ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΤΕΛΑΒΑΝ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΡΑΠΟΤΑΜΟΥ

Σε κατάληψη του σχολείου προχώρησε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Παραποτάμου, με αφορμή, όπως καταγγέλλουν, τη μη σωστή λειτουργία του, εξαιτίας των ελλείψεων σε εκπαιδευτικούς.

Η υποβάθμιση του σχολείου ξεκίνησε, όπως σημειώνουν οι γονείς, εδώ και δύο περίπου χρόνια, όταν από 6θέσιο μετετράπη σε 5θέσιο, παρά το γεγονός ότι ο αριθμός των παιδιών που εξυπηρετούνται είναι συγκριτικά μεγαλύτερος σε σχέση με άλλα σχολεία του Νομού, τα οποία λειτουργούν ως 6θέσια.

Φέτος το σχολείο αντιμετωπίζει ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα, αφού η Β’ Τάξη, ουσιαστικά λειτουργεί με μισή δασκάλα (η ίδια διδάσκει και στην Ηγουμενίτσα και άρα το κενό καλύπτεται με διάφορες «αλχημείες»), ενώ δεν υπάρχει ούτε δασκάλα αγγλικών, παρά τις υποσχέσεις, ότι αυτή θα ερχόταν.

Έτσι, την Τετάρτη το πρωί, όπως είχαν προαναγγείλει οι γονείς, συγκεντρώθηκαν στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου, μην επιτρέποντας στους δασκάλους να εισέλθουν σε αυτό, σε μια κίνηση που σκοπό της έχει να αναδείξει το πρόβλημα.
Πανό με επιγραφές όπως «θέλουμε σωστή λειτουργία του σχολείου και όχι κοροϊδία», «θέλουμε το σχολείο μας 6θέσιο», «θέλουμε δασκάλα ξένης γλώσσας» κλπ. κυριάρχησαν στο χώρο, σε μια προσπάθεια να αναδειχθούν οι ελλείψεις.

Πριν φθτάσουν σε αυτό το μέτρο πίεσης, Σύλλογος και Γονείς, είχαν σειρά συναντήσεων, τόσο με τον Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Θεσπρωτίας κ. Κωνσταντίνο Νάτση, όσο και στην Περιφερειακή Διεύθυνση στα Ιωάννινα, αλλά οι ίδιοι καταγγέλλουν ότι έχουν γίνει… μπαλάκι, αφού κανείς δεν αναλαμβάνει ουσιαστικά την ευθύνη.

«Το πρόβλημα θα λυθεί, υπάρχει διάθεση απ’ όλες τις πλευρές», τονίζει σε δηλώσεις του , ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας κ. Νάτσης Κωνσταντίνος.

Ο κ. Νάτσης τονίζει ότι δεν υπάρχει ουσιαστικό πρόβλημα στη Β’ Τάξη, αφού ναι μεν μία δασκάλα καλύπτει και το 1ο Δημοτικό της Ηγουμενίτσας, ωστόσο το κενό που δημιουργείται αυτές τις ώρες στον Παραπόταμο, καλύπτεται εκ των έσω.

Το ερώτημα που ευλόγως προκύπτει σε αυτή την περίπτωση είναι αν η μέθοδος της διδασκαλίας σε μια τάξη δημοτικού, (τη Β΄ συγκεκριμένα), από δύο ή περισσότερους δασκάλους είναι ορθή από παιδαγωγικής άποψης, υπό την έννοια ότι πρόκειται για μικρές ηλικίες, με τις δικές τους ιδιαιτερότητες.

Όσο για το θέμα της δασκάλας αγγλικών, ο κ. Νάτσης παραδέχεται ότι όντως αυτό το θέμα είναι υπαρκτό, αλλά σημειώνει ότι ανάλογο πρόβλημα αντιμετωπίζουν τα περισσότερα σχολεία ανά τη χώρα, αφού δεν έγιναν σχεδόν καθόλου προσλήψεις αναπληρωτών.