Βλήθηκε από σκάγια ο κυνηγός, συνελήφθησαν οι φίλοι του

KYNHGOI DASOSΗ χαρά της πρώτης ημέρας του κυνηγιού μετατράπηκε σε πόνο και βαθιά θλίψη.

Από τους τέσσερις κυνηγούς που βρίσκονταν στο Λια Φιλιατών ο ένας είναι νεκρός και οι υπόλοιποι τρεις έχουν συλληφθεί και κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Η επιχείρηση της ΕΜΑΚ και της Πυροσβεστικής για την ανάσυρση της σορού του 56χρονου από τον Αρχάγγελο Πρέβεζας υπήρξε πολύωρη καθώς η περιοχή ήταν δύσβατη.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας φωτίζει σε μεγάλο βαθμό τις συνθήκες κάτω από τις οποίες γράφτηκε η τραγωδία.

Το απόγευμα της Τετάρτης λοιπόν τετραμελής ομάδα κυνηγών, στην οποία συμμετείχε και ο 56χρονος, μετέβη στην ευρύτερη περιοχή του Λιά Θεσπρωτίας, για κυνήγι.

Κατά τη διάρκεια του κυνηγιού, ο 56χρονος βλήθηκε από σκάγια κυνηγετικού όπλου των υπολοίπων κυνηγών, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα και να πέσει σε χαράδρα, ύψους δέκα μέτρων.

O θανών βρέθηκε και ανασύρθηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ηγουμενίτσας.

Οι υπόλοιποι κυνηγοί, οι οποίοι είναι ημεδαποί, ηλικίας 31, 36 και 37 ετών, συνελήφθησαν, κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία από αμέλεια και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων ενώ τα κυνηγετικά όπλα κατασχέθηκαν.

Προανάκριση για τα ακριβή αίτια και τις συνθήκες του θανάσιμου τραυματισμού, διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Ο κυνηγός που έχασε τη ζωή του στο Λια Φιλιατών ήταν ο Θεόδωρος Χάιδος, ο οποίος υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Ηπείρου και του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας κι ένας από τους ανθρώπους που αγωνίστηκαν προκειμένου να μην ξεπουληθεί η Δωδώνη.

Με σχετική του ανακοίνωση ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας αναφέρει ότι οι κτηνοτρόφοι της χώρας θρηνούν για το χαμό του Θεόδωρου Χάιδου, που έφυγε άδικα από τη ζωή.

Ο Θεόδωρος Χάιδος είχε υπηρετήσει την κτηνοτροφία, όντας κτηνοτρόφος ο ίδιος από πολλές θέσεις συνεργατικές και συνδικαλιστικές.

Ήταν μέλος του ΔΣ του ΣΕΚ από το 2009 έως το 2013 και επανεξελέγη στις τελευταίες εκλογές του Μάρτη του 2013.

Ήταν ένας από τους πρωτεργάτες της ίδρυσης του Πανηπειρωτικού κτηνοτροφικού συνεταιρισμού «ΔΩΔΩΝΗ» και Πρόεδρος του Αγελαδοτροφικού Συνεταιρισμού Άρτας- Πρέβεζας.

Ο πρόεδρος του ΣΕΚ εκφράζοντας τα μέλη και του ΔΣ έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ο Θοδωρής ήταν ένας πολύτιμος συνεργάτης και βοήθησε τα μέγιστα στη δημιουργία του ΣΕΚ αλλά και στην οργάνωση των κτηνοτρόφων της περιοχής του. Πρωτοστάτησε στους αγώνες των κτηνοτρόφων για να περάσει η Δωδώνη στα χέρια του συνεταιριστικού κινήματος και των κτηνοτρόφων. Ήταν ένας πολύτιμος συνεργάτης και θα λείψει πρώτα από την οικογένεια του, στην οποία εκφράζουμε τα βαθειά και ειλικρινή μας συλλυπητήρια και στο ΣΕΚ».