Γύρος επισκέψεων από τους επενδυτές στα λιμάνια…

Γύρος επισκέψεων από τους υποψήφιους επενδυτές στα λιμάνια της Αλεξανδρούπολης και Καβάλας, στο πλαίσιο των διεργασιών που προωθεί το ΤΑΙΠΕΔ, έχει προγραμματιστεί εδώ και μέρες από το Ταμείο, καθώς για τις δύο αυτές υποδομές υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από τους εκπροσώπους των τεσσάρων σχημάτων που έχουν περάσει στο δεύτερο στάδιο των δύο διαγωνισμών.

Οι διαγωνισμοί για την πώληση του 67% του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης  και για την παραχώρηση του προβλήτα «Φίλιππος Β» στο λιμάνι της Καβάλας εισέρχονται σταδιακά στην τελική ευθεία. Στόχος του ΤΑΙΠΕΔ είναι η κατάθεση δεσμευτικών οικονομικών προσφορών μέσα στο προσεχές χρονικό διάστημα ώστε, με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, να προκύψει και ανάδειξη προτιμητέου επενδυτή για τα λιμάνια της Αλεξανδρούπολης και της Καβάλας από το φθινόπωρο έως το τέλος του 2021.

Αμέσως μετά θα ακολουθήσει και ο λιμένας Ηγουμενίτσας. Υπενθυμίζεται ότι στον διαγωνισμός για την πώληση του 67% του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας (Ο.Λ.ΗΓ.) έχουν περάσει στο τελικό στάδιο επτά υποψήφιοι επενδυτές. Παράλληλα για τις 30 Ιουλίου έχει προσδιοριστεί η προθεσμία για την εκδήλωση ενδιαφέροντος για τον λιμένα Ηρακλείου, όπου και αναμένεται να εμφανιστούν ισχυροί διεθνείς και εγχώριοι όμιλο. Ενώ ήδη προετοιμάζεται η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου όπου εκκρεμεί απόφαση για το τμήμα που θα χρησιμοποιείται από το Πολεμικό Ναυτικό ώστε να προχωρήσει ο διαγωνισμός.

Επίσης, «προσκλητήριο» και για την αναζήτηση και εξεύρεση τριών συμβούλων για την αξιοποίηση του λιμένος Λευκίμμης στην Κέρκυρα απέστειλε το ΤΑΙΠΕΔ. Ο Λιμένας Λευκίμμης βρίσκεται στη Νότια Κέρκυρα σε απόσταση 43χλμ. από την πόλη της Κέρκυρας.  Εξυπηρετεί την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Νότιας Κέρκυρας με την Ηγουμενίτσα και ανήκει στη διοικητική αρμοδιότητα του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας (ΟΛΚΕ). Στον ΟΛΚΕ (ένας εκ των δέκα μη εισηγμένων Ανώνυμων Εταιρειών Οργανισμών Λιμένος που έχουν μεταφερθεί, προς αξιοποίηση με μοντέλο παραχώρησης, στο ΤΑΙΠΕΔ) έχει ανατεθεί η διαχειριστική αρμοδιότητά του ο Λιμένας της Λευκίμμης, μια λιμενική υποδομή στην περιοχή «Σπηλιά» και μια λιμενική υποδομή στην περιοχή «Ημερολιά».

Για το 67% του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας προκρίθηκαν η Attica A.E. Συμμετοχών, η Portek International, η Quintana, η Αιγαίον Οϊλ, η κοινοπραξία της Archirodon με την ANEK και την Trident Hellas, η κοινοπραξία Grimaldi Euromed με τις Μινωικές Γραμμές και ο ΟΛΘ.

πηγή: insider.gr