Δήμος Ιωαννιτών: Συνεδρίασε η Επιτροπή Διαβούλευσης

Η πρώτη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης, υπό την προεδρία του Δημάρχου Φίλιππα Φίλιου, πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ. Η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης, είναι ένα νέο όργανο, που συγκροτήθηκε με βάση όσα ορίζει ο Καλλικράτης. Πρόκειται για όργανο με συμβουλευτικές αρμοδιότητες και αποτελείται από εκπροσώπους των φορέων της τοπικής κοινωνίας και πολίτες.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση συζητήθηκαν και εγκρίθηκαν το τεχνικό πρόγραμμα έργων και ο προϋπολογισμός του Δήμου για το 2011.

Με αφορμή τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό, ο Δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος αναφέρθηκε στην οικονομική κατάσταση του Δήμου και υπογράμμισε ότι στις προτεραιότητες βρίσκεται η ενίσχυση της κοινωνικής πολιτικής και του πολιτισμού.

Την ενημέρωση επί του προγράμματος τεχνικών έργων έκανε ο αντιδήμαρχος Βασίλης Μασσαλάς. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον υπήρξε για το δίκτυο πεζοδρομήσεων στο εμπορικό κέντρο της πόλης, παρέμβαση που περιλαμβάνεται στο Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Αστικής Ανάπτυξης. Για το έργο αυτό βρίσκεται σε εξέλιξη η μελέτη και θα ενταχθεί για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.

Τα θέματα του τεχνικού προγράμματος έργων και του προϋπολογισμού, θα συζητηθούν στην αυριανή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Οι εκπρόσωποι των φορέων της πόλης, έθεσαν σειρά ζητημάτων και κοινό αίτημα ήταν η Επιτροπή Διαβούλευσης να συνεδριάσει σε τακτά χρονικά διαστήματα κι όχι μόνο στα προβλεπόμενα από το νόμο. Πρόταση του Δημάρχου ήταν να πραγματοποιηθεί η επόμενη συνεδρίαση στο Νησί, στις 4 Ιουνίου, η οποία θα είναι αφιερωμένη στο περιβάλλον.

Κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης, τέθηκε προς συζήτηση το θέμα του αγωγού φυσικού αερίου. Ομόφωνα επισημάνθηκε πως είναι απολύτως σεβαστές οι φωνές αντίδρασης που διατυπώνονται από φορείς της Θεσπρωτίας, όμως σε ένα τέτοιο ζήτημα τις απαντήσεις δίνει η επιστήμη, την οποία πρέπει και να εμπιστευόμαστε και να σεβόμαστε. Τονίστηκε ακόμη ότι ο αγωγός είναι μία από τις βασικές υποδομές που χρειάζεται η Ήπειρος, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα διέλθει απλά από την περιοχή, αλλά θα συνοδευτεί από όλα τα απαραίτητα έργα ώστε να διανείμει φυσικό αέριο.

Τέλος επισημάνθηκε η ανάγκη για κινητοποίηση όλων των φορέων, κατά την απογραφή πληθυσμού που θα γίνει το Μάιο, ώστε να πειστούν όσο το δυνατό περισσότεροι συμπολίτες μας, να απογραφούν στον τόπο διαμονής τους.