Δηλώσεις του Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας για τη σύσκεψη για τη Γωνιά

pitoulis

pitoulisΣύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στην Αντιπεριεφέρεια Θεσπρωτίας, με θέμα την εξόρυξη αδρανών υλικών για το έργο της Γ1 φάσης του λιμανιού της Ηγουμενίτσας, χωρίς την δημιουργία τρανσέρας στη Γωνιά.

Η Ειδική Υπηρεσία Μεγάλων Έργων του Υπουργείου Υποδομών, που αποτελεί την επιβλέπουσα αρχή για τα έργο στην τρίτη φάση της Ηγουμενίτσας απαξίωσε να παραστεί στη σύσκεψη όλων των εμπλεκομένων φορέων που είχε συγκαλέσει ο αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας Θωμάς Πιτούλης.

Η απουσία της καυτηριάστηκε ανάλογα καθώς η περιοχή είναι κυριολεκτικά στο πόδι από το περιβαλλοντικό έγκλημα που ετοιμάζεται στη Γωνιά.

Στη σύσκεψη εκπροσωπήθηκε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου, ο Δήμος Ηγουμενίτσας, η εταιρία που κατασκευάζει τη δεύτερη φάση του λιμανιού, η ανάδοχος της τρίτης φάσης και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Ο αντιπεριφερειάρχης Θωμάς Πιτούλης κατέθεσε πρόταση για λήψη αδρανών υλικών από τη θέση «Μύλοι» Κρυόβρυσης ενώ συζητήθηκαν λύσεις ώστε να μην προχωρήσει η εξόρυξη στη Γωνιά.

Με δεδομένη την απουσία της επιβλέπουσας αρχής απόφαση δεν μπορούσε να ληφθεί να συνάντηση αυτή. Αίτημα πλέον των φορέων της Θεσπρωτίας είναι η συνάντηση με τον Υπουργό Υποδομών Μάκη Βορίδη.

«Η επιβλέπουσα υπηρεσία δεν μας τίμησε με την παρουσία της. Εσκεμμένα απέφυγε αυτή τη συνάντηση. Αναγκαστικά πλέον αναμένουμε την συνάντηση με τον Υπουργό, όχι με τον Υφυπουργό» σημείωσε με νόημα σε δηλώσεις που έκανε ο αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας Θωμάς Πιτούλης.

Ο κ. Πιτούλης για μία ακόμη φορά εξέφρασε την κάθετη αντίθεσή του με την εξόρυξη αδρανών από τη Γωνιά και σημείωσε πως ένα υποέργο, όπως είναι η βελτίωση του δρόμου που δεν επηρεάζει τη συνολική λειτουργία του έργου, δεν μπορεί να οδηγήσει σε απένταξή του.

«Είμαι κάθετα αντίθετος, αλλά χρειάζεται βοήθεια από όλους για να αποτρέψουμε ένα τέτοιο έγκλημα. Γι αυτό έκανα κι εναλλακτική πρόταση για την εξόρυξη αδρανών», κατέληξε ο κ. Πιτούλης.

Ακούστε τις δηλώσεις του Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας Θωμά Πιτούλη εδώ: