Γωνιά: Ούτε ο Μαγγριώτης…

gonia ormos

gonia ormosΣυνάντηση με τον Υφυπουργό Υποδομών και Δικτύων, Γιάννη Μαγκριώτη, είχε χθες το απόγευμα ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γ. Κάτσινος για το θέμα της κατασκευής τρανσέρας στη «Γωνιά», στο πλαίσιο της Γ’ φάσης του Λιμανιού της Ηγουμενίτσας και της λήψης αδρανών υλικών με το… πρόσχημα της βελτίωσης της εθνικής οδού Ηγουμενίτσας-Πρέβεζας.

Μετά τη συνάντηση με τον Προϊστάμενο της ΕΥΔΕ-ΜΕΔΕ, απ’ όπου τα νέα δεν ήταν και τα πιο ευχάριστα, ο Δήμαρχος συναντήθηκε με τον αρμόδιο υφυπουργό, στον οποίο μετέφερε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Ηγουμενίτσας.

Ο κ. Μαγγρίωτης επανέλαβε τον ήδη διατυπωμένο και σε προηγούμενη συνάντηση εκβιασμό, προ λίγων μηνών, «Ή δέχεστε τη λύση της τρανσέρας, ή απεντάσσεται η Γ΄Φάση του λιμένα Ηγουμενίτσας», ως έργο, η μελέτη του οποίου προβλέπει την εξόρυξη αδρανών υλικών από τη θέση «Γωνιά».

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στο προηγούμενο περιβαλλοντικό έγκλημα, με ανάλογη παρέμβαση επί της εθνικής οδού κατά τη διάρκεια υλοποίησης της Α’ Φάσης του νέου λιμένα, για να περιγράψει και τους φόβους της τοπικής κοινωνίας που αντιδρά, με τον Υφυπουργό κ. Μαγκριώτη να «δείχνει» την φυτοτεχνική μελέτη η οποία εκπονήθηκε, ώστε να αποκατασταθεί το περιβάλλον, αν προχωρήσει η τρανσέρα.

Ο Δήμαρχος, επεσήμανε στο κ. Μαγγριώτη, ότι οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου πρέπει να γίνουν σεβαστές και ότι οι όποιες λύσεις για «αποκατάσταση» δεν πείθουν την τοπική κοινωνία, η οποία βλέπει καθημερινά την ανοιχτή πληγή που άφησε στη «Γωνιά» η προηγούμενη… παρέμβαση!

Ταυτόχρονα, ζήτησε οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί και πολιτικοί παράγοντες να έρθουν στην περιοχή και να αντιμετωπίσουν επί τόπου το ζήτημα, επισημαίνοντας ότι ο Δήμος, σε περίπτωση έναρξης εργασιών θα προσφύγει, όπως ο νόμος του επιτρέπει και η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του επιβάλλει, στα αρμόδια όργανα, γεγονός που επίσης θα οδηγούσε σε μεγάλες χρονικές καθυστερήσεις και ενδεχομένως σε απένταξη το έργο.