ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, ΚΑΤΣΗ ΜΑΡΙΟΥ, ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ

marios2

marios2H ετυμηγορία του Ελληνικού λαού στις 6 του Μάη, έδειξε με τον πιο σαφή και αποκρυσταλλωμένο τρόπο την αντίθεσή του στην πολιτική της λιτότητας, της ανέχειας της αναξιοπρέπειας και της φτώχιας. Έκανε την ανατροπή στην Ελλάδα και έστειλε σαφές μήνυμα στην Ευρώπη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ ευχαριστεί θερμά τον λαό της Θεσπρωτίας, για την ξεκάθαρη στήριξη που είχε στην μοναδική πρόταση με προοπτική που κατέθεσε στην ελληνική κοινωνία για απεμπλοκή από το Μνημόνιο και εντολή σχηματισμού κυβέρνησης με πυρήνα την  Αριστερά, για να βγει η κοινωνία ΟΡΘΙΑ από την κρίση.

Η επόμενη μέρα είναι ελπιδοφόρα, αλλά συνάμα δύσκολη. Δεν πρέπει να διαψεύσουμε τις προσδοκίες των πολιτών που εμπιστεύτηκαν εμάς ως φορέα αλλαγής και ανατροπής αυτής της βάρβαρης πολιτικής.

Από σήμερα κιόλας πρέπει να συνεχίσουμε με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση την πάλη μας μέσα και δίπλα στην κοινωνία που στενάζει, πρέπει να δώσουμε λύσεις στα μεγάλα προβλήματα, να στηρίξουμε όσους δεν έχουν φωνή και δύναμη, να προχωρήσουμε με βάση την αλληλεγγύη, για να ανοίξουμε δρόμους ελπίδας και αισιοδοξίας για το λαό μας.

Είμαστε υποχρεωμένοι να συνειδητοποιήσουμε ότι κερδίσαμε μια μάχη, αλλά όχι τον πόλεμο. Ο ελληνικός λαός θα θέσει τις δικές του κόκκινες γραμμές και θα δημιουργήσει αυτός και μόνο εκείνες τις προϋποθέσεις από τα κάτω για ένα δρόμο γεμάτο αξιοπρέπεια και προοπτική, με προγραμματικές συγκλίσεις που θα πατούν πάνω στις ανάγκες τις κοινωνίας, και θα εκφράζουν την πλειοψηφία της  και όχι εκείνες της ολιγαρχίας και των τραπεζών.

Τέλος, και σε πιο προσωπικό τόνο, θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τους 1300 Θεσπρωτούς και δη ανθρώπους νέας  γενιάς που με τίμησαν με την ψήφο τους. Τους σέβομαι και τους τιμώ δηλώνοντας πως η δράση μου στα κινήματα και στους αγώνες θα είναι καθημερινή, μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ και πλάι στην αριστερά, για ακόμα μεγαλύτερες νίκες και ανατροπές!