Δήμος Σουλίου: Από πρωταγωνιστής.. θεατής στη λειτουργία του ΧΥΤΑ!

mpotsh

mpotshΣτην εκλογή των αντιπροσώπων του για το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερών Αποβλήτων της 2ης Διαχειριστικής Ενότητας θα προχωρήσει κατά τη σημερινή του συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Σουλίου.

Πρόκειται για ένα θέμα με έντονο ενδιαφέρον, όχι για την εκλογή αυτή καθαυτή, αλλά για το νέο καθεστώς που διαμορφώνεται στον φορέα διαχείρισης.

Κι αυτό γιατί έτσι όπως προβλέπεται πλέον από τη νομοθεσία ο έλεγχος στον ΧΥΤΑ Καρβουναρίου θα ασκείται από την…. Πρέβεζα καθώς ο Δήμος Σουλίου θα εκπροσωπείται από μόλις ένα μέλος ενώ οι Δήμοι Πρέβεζας και Πάργας που μετέχουν στην ίδια διαχειριστική ενότητα, από τέσσερα μέλη. Τρεις από την Πρέβεζα κι ένας από την Πάργα.

Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για ένα σύστημα που λειτουργεί σε βάρος των Δήμων που φιλοξενούν τους ΧΥΤΑ, οι οποίοι από πρωταγωνιστές που θα έπρεπε να είναι μετατρέπονται σε απλοί θεατές.

Το θέμα, σύμφωνα με πληροφορίες, απασχολεί έντονα τη Δημοτική Αρχή Σουλίου και η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αναμένεται με ενδιαφέρον καθώς είναι σίγουρο ότι το νέο καθεστώς δεν θα περάσει απαρατήρητο.

πηγή: epiruspost.gr