Βραδυφλεγής βόμβα ο ΧΥΤΑ Καρβουναρίου

KARBOYNARI 2013Βραδυφλεγή βόμβα που απειλεί με περιβαλλοντική καταστροφή της κοιλάδα της Παραμυθιάς και τον Αχέροντα αποτελεί ο ΧΥΤΑ Καρβουναρίου. Αυτό ήταν και το συμπέρασμα της εκδήλωσης που οργάνωσε η επιτροπή κατοίκων και στην οποία πέραν των άλλων παρέστησαν ο Πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Αθανάσιος Λιόλιος, η Δήμαρχος Σουλίου Σταυρούλα Μπραίμη αλλά και ο Περιφερειακός Σύμβουλος της πλειοψηφίας Νίκος Κάτσιος.

Ο τελευταίος μάλιστα ήταν αυτός που βρέθηκε σε εξαιρετικά δύσκολη θέση καθώς κλήθηκε να απολογηθεί για τις δηλώσεις που Περιφερειάρχη Αλέκου Καχριμάνη ο οποίος είχε χαρακτηρίσει διαβλητό το πόρισμα των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος. Και για να βγει από την δύσκολη θέση υποχρεώθηκε να πει ότι δεν γνωρίζει τις συγκεκριμένες δηλώσεις, τις οποίες μάλιστα ως ένα βαθμό αμφισβήτησε ενώ κάτω από την έντονη πίεση των κατοίκων αποδέχθηκε ακόμη και προσφυγή στον Εισαγγελέα από την Περιφέρεια Ηπείρου ώστε να διερευνηθούν οι ευθύνες για τα προβλήματα στη λειτουργία του έργου. «Ως Περιφερειακή Αρχή είμαστε κάθετοι στην απονομή ευθυνών» υπογράμμισε πολλές φορές ο κ. Κάτσιος χωρίς όμως να πείσει ιδιαίτερα το ακροατήριο το οποίο αποδείχθηκε πολύ καλά ενημερωμένο.

Η Δήμαρχος Σουλίου άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο προσφυγής στον Εισαγγελέα και ζήτησε μεγαλύτερη κινητοποίηση από την Περιφέρεια Ηπείρου ενώ ο Πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ και Δήμαρχος Πάργας συνέδεσε τα προβλήματα με τις αυξημένες βροχοπτώσεις ενώ εξέφρασε τη διαφωνία του με τον Περιφερειακό Σχεδιασμό ο οποίος βέβαια έχει εκπονηθεί και υλοποιηθεί πολλά χρόνια πριν.

Κατά τα λοιπά αναδείχθηκαν με ένταση τα προβλήματα στη λειτουργία του ΧΥΤΑ και οι ευθύνες που έχουν η Περιφέρεια Ηπείρου, η αυτοδιοίκηση αλλά και η ανάδοχος εταιρία που διαχειρίζεται το έργο.