Γιορτή τσίπουρου στον Ωρωπό από τον τοπικό πολιτιστικό σύλλογο

Ήρθε ο χειμώνας και πολλές το καλύτερο συνοδευτικό για καλή παρέα είναι το πατροπαράδοτο τσιπουράκι μας.

Την κατάλληλη στιγμή λοιπόν, θα πραγματοποιηθεί γιορτή τσίπουρου την Παρασκευή στις 8 το βράδυ στο Πολιτιστικό Κέντρο Ωρωπού του Δήμου Πρέβεζας.

Την εκδήλωση διοργανώνουν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ωρωπού και οι αμπελουργοί του Νομού,  θέλοντας έτσι να αναδείξουν την παράδοση που έχει η περιοχή στην απόσταξη τσίπουρου και στην παραγωγή κρασιού.

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να  απολαύσει δωρεάν τσίπουρο από τους παραγωγούς του Ωρωπού και  σπιτικούς μεζέδες ενώ η βραδιά θα κορυφωθεί με παραδοσιακό γλέντι από γνωστούς μουσικούς.

Οι  επισκέπτες θα δουν την διαδικασία της απόσταξης του τσίπουρου στα καζάνια  που θα  έχουν στηθεί από τους παραγωγούς  οι οποίοι θέλουν με αυτό τον τρόπο να    αναδείξουν  την συγκεκριμένη παράδοση που γι’ αυτούς αποτελεί τρόπο ζωής  και μεταφέρεται από  γενιά σε γενιά.

Ο Ωρωπός είναι  μια από τις περιοχές  όπου «ανθεί» τόσο η παραγωγή τσίπουρου όσο και η οινοποιεία  και  κάθε χρόνο όλο και περισσότεροι κάτοικοι  ασχολούνται με την  καλλιέργεια του αμπελιού.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος και οι αμπελουργοί  μας καλούν  να μοιραστούμε μαζί τους την  «τέχνη» της απόσταξης η οποία  έχει τις ρίζες της  στα χρόνια της αρχαιότητας   ευελπιστώντας να  κάνει την γιορτή τσίπουρου θεσμό  «σηματοδοτώντας» το πέρασμα   μας στην ζεστασιά και την θαλπωρή του χειμώνα.