Γραμμή άμυνας στην πώληση της Δωδώνης

dodoni_highΤη γραμμή άμυνας στην πώληση της γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνη ετοιμάζουν οι κτηνοτρόφοι αλλά και οι Ενώσεις της Ηπείρου. Μετά τις πρώτες συνεδριάσεις και διαβουλεύσεις αποφασίστηκε ότι η αρχή θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα.

Οι παραγωγοί της Ηπείρου, στις δώδεκα το μεσημέρι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας και κατάληψη της γαλακτοβιομηχανίας.

Το πρωί της Δευτέρας, κτηνοτρόφοι της Ηπείρου κι εκπρόσωποι άλλων φορέων προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη του υποκαταστήματος της Αγροτικής Τράπεζας Ιωαννίνων.

Παρών στην κινητοποίηση αυτή ήταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο Νομό Ιωαννίνων Χρήστος Μαντάς ο οποίος χαρακτήρισε την πώληση της ΑΤΕ ως ένα μεγάλο σκάνδαλο πολιτικό, ηθικό και οικονομικό.

«Η Δωδώνη, η επιχείρηση σύμβολο της Ηπείρου μπαίνει σε πολύ μεγάλες περιπέτειες. Εμείς έχουμε καταθέσει ερώτηση και την Τρίτη καλούμε όλους τους φορείς σε μία επείγουσα συζήτηση για να δούμε τι μέλλει γενέσθαι. Ζητούμε προ ημερήσιας συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων» δήλωσε ο κ. Μαντάς.

Δριμύ κατηγορώ εναντίον της Κυβέρνησης εξαπέλυσαν οι εκπρόσωποι των κτηνοτρόφων της Ηπείρου για την πώληση της Δωδώνης. Ο κ. Μιχάλης Τζίμας μάλιστα τόνισε ότι η πώληση της Δωδώνης ισούται με το τέλος της κτηνοτροφίας στην Ήπειρο.