Δήμος Ηγουμενίτσας: Να απαγορευθεί η μετακίνηση και παραμονή αλλοδαπών στο Δήμο Ηγουμενίτσας

igm_logo

igm_logoΛόγω των ανεξέλεγκτων μετακινήσεων προς την Ηγουμενίτσα αλλοδαπών, μεμονωμένων και με τροχόσπιτα, οι οποίοι κατόπιν παρεμβάσεων του Δήμου Ηγουμενίτσας της Π.Ε. Θεσπρωτίας, του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας τέθηκαν σε περιορισμό, ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Ιωάννης Λώλος, ζήτησε με επιστολή του προς τον αρμόδιο Υπουργό, τη ρητή απαγόρευση οποιασδήποτε μετακίνησης και παραμονής τους στην περιοχή του Δήμου Ηγουμενίτσας.

“Σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία η μετατόπιση του προβλήματος από μία περιοχή στην άλλη, είναι παράλογη και επικίνδυνη”, τονίζει ο κ. Λώλος, μετά και τα φαινόμενα που παρουσιάστηκαν στην αρχή της εβδομάδας, οπότε και οι αστυνομικές αρχές από την Πρέβεζα και τα Ιωάννινα, έστειλαν στην Ηγουμενίτσα 23 αλλοδαπούς – ευρωπαίους πολίτες – με αυτοκινούμενα οχήματα.

Από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκαν για την παρουσία των 21 ατόμων, η Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας, ο Δήμος Ηγουμενίτσας, η Αστυνομική Διεύθυνση και το Λιμεναρχείο κινητοποιήθηκαν άμεσα, προκειμένου να βρουν έναν χώρο για τη φιλοξενία των ανθρώπων αυτών, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Βέβαια, οι άνθρωποι αυτοί δεν παρουσιάζουν συμπτώματα και είναι καλά στην υγεία τους. Στη συνέχεια, ο αριθμός των φιλοξενουμένων στο Camping του Δρεπάνου, έφτασε στους 31, καθώς εντοπίστηκαν και άλλοι τουρίστες να περιφέρονται στην Ηγουμενίτσα.

Απ’ αυτούς αναχωρούν σήμερα Παρασκευή για τα λιμάνια της Ανκόνα και του Πρίντεζι της Ιταλίας δέκα έξι (16) Ιταλοί υπήκοοι, οι οποίοι βρίσκονταν σε αναμονή για επαναπατρισμό στο Camping του Δρεπάνου, ύστερα από την ολοκλήρωση των απαραίτητων διαδικασιών.
Στο Camping εξακολουθούν να φιλοξενούνται δέκα πέντε (15) άτομα από διάφορες άλλες χώρες της Ευρώπης, για τους οποίους συνεχίζονται οι διαδικασίες προώθησης στις χώρες προέλευσης.

Ολόκληρη η επιστολή του κ. Λώλου:

90791568_2653725504911329_8862792266587045888_o