Διακήρυξη της Λαϊκής Συσπέιρωσης για τις εκλογές

laiki

laikiΑπευθυνόμαστε σε κάθε εργαζόμενη, εργαζόμενο, σε όσους και όσες βρίσκονται στην ανεργία, στην φτωχή αγροτιά, στους μικροεπαγγελματίες, τους εμπόρους, τους συνταξιούχους, στους νέους και νέες του Δήμου μας

Σας καλούμε

Στις εκλογές του Μάη με την ψήφο μας να κάνουμε ένα αποφασιστικό βήμα στο δρόμο της ανατροπής της αντιλαϊκής πολιτικής.

Η καθημερινότητα η δική μας, της λαϊκής πλειοψηφίας, καθορίζεται από τις αποφάσεις της ΕΕ, της κυβέρνησης, του Δήμου και της Περιφέρειας. Η πολιτική που συναποφασίστηκε από τις κυβερνήσεις της ΝΔ του ΠΑΣΟΚ των συγκυβερνήσεων είχε τη στήριξη και την ενεργητική συμμετοχή της αιρετής Τοπικής Διοίκησης.

Αποδείχθηκε περίτρανα αυτό που τόνιζε το ΚΚΕ και η Λαϊκή Συσπείρωση στις προηγούμενες εκλογές , ότι με την εφαρμογή του «Καλλικράτη» η Τοπική Διοίκηση γίνεται αναπόσπαστο κρατικό όργανο, οι δήμοι μετατράπηκαν σε κρατικούς μηχανισμούς εφαρμογής της αντιλαϊκής πολιτικής.

 

•   Φόροι-τέλη και χαράτσια από την κυβέρνηση αλλά  και από τους δήμους.(30-40% αύξηση στα τέλη ύδρευσης την πρώτη χρονιά στο δήμο μας.)

•  Ξεπούλημα-ιδιωτικοποιήσεις –διασύνδεση με το ιδιωτικό κεφάλαιο από την κυβέρνηση αλλά και την Τ.Δ.(ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ, ΕΞΟΡΥΞΗ ΜΑΡΜΑΡΩΝ,ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΕΚΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΟΛΗΓ Α.Ε.……. στο δήμο μας)

•  Κατάργηση εργασιακών κατακτήσεων από την κυβέρνηση, θερμοκήπιο αυτής της πολιτικής ο Δήμος Ηγουμενίτσας με 5μηνα προγράμματα «κοινωφελούς εργασίας», – «ενεργητικής απασχόλησης» των 400 και 500 ευρώ μέσω ΜΚΟ, απλήρωτοι εργαζόμενοι για πολλούς μήνες. • Επί πληρωμή υγεία-πρόνοια-παιδεία αλλά και πολιτισμός- αθλητισμός από κυβέρνηση και Δήμο αντίστοιχα  ο νέος πληρώνει .

 

Στις εκλογές του Μάη να γίνει ένα αποφασιστικό βήμα μπροστά .Η ψήφος μας θα μετρήσει για όλους και για όλα.

 

Πρώτα απ’ όλα η ψήφος μας να αποτελέσει συμβολή στην οργάνωση του λαού, στο δυνάμωμα της πάλης, στην ενεργοποίηση της νεολαίας.

 

Πρέπει να σταλεί σαφές μήνυμα καταδίκης της εφαρμοζόμενης πολιτικής, να καταψηφιστούν οι κυβερνητικές συνιστώσες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Μην πέσουμε στην παγίδα των πολιτικών μορφωμάτων που παρουσιάζονται  σαν «καινούρια» αλλά είναι φτιαγμένα με παλιά υλικά όπως κι αν λέγονται ποτάμια ή ελιές.

 

Δεν πρέπει να γίνουμε μέτοχοι στο καινούριο δικομματισμό που στήνουν με την ψήφο στο ΣΥΡΙΖΑ , που μεγάλωσε με παλιά φθαρμένα αν όχι διεφθαρμένα υλικά, τον χαρακτηρίζει ο καιροσκοπισμός. Σπέρνει αυταπάτες για λύσεις χωρίς αγώνες και διαπιστώσαμε ότι η ισχυροποίηση μιας τέτοιας «αριστεράς» είναι αντιστρόφως ανάλογη με την ισχυροποίηση του μαζικού κινήματος.

 

Κοροϊδεύει όταν ισχυρίζεται ότι η «η ΕΕ μπορεί να αλλάξει και να γίνει υπέρ των λαών» όταν ο πρόεδρός του δηλώνει ότι «το μνημόνιο είναι παρέκκλιση από το ευρωπαϊκό κεκτημένο».

 

Είναι η υλοποίηση της στρατηγικής της ΕΕ που προωθείται με ή χωρίς μνημόνια, όπως είναι ο «Καλλικράτης», η πολιτική στο χώρο της Τ.Δ., τα 5μηνα της κοινωφελούς εργασίας, η παροχή δωρεάν εργατικής δύναμης στους εργοδότες μέσω του ΟΑΕΔ, οι μηχανισμοί επιτήρησης του κρατικού προϋπολογισμού, όπως και των προϋπολογισμών των Δήμων.

 

 Αυτή είναι η ΕΕ αντιλαϊκή-αντιδραστική και η έκφρασή της σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ με λαγνεία ασπάζεται.

 

Τώρα και με τη ψήφο μας είναι η ώρα να απομονωθεί και να καταδικαστεί η ναζιστική «Χρυσή Αυγή», που έχει εγκληματική ιδεολογία και δράση, αξιοποιείται ποικιλοτρόπως για τα συμφέροντα των αφεντικών.

Η κατάσταση για τα λαϊκά στρώματα και το Δήμο μας πάει από το κακό  στο χειρότερο. Δεν χρειάζεται περιγραφή κάτι που βιώνουμε καθημερινά. Γι΄ αυτό το αποτέλεσμα όλοι οι Δήμαρχοι Ηγουμενίτσας που πέρασαν είναι συνυπεύθυνοι. Στήριξαν και στηρίζουν αυτή την πολιτική. Τη στιγμή που υπηρεσίες υγείας αποψιλώνονται, τα σχολεία δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε βασικές ανάγκες λειτουργίας τους, οι δρόμοι θυμίζουν οργωμένο χωράφι, ενώ τα χωράφια μένουν απότιστα, χωριά και περιοχές λένε το νερό- νεράκι, οι δημοτικές αρχές δεν αντιδρούσαν, δεν διεκδικούσαν, αποποιούνταν  τις ευθύνες τους, διαχειρίζονταν τη μιζέρια και την εξαθλίωση.

 

Σε αυτή την πραγματικότητα το δικό τους μετρικό έχουν και  όλοι οι άλλοι υποψήφιοι  δήμαρχοι.

 

Όλοι μαζί υπηρέτησαν την εξουσία και τις κυβερνήσεις μέσα από τα κόμματα τους.

Όλοι μαζί συμφώνησαν στον «Καλλικράτη» .

Κανένας τους δεν αντέδρασε στην κατά 60 % μείωση της χρηματοδότησης της Τ.Δ. από το κράτος

Όλοι ασπάζονται την ΕΕ, ήταν κήρυκες της συνθήκης του Μάαστριχτ, της Λευκής Βίβλου, της Κ.Α.Π., της Ο.Ν.Ε.

Όλοι αποδέχτηκαν και αποδέχονται τις ελαστικές μορφές απασχόλησης.

  Όλοι αποδέχονται την ιδιωτική δραστηριότητα στα κοινωνικά αγαθά

Όλοι σήμερα παρουσιάζονται σαν «ανένταχτοι», «ανεξάρτητοι», «ακομμάτιστοι», «άφθαρτοι», αποκηρύσσουν το πολιτικό τους παρελθόν μέχρι βέβαια να απομακρυνθούμε από τις κάλπες.

 

Εν τέλει όλοι μαζί μας έφεραν εδώ που βρισκόμαστε και ζητούν να τους ξαναψηφίσουμε για να συνεχίσουν το έργο τους.

 

Η ευθύνη είναι συλλογική τόσο της σημερινής και όσο και των παλιότερων Δημοτικών αρχών.

 

Δεν «απαλλάσσονται» από αυτήν όσα στελέχη της σημερινής δημοτικής αρχής στελεχώνουν τα διάφορα «ανεξάρτητα» ψηφοδέλτια. Οι διαφορές τους και οι αντιπαραθέσεις τους σήμερα είναι για την καρέκλα και το κουμάντο.

 

 

Το νέο μπορεί να γεννηθεί

 

Με τη συμμετοχή τη δική σου και την ψήφο στη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

 

Είναι ανάγκη να δυναμώσει η λαϊκή αντιπολίτευση και αντίσταση γι’ αυτό χρειάζεται ισχυρή ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, και πάνω από όλα ισχυρό ΚΚΕ.

 

Τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ τη γνωρίζεις από τη στάση και τη δράση της μέχρι σήμερα στο δημοτικό συμβούλιο, την περιφέρεια και την κοινωνία. Αντιπολιτεύτηκε, αντιπάλεψε, στάθηκε αταλάντευτα από την πλευρά των λαϊκών συμφερόντων, συμμετείχε σε όλες τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

 

Σε αυτόν τον δρόμο θα συνεχίσουμε:

Δεν θα επιτρέψουμε να περικόπτονται οι πόροι που πρέπει να δίνονται στο δήμο, από τον κρατικό προϋπολογισμό. Θα  παλέψουμε για την σταδιακή κατάργηση των ανταποδοτικών τελών στην καθαριότητα και στο ηλεκτροφωτισμό, με πρώτο βήμα την κατάργηση των ανταποδοτικών τελών στις ευπαθείς ομάδες στου άνεργους και στους ανασφάλιστους.

Θα διεκδικήσουμε τα χρήματα που μας ανήκουν από τα διάφορα ευρωπαϊκά προγράμματα, με  προσανατολισμό στις ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων. (αντιπλημμυρικά έργα, παιδικοί σταθμοί, νηπιαγωγεία , στέγαση νέων ζευγαριών κα). Δεν θα επιτρέψουμε να χρησιμοποιούνται για την εξαγορά συνειδήσεων για άυλες όπως λένε ενέργειες(ταξίδια αναψυχής, προγράμματα γαστρονομίας κλπ.)

Θα αντιπαλέψουμε τις ιδιωτικοποιήσεις στη καθαριότητα, στο πράσινο και στις κοινωνικές υπηρεσίες, (βοήθεια στο σπίτι, παιδικοί σταθμοί, αθλητικά και πολιτιστικά προγράμματα), την ιδιωτικοποίηση του υδάτινου δυναμικού , των ακτών και των παραλιών, του ορεινού όγκου, του Λιμανιού της Ηγουμενίτσας.

Διεκδικούμε στελεχωμένες υπηρεσίες με προσωπικό με σταθερές σχέσεις εργασίας,  κοντά στις ανάγκες των εργαζομένων των φτωχών επαγγελματιών , εμπόρων και αγροτών , της νεολαίας των νέων ζευγαριών της γυναίκας.

Ανανέωση του μηχανικού εξοπλισμού στην καθαριότητα στο πράσινο και στα έργα.

Θα πρωτοστατήσουμε όπως κάναμε μέχρι και σήμερα για αποκλειστικά δημόσιες υπηρεσίες υγείας και πρόνοιας, χωρίς καμία επιχειρηματική δράση, με προτεραιότητα την πρόληψη και την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Θα δώσουμε τη μάχη όπως ξέρουμε να κάνουμε για να μη κλείσει το πολυϊατρείο του ΙΚΑ.

Πυξίδα μας είναι η αποκλειστικά δημόσια δωρεάν παιδεία, με σύγχρονα κτίρια , με θέρμανση, εργαστήρια , γυμναστήρια, πολιτιστικούς χώρους, δωρεάν σίτιση και στέγαση για όλους τους σπουδαστές των ΤΕΙ με δωρεάν δημόσιες συγκοινωνίες .

-Θέση μας είναι ότι οι αθλητικές εγκαταστάσεις πρέπει να είναι ανοικτές και δωρεάν στους νέους και σε όλους για να προάγεται ο μαζικός αθλητισμός μακριά από τα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Το άνοιγμα των πολιτιστικών χώρων και όχι μόνο στην ερασιτεχνική δημιουργία, στους νέους καλλιτέχνες, η δημιουργία πολιτισμικών στεκιών, και θεσμών, θεατρικών ομάδων  θα αποτελέσει μόνιμο μέλημά μας.

Το σχέδιο πόλης να προωθείτε με γνώμονα την προστασία των ελεύθερων χώρων , την δημιουργία των κοινωνικών ,αθλητικών και πολιτιστικών υποδομών., με πλήρη υποδομή όμβριων , ακαθάρτων ,ύδρευσης και ενέργειας.

 

Η ψήφος στη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ δεν σηκώνει ερμηνείες διαχείρισης και αλλαγής προσώπων αλλά καταδίκης ,ρήξης και ανατροπής της αντιλαϊκής πολιτικής.

 

Με τη  ψήφο στο ΚΚΕ στην ευρωβουλή, στη Λαϊκής Συσπείρωση σε περιφέρεια και δήμο  και τη δική σου συμμετοχή,  θα θεριεύσει η δύναμη του αγώνα.

 

Δήμας Θεόδωρος (Δώρης)  του Αθανασίου         Υποψήφιος Δήμαρχος

 


Εκλογική Περιφέρεια Ηγουμενίτσας

Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι

 1. Αποστόλου Αχιλλέας του Ιωάννη
 2. Δημητρίου Βασίλειος του Αναστασίου
 3. Δημητρίου Ιωάννης του Γεωργίου
 4. Δημητρίου Νικόλαος του Θωμά
 5. Ζιώγας Λάζαρος του Σωτηρίου
 6. Καλαμπάκα Ελένη του Αθανασίου
 7. Καλλές Ιωάννης του Νικολάου
 8. Καρίμαλη  Ροδούλα του Φωτίου
 9. Κωνσταντινίδου Μαρία του Νικολάου

10.  Λάγγαρης Σπυρίδων του Λάζαρου

11.  Μιχαλάς Ηλίας του Μιχαήλ

12.  Μπούργος Γεώργιος του Ιωάννη

13.  Μπουρδούβαλη Γιαννούλα του Θεοδώρου

14.  Παπαγιάννης Ορέστης του Ιωάννη

15.  Παπάζογλου Ιωάννης του Γεράσιμου

16.  Παπαντωνίου Καλλιόπη (Έλσα) του Χρήστου

17.  Παπαχρήστου (Γαλανοπούλου) Ελένη του Ανδρέα

18.  Ρεπάνη Νικολέτα του Αθανασίου

19.  Χονδρόπουλος Νικόλαος του Σπυρίδωνα

 

Εκλογική Περιφέρεια Μαργαριτίου

Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι

 1. Κάτσιος Παύλος του Αθανασίου
 2. Τσάκου Έλενα του Αποστόλου

 

Εκλογική Περιφέρεια Παραποτάμου

Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι

1. Σταύρου Φώτιος του  Γεωργίου

2. Τζώρτζης Δημήτριος  του Κωνσταντίνου

 

Εκλογική Περιφέρεια Πέρδικας

Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι

1. Λιάγκος Χρήστος του Βασιλείου

2. Παππά Κωνσταντίνα του Ανδρέα

 

Εκλογική Περιφέρεια Συβότων

Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι

1. Ζάγκας Σπυρίδων του Κωνσταντίνου

2. Τσίλης Νικόλαος του Σωτηρίου

3. Φυσσάς Βασίλειος του Αθανασίου

 

 

 

Δημοτική  Κοινότητα Ηγουμενίτσας

Υποψήφιοι   Σύμβουλοι

1.Βερμπης Ορέστης του Σπυρίδωνα

2.Δημητριου Δημήτριος του Βασιλείου

3.Λίτος Θεόδωρος του Φιλλίπου

4.Μαρτυρη Ανδριάνα του Ανδρέα

5.Μιχαλάς Βασίλειος του Μιχαήλ

6.Παπαθεοδώρου Ελευθερία του Ιωάννη

7.Σταύρου Αντώνιος του Φωτίου

Δημοτική  Κοινότητα Νέας Σελεύκειας

Υποψήφιοι   Σύμβουλοι

1.Δημητρίου Αλέξανδρος του Στεφάνου

2.Παπάζογλου Γεράσιμος του Χαράλαμπου

3.Τάγκα Μαρία του Αλέξανδρου

Τοπική Κοινότητα Αγίου Βλασίου

Υποψήφια Εκπρόσωπος

1.Δημητρίου Φωτεινή του Ιωάννη

Τοπική Κοινότητα Αργυροτόπου

Υποψήφιος Εκπρόσωπος

1.Ζαφείρογλου Παναγιώτης του Αντωνίου

Τοπική Κοινότητα Δράμεσης

Υποψήφιος Εκπρόσωπος

1.Αθανασίου Κωνσταντίνος του Πέτρου

Τοπική Κοινότητα Καστρίου

Υποψήφιος    Σύμβουλος

1.Δήμας Προκόπιος του Μάρκου

Τοπική Κοινότητα Κορύτιανης

Υποψήφιος Εκπρόσωπος

1.Δημητρίου Ορέστης του Ιωάννη

Τοπική Κοινότητα Μαργαριτίου

Υποψήφιος    Σύμβουλος

1.Κάτσενος Βασίλειος του Αθανασίου

Τοπική  Κοινότητα Πέρδικας

Υποψήφιοι   Σύμβουλοι

1.Βέρμπη Ιουλία του Γρηγορίου

2.Κόχυλας Χρήστος του Ιωάννη

3.Παππάς Ευάγγελος του Αναστασίου

Τοπική Κοινότητα Πλαταριάς

Υποψήφιος    Σύμβουλος

1.Χαντζαρας Νικόλαος του Αχιλλέα

Τοπική Κοινότητα Φασκομηλιάς

Υποψήφια   Σύμβουλος

1.Τσίλη Ελευθερία του Νικολάου