Βλάβη στο πλοίο ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Π.

Χθες στις 19:50, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας, ότι το Ε/Γ – Ο/Γ «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Π» Ν.Π. 10668 κατά την εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου από την Ηγουμενίτσα προς Κέρκυρα,  με 330 επιβάτες και ενώ εκτελούσε χειρισμούς, παρουσίασε αδυναμία κατάπλου στο νέο λιμάνι Κέρκυρας λόγω των έντονων δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν (7-8 BF κατά δήλωση πλοιάρχου).

Άμεσα έσπευσε στο σημείο πλωτό περιπολικό της τοπικής Λιμενικής Αρχή καθώς και το Ρ/Κ «ΔΙΑΣ» Ν.Π. 4447, με τη βοήθεια του οποίου το «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Π» κατέπλευσε ασφαλώς στις 23:05.

Ο πλοίαρχος μετά τον κατάπλου ενημέρωσε την Λιμενική Αρχή ότι στην προσπάθεια για να καταπλεύσει παρουσιάστηκε εμπλοκή των αγκυρών, ενώ στην εκ νέου προσπάθεια παρουσιάστηκε βλάβη στο σύστημα της πρωραίας έλικας διεύθυνσης (bow thruster).

Το πλοίο είχε προγραμματισμένο δρομολόγιο στις 20:30 από Κέρκυρα προς Ηγουμενίτσα, το οποίο εκτελέστηκε από το Ε/Γ – Ο/Γ «ΕΛΕΝΗ» Ν.Π. 9803  στις 23:45 με 100 επιβάτες.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας απαγορεύτηκε ο απόπλους του «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Π» μέχρι την αποκατάστασή της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον Νηογνώμονα που παρακολουθεί το πλοίο, ενώ παράλληλα κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων στον πλοίαρχο διότι δεν ανέφερε έγκαιρα την βλάβη του πλοίου.