Γαλάζια «βόμβα» με τα ψηφοδέλτια της Ν.Δ.

ΕΜΕΙΝΕ ΕΚΤΟΣ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΠΕΖΑΣ

Γαλάζια «βόμβα» έσκασε με την ανακοίνωση των ψηφοδελτίων της Ν.Δ. καθώς εκτός λίστας έμεινε για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους ο Αντώνης Μπέζας.

Ο πρώην υπουργός φάνταζε ως σίγουρος στο πλευρό του Βασίλη Γιόγιακα και έμενε να κλείσουν οι δύο γυναικείες θέσεις, οι οποίες τελικά καλύφτηκαν από την Αντιγόνη Φίλη – Πασχάλη και την Όλγα Παρθενίου, ενώ ο Θεσπρωτός στην καταγωγή αλλά μόνιμος κάτοικος Ιωαννίνων, δικηγόρος Γιάννης Παπαγιάννης είναι η δεύτερη αντρική υποψηφιότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Μπέζας ενημερώθηκε χθες το πρωί, λίγη ώρα πριν την επίσημη ανακοίνωση των ψηφοδελτίων, για την επιλογή του Κυριάκου Μησοτάκη να τον «κόψει» με την δικαιολογία πως το κόμμα κάνει ανανέωση και ότι ο ίδιος θα αξιοποιηθεί σε περίπτωση νίκης της Ν.Δ. σε άλλο πόστο.

Μάλιστα οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι κλήθηκε από το γραφείο του κ. Μητσοτάκη στην Αθήνα προκειμένου να τον συναντήσει σήμερα το πρωί, χωρίς ωστόσο να γίνει γνωστή η απόφαση του κ. Μπέζα, ο οποίος σίγουρα βρέθηκε προ εκπλήξεως.

Σε κάθε περίπτωση η απουσία του πρώην υπουργού αδυνατίζει το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. το οποίο έχει δύο δυνατές υποψηφιότητες μια ανδρική, αυτή του Βασίλη Γιόγιακα που είναι και το απόλυτο φαβορί να κερδίσει την έδρα και μια γυναικεία, αυτής της Αντιγόνης Φίλη Πασχάλη η οποία μπορεί να μην κέρδισε τη εκλογή της στην Περιφέρεια Ηπείρου με τον Αλ. Καχριμάνη, η εκλογικές της επιδόσεις όμως τα τελευταία χρόνια δεν είναι καθόλου αμελητέες.

Ερωτηματικό είναι άλλες δύο υποψηφιότητες που μένει να αποδείξουν στην πράξη την εκλογική του διείσδυση στη Θεσπρωτική κοινωνία.

ΚΙΝΑΛ

Στο μεταξύ αναστάτωση φαίνεται ότι έχει φέρει η ανακοίνωση της τέταρτης υποψηφιότητας του ΚΙΝΑΛ στη Θεσπρωτία καθώς η κ. Δάλλα έχει σημείο αναφοράς του Φιλιάτες, όπου έλκει την εκλογική του δύναμη ο Σπύρος Μπότος. Αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει προκαλέσει μια κάποια δυσφορία η οποία ωστόσο είναι άγνωστο πως κι αν θα μεταφραστεί σε κάποια επίσημη κίνηση εκ μέρους του κ. Μπότου.

ΣΥΡΙΖΑ

Εξελίξεις έχουμε όμως και στο στρατόπεδο του ΣΥΡΙΖΑ όπου λίγες μόνο μέρες μετά την ανακοίνωση των ψηφοδελτίων οι πληροφορίες που υπάρχουν είναι ότι η Νίκη Κάτσιου αποφάσισε να αποσύρει την υποψηφιότητά της. Τη θέση της αναμένεται να πάρει η Αστυρόπη Τσακίρη.

Πηγή: Θεσπρωτική