Διαφωνεί και το ΠΑΣΟΚ στο κλείσιμο στρατοπέδων

FILIATES STRATOPEDO Με επιστολή της προς την Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας Φώφη Γεννηματά, η Ν.Ε Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Θεσπρωτίας, δηλώνει την  πλήρη αντίθεση στο κλείσιμο του Στρατοπέδου Φιλιατών.

Παράλληλα με ανακοίνωση της, καυτηριάζει την καθυστέρηση στην τοποθέτηση Διοικητή και Δ.Σ. στο Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών, η οποία έχει ως αποτέλεσμα όπως αναφέρει, σοβαρές συνέπειες στην εύρυθμη λειτουργία του.  «Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να προβεί στην άμεση στελέχωση της Διοίκησης του Νοσοκομείου, ώστε να αποκατασταθεί η ομαλή λειτουργία του» καταλήγει η ανακοινωση της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Θεσπρωτίας. Στην επιστολή προς την Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας Φώφη Γεννηματά αναφέρεται:

Σας συγχαίρουμε, κατ’ αρχήν, για την ανάληψη των καθηκόντων σας σε μια κρίσιμη για τον τόπο χρονική συγκυρία και σας ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο έργο σας.

Στα πλαίσια της ανασυγκρότησης του Ελληνικού Στρατού έχουμε πληροφορηθεί, ότι ένα από τα στρατόπεδα που πρόκειται να κλείσουν είναι και το 628 Τ.Π. Φιλιατών Θεσπρωτίας. Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να δηλώσουμε την πλήρη αντίθεσή μας στο κλείσιμο στρατοπέδων σε παραμεθόριες περιοχές της Ελληνικής Επικράτειας, για τους κάτωθι λόγους:

1. η αποδυνάμωση των περιοχών αυτών από στρατιωτικές και αστυνομικές δυνάμεις δημιουργούν σοβαρά ζητήματα ασφάλειας και προστασίας των πολιτών,

2. η λειτουργία των στρατοπέδων ενισχύει την οικονομική ζωή των περιοχών αυτών και, ιδιαίτερα σε περίοδο κρίσης, αποτελεί σημαντικό παράγοντα στήριξης των τοπικών κοινωνιών.

Είμαστε υπέρ της ανασυγκρότησης του Ελληνικού Στρατού, αλλά πιστεύουμε ότι θα πρέπει αυτή να ξεκινήσει από τα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας, στα οποία η παρουσία του Στρατού και των στρατοπέδων δεν έχει κανένα νόημα, παρά μόνο την εξυπηρέτηση «ρουσφετολογικών ενεργειών» και «το βόλεμα των ημετέρων». Το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να αποδείξει ότι εννοεί την αποκέντρωση, ξεκινώντας την αναδιάρθρωση του Στρατού από τα αστικά κέντρα προς την περιφέρεια και όχι το αντίστροφο.

Αρκετά μέχρι σήμερα οι τοπικές κοινωνίες έχουν αποδυναμωθεί από Υπηρεσίες και δεν θα ανεχθούν παρόμοιες ενέργειες και σε ζητήματα ασφάλειας. Είμαστε αλληλέγγυοι με την απαίτηση των τοπικών κοινωνιών και ζητούμε να μην υιοθετήσετε τέτοιου είδους πολιτικές.