Δήλωση του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλεξ. Καχριμάνη για τις πυρκαγιές

kaxrim

Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης προέβη σήμερα στην παρακάτω δήλωση:

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Τρίτης στην περιοχή Ασβεστοχωρίου – Πεδινής – Νεοχωρόπουλου και Μαρμάρων Ιωαννίνων, χάρη στις υπερπροσπάθειες Υπηρεσιών, κατοίκων και εθελοντών κατασβέστηκε σήμερα το πρωί με τις μικρότερες δυνατές ζημιές. Δόθηκε πραγματική μάχη και στη διάρκεια της ημέρας και στη διάρκεια της νύχτας, προκειμένου να μην καούν σπίτια, χώροι του Πανεπιστημίου και του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, να μην επεκταθεί στο χώρο της χωματερής Δουρούτης. Για την αίσια έκβαση της κατάσβεσης, οφείλουμε να εξάρουμε την άρτια οργάνωση των πυροσβεστικών υπηρεσιών, υπό την καθοδήγηση του Διοικητή Πυροσβεστικών Υπ. Ηπείρου κ. Χρ. Σταυρόπουλου και τη συνδρομή της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, του Δήμου Ιωαννιτών, του Πανεπιστήμιου, του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, του ΕΚΑΒ και προπάντων των κατοίκων  και των  εθελοντών που κατέβαλλαν πολύωρες και κοπιαστικές προσπάθειες στο έργο της πυρόσβεσης.

Για μια ακόμη φορά αναδείχτηκε η ουσιαστική συμβολή που έχουν στην κατάσβεση των πυρκαγιών στις περιοχές της Ηπείρου, με το δύσκολο ανάγλυφό τους, τα πυροσβεστικά ελικόπτερα τύπου Erickson. Οφείλει η Πολιτεία και ιδιαίτερα το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας να επανεξετάσει τον σχεδιασμό του και να διαθέσει ένα για μόνιμη στάθμευση στην Ήπειρο.

Με την ευκαιρία απευθύνω για μια ακόμη φορά έκκληση προς τους πολίτες της Ηπείρου και ιδιαίτερα σε όσους δραστηριοποιούνται στην ύπαιθρο να είναι προσεκτικοί και να τηρούν με πιστότητα τις οδηγίες και εντολές της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και των Οργάνων Πολιτικής Προστασίας για την πρόληψη των πυρκαγιών.