Δήλωση της Ελένης Πάντου για την υποψηφιότητά της

PANTOUELENI

PANTOUELENIΗ κ. Ελένη Πάντου Ζουριδάκη, μετά την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς της στο Νομό Θεσπρωτίας με τη Νέα Δημοκρατία,  έκανε την παρακάτω δήλωση:

Θα ήθελα, το αισθάνομαι ως ανάγκη, να ευχαριστήσω δημόσια τον Πρόεδρο της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά, που με εμπιστεύτηκε και μου ζήτησε να συστρατευτώ μαζί του για μια νέα Ελλάδα, για μια νέα Θεσπρωτία.

Θα προσπαθήσω να ανταποκριθώ με όλες μου τις δυνάμεις στην τιμητική αυτή πρόσκληση. Παράλληλα καλώ τις συμπατριώτισσες και τους συμπατριώτες να στηρίξουν τη Ν.Δ., βοηθώντας να αποκτήσει η χώρα αυτοδύναμη κυβέρνηση, που τόσο χρειάζεται.

Ελένη Πάντου – Ζουριδάκη

Βιογραφικό

Η Ελένη Πάντου είναι Θεσπρωτή, γεννήθηκε στα Ιωάννινα την 1/8/1972 και κατοικεί μόνιμα στην Ηγουμενίτσα.

Είναι έγγαμη με τον Ανδρέα Ζουριδάκη από τα Χανιά, ιατρό, Διευθυντή της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του Νομαρχιακού Νοσοκομείου Θεσπρωτίας, που βρίσκεται στις Φιλιάτες. Έχουν δυο παιδιά, την Μαρία και την Ξανθή.

Είναι κόρη του Θωμά Πάντου από τον Παραπόταμο Ηγουμενίτσας με καταγωγή από την Ελαταριά Σουλίου, πρώην Δημάρχου Ηγουμενίτσας (1991-1998) και της Ξανθούλας Ράγκου από το Πλαίσιο Φιλιατών.

Το 1990 αποφοίτησε από το Α΄ Λύκειο Ηγουμενίτσας με «Άριστα».

Την ίδια χρονιά εισήχθη στη Νομική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, από όπου αποφοίτησε το 1995.

Έκανε άσκηση της δικηγορίας στο Πρωτοδικείο Θεσπρωτίας.

Το 1997 πέρασε με «Άριστα» τις εξετάσεις του Εφετείου Κερκύρας και ενεγράφη στον Δικηγορικό Σύλλογο Θεσπρωτίας, όπου, έως και σήμερα, δικηγορεί. Έχει διαχειρισθεί με επιτυχία σοβαρές υποθέσεις αστικού και διοικητικού δικαίου και έχει πλούσια γνώση και εμπειρία σε μεγάλο φάσμα νομικών θεμάτων.

Από το 2005 είναι Νομικός Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος στα Καταστήματα Ηγουμενίτσας και Φιλιατών.

Έχει εκλεγεί Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Ηγουμενίτσας (2002-2006) και έχει διατελέσει Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας επί διετία (2003-2004). Παράλληλα διατέλεσε και Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου.

Έχει εκλεγεί Νομαρχιακή Σύμβουλος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Θεσπρωτίας (2006-2010). Έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Θεσπρωτίας (2007-2008) και Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Θεσπρωτίας (2009-2010).

Υπήρξε Πρόεδρος ή μέλος σε πλήθος Επιτροπών. 

Είναι κάτοχος πτυχίων Αγγλικής και Γαλλικής γλώσσας και γνωρίζει την Ιταλική γλώσσα.