Γ. Λώλος: Εν αναμονή επανέναρξης στο λιμάνι

LIMANI MAKETAEν αναμονή τελούν οι φορείς της Θεσπρωτίας για την επανέναρξη των εργασιών στην τρίτη φάση του λιμανιού. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα και κρισιμότερα έργα στην Ήπειρο, το οποίο αντιμετώπισε τεράστια προβλήματα με αποτέλεσμα να έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος…

Και μπορεί πριν από λίγες ημέρες ο Υπουργός Υποδομών να δήλωνε αισιόδοξος γιατί στο λιμάνι υπάρχει πρόοδος, όμως η επανέναρξη παραμένει ακόμη στα χαρτιά.

Οι τοπικοί φορείς μπορεί να αισιοδοξούν καθώς το έργο πηγαίνει ως «γέφυρα» στο νέο ΕΣΠΑ όμως δεν έχουν καμία ενημέρωση για τον χρόνο κατά τον οποίο θα ξεκινήσουν οι εργασίες.

«Η εταιρία έστειλε κάποια στελέχη της για να δουν τα εργοτάξια, όμως δεν έχουμε καμία ενημέρωση για την επανέναρξη των εργασιών. Είμαστε αισιόδοξοι για την πορεία του και εκτιμούμε ότι οι εργασίες θα ολοκληρωθούν καθώς πέρασε και στη νέα προγραμματική περίοδο», δήλωσε ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γιάννης Λώλος.

Ο κ. Λώλος, υπογράμμισε ότι πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα έργα της ευρύτερης περιοχής, που θα συμπληρώσει τις μεγάλες υποδομές και θα συμβάλλει θετικά στην ανάπτυξη όχι μόνο της Θεσπρωτίας αλλά ολόκληρης της Ηπείρου.

Όσο για τον δρόμο προς την Πλαταριά, που περιλαμβάνονταν αρχικά στο ίδιο έργο, μετά την ματαίωση της τρανσέρας, δήμος και περιφέρεια αναζητούν άλλη χρηματοδοτική πηγή για την κατασκευή του.

πηγή: epiruspost.gr