Διήμερο με έντονα καιρικά φαινόμενα- Σε επιφυλακή Περιφέρεια Ηπείρου και Δήμοι

aeras limni

Σε επιφυλακή τίθενται για τις επόμενες 48 ώρες τουλάχιστον η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου αλλά και οι υπηρεσίες των Δήμων, καθώς αναμένεται μεταβολή του καιρού η οποία θα φέρει έντονα, ίσως και ακραία φαινόμενα.

Η ΕΜΥ εξέδωσε ήδη έκτακτο δελτίο για την Τρίτη και την Τετάρτη, αναμένεται δε όλη η βδομάδα να κυλήσει σε ρυθμούς εντελώς χειμερινούς.

Οι βροχοπτώσεις, οι έντονες καταιγίδες αλλά και η χαλαζόπτωση θα είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του καιρού για το διήμερο. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα και έτσι συνιστάται σε όλους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, η μεταβολή του καιρού αναμένεται από τις πρωινές ώρες της Tρίτης και από τα δυτικά, με κατά περιόδους ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις, ισχυρούς ανέμους (6-7 μποφόρ) και πτώση της θερμοκρασίας.

Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:

Αύριο Τρίτη, τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά, η δυτική Πελοπόννησος και σταδιακά μέχρι το τέλος της ημέρας η δυτική και κεντρική Μακεδονία, η ανατολική Πελοπόννησος, η ανατολική Στερεά και η Θεσσαλία.

Mεθαύριο Τετάρτη, όλες οι προαναφερθείσες περιοχές κατά διαστήματα και κυρίως η ανατολική ηπειρωτική χώρα, συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής.

Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται την Πέμπτη.

Από τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με έκτακτο δελτίο της Ε.Μ.Υ. από αύριο Τρίτη 06-09-2016 μέχρι την Πέμπτη 08-09-2016 προβλέπεται ότι ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις.

Για το λόγο αυτό εφιστάται η προσοχή των Δήμων και των πολιτών.