Δήμος Σούλιου: Μονομαχία Κάτσιου – Καραγιάννη την Κυριακή

kalph

kalphΤην προσεχή Κυριακή θα ξεκαθαρίσει το τοπίο στο Δήμο Σουλίου, καθώς τότε θα αναμετρηθούν ο Νίκος Κάτσιος με τον Γιάννη Καραγιάννη για το δημαρχιακό θώκο.

Με καταμετρημένα τα 44 από τα 46 εκλογικά τμήματα ο Νίκος Κάτσιος και ο Τόπος Αξιών συγκεντρώνει το 30,14% των προτιμήσεων και 2466 ψήφους, ενώ ο Γιάννης Καραγιάννης και η Δημοτική Ομάδα Συνεργασίας το 25,73% και 2105 ψηφοδέλτια.

Την τρίτη θέση κατέλαβε ο Νίκος Αθανασίου (1 ΜΕΛΛΟΝ Ανάπτυξης και Ελπίδας ) με 1817 ψήφους και ποσοστό 22,21%. Έπεται η Δύναμη Ελπίδας του Νίκου Γώγου με 1300 ψήφους και ποσοστό 15,89 και την πεντάδα συμπληρώνει η Λαϊκή Συσπείρωση του Ηλία Κουτσή με 6,04% και 494 ψηφοδέλτια.

kat_souliΣύμφωνα με την κατανομή του Υπουργείου Εσωτερικών (ενσωμάτωση 95,65%, σε 44 από 46 Εκλογικά Τμήματα) , ο κ. Κάτσιος εκλέγει 8 Δημοτικούς Συμβούλους, ο κ. Καραγιάννη, ο κ. Αθανασίου 6, ο κ. Γώγος 4 και ο κ. Κούτσης 2. 

Και στο Σούλι η αποχή… άγγιξε το 50%! Από τους 15938 εγγεγραμμένους στο Δήμο, ψήφισαν μόλις 8441. Τα Άκυρα και Λευκά ψηφοδέλτια ανήλθαν σε 259.

Οι δηλώσεις των διεκδικητών

Ο προπορευόμενος Νικόλας Κάτσιος, αμέσως μετά την οριστικοποίηση των αποτελεσμάτων του Α’ γύρου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι πολίτες στο δήμο Σουλίου με την ψήφο τους ανέδειξαν νικήτρια των δημοτικών εκλογών την παράταξη «τόπος Αξιών» και μας έδωσαν ένα καθαρό πρόκριμα νίκης. Ταυτόχρονα όμως, η εφαρμογή της απλής αναλογικής και η ύπαρξη πολλών δημοτικών παρατάξεων μας υποχρεώνουν να ολοκληρώσουμε την προσεχή Κυριακή την εντολή των συνδημοτών μας.

Εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου προς τους πολίτες του δήμου μας για την εμπιστοσύνη τους και συγχαίρω όλους τους ανθυποψήφιους για τον έντιμο και πολιτισμένο προεκλογικό αγώνα. Τους διαβεβαιώ ότι θα πρωτοστατήσω σε μια προγραμματική δημιουργική αυτοδιοικητική συνεργασία για να πάμε την Παραμυθιά, τον Αχέροντα και το Σούλι ακόμη πιο μακριά.

Σήμερα πήραμε εντολή να γυρίσουμε σελίδα. Από αύριο αναλαμβάνουμε την πολιτική ευθύνη να γεφυρώσουμε τις προγραμματικές μας θέσεις προς όφελος του τόπου και των πολιτών. Και την προσεχή Κυριακή, ως ο επόμενος δήμαρχος Σουλίου, δεσμεύομαι ότι θα είμαι -χωρίς αποκλεισμούς και εξαιρέσεις- δήμαρχος όλων των πολιτών στο δήμο Σουλίου».

Ο έτερος υποψήφιος Δήμαρχος Σουλίου Γιάννης Καραγιάννης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

“O Λάος του Δήμου Σουλίου, αποφάσισε το αποτέλεσμα των εκλογών να κριθεί την δεύτερη Κυριακή.

Ήμασταν σίγουροι για την είσοδο μας στην δεύτερη Κυριακή, η Δημοτική Ομάδα Συνεργασίας είναι εδώ και πάμε για την τελική νίκη στις 2 Ιουνίου.

Έχουμε μια εβδομάδα μπροστά μας για να ολοκληρώσουμε τον όμορφο και τίμιο προεκλογικό αγώνα μας. Για να κάνουμε τον Δήμο Σουλίου τον Δήμο των Ονείρων μας.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους κατοίκους του Δήμου Σουλίου για το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής.”

Δήλωση του Νίκου Γώγου

«Πριν από πέντε μήνες η Δύναμη Ελπίδας, μια ομάδα ενεργών πολιτών από κάθε μεριά του δήμου μας ξεκίνησε ένα μακρύ και δύσκολο ταξίδι με μοναδικό σκοπό ο τόπος μας να πάει επιτέλους μπροστά.

Βρεθήκαμε σε κάθε χωριό, κάθε γειτονιά, μιλήσαμε με του συνδημότες μας, με ομάδες πολιτών, επαγγελματιών, με κάθε θεσμικό φορέα της περιοχής.

Δουλέψαμε σκληρά και δημιουργήσαμε μαζί με τους συμπολίτες μας ένα ολοκληρωμένο, άμεσα εφαρμόσιμο σχέδιο δράσης για τον δήμο μας. Για έναν δήμο πρότυπο, ένα δήμο πρωτοπόρο.

Οι κόποι μας δεν πήγαν χαμένοι! Η ειλικρινής σχέση που έχουμε χτίσει με τους συμπολίτες μας παραμένει ζωντανή. Το έργο μας και η συμβουλή μας είναι διαθέσιμα στους συναγωνιστές μας για την διεκδίκηση του δήμου.

Συγχαρητήρια στους συνυποψηφίους μας που περνούν στον δεύτερο γύρο. Ας κερδίσει ο καλύτερος!

Συνεχίζουμε τον αγώνα με την ίδια θέρμη για το καλό του τόπου και όλων των δημοτών του Δήμου Σουλίου. Δεν εφησυχάζουμε, πάμε μπροστά για να διαφυλάξουμε όσα μας αξίζουν!»