Δενδροφύτευση – αποκατάστασης στην περιοχή Γωνιά Ηγουμενίτσας

gonia2

      gonia2 Το ΚΠΕ Φιλιατών Θεσπρωτίας στο πνεύμα του εθελοντισμού  και στο πλαίσιο της επίλυσης περιβαλλοντικών προβλημάτων (αλλά και άμεσης επαφής των μικρών ιδιαίτερα παιδιών, πάνω στην όλη διαδικασία επίλυσης και αντιμετώπισης προβλημάτων) προγραμματίζει δενδροφύτευση. Αυτό θα γίνει σε συνεργασία με τον Οργανισμό Λιμένος Ηγουμενίτσας, τον  Περιβαλλοντικό Σύλλογο Ν. Θεσπρωτίας, Πολιτιστικό σύλλογο Γραικοχωρίου, το σύλλογο  Καταδρομέων  Ηγουμενίτσας, το Δημοτικό Σχολείο Γραικοχωρίου, το 2ο Δημοτικό Ηγουμενίτσας, το Φορέα διαχείρισης στενών και εκβολών Καλαμά και Αχέροντα και την  βοήθεια του Δήμου Ηγουμενίτσας: μια δράση που αποτελεί ακόμα θέμα σε περιβαλλοντικές συζητήσεις, της περιοχής μας: η αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος στην περιοχή, της Γωνιάς, μετά την αφαίρεση χερσαίας επιφάνειας (στερεά αδρανή υλικά)  για την δημιουργία  του νέου λιμένα στην πόλη μας.

Η δράση αυτή έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στις 11 Φεβρουαρίου 2014. Την εκσκαφή θα αναλάβουν ενήλικες και την τοποθέτηση των δενδρυλλίων οι μαθητές με την διαδικασία της υιοθέτησης.

Όλη αυτή η δραστηριότητα είναι  στο πλαίσιο του ορισμού του περιβαλλοντικά υπεύθυνου πολίτη  και κάτω σαφώς από την θεματική ονομασία για το έτος που διανύουμε  «ενεργός πολίτης»!