ψυχής.

Αντιγόνη Φίλη
Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης