Βουλευτής και Δήμαρχος πανηγυρίζουν για τη σύμβαση που δεν γνωρίζουν…

Το ΤΑΙΠΕΔ και κατ’ επέκταση τα αρμόδια υπουργεία μπορούν να πανηγυρίζουν καθώς βάζουν στα ταμεία τους 84 εκατομμύρια από την πώληση του 67% των μετοχών του ΟΛΗΓ.

Ο όμιλος Grimaldi έχει λόγους να πανηγυρίζει καθώς έχει στην ιδιοκτησία του ένα λιμάνι, πύλη της χώρας στην Ευρώπη.

Είναι απορίας άξιοι οι λόγοι για τους οποίους πανηγυρίζει ο βουλευτής Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας και ακόμη μεγαλύτερη απορία προκαλεί η παρουσία του Δημάρχου Γιάννη Λώλου στην υπογραφή της σύμβασης που έγινε πανηγυρικά και στις… αναμνηστικές φωτογραφίες που ακολούθησαν.

Ο  βουλευτής Θεσπρωτίας έσπευσε να μιλήσει για επενδύσεις και ανάπτυξη, για νέο τουριστικό ρεύμα και δημιουργία νέων επιχειρήσεων. Κι όλα αυτά με βάση μία σύμβαση το περιεχόμενο της οποίας δεν γνωρίζει.

Έχει βέβαια μία δικαιολογία… Κυβερνητικός βουλευτής είναι, πρέπει να υμνήσει το έργο της Κυβέρνησης ακόμη κι αν πρόκειται για την μεγαλύτερη υποδομή του τόπου του και μία από τις μεγαλύτερες της Ηπείρου η οποία περνά στον Ιταλικό Όμιλο χωρίς κανένας να γνωρίζει τους όρους.

Τα πράγματα όμως γίνονται ακόμη χειρότερα με την παρουσία του Δημάρχου ο οποίος εμφανίζεται περιχαρής στις αναμνηστικές φωτογραφίες που δημοσιοποιήθηκαν από το ΤΑΙΠΕΔ.

Ο κ. Γιάννης Λώλος παρέστη στην υπογραφή μιας σύμβασης της οποίας δεν γνωρίζει το περιεχόμενο. Δεν γνωρίζει δηλαδή αν θα γίνουν και ποιες επενδύσεις, αν θα γίνει και ποιος επανακαθορισμός της χερσαίας ζώνης, αν τα εκτός χερσαίας ζώνης θα περιέλθουν στην κυριότητα του Δήμου.

Παρέστη στην υπογραφή χωρίς να έχει διεκδικήσει και λάβει κανένα αντισταθμιστικό για την περιοχή.., Ούτε καν τα έργα προστασίας για την παραλία στο Δρέπανο.

Δήμαρχος και Βουλευτής, με την παρουσία τους έδωσαν και την έγκρισή τους στην υπογραφή μιας σύμβασης, χωρίς να έχει λυθεί το θέμα της χερσαίας ζώνης, χωρίς να γνωρίζουν ποιες είναι οι δεσμεύσεις για επενδύσεις και χωρίς να έχουν πάρει τίποτα για την πόλη της Ηγουμενίτσας.

Σημειώνεται ότι το περιεχόμενο της σύμβασης θα γίνει γνωστό την στιγμή που θα κατατεθεί προς κύρωση στη Βουλή… Μόνο που τότε θα είναι αργά καθώς οι υπογραφές έχουν ήδη μπει…