Γυναίκα έφερνε με το ΚΤΕΛ την ηρωίνη αλλά ο αγοραστής ήταν αστυνομικός….

elas

elasΚαίριο χτύπημα στα κυκλώματα διακίνησης ηρωίνης που δρουν στην περιοχή κατάφεραν τα ξημερώματα οι άνδρες του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

Οι άνδρες του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών είχαν πληροφορίες για τη δράση ενός Αλβανού που δραστηριοποιείται στην Αθήνα και προμηθεύει με ποσότητες ηρωίνης, σε τακτά χρονιά διαστήματα, την πόλη των Ιωαννίνων.

Αστυνομικός της Υπηρεσίες κατάφερε να εισέλθει στο κύκλωμα αυτό και μετά από συνεννοήσεις που κράτησαν αρκετά έκλεισε ραντεβού για την προμήθεια ηρωίνης αλλά και χασίς.

Ο Αλβανός με δικούς του ανθρώπους θα έστελνε στα Γιάννινα 250 γραμμάρια ηρωίνης και τέσσερα κιλά χασίς.

Ο αγοραστής θα έπαιρνε τις ναρκωτικές ουσίες έναντι του ποσού των έντεκα χιλιάδων ευρώ.

Τα ξημερώματα το λεωφορείο με το οποίο ταξίδευαν τα δύο «βαποράκια» έφτασε στο πρακτορείο του ΚΤΕΛ.

Ο αστυνομικός γνώριζε επ ακριβώς τα χαρακτηριστικά της γυναίκας που μετέφερε τις ναρκωτικές ουσίες όχι όμως και του άνδρα που την συνόδευε.

Εκείνη κατέβηκε από το λεωφορείο και κατευθύνθηκε προς το σημείο όπου βρίσκονταν ο αγοραστής- αστυνομικός.

Παρέδωσε τις ναρκωτικές ουσίες και την ώρα που έπαιρνε τα χρήματα έγινε η επιχείρηση από τους υπόλοιπους αστυνομικούς που βρίσκονταν καλά κρυμμένοι στο χώρο και συνελήφθη.

Το δεύτερο πρόσωπο όμως κατάφερε να εξαφανιστεί.

Η προανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη και είναι πολύ πιθανό να δώσει σημαντικά στοιχεία και για άλλα πρόσωπα που εμπλέκονται στο κύκλωμα της διακίνησης.

Εν τω μεταξύ, μετά την σύλληψη των τριών ατόμων στο Κουτσελιό όπου επίσης εμπορεύονταν ηρωίνη από την Αθήνα και ύστερα από δική τους υπόδειξη βρέθηκε σε αγροτική περιοχή κρυμμένη ηρωίνη βάρους 130 γραμμαρίων.

To αστυνομικό δελτίο αναφέρει:

Σύλληψη αλλοδαπής για κατοχή και εμπορία ναρκωτικών ουσιών.

Κατασχέθηκαν περίπου τέσσερα (4) κιλά κάνναβης και (237) γραμμάρια ηρωίνης.

Συνελήφθη, σήμερα (17-01-2012) τα ξημερώματα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, μία 39χρονη αλλοδαπή, υπήκοος  Βουλγαρίας,  για κατοχή και εμπορία ναρκωτικών ουσιών, ενώ αναζητείται ακόμη ένας (1) αλλοδαπός συνεργός της.

Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην πόλη των Ιωαννίνων, αστυνομικός του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών ήρθε σε τηλεφωνική επικοινωνία με αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας και συμφωνήθηκε η αγορά  τεσσάρων  (4) κιλών κάνναβης και (250) γραμμαρίων ηρωίνης, τα οποία θα μετέφερε μέλος του κυκλώματος, έναντι του χρηματικού ποσού των 11.000 ευρώ.

Σε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, σήμερα τα ξημερώματα στα Ιωάννινα, στο προκαθορισμένο σημείο συνάντησης για την παραλαβή της συμφωνηθείσας ποσότητας ναρκωτικών ουσιών, συνελήφθη  η 39χρονη, κατά τη διαδικασία της παραλαβής.

Συγκεκριμένα, η 39χρονη παρέδωσε στον αστυνομικό, ο οποίος εμφανίστηκε ως υποψήφιος αγοραστής, έναν ταξιδιωτικό σάκο που περιείχε τέσσερα (4) δέματα με κάνναβη βάρους (3.950) γραμμαρίων και δύο (2) νάιλον συσκευασίες με ηρωίνη βάρους (237,9) γραμμαρίων.

Οι ναρκωτικές ουσίες και ένα κινητό τηλέφωνο κατασχέθηκαν.

Η συλληφθείσα, θα οδηγηθεί σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών  Ιωαννίνων, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται.

με πληροφορίες από: epiruspost.gr