Βουλευτικό, Ηπειρωτικό μπλόκο στα Αλβανικά λεωφορεία

ktel3Μάχη χρειάστηκε να δώσουν οι Ηπειρώτες βουλευτές αλλά και ο Πρόεδρος του ΚΤΕΛ Ιωαννίνων προκειμένου να πείσουν τον Υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη για την ανάγκη κατάθεσης της τροπολογίας που βάζει φρένο στα Αλβανικά λεωφορεία.

Σύμφωνα με τον τελευταίο σχεδιασμό του Υπουργείου προβλέπονταν παράταση του ισχύοντος –ανεξέλεγκτου- καθεστώτος μέχρι και τον Ιούνιο του 2013, όταν λίγες ημέρες νωρίτερα έκανε λόγο για ριζικές αλλαγές και εξορθολογισμό των λεωφορειακών γραμμών.

Αργά το βράδυ κι ύστερα από μέτωπο Ηπειρωτικών δυνάμεων που δημιουργήθηκε ο Υπουργός δεσμεύτηκε ότι με την τροπολογία που θα κατατεθεί θα δοθεί παράταση δύο μηνών στην Αλβανία, στην διάρκεια των οποίων θα παραμείνει σε ισχύ το σημερινό καθεστώς και στη συνέχεια θα ακολουθήσει νέα διακρατική συμφωνία που θα δημιουργεί νέο και ξεκάθαρο πλαίσιο λειτουργίας.

Στη συνάντηση μετείχαν ο βουλευτής Θεσπρωτίας Αντώνης Μπέζας, ο βουλευτής Ιωαννίνων Κώστας Τασούλας ενώ ο Υπουργός ήταν σε ανοιχτή γραμμή και με τον Αναπληρωτή Υπουργό Σταύρο Καλογιάννη.

Οι Ηπειρώτες από κοινού υποστήριξαν ότι πρέπει να υπάρξουν κανόνες και έλεγχος στις γραμμές και μετά από πολύωρη συζήτηση φαίνεται ότι έκαμψαν τις υπουργικές αντιρρήσεις.

πηγή: epiruspost.gr