Γ. Λώλος – Σπ. Παππάς συναντήθηκαν με τη Γραμματέα Φορολογικής Πολιτικής… και τα έλυσαν όλα!

Σε μια συνάντηση με τη Γενική Γραμματέα Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας κα. Αθηνά Καλύβα, οι Δήμαρχοι Ηγουμενίτσας και Φιλιατών Γιάννης Λώλος και Σπύρος Παππάς, έλυσαν σχεδόν όλα τα προβλήματα της Θεσπρωτίας (και μερικά της… Πάργας), που χρονίζουν και ταλαιπωρούν την περιοχή.

Συγκεκριμένα, και σύμφωνα με το δελτίο τύπου που εξέδωσε ο Δήμος Ηγουμενίτσας, η κα Καλύβα, δεσμεύτηκε για την… προσωσπική της παρέμβαση (σε υπουργεία και… ιδιωτικές ΑΕ…) ώστε να γίνει:

  1. Ολοκλήρωση και οριστική επίλυση του ζητήματος παραχώρησης της χερσαίας ζώνης, αφού σύμφωνα με τον Δήμο «συζητήθηκαν οι τεχνικές λεπτομέρειες»
  2. Μη μεταφορά του άμισθου υποθηκοφυλακείου Πάργας (που έχει ήδη με νόμο μεταφερθεί).
  3. Μη κατάργηση του υποθηκοφυλακείου Φιλιατών (που έχει ήδη με νόμο καταργηθεί…).
  4. Μη παύση λειτουργίας του υποκαταστήματος της Εθνικής στους Φιλιάτες.

Για όλα αυτά η κ. Καλύβα δεσμεύτηκε για προσωπική παρέμβαση ώστε να επιλυθούν! Και είναι να απορεί κανείς… Η κα Καλύβα είναι στέλεχος του Υπουργείου Οικονομικών από το 1992… δηλαδή 10 χρόνια πριν συσταθεί η ΟΛΗΓ ΑΕ… και μάλιστα τα 30 αυτά χρόνια της ευδόκιμης υπηρεσίας της στο Υπουργείο αυτό, διαρκώς ανελίσσεται… με όλες τις κυβερνήσεις! Γιατί άραγε ως υψηλόβαθμο στέλεχος του Υπουργείου, δεν προχώρησε τόσα χρόνια στην “οριστική επίλυση” του ζητήματος της χερσαίας ζώνης; Και γιατί άφησε να προχωρήσει η νομοθεσία που καταργεί τα έμισθα και άμισθα υποθηκοφυλακεία κάτι που άπτεται σαφώς των… αρμοδιοτήτων της; Για την προσωπική της -κατα καιρούς- παρέμβαση σε τραπεζικά ιδρύματα, θα θέλαμε να αποφύγουμε να σχολιάσουμε… Γιατί μπορεί να περάσει η σκέψη σε κάποιους ότι οι χάρες θέλουν κι ανταλλάγματα!

Δεν μπορούμε όμως να αποφύγουμε να σχολιάσουμε τους αιρετούς της αυτοδιοίκησης που βγάζουν ευχαριστήρια για τις… προσωπικές παρεμβάσεις της κας Καλύβα… Της χτίζουν πολιτική καριέρα στη Θεσπρωτία ή απλά διδάσκουν τους πολίτες ότι αν έχεις “μπάρμπα στην Κορώνη…” λύνεις τα προβλήματά σου…

Για την ιστορία, το σχετικό δελτίο τύπου του Δήμου Ηγουμενίτσας, αναφέρει τα εξής:

“Συνάντηση με τη συντοπίτισσα Γενική Γραμματέα Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας, κα Αθηνά Καλύβα πραγματοποίησε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος μαζί με τον Δήμαρχο Φιλιατών κ. Σπυρίδωνα Παππά, στο πλαίσιο της επίσκεψης της κας Καλύβα στα Αποκαλυπτήρια του Μνημείου των Υδραίων Ναυτών στα Σύβοτα, ως εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και της Κυβέρνησης.

Η συνάντηση επικεντρώθηκε σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Συζητήθηκαν οι τεχνικές λεπτομέρειες για την ολοκλήρωση και την οριστική επίλυση του ζητήματος της χερσαίας ζώνης.

Έμφαση δόθηκε επίσης στο σοβαρό ζήτημα που ανακύπτει εις βάρος των πολιτών και των δύο Δήμων από τη μεταφορά του Ειδικού Άμισθου Υποθηκοφυλακείου Πάργας και την κατάργηση του Υποθηκοφυλακείου-Κτηματολογικού Γραφείου Φιλιατών, απ’ όπου εξυπηρετούνται οι πολίτες της Δ.Ε. Μαργαριτίου και του Δήμου Φιλιατών αντίστοιχα.

Συζητήθηκαν επίσης οι σοβαρές συνέπειες από την επικείμενη παύση λειτουργίας του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας Φιλιατών με την κα Καλύβα να δεσμεύεται για προσωπική παρέμβαση, ώστε να επιλυθούν τα εν λόγω ζητήματα”.