Δήμος Ηγουμενίτσας: Προσβάλλουν βάναυσα τη νοημοσύνη οι πινακίδες της υποτιθέμενης Πανεπιστημιούπολης

86439230_2735659483387607_1648768576917602304_n
Τη σφοδρή αντίδραση του Δήμου Ηγουμενίτσας, προκάλεσε η τοποθέτηση πινακίδων στην πόλη με την ένδειξη “Πανεπιστημιούπολη”. Ο χρόνος που επελέγη να τοποθετηθούν οι πινακίδες, ενάμιση χρόνο μετά την επίσημη συγχώνευση ΤΕΙ Ηπείρου – Πανεπιστημίου και την ημέρα που με ΦΕΚ καταργήθηκε και τυπικά το τμήμα της Ηγουμενίτσας, θεωρήθηκε ως εμπαιγμός! Η σχετική ανακοίνωση του Δήμου Ηγουμενίτσας, απλά επιβεβαιώνει το… ψυχροπολεμικό κλίμα που επικρατεί στις σχέσεις τοπικής αυτοδιοίκησης – Πανεπιστημίου Ιωαννίνων:
“Η τοποθέτηση πινακίδων από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων στην Ηγουμενίτσα, που ενημερώνουν για τη δήθεν Πανεπιστημιούπολη Ηγουμενίτσας, ξεπερνά κάθε όριο κοροϊδίας. Από την μία έσπευσαν να διαγράψουν την πόλη από τον ακαδημαϊκό χάρτη και να αποκλείσουν κάθε πιθανότητα να λειτουργήσει τμήμα του Πανεπιστημίου εδώ και από την άλλη τοποθετούν πινακίδες με περιεχόμενο, που εξυπηρετεί αποκλειστικά την επικοινωνιακή τους πολιτική. 
Επέλεξαν να τοποθετήσουν αυθαίρετα και χωρίς τις απαιτούμενες άδειες πινακίδες, οι οποίες παραπληροφορούν και προσβάλουν βάναυσα την νοημοσύνη των πολιτών. 
Καλούμε τη διοίκηση του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, να προβεί άμεσα στην απομάκρυνση των εν λόγω πινακίδων, διαφορετικά ο Δήμος θα ακολουθήσει τις νόμιμες διαδικασίες”.