Δήλωση του Αντ. Μπέζα για την Εθνική Επέτειο

bezas1

bezas1Ο Υφυπουργός Υγείας κ. Αντώνης Μπέζας εκπροσώπησε την κυβέρνηση στις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο του Έπους του 1940, στα Ιωάννινα και το Καλπάκι.

Στις δηλώσεις του ο κ. Μπέζας μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Το Έπος του 1940 και το ηρωικό «ΟΧΙ» εδώ στα βουνά της Ηπείρου ενσαρκώνει τη διαχρονική πίστη του λαού μας στα ιδανικά της πατρίδας, της ελευθερίας, της ανεξαρτησίας, της δημοκρατίας και της αξιοπρέπειας.

Η μικρή Ελλάδα όρθωσε τότε το ανάστημά της απέναντι στην αλαζονεία, τη βαρβαρότητα και το φασισμό και έστειλε μήνυμα ελπίδας σε όλους τους λαούς της Ευρώπης.

Τιμούμε σήμερα όχι μόνο την αυτοθυσία των προγόνων μας αλλά και την παρακαταθήκη που μας άφησαν.

Όπως τότε έτσι και τώρα η Ελλάδα σηκώνει και πάλι το ανάστημά της. Η Ελλάδα χάρη στις θυσίες των πολιτών της, η Ελλάδα, χάρη στην αποφασιστικότητα και την επιμονή του λαού της, χάρη στην εθνική ομοψυχία και την ενότητα, θα βρει πάλι το δρόμο της ανάπτυξης, της προόδου και της προοπτικής.

Στις δύσκολες ώρες, ένας λαός στηρίζεται στις δικές του δυνάμεις. Θα ξεπεράσουμε την κρίση και θα προχωρήσουμε προς το μέλλον. Οι χειρότερες ημέρες είναι πίσω μας και οι καλύτερες ημέρες είναι μπροστά μας.

Χρόνια πολλά σε όλους τους Ηπειρώτες και τις Ηπειρώτισσες».