Δηλώσεις Μπέζα στα εγκαίνια της έκθεσης της ΦΛΟΓΑΣ

mpezas_ygeiasΟ Υφυπουργός Υγείας κ. Αντώνης Μπέζας, συμμετείχε χθες στα εγκαίνια της έκθεσης χειροτεχνημάτων που διοργάνωσε στην Ηγουμενίτσα ο Σύλλογος Γονιών Παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια  η «ΦΛΟΓΑ».

Στο χαιρετισμό του ο κ. Μπέζας μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Σε μια περίοδο που η χώρα έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ, ένα εθελοντικό δίκτυο κοινωνικής αλληλεγγύης για την προστασία και τη στήριξη των συνανθρώπων μας, η «ΦΛΟΓΑ» προσφέρει αυτή τη στήριξη με τον καλύτερο τρόπο. Την προσφέρει, όχι μόνο τώρα, άλλα εδώ και χρόνια. Εδώ και χρόνια δίνει στην πρώτη γραμμή τη σκληρή μάχη κατά του παιδικού καρκίνου.

Εμείς στο Υπουργείο Υγείας  σας θεωρούμε συνεργάτες μας, γιατί αγαπάτε και γνωρίζετε αυτό που κάνετε σαν να είστε ειδικοί και επίσης το κάνετε εθελοντικά και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, προσπαθούμε να ανταποκριθούμε στα ζητήματα που μας θέτετε. Ενδεικτικά αναφέρω ορισμένα:

1ον) Από εδώ και πέρα ο ΕΟΠΥΥ  θα καλύπτει τα έξοδα μεταφοράς μοσχευμάτων μυελού των οστών από το εξωτερικό και για να μην υπάρχει καθυστέρηση στην καταβολή, τα έξοδα αυτά θα ενσωματώνονται στο κλειστό νοσήλιο του νοσοκομείου.

2ον) Οι προτάσεις της «ΦΛΟΓΑΣ», να γίνονται δεκτοί στα ογκολογικά τμήματα των παιδιατρικών νοσοκομείων έφηβοι μέχρι 18 ετών και να εκπαιδεύονται υποχρεωτικά οι ιατροί σε ογκολογικά τμήματα πριν από την απόκτηση της ειδικότητας του γενικού παιδιάτρου, έχουν αποσταλεί με θετική εισήγηση από το Υπουργείο Υγείας προς το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας (ΚΕΣΥ) και αναμένεται να συζητηθούν στην επόμενη ολομέλεια του ΚΕΣΥ.

3ον) Έχουμε συνεργαστεί με το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, προκειμένου να εκδοθεί σύντομα διευκρινιστική εγκύκλιος που θα αναγνωρίζει ενιαίο ποσοστό αναπηρίας για τα παιδιά που ασθενούν.

Όλα αυτά τα ανέφερα, όχι για να προβάλω αυτά που εμείς ως Υπουργείο Υγείας κάνουμε άλλα αυτά που εσείς ως «ΦΛΟΓΑ» κάνετε. Δεν πρόκειται για αιτήματα οικονομικής ενίσχυσης αλλά για αιτήματα που έχουν να κάνουν με την καλύτερη αντιμετώπιση της νόσου και την ανακούφιση των οικογενειών που δοκιμάζονται. Γι’ αυτό, σας αξίζουν θερμά συγχαρητήρια».