Δήλωση επιστροφής… Χρήστου Κατσούρα

katsouras2

katsouras2Με μια ολιγόλογη δήλωση, ο βουλευτής Θεσπρωτίας Χρ. Κατσούρας, “αποδέχθηκε” το “κάλεσμα” Βενιζέλου για… επιστροφή στο “μαντρί” της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

Με τη δήλωση αυτή, ο κ. Κατσούρας σε 4 γραμμές και μόλις 2 προτάσεις, αναλαμβάνει την “αναλογούσα” ευθύνη για τα πεπραγμένα της κοινοβουλευτικής περιόδου που τελειώνει και κατ’ επέκταση και για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης Παπαδήμου, στην οποία δεν είχε δώσει ψήφο εμπιστοσύνης, για το Μνημόνιο ΙΙ το οποίο εκ των υστέρων αποδέχεται, χωρίς να το έχει ψηφίσει, και αναγνωρίζει στον κ. Βενιζέλο το δικαίωμα να ξεκινήσει μια… νέα προσπάθεια… για μια αυτοδύναμη Ελλάδα!

Τι κι αν η Ελλάδα αυτή, θα έχει (θεωρητικά) τη δυνατότητα… αυτοδυναμίας μετά το 2020… Τι κι αν τα χρέη της κοινοβουλευτικής περιόδου που τελειώνει θα τα πληρώσει η επόμενη γενιά, όταν θα έχει φθάσει σε ηλικία συνταξιοδότησης… το πρόβλημα της συγκρότησης του ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ στη Θεσπρωτία για τις επικείμενες εκλογές, μόλις επιλύθηκε!

Το πλήρες κείμενο της δήλωσης του κ. Κατσούρα έχει ως εξής:

Η ανταπόκριση στο κάλεσμα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Βενιζέλου για συστράτευση και επανένταξη στην κοινοβουλευτική ομάδα είναι, στη σημερινή συγκυρία, πολιτικό μας καθήκον. Η αποδοχή της πρόσκλησης σημαίνει την ανάληψη της αναλογούσας ευθύνης μας για την κοινοβουλευτική περίοδο που τελειώνει, την αναγνώριση του δικαιώματος του νέου προέδρου για ένα καινούργιο ξεκίνημα με το πολιτικό πλαίσιο που έθεσε και της υποχρέωσής μας να συμμετέχουμε σε μια εξαιρετικά δύσκολη εθνική προσπάθεια για μια αυτοδύναμη Ελλάδα.