Δημοτικό Συμβούλιο ζητάει η Λαϊκή Συσπείρωση για τη χερσαία ζώνη της Ηγουμενίτσας

Αγαπητοί συνάδελφοι

Με επιστολή μας, στις 06/09/2016, είχαμε ζητήσει συνεδρίαση του Δ.Σ. με θέμα :

«Διεκδίκηση της χερσαίας ζώνης Ηγουμενίτσας με παράλληλη διεκδίκηση πόρων για την συντήρηση και αξιοποίηση αυτής. Μεθόδευση της διεκδίκησης αυτής με αγωνιστικές κινητοποιήσεις.» 

 
Είχαμε τονίσει επίσης ότι: 
«Επιχειρηματικά σχέδια που δόθηκαν στην δημοσιότητα ,αλλά και πληροφορίες που διαχέονται, λένε ότι η ΟΛΗΓ Α.Ε. δείχνει ενδιαφέρον να αποκτήσει ξανά τον συγκεκριμένο χώρο.
Είναι όμως γνωστό σε όλους ότι η ΟΛΗΓ Α.Ε. πάει για ξεπούλημα.
Άρα αν η χερσαία ζώνη πάει στην ΟΛΗΓ Α.Ε. ,πάει για ιδιωτικοποίηση.
Αυτό θα έχει σαν συνέπεια τον αποκλεισμό των λαϊκών στρωμάτων της πόλης μας από την ελεύθερη πρόσβαση και τη δωρεάν χρήση, για να ικανοποιηθούν οι πιεστικές λαϊκές ανάγκες στην ξεκούραση, την αναψυχή, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό.
Πιστεύουμε ότι το θέμα είναι σοβαρό και ότι πρέπει να προλάβουμε τις εξελίξεις.»

Σας επισυνάπτουμε το ΦΕΚ 182/20/09/2016 από το οποίο προκύπτει ότι η χερσαία ζώνη επιστρέφει στην ΟΛΗΓ Α.Ε. με υπογραφή του κ. Δρίτσα στις 31/08/2016.

Γεγονός προφανώς αρνητικό.

Θέλουμε να επισημάνουμε επίσης ότι ό κ. Δήμαρχος, στην συνεδρίαση του Δ.Σ. στις 14/09/2016, αναφέρθηκε σε σχέδια της ΟΛΗΓ Α.Ε. γενικά και αόριστα. Τόνισε όμως ότι ο κ. Πιτσιώρλας πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ έχει θετική προσέγγιση , ότι είναι ανοικτό μυαλό και ότι με διάλογο θα βρούμε την βέλτιστη λύση για τον Δήμο. 

Αυτά λεγόντουσαν ενώ είχε ήδη υπογραφεί από κ. Δρίτσα το ΦΕΚ για την παραχώρηση στην ΟΛΗΓ Α.Ε..

Ζητήσαμε και είχαμε ενημέρωση από το Δήμαρχο για αυτά τα σχέδια. 

Από την ενημέρωση αυτή επαληθεύτηκαν οι προβλέψεις μας ότι οι κάτοικοι της Ηγουμενίτσας ουσιαστικά αποκλείονται από το παραλιακό μέτωπο.

Στην συνεδρίαση του Δ.Σ. είχαμε καταγγείλει αυτήν την τακτική της Δημοτικής Αρχής.

Είχαμε τονίσει ότι με αυτόν τον τρόπο αναλαβαίνουν την ευθύνη για αυτά που θα συμβούν, ότι γίνονται συνένοχοι στο έγκλημα ,για αυτό θα είναι και υπόλογοι απέναντι στους κατοίκους αυτού του τόπου.

Μετά και την δημοσίευση του ΦΕΚ όπου τα πράγματα γίνονται ξεκάθαρα, ΖΗΤΑΜΕ να συνεδριάσει άμεσα το Δ.Σ. της Ηγουμενίτσας με ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ θέμα:
«Διεκδίκηση της χερσαίας ζώνης Ηγουμενίτσας με παράλληλη διεκδίκηση πόρων για την συντήρηση και αξιοποίηση αυτής. Μεθόδευση της διεκδίκησης αυτής με αγωνιστικές κινητοποιήσεις.»

Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και δεν σηκώνει καθυστερήσεις. ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΟΥ ΜΕΝΕΤΟΙ!!!

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» σε κάθε περίπτωση θα αναλάβει να ενημερώσει κατοίκους και Μ.Φ. του τόπου, αλλά και να βοηθήσει στις κινητοποιήσεις που είναι αναγκαίες για να βάλουμε φραγμό στα αντιλαϊκά σχέδια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Ας αναλάβει ο καθένας μας τις ευθύνες του.

Ηγουμενίτσα 23/09/2016
Για την «Λαϊκή Συσπείρωση»
Δώρης Δήμας