Διαμαρτυρία για την διακοπή του ρεύματος στον ΤΟΕΒ Παραμυθιάς

Με τη φράση “δεν πάει άλλο ο εμπαιγμός” φορείς και καλλιεργητές ζητησαν το πρωι του Σαββάτου σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Παραμυθιά, άμεση λύση για να ξεκινήσει η καλλιεργητική περίοδος, μετά την διακοπή ρεύματος στον τοπικο ΤΟΕΒ από την ΔΕΗ.

Στην πεδιάδα της Παραμυθιάς δραστηριοποιούνται περίπου 3000 αγρότες και κτηνοτρόφοι, οι οποίοι εδώ και δύο μήνες είναι αντιμέτωποι με την διακοπή ρεύματος στα αντλιοστάσια από την ΔΕΗ .

Η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα στα 7 αντλιοστάσια της περιοχής λόγω οφειλών περίπου 1,6 εκατ. ευρώ τα οποία έχουν συσσωρευτεί τα τελευταία χρόνια.

Oι αγρότες υποστηρίζουν ότι οδηγούνται σε μη αναστρέψιμη οικονομική καταστροφή.

Όπως εξηγεί στο ΑΠΕ ο Γιώργος Μίνης γεωπόνος και παραγωγός, το θέμα έχει και κοινωνική διάσταση, γιατί οι αγρότες οδηγούνται σε μη αναστρέψιμη οικονομική καταστροφή.

Η Περιφέρεια Ηπείρου στηρίζει τις προσπάθειες των ΤΟΕΒ για την εξεύρεση λύσης στην μόνιμη παροχή ηλεκτρική ρεύματος στα αντλιοστάσια.

«Η στήριξη του Πρωτογενούς Τομέα είναι ψηλά στην ατζέντα της Περιφέρειας Ηπείρου. Ο Περιφερειάρχης Αλ.Καχριμάνης έχει κάνει προτάσεις στον ίδιο τον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς για την εξεύρεση λύσης για την αποπληρωμή του χρέους των ΤΟΕΒ προς την ΔΕΗ, αλλά και για την στήριξη των αγροτών αναφορικά με την μείωση του ενεργειακού κόστους», δηλώνει στο ΑΠΕ, η Σταυρούλα Μπραίμη Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου και πρώην Δήμαρχος Σουλίου.

«Καταστρέφεται η Οικονομία της περιοχής», επισημαίνει ο Δήμαρχος Σουλίου Γιάννης Καραγιάννης . «Αν δεν βρεθεί λύση πάμε σε οικονομικό μαρασμό της περιοχής», είπε χαρακτηριστικά.