Δελτίο τύπου ΣΥΡΙΖΑ Ε.Κ.Μ. Ιωαννίνων για κατάργηση και συγχώνευση Φορέων Διαχείρισης προστατευόμενων Περιοχών

ioannina_panoramiki

ioannina_panoramikiΜε οριακή πλειοψηφία 130 υπέρ έναντι 127 κατά, πέρασε από τη Βουλή η κατάργηση και η συγχώνευση των Φορέων Διαχείρισης των Προστατευόμενων Περιοχών κατά την διαδικασία της ονομαστικής ψηφοφορίας την οποία επέβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Δυστυχώς το οριακό ΝΑΙ αποτελεί ένα αδυσώπητο, καταστροφικό και  συνειδητό  ΟΧΙ της κυβέρνησης

·         Στην προστασία του περιβάλλοντος και των φυσικών πόρων

·         Στην ορθολογική και βιώσιμη ανάπτυξη των Π. Π.

·         Στην ανάπτυξη και την πρόοδο των τοπικών κοινωνιών

·         Στον σεβασμό της εργασίας και των εργαζομένων στους Φορείς Διαχ/σης

Σε τοπικό επίπεδο, καθοριστική αρνητική συμβολή στην κατάργηση του Φορέα Διαχείρισης της Λίμνης και στη συγχώνευση των υπολοίπων, έχουν όλοι οι τοπικοί βουλευτές τόσο της Ν.Δ όσο και ο Ανεξάρτητος πλέον Βουλευτής κος Μ.Κασσής. Φυσικά δεν θα περίμενε κανείς από τους βουλευτές της Ν.Δ. που είναι πιστοί εκφραστές πελατειακών συμφερόντων να ψηφίσουν αρνητικά, θα μπορούσε όμως να προσδοκά τη διαφοροποίηση του ανεξάρτητου πλέον κου Κασσή ο οποίος δεν σταματά να διακηρύσσει σε όλους τους τόνους ότι έχει απεξαρτηθεί από το φθαρμένο πολιτικό σύστημα. Δυστυχώς η ψήφος του υπέρ της κατάργησης των φορέων διαχείρισης αποδεικνύει την ειλικρίνεια των δηλώσεών του και κατατάσσει για μια ακόμη φορά τον σημερινό βουλευτή και πρώην δήμαρχο Περάματος στο «Πάνθεον» των υπευθύνων για την υποβάθμιση της Παμβώτιδας.

Πριν δε ακόμη στεγνώσει το μελάνι της καταδικαστικής για την Λίμνη μας απόφαση, το τοπικό πολιτικό σύστημα ενθαρρυμένο από την προοπτική της κατάργησης του φορέα διαχείρισης!!! έχει αρχίσει να κινείται ανεξέλεγκτα καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ο Δήμος Ιωαννιτών προχωρά σε αυθαίρετη επέμβαση με μηχάνημα μέσα στον υγροβιότοπο της Παμβώτιδας προκειμένου να διαμορφώσει την πίστα θαλασσίου σκι, αγνοώντας το καθεστώς προστασίας και θεωρώντας πολυτέλεια όχι μόνο την περιβαλλοντική αδειοδότηση αλλά και αυτή την ύπαρξη μελέτης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων, απέναντι σ΄αυτές τις καταστροφικές για το Φ.Περιβάλλον της περιοχής μας μεθοδεύσεις, καλεί όλους τους ενεργούς πολίτες ,τους συλλογικούς φορείς και τις Περιβαλλοντικές οργανώσεις σε επαγρύπνηση και συντονισμό ενεργειών ώστε να αντισταθούμε αποτελεσματικά στα σχέδια της υποβάθμισης των Π.Περιοχών καθώς και στα σχέδια «αξιοποίησης» , εμπορευματοποίησης και σε τελική ανάλυση υποβάθμισης και καταστροφής της Παμβώτιδας.